POSTED IN USA

Nominasjonen i USA:

Løpet er kjørt, Sanders! Støtter du Biden er det fullbrakt!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Stephen Lendman gir oss reine ord for pengene. Vi har alt for lett for å sluke ordene til politikerne, feite og glatte, for at de skal gli lett ned gjennom halsen. Men ser vi på handlingene deres blir inntrykket et annet. Det samme gjelder Bernie Sanders. Han har tapt nominasjonskampen etter manipulasjonene fra ledelsen i Det Demokratiske Partiet.

Mange unge han hadde gitt et håp sitter skuffet tilbake og de vil oppleve det som et svik hvis han støtter «den tomme dressen» Joe Biden. Han har ikke noe annet å by på enn floskler og at han vil fortsette den gamle politikken som har brakt landet på kanten av en sosial og økonomisk avgrunn.

Mange i USA er kastet på gaten

Det er synd på mange unge, fattige og sosialt utslåtte i USA. Når valget står mellom Trump og Biden er det ikke noe reelt valg, de skal velge hvem som skal føre den ødeleggende politikken videre. Og på noen områder er Trump faktisk bedre.

Tulsi Gabbard, fredskandidaten, har nå gitt sin fulle støtte til Joe Biden, mannen som ikke lenger husker fra begynnelsen til slutten i et resonnement. Hun satser nok på neste valg i et parti som skulle vært forlatt for lange siden. Men inngir dette tillit?

Hva som skjer Demokratene i USA er ikke godt å si, men jeg tror de gir seg uliv-sår med det som skjer og skuffelsen over Sanders og Gabbard blir helt sikkert enorm hos mange av de som har brukt tid og krefter på å få dem nominert.

Løpet er kjørt, Sanders, både for deg og partiet ditt!

Knut Lindtner

Sanders kapitulerer overfor Biden.

Av Stephen Lendman

Det er kun et spørsmål om dager, eller uker, før Sanders offisielt gir seg, avslutter kampanjen, og som vanlig overlater den skitne businessen til Biden.  Da vil han nok si at han støtter det han falskt nok hevder at han er imot.

Biden og Sanders er to sider av samme sak, som støttespillere med spesiell interesse for det eksklusive. De er avvisende til offentlig helsevesen, velferd, fundamentale rettigheter for alle, rettssikkerhet og verdensfred – begreper de avskyr og ikke vil tolerere. 

Sanders lå altfor langt bak Biden i kappløpet til å bli demokratenes fanebærer, som vel var ferdig rigget for Biden. Sanders sto overfor det nesten umulige oppgaven å vinne rundt 70 % av de gjenværende delegatene for å kunne bli den utvalgte ved demokratenes nominasjonsmøte i juli.

Etter tirsdagens primærvalg i Florida, Illinois og Arizona som Biden feide til seg, ga det han et overveldende antall delegater. 

Faiz Shakir

Sanders sin kampanjeleder Faiz Shakir sa følgende: «De neste primærvalgene er minst tre uker unna … Sanders skal ha samtaler med støttespillerne sine for å kunne vurdere sin kampanje».

«Men for øyeblikket er han fokusert på regjeringens svar på utbruddet av koronaviruset. Han vil sikre at vi tar vare på arbeidsfolk og de mest sårbare».

Inne eller ute av konkurransen om demokratenes nominasjon, kan han iallfall offentlig henvende seg til folk om virus-saken og andre saker, der han kan etterlyse politiske aksjoner som han påstår han støtter.

I 2016, og i løpet av hans nåværende kampanje, visste han, og det vet han nå, at Hilary og Biden vil være fanebærerne, ikke han.

Så han har vært gjennom det hele. Han har hatt glede av sine såkalte 15 minutters berømmelse, både for fire år siden og nå.

Han har sittet i kongressen i 30 år, der han har vært udemokratisk lojal til det demokratiske partiet. Han later som han er en demokratisk sosialist. Men ser en på hva han har stemt på opp gjennom årene, så er det ikke alltid etter demokratenes partilinjer.

Om ha fortsetter kappløpet om nominasjonen lenger nå, vil det kun være for sin egen selvforherligelse. Kanskje han får sin sjuende bokavtale og andre belønninger som en parti-lojalist.

Tulsi Gabbard, fredskandidaten som endte opp med støtte til krigshauken JoeBiden.

 Det kommer iallfall ikke til å opprøre Biden, for Sanders kan ikke vinne kappløpet – manipulerende parti-bosser ikke vil tillate det.

Det er nemlig slik den degenererte politiske prosessen i USA virker. Å stemme er bare å kaste bort massevis av tid når disse såkalte valgene blir holdt.

Resultatet er bestemt på forhånd for å sikre at det ikke blir noen avvik fra kontinuiteten. Styresettet tjener den priviligertes interesse på bekostning av mange andre. 

Sanders var ikke med i konkurransen i 2016 eller i 2020 for å forandre på ting. Han skulle bare gi inntrykk av å gå inn for radikale endringer, noe en grasrot-revolusjon alene kunne oppnå. Men aldri har et valg i USA oppnådd noe slikt.

I løpet av republikkens historie har det vært slik. Fram til midten av det 19. århundre ble svarte amerikanere sett på som noens eiendom, aldri mennesker med like rettigheter som andre.

Ved slutten av århundret ble de innfødte amerikanerne så å si utryddet. Deres kultur og arv ble slettet fra vanlige skolebøker og klasseundervisning helt opp til høyeste nivå.

Klassedeling opp til i dag viser at USA er et rasistisk samfunn. Helt opp til 19. grunnlovstillegg (1920) ble kvinner nektet å kreve stemmerett. De ble kun betraktet som hjemmeværende husmødre og barnepassere.

Joe Biden, USAs tidligere visepresident som sitter til halsen i korrupsjonsanklager for mottatte penger bl.a. fra Ukraina.

Det tok 144 års kamp for nasjonen å komme med en lov om likestilling mellom kjønnene. Og det i et land der kvinner fortsatt stort sett blir behandlet  som underlegne i et sjåvinistisk mannlig samfunn.

Fra nasjonen ble grunnlagt og fram til i dag, så betyr grunnlovens åpningssetning «Vi, folket i De Forente Steder» Amerikas hvite, mannlige, privilegerte klasse. Ikke de vanlige folkene uansett rase, tro. hudfarge eller kjønn. Og tingene er likedan i dag.

Tidligere har bekymringsløse/egoistiske politikere reagert på hvordan dagens politiske klasse arbeider for mye større saker globalt enn da USA ble grunnlagt.

USAs politiske system er organisert for å hindre radikale forandringer.

Det er derfor, når man avholder disse såkalte valgene, at resultatet alltid blir det samme. Og senere i år får vi se at det ikke er noen forskjell fra tidligere.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • I denne artikkelen var det mye sprøyt. De hvite i USA er ikke landets herskere. Det er en annen gruppe som sitter på toppen. Hvite blir også diskriminert i dag.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Alle imperier kollapser.

4 tegn på USAs kommende kollaps.

Forrige innlegg

Erik Plahte:

Noen tanker om korona og beredskap.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.