POSTED IN Krig-fred, Norsk politikk

Nordområdene rustes nå opp.

Finnmark skal bli oppmarsjområde mot Russland.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Felles militærstat

Jan Hårstad

På Document dukket det opp en debatt om Finnmark som kom til å handle om avfolkning, reindrift, gruvebygging og vindmøller. Det var bare en deltager som skrev: «Finnmark er snart et USA-protektorat». De øvrige deltagerne hoppet lett over det militære aspektet.

    Det er til å forstå for natopressen i Norge skriver knapt om de gigantiske militærøvelsene som hele tida finner sted i og rundt Finnmark. Forsvarets Forum orienterer iblant, men også de er diskrete.

Skal du vite hva som skjer militært i nord bør du ta deg inn på Bundeswehr.de eller amerikanske militærwebber.

Enorme byggeprosjekt av brakker, baser, havner og flyplasser pågår. Og forsvaret får ikke nok av Rheinmetalls leopard tanks før omkring 2025. Ingen av de store militære byggprosjektene er ferdige før denne tida heller.

Og som det framgår av USA militære websider: det som står på dagsorden er å konfrontere Kina/Russland i kampen om Arktisk hvor det beviselig både er Olje, gass og mineraler under havbunnen. Nordområdene seiler opp som nok en framtidig krigssone.

Da Jake Sullivan – som er USAs nasjonale sikkerhetssjef – nylig holdt en tale for de innviede på Brookings, jamret han seg over at selv USA var gått tom for strategiske mineraler. Selv stål må de importere, fra Indonesia må vite.

Finnmark er nesten folketomt og kan brukes til en krig mot Russland.

Det er ikke slik at bare Finnmark blir et USA-protektorat. Hele Norge er det og EU-Nato-USA dikterer de aller viktigste politiske prosjektene i Norge. Så som utførselen av elektrisitet. Men selv oppegående folk i Norge kvier seg for å forstå dette helt åpenbare og klamrer seg til illusjonen om at «all makt ligger i denne Sal» – Stortinget som ble et krigsting.

Som jeg ser det kommer følgende til å skje i Finnmark. Gruver for sjeldne mineraler kommer, vindmøller overalt for el-eksport, og ytterligere bygging av en felles Militær Natozone mellom det nordlige Finland, Sverige og Norge.

Dette kaller NUPI-ansatte Per Erik Solli for «CROSS BORDER REGIME».

Når man har drillet det militære samarbeidet noen år under veiledning av USA, kommer i 2025-26 angrepet på Russlands militærbaser på Kola. Alt handler om å tilrettelegge for det.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Freeeedooom
  31 august 2023 8:26

  Den regjeringen «vi» har nå jobber ikke for Norge. Ja jeg vil si at det er lenge siden vi hadde en regjering som jobbet for Norge og nordmenn. Når man samtidig i dag leser i dag denne artikkelen: https://derimot.no/apent-brev-til-det-norske-folk-overdodeligheten-okte-etter-at-vaksinasjonen-startet/

  Da kan man virkelig lure på hva som foregår oppe på Kjeltringbakken. Finnes det EN ENESTE person der som ikke har solgt sjelen sin? Norge har virkelig blitt et kakistokrati:

  Kakistokrati er en styreform hvor landet er styrt av de verste, minst kvalifiserte og mest skruppelløse innbyggerne.[1][2]

  Ordet er sammensatt av gresk kakistos (κάκιστος; verst) og kratos (κράτος; styre) og ordet ble først tatt i bruk av den engelske forfatteren Thomas Love Peacock i 1829. Begrepet har siden 1980-årene blitt tatt i bruk i særlig amerikansk politisk debatt fordi debattanter har hatt behov for ord for å kunne karakterisere sittende politikere som fullstendig udugelige og inkompetente.

  Svar
  • «Kakistokrati er en styreform hvor landet er styrt av de verste, minst kvalifiserte og mest skruppelløse innbyggerne.»

   Og når vi har politikere som kjøper & selger (trader ) aksjer i selskap som produserer drapsvåpen ( Vår forsvarsvåpen-produksjon produserer ikke for forsvar av Norge, men for angrep på andre land.), kan dette være en god beskrivelse.

   ‘ Uten fiender ble eksporten av krigsmateriell desimert, og hele industrien sto på vaklende føtter. Freden truet igjen. USAs invasjon i Irak i 1991 ga inntekter, men det ble ikke skikkelig fart i omsetningen før vi gikk ut i striden mot terror – en vanskelig definerbar størrelse, men som gir enorm omsetning i krigsindustrien.
   …Da Roger Ingebrigtsen (AP) var statssekretær i Forsvarsdepartementet, sa han at norsk våpenindustri styrker troen på at Norge kan overleve også etter at oljen er slutt. ‘
   dagbladet.no/kultur/krigsindustrien-er-den-nye-olja/70295356

   ‘Gjennom sitt eget investeringsselskap har ektemannen til Anniken Huitfeldt (Ap) handlet aksjer i våpenprodusenten Kongsberg Gruppen – mens hun har vært utenriksminister. ‘
   nrk.no/norge/huitfeldt_-_-jeg-er-lei-meg-1.16535725

   Altså våpen-aksjer. Ikke noe oppbyggende i Norge. Det er klart disse vil stige i verdi når Norge bomber andre land og/eller sender våpnene sine til krigførende land.
   ‘Våpenindustrien den nye olja.’

   Svar
 • Leste en artikkel på Steigan idag om utvidelsen av BRICS, jeg tror ikke det blir så bent fram for Nato og Usa fremover. Usa kan bruke atomvåpen, men samtidig faller bombene over Usa og nato.

  Svar
 • Det er med undring jeg observerer at mange norske politikere i dag er mer engstelige for Russland enn det Quisling var i sin tid.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ikke bare stor overdødelighet:

Tallet på fødte i land med høy vaksinering faller.

Forrige innlegg

Åpent brev til det norske folk:

Overdødeligheten økte etter at «vaksinasjonen» startet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.