POSTED IN Norsk politikk

Norge forbereder seg på krig med Russland.

For å få den norske befolkningen i den rette krigs-stemningen anbefales nå angiveri.

25 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krigshysteriet løftes nå opp på et nytt nivå i forbindelse med Nato-øvelsen som skal foregå i indre Troms og i store dele av Finnmark. Meningen er naturligvis å fremstille Russland som en trussel mot landet sikkerhet, noe de aldri har vært. Befolkningen i denne delen av landet har bare gode erfaringer med menneskene på den andre siden av grensen. Det har historisk vært en nær og viktig samhandling over grensen i lang tid, til nytte for alle parter (Pomorhandelen).

Det har aldri vært væpnete konflikter mellom våre nabofolk. Under den andre verdenskrig da Sovjetunionen (den Russiske delrepublikken som Norge grenser mot), ble angrepet av store tyske troppestyrker fra Finnmark ble det etablert et viktig samarbeid mellom de sovjetiske styrkene og blant annet norske partisaner som fungerte som rapportører og observasjonsposter for tyske bevegelser på norsk side av grensen.

Gamle metoder for å få befolkningen i den rete stemningen.

Før krigen ble det sendt store norske styrker til grensen mot Sovjetunionen fordi en ventet et sovjetisk angrep mot Norge som aldri kom. Tvert imot kom det fra sør fra det nazistiske Tyskland, som sannsynligvis kom før Storbritannia som også hadde slike planer. Det store sviket som ingen snakker om i ettertid var den enorme militære feilkalkuleringen som våre militære og politiske ledere gjorde i 1939/40 da Sovjetunionen ble definert som fiende.

Tvert imot frigjorde de landet vårt frem til Tana-elven i 1944/45 og forlot oss som nære venner. Nå skal historien glemmes og vi skal på nytt bringes inn i krigsmodus mot Russland som er den definerte fienden. Og vi er allerede okkupert av USA som har uten kamp fått mer enn 10 baser i landet vårt, slik at historien fra 84 tilbake gjentar seg denne gange med okkupasjon fra USA uten kamp.

USA skal forsvare oss fra en fiende som aldri har eksistert. Virkeligheten er det motsatte. Vi har gjort oss til fiende av Russland ved å slippe USA inn i landet å etabler baser hvor de vil kunne plassere atomvåpen i og med at Norge har ingen kontroll over dem. Det vil Russland forholde seg til og jeg regner med at de vil forholde seg som om det er atomvåpen der. Noe annet ville fra deres perspektiv være uansvarlig. Dermed har den norske regjeringen og de norske krigshisserne gjort Norge om til et russisk atombombemål.

Hvem er det vi har fått som ledere? Dette kan umulig være i Norges interesse, bare til fordel for krigshisserne i Nato/USA.

For å få befolkningen med på dette må det skapes frykt og krigspsykose. Meldingen (under) går nå ut til befolkningen i deler av Nord-Norge for å skape den riktige stemningen.

Knut Lindtner
Redaktør

Politiet ber om tips fra publikum.

Mellom 3. og 14. mars vil militærøvelsen Nordic Response 2024 pågå på land og i sjøen, utenfor indre Troms, i Alta og Midt-Finnmark. I den forbindelse, ønsker Politiet i Finnmark og Politiets sikkerhetstjeneste tips for å avdekke potensielt sikkerhetstruende virksomhet.

I øvelsen vil over 20.000 soldater fra 14 land med over 100 luftfartøy og 50 marinefartøy delta. Politiet skriver i en pressemelding at NATO-utvidelsen med Sverige og Finland har stor betydning for militær aktivitet i Nord-Norge, og at en stor NATO-øvelse har sterk interesse både for fremmede staters etterretningstjenester og kriminelle aktører.

LES OGSÅHer blir det «krig»: Tusenvis av soldater til Finnmark

Uvanlige aktiviteter

Her er noen eksempler på uvanlig aktivitet i øvingsområdene som politiet og PST mener kan være av interesse:

 • Personer som filmer/fotograferer (f.eks. dashcam, mobil, avansert utstyr inkl. droner) av militært materiell, personell eller bygninger (unntatt media eller øvelsesaktører)
 • Kjøretøy som over tid observeres i slike områder, eller ved infrastruktur som er relevant for øvelsen
 • Båter og kjøretøy med f.eks. mye eller uvanlig teknisk utstyr, mange antenner, spesielle utstyrsrigg
 • Båter med utenlandsk mannskap som anmoder om nødhavn uten åpenbare årsaker
 • Båter med utenlandsk mannskap som over tid oppholder seg nær øvingsområder eller øvingsdeltakere
 • Båter med utenlandsk mannskap som fotograferer/filmer maritim øvingsaktivitet og myndighetspersonell

For servicenæringer og tjenestetilbydere

 • Uvanlige bestillinger med uvanlige begrunnelser – f.eks. for å utføre aktiviteter, inkl. feltarbeid, eller turisme som er utenfor sesong eller i uvanlige områder
 • Tilreisende arbeidere, f.eks. for en arbeidsgiver som ikke har virksomhet i området eller normalt har behov for tilreisende arbeidskraft
 • Uvanlige innsynsforespørsler spesifikt mot øvelsen og involverte etater og infrastruktureiere
 • Uvanlige henvendelser fra utenlandske leverandører som kan settes i sammenheng med øvelsen
 • Tilreisende utenlandske personer med reiseruter i øvingsområdet under øvelsen uten et legitimt formål

Politiet ber også publikum være oppmerksom på forsøk på innhenting eller spredning av sensitiv informasjon:

 • Personer som etterspør sensitiv informasjon, f.eks. soldaters oppholdssteder, reiseruter og navn eller annen operativ informasjon
 • Personer som har skisser, tegninger eller foto av områder med kritisk infrastruktur eller øvingsområder
 • Personer som deler detaljert informasjon om øvingsaktiviteter på sosiale medier eller på andre måter

Henvendelser på sosiale medier som er unormale eller særlig målrettet:

 • Underlige telefonoppringninger, forsøk på bedrageri, id-tyveri eller innhenting av informasjon, for eksempel fra noen som oppgir å være fra politi eller forsvar
 • Datatap eller datainnbrudd som kan inneholde informasjon om personer eller aktiviteter som kan knyttes til øvelsen

Til slutt mener politiet at unormal aktivitet på tekniske plattformer kan være av interesse:

 • Lokale forstyrrelser i tele- og datanett, f.eks. bortfall av internett, nettverk, databaser på plattformer som normalt er stabile i perioder og områder med øvelsesaktivitet

Dette kan man gjøre

Publikum oppfordres til å ringe politiet så rask som mulig, dersom man skulle komme over noe av det ovennevnte. Politiet oppfordrer til å dokumentere mest mulig med bilder, uten å utsette seg selv eller andre for risiko, og ta vare på relevante dokumenter, som fakturaer eller kvitteringer.

De skriver også at man bør sikre logger og kameraopptak ved tidsspesifikke hendelser, og kontrollere at teknisk utstyr fungerer.

Avslutningsvis bed publikum om å opprettholde sikkerhetsbevisstheten om fysiske trusler og sårbarheter, samt på tekniske og digitale områder, inkludert sosiale medier.https://www.ifinnmark.no/pst-og-politiet-ber-om-tips-rundt-stor-militarovelse-dette-bor-du-vare-oppmerksom-pa/s/5-81-1974408

Forsidebilde: painting by Chet Zar

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

25 kommentarer. Leave new

 • Dette er en øvelse i okkupasjon. Norges storting og regjering har klart det kunststykket å okkupere sitt eget land på oppdrag fra Deep State i USA, globalister, NATO, EU, WEF osv.! Vårt politikorps forstår ikke de okkuperer landet på vegne av utenlandske interesser! Nå forstår man målet med det evige maset om «mer politi» for befolkningens «trygghet». Den norske permanente stat står bak, på oppdrag fra globalistene i utlandet. De «folkevalgte» som er for korrupte eller dumme til å skjønne det. De har skapt en okkupasjonsmakt, med et politi og rettsapparat ute av kontroll, som i USA. Natt og dag, på øde fjelloverganger, i stille fjorder og byer kan man stoppes i «rutinekontroll» ofte med krav om å se «varseltrekanten» for å kunne inspisere bagasjerommet. Man samler DNA fra førerne for å «forebygge ruskjøring», opplysninger som lagres i databaser okkupasjonens oppdragsgiver (USA) har fri tilgang til. Som i programmet i TV2 «Norge bak fasaden».

  Svar
  • Insch (Scottish Gaelic: An Innis or Innis Mo Bheathain), godt iaktatt. Lindtner vi lever i en skikkelig angiverstat hvor historieløse broilere ruler. Derfor er Derimot et så viktig forum. Her har jeg atter funnet vettuge våkne individer. Det avspeiles i artiklene og kommentarfeltene. Jeg vokste opp med overvåkning helt inn i heimen. NKP var farlig. Jeg ble nektet landgangspass av Immigration i USA på begynnelsen av sekstitallet.(he,he, jfr. dagens situasjon). Hauge og gutta hadde sladra til amerikanerne. Nå er vi godt på vei inn i øst tyske tilstander. Nå blir det viktig å bekjempe «Rinnanden» inne i oss selv.

   Svar
   • Sannelig, Olav B. Skuffelsen over hvor mange medløpere som har vist seg er stor, de som gjerne ringer til politiet for å anmelde naboene hvis de ikke fulgte «tiltakene». Tyske soldater som kom til Norge WW2 hadde ordren å fare fint fram, for
    «nordmenn er et frihetselskende folk», jeg vet ikke om det var sant da og vi får se hvor bra det går nå.
    Og jeg har flere venner som vokste opp i DDR, noen virker ganske så traumatiserte. Etter muren falt ble DDR-etterretnings- papirer frigitt. Da kunne borgere oppdage at de hadde tatt feil av mange som utga seg for å være venner, ofte også familiemedlemmer.

 • Torfinn Slettebø
  21 februar 2024 12:53

  Norsk etterretning er amerikansk. Difor er både PST og E-tenesta ute av stand til å sjå andre framande makter enn Russland og Kina.

  Lars Birkelund viser kor einsretta Noreg er. Stortinget hyllar Zelensky same kva han seier:

  https://steigan.no/2024/02/krigsdagbok-del-97-10-til-15-desember-2023/

  Svar
  • Åse K. Larsen
   27 februar 2024 20:23

   Ja, personlig skjønner jeg ikke den nesegruse hyllesten av Zelensky, les litt forhistorie og tenk selv sier jeg. Minner om massehysteri som smitter.

   Svar
 • Intet av det over er angiveri, alt dreier seg om å avdekke mulig spionasje fra fremmede makter eller å forhindre sådan.

  Angiveri ville være å informere myndighetene om individers politiske syn, f.eks syn på norsk basepolitikk og militære allianser av typen: «Min nabo NN liker ikke det norske medlemskapet i NATO» eller: «Min svoger BB sa at den russiske invasjonen av Ukraina ikke skjedde uprovosert, han nevnte et kupp i 2014 og at fagforeningsfolk ble brent til døde i Odessa…»

  Dét ville være angiveri, å varsle om fremmede båter med usedvanlig store antenner etc er IKKE angiveri, det er råd som har vært på plass i mange tiår.

  Angiveri av typen jeg nevner over blir nok også mindre aktuelt etter som teknologien utvikler seg, de fleste med sterke meninger våger å ordlegge seg på sosiale medier og i kommentarfelt og dette kan snappes opp uten menneskelige ressurser overhodet, algoritmer etc.

  Svar
  • Jeg tenkte som deg at dette er mer kald krig II enn angiveri selv om det ene gjerne drar det annet med seg. Tvil ikke på at private mellomhavender enda en gang skal føre til at man ser det man vil se og hører det man vil, helt uavhengig av ditt nevnte elektroniske overvåkingsregime, for folk er folk.

   Svar
 • Heldigvis tror jeg ingen voksne nordmenn med noen år på baken tror på NATOs og APs krigshysteri. Vi som er eldre husker med takk russerne som frigjorde Finnmark og NordTroms etter at tyskerne trakk seg sørover og etterlot seg brente lokalsamfunn i ruiner. En tragedie de færreste ønsker å snakke om i dag, og i hvertfall ingen av våre politikere som tør å vedgå den gjeld vi står i dag overfor de russere som ofret sine liv.
  Tragisk at våre gamle krigsminnesmerker reist i takknemlighet mot russerne som ofret sine liv nå blir ødelagt av av dagens svikefulle norske politikere .

  Svar
 • «Tvert imot kom det fra sør fra det nazistiske Tyskland, som sannsynligvis kom før Storbritannia som også hadde slike planer.»

  Ja, Tyskland ville selvfølgelig at Norge skulle holde seg nøytralt, som Sverige. Istedet for å binde militære styrker her.
  Men da Nasjonalsosialistene fikk se planer fra ‘ de allierte’ skjønte de at det var ment å bruke Norge som et angrepspunkt mot Tyskland.

  Hva hadde skjedd med Norge/Norges befolkning om dette hadde skjedd?
  Norge hadde selvfølgelig blitt en slagmark. Tyskland brukte ikke Norge som en angrepsbase mot England . Allikevel bombet England store byer i Norge, og drepte flere (sivile) enn de tyske okkupantene gjorde.

  Det var Norges lykke at Nasjonalsosialistene kom først.
  Og de oppførte seg eksemplarisk .
  – I motsetning til engelske soldater i nord-Norge i 1942. – Eller belgiske soldater i nord- Norge i 2024.

  Men det er jo de som startet 2.verdenskrig , og ‘vant’ med sine krigsforbrytelser, som har fått lov å skrive Historien. ( Les: historiene.)

  Og hva hadde skjedd med den nordnorske befolkningen og (fattig/planke-) boligene deres om ikke Nasjonalsosialistene hadde fulgt riktige krigslover og (tvangs) flyttet befolkningen ut av krigssonen/angrepet fra Sovjetunionen?

  Svært få overlevende igjen fra en slik krigssone.
  Antagelig på linje med Tyskland etter 1945, da Tyskland ble ‘frigjort’ av Sovjetunionen.
  De som ikke ble drept ble voldtatt.

  Svar
 • Ja, vi får passe på så pergamentrullene ikke stikker alt for langt ut av bilvinduet når vi kjører igjennom Kirkenes.

  Svar
 • Johannes Åtta Førtifira
  21 februar 2024 19:41

  «Tvert imot frigjorde de landet vårt frem til Tana-elven i 1944/45 »

  Hehe… så Stalin «frigjorde» oss? :/ Fra hvem da? Tyskerne hadde forlengst trukket seg ut av Finnmark.

  Og Stalin trakk seg ikke frivillig tilbake fra Finnmark. Han hadde tenkt å beholde området i N som han hadde tatt, slik han tok områder fra alle nabolandene. Stalin fikk valget fra USA om enten å trekke seg ut av Norge fortere enn svint, eller få føle den nye bombetypen i Moskva. Atombomben! Historie-leksjon

  Svar
  • Du snakker om historieleksjon? Ta ditt eget råd.

   Det var harde kamper i Øst-Finnmark, dette er ingen stor hemmelighet.

   https://no.wikipedia.org/wiki/Frigj%C3%B8ringen_av_%C3%98st-Finnmark

   Svar
  • Her tenker jeg vel at der er deler av Asbjørnsen & Moe som er mer sant enn ditt.

   Svar
  • Forkastelig kommentar. Min mor og mine besteforeldre flykta fra Kirkenes ikke lenge i forkant av tyskernes ikke spesielt kontrollerte tilbaketog, der mye av bebyggelsen i Finnmark og Nord-Troms gikk opp i flammer, og en mild vinter sørga for at sivile tap var minimale. Russerne ble tatt i mot som befriere. «Søringa» har aldri forstått positiviteten til fellesskapet i dette grenseområdet og velviljen til russiske naboer; symbolisert da NATO tidlig på 1950-tallet i fullt alvor vurdererte å bruke atomvåpen i Finnmark for å stoppe en evt. framrykning fra øst, noe norske styresmakter var informert om.

   Svar
 • Vi vet veldig lite om hva som egentlig foregår på USA-basene i Norge, Sverige og Finland. Det er 44 slike baser i Norden og mange av disse ligger ganske tett opp mot Kola-halvøya. Den nye finske presidenten har uttalt at Finland nå kan tillate at det oppbevares atomvåpen i Finland (tenk om feks presidenten i Mexico hadde sagt det samme at Mexico nå kan oppbevare russiske eller kinesiske atomraketter i Mexico).

  Hvis USA ønsker å bygge ut rakett batterier på disse basene, så kan de gjøre det.
  De kan fyre av raketter herfra feks mot de militære anleggene som russerne har på Kola. Dette kan de gjøre evt uten å informere norske myndigheter på forhånd. Den norske befolkning vil knapt kunne vite hva som foregår i en slik situasjon. Og fra hvilket land i Norden ble disse rakettene avfyrt fra kan være ganske uklart. Militære overvåkere i øst og vest vet nok hvor rakettene kom fra, men befolkningen kan holdes i uvisshet når det gjelder fra hvor rakettene ble avfyrt og også hvilken skade Russland ble påført.
  Og tenk om en av disse rakettene var lastet med en atomladning (og ble feks avfyrt når vindretningen var nordover eller østover på Kola for å redusere faren for radioaktivt nedfall i nordiske land).

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   22 februar 2024 18:07

   Kva skal Noreg med eit «forsvar» når offiserane i landet jublar for å bli okkupert? Lat dei like godt få US-uniform straks. Og løn frå oppdragsgjevaren i dollar.

   Veldig godt skrive og tenkt av SHO.

   Svar
  • Jeg tror ikke man gjør store feil om man er litt mer våken enn vanlig fram til i slutten av mai måned i år. Der er to store NATO øvelser på gang og med lærdom fra en lang rekke terrorangrep i Europa, USA og Oceania så er det helt vanlig at offentlige øvelser plutselig går over til skarp terroraksjon. Det finnes i så vidt spredte terrorangrep som Estonia-forliset 28. september 1994, 11. september 2001 hvorpå USA og hele den vestlige verden startet krigen mot terror, togbombingen i Madrid 11. mars 2004, Londonbombene 7. juli 2005, 22. juli 2011 med bombingen av regjeringsbygget i Oslo og nedslaktingen av barn, ungdom og voksne på Utøya, Kinoskytingen i Aurora USA 20. juli 2012, Sandy Hook og skoleskytingen den 14. desember 2012, Boston Marathon-bomba 15. april 2013, Terrorskuddene ved parlamentet i Ottawa i Canada 22. oktober 2014. terrorskuddene i København 14. og 15. februar 2015, Kirkedrapene i Charleston i USA den 17. juni 2015 og og moskeskytingen i Christchurch 2. mai 2019. Listen er hentet fra bloggen til Jostemikk og er ikke komplett.

   En offentlig øvelse er den perfekte anledning til å dekke over forberedelsene til et terrorangrep fordi alle bevegelser som ellers kunne virke mistenkelige kan blandes, forveksles og forklares med at der pågikk en øvelse, enten med politi, militære eller andre av statens utrykningsenheter. Pass altså ekstra godt på til øvelsene Nordic Response 2024 og Steadfast Defender 2024 er vel i boks, for det involverer 90.000 militærpersonell, rundt 100 NATO fartøyer og et utall militære fly fra en rekke NATO nasjoner pluss Sverige. Samøvelsen er ment å ende opp i Finnmark. «Noen» kan godt finne på å utløse en hendelse, la oss til eksempel si «russisk» senkning av et stort amerikansk skip. Ingen vil tro at USA har senket sitt eget skip, NATO vil være forpliktet etter artikkel 5 og tredje verdenskrig kan bli en realitet i løpet av bare noen timer.

   Svar
   • Ja, T.L.
    Vi bør være våkne.
    Hente informasjon med egne observasjoner, og ved å se/analysere medias løgner.
    Det er noen som planlegger /VIL krig.
    I 2020 som i 19333/39 for å sikre sin makt w.w.

    Planlegg motmakt. Motstandsbevegelse . Langsiktig.
    Dette er ingen lek. Dessverre.

   • En detalj: Christchurch var fredag 15 mars 2019, ikke 2 mai.

  • SHO:

   «Hvis USA ønsker å bygge ut rakett batterier på disse basene, så kan de gjøre det.
   De kan fyre av raketter herfra feks mot de militære anleggene som russerne har på Kola. Dette kan de gjøre evt uten å informere norske myndigheter på forhånd. Den norske befolkning vil knapt kunne vite hva som foregår i en slik situasjon. »

   Nettopp.

   Svar
   • wasan Totland
    22 februar 2024 23:44

    Det er ikke sånn det er planlagt. Man utstyrer F35 med taktiske atomvåpen som B61-12 og sender svært mange av dem mot russerne samtidig. Da er krigen i gang.

 • Torfinn Slettebø
  23 februar 2024 8:54

  Russland er omringa av basar med F-35. Difor kan Totland sin teori òg ha mykje for seg.

  Yndlingssaka til Stoltenberg, interoperabilitet, er viktigare i angrep enn i forsvar?

  Svar
 • Det eneste vi snart kan være sikre på er at ww3 blir startet, hvordan blir spørsmålet. USrael med sine 34 trilliarder dollar i gjeld må snart få «resatt» sin økonomi, ellers taper kroknesene hele bank-kontoen sin, og det kan de selvfølgelig ikke tåle.
  Etter en krig får man en ny dag «med blanke ark og fargestifter til» som Prøysen sa, og dette er «planen» først og fremst, å redde «pengene» til kroknesene.

  Svar
 • Ønske til våre myndigheter og deres herrer i NATO, EU, Wall Street og City of London er at russerne gjør som Israel i 1967 å provoseres til å iverksette et voldsomt forkjøpsangrep. Det er hensiktene med denne øvelsen, å drive et chicken game med naboen. Heldigvis er Finnmark full av russiskvennlige mennesker å spioner, både amatører og proffe. En av våre største krigsforebyggere var Selmer Nilsen fra Bakfjord i Måsøy. Han fikk i oppdrag av sine sovjetiske oppdragsgivere å finne NATO atomvåpen i Tromsø. Selmer måtte to ganger til Trømsø for å berolige sovjetmakten å overbevist dem om at det ikke var atomvåpen i området. Det gjorde at sovjetiske missiler som var rettet mot Tromsø ble omprogrammert. Så at elitens okkupasjonsmakt ønsker oversikt over hvem som man kan ringe på døra hos senere, er ikke så rart.

  Svar
 • Kommer aldri til å løfte en finger for «mine landsmenn», derimot kan jeg tenke meg å støtte fienden!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Balkankrigene:

En helt annen historie

Forrige innlegg

Må lokale Lidl stenge snart?

Bønder i Tsjekkia åpner egen dagligvarebutikk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.