POSTED IN Jemen, Norsk politikk

Norge:

Befinner seg i verdens verste selskap.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Jemen: Norge med NATO-partnere er med å bombe Jemen. 

Norske våpen dreper. Resultat: «Den største humanitære krise i vår tid», begrep brukt av FN

Trond Ali Linstad

Norge er en kriger-nasjon – på feil side i verden. Det bekreftes i Jemen. Saudi-Arabia og Emiratene har intervenert i landet – for å kontrollere og undertvinge Jemen. En opprørsk folkebevegelse – houitene – vil styre landet selv

Ledende vestlige stater – Norges Nato-allierte som USA, England og Frankrike – leverer de mest moderne våpen til Saudi-Arabia og Emiratene. Og deltar selv i krigen – de vedlikeholder angripernes fly, bidrar med flygere og blinker ut angrepsmål. 

US-made bombs used in Saudi strikes on Yemen – Amnesty — RT World News

Til det siste, om den Saudi-ledede koalisjonen – med vestlige våpen, anføres: det dreier seg om «målrettete luftangrep» rettet mot «sykehus, sivil bosetting og infrastruktur». (FNs ekspertpanel for Jemen.)

Norge er med! Norge har i flere år solgt krigsmateriell til den intervenerende part, ved Emiratene. Norske UD sammenlikner våpensalg til Emiratene med tilsvarende norsk våpensalg til «sentrale NATO-partnere som USA, UK og Frankrike». (Rettsavdelingen i UD.)

Vi blir minnet om norsk utvidet vennskap! Nå også med Saudi-Arabia og Emiratene! I kriger som disse fører! Med dette som resultat: «Den største humanitære krise i vår tid».

Norge? Skal Norge være deltaker i dette selskap? Med Saudi-Arabia, Emiratene og andre, for å bombe i stykker Jemen? Det har vært – eller er – rollen vår nå. Det bør vi vite.

Forsidebilde: Neal E. Johnson

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • sunhunter61
  5 mai 2021 12:55

  «Norge er en kriger-nasjon»

  Hadde det ennå vært så vel.

  Det vi er, er en nasjon som lager militær teknologi som selges til en part i en konflikt. Den angripende part. En part som ikke ser ut til å ha internasjonalt lovverk bak seg i sine angrep.

  Hadde vi vært en kriger-nasjon, ville vi hatt verdens beste forsvar (av Norge) i dag. Det har vi ikke. Tvert imot. VI tillater invasjon av landet fra alle typer grupperinger, og gjerne fra andre verdensdeler.

  Ekte krigere ville aldri godtatt det.
  Den taktfaste marsjen fra ‘Internasjonalen’ og våre bidrag til ødeleggende konflikter i andre deler av verden går hånd i hånd og i samme parade.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Slik unngår de fellesdugnaden

Nordmenn investerer mer og mer i Norge via skatteparadis

Forrige innlegg

Korona blant innvandrere

Bekrefter helseskadelig kultur

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.