POSTED IN FN, Norge

Norge i Sikkerhetsrådet.

Et haleheng til USA-imperialismen?

0
Print Friendly, PDF & Email

Norges bidrag til Sikkerhetsrådet

(30. juli 2020) Etter at Norge i juni klarte å komme inn i FN’s sikkerhetsråd, kan det være grunn til å se på hva slags politikk norske politikere står for når det gjelder kontroverser som Libya og Syria.

_________________________________________________________
Innlegget er hentet fra nettstedet Hvamenerpartiene
_________________________________________________________

Libya: Ola Tunander forteller i boken «Libyakrigen» (anmeldelse nederst her) at den ikke var en krig der folket reiste seg i protest mot en despot som tenkte å gjennomføre folkemord. Dette var en krig nøye planlagt av USA, Storbritannia og Frankrike, gjennomført på bakken bl.a. av tusen spesialsoldater fra Qatar som var væpnet til tennene.

Ryktene om folkemord var løgn, designet for å forlede en hel verden og skaffe legitimitet til en ulovlig krig. Selv FN ble forledet, og vedtok resolusjon 1973 som ikke åpnet for invasjon og okkupasjon av Libya, ei heller å fjerne Muammar al-Gaddafi og hans regime. Den norske bombingen av Libya var derfor i strid med FNs resolusjoner og en kriminell terrorhandling.

Libya er et stort ørkenland, rundt 5 ganger større enn Norge.

Norske politikere har ikke tatt ansvar for terrorbombingen, men har sagt i klartekst at «Vi ville gjort det samme i dag». Det betyr at de igjen vil gå ut over FN sine resolusjoner og bidra til ulovlig krig og drap og regimeskifter.

Syria: Tim Anderson skriver i boka «The Dirty War on Syria» at krigen ikke er en borgerkrig men en angrepskrig der USA har sendt inn grupperinger og leiesoldater via alle omkringliggende land for å få til et regimeskifte. «Selv om enhver krig gjør bruk av løgner og desinformasjon, har den skitne krigen om Syria sett et nivå av massiv desinformasjon som verden aldri har sett maken til.» Historikeren Daniele Ganser bekrefter denne fremstillingen.

Dette er ikke «moderate opprørere» som våre medier enda kaller dem. Det kinesiske jihadister som er sendt til Syria for å terrorisere befolkningen og styrte landets regjering.

Norske politikere kaller fortsatt krigen for et folkelig opprør eller borgerkrig og Assad for en despot som gjerne gasser folket sitt. Dermed får USA fortsatt «legitimitet» til å stå bak terror og sanksjoner, de har til og med en liten invasjonstyrke som okkuperer oljeinstallasjoner i Syria slik at Assad nå må importere olje. Norske politikere legger seg flate for USA sin løgnaktige retorikk med sanksjoner som tar livet av folket. Ifølge Steigan.no har de til og med kanalisert 13,5 milliarder «bistands»-kroner til opprørerne i Syria.

Lavmål. Når medlemslandene i FN’s sikkerhetsråd står for løgnaktig politikk og støtter kriminell virksomhet, er det ikke særlig håp for fremtiden til FN.

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Mat Reding

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tidl Høyestrettsdommer og EU-kommisjonen:

Nav-dommene er riktige

Forrige innlegg

Lydriket Norge:

EØS er skandalen, ikke norske trygdevedtak

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.