POSTED IN Demokrati, USA

Nok en spiker i USA-kisten:

Stor mistillit i hele befolkningen til begge partiene.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det denne undersøkelsen forteller som dessverre ikke omtales direkte, men indirekte i denne artikkelen, det er noe helt annet. Og det fremgår indirekte av teksten og undersøkelsen. USA befolkning anser ikke landet som noe demokrati. Det er bare to partier som kan stille til valg og vinne og begge representerer kapitalkreftene i landet. Begge partienes velgere mistror det andre partiet og i tillegg viser det seg at en stor del av USAs øvrige befolkning mener det samme, men i forhold til begge partiene.

Med privateide medier som forer befolkningen med pjatt og forvrengte virkelighetsoppfatninger er dette sluttresultatet. Mistillit til hele systemet.

text
Begge disse har på rekordtid klart å gjøre seg utrolig upopulære.

Det er lenge siden USA var er demokrati om de noensinne har vært det. Nå går landet i oppløsning fordi mistroen øker og tilliten til systemet fordamper i hele befolkningen. Medieundersøkelser forteller at mistilliten allerede er stor også overfor de store mediene.

I praksis er dette et meget alvorlig signal om noe fundamentalt galt i landet. Sist tirsdag tapte demokratene guvernørvalget i Virginia. Trumps kandidat vant. Men det betyr ikke at han er nødvendigvis populær, men kanskje heller at den rådende administrasjonen i Washington er ekstremy upopulær.

Vi merker oss også at i motsetning til det bildet som presenteres i norske medier, demokratene er de gode og Trumps republikanere de dumme, deler ikke USAs befolkning denne oppfatningen. Det betyr at også vi skeiv-informeres av våre medier.

Det er nesten umulig å styre et land under slike forhold uten å ta sterke virkemidler i bruk. Det vil vi få se i tiden som kommer. Jeg er ikke optimistisk på USAs befolknings vegne.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Amerikanere anser demokrater og republikanere som en like stor trussel mot USA’s demokrati, viser meningsmåling.

En ny meningsmåling tyder på at budskapet fra Demokratenes politikere, MSM, og kjendiser innen film- og underholdningsbransjen, som omtaler republikanere som innenlandske terrorister, tilsynelatende har mislyktes: begge parter blir nå ansett som en nesten like stor trussel mot USAs demokrati.

 
En NPR/PBS NewsHour/Marist-meningsmåling kunngjort mandag 1. november, viste at det store flertallet av amerikanere av alle politiske oppfatninger – 81 % av alle respondentene – mener det er «en alvorlig trussel mot fremtiden til vårt demokrati». Disse bekymringene er på samme nivå som i januar, da en protest om påstått valgjuks førte til opprør ved USA’s Capitol, i Washington DC.

woman holding signboard
Tilliten til demokratiet svekkes nå i USA.Det er forutsigbart at Demokrater og Republikanere er skarpt uenige om hvem som utgjør den største trusselen mot systemet, men uavhengige lener seg mot en konklusjon som sannsynligvis vil overraske og skuffe budskapstolkerne på CNN, MSNBC og Demokratenes Nasjonale Komite, the Democratic National Committee. Den nye meningsmålingen viste at 41 % av de uavhengige ser på Demokratene som den største trusselen mot demokratiet, sammenlignet med 37 % som hevdet at Republikanerne var den største bekymringen. De resterende 22 % mente at det enten var begge de store partiene, ingen av dem, eller de var usikre på hvem som utgjorde den største trusselen.

Blant alle respondentene i undersøkelsen sa 42 % at Demokratene var den største trusselen mot demokratiet, mens 41 % mente det måtte være Republikanerne. De mest dedikerte velgerne i begge partiene var nesten likt fordelt ved å peke fingeren mot det rivaliserende partiet.

Mens 42-41 er en minimal forskjell – og absolutt innenfor målingens feilmargin – strider det mot et tema som det regjerende partiet og hovedstrømsmedia har hamret på helt siden Capitolopprøret. Opprøret ble utformet som et rasistisk motivert «opprør», utløst av daværende president Donald Trump for å velte hans valgtap til demokraten Joe Biden.    

Den nye presidenten selv omtalte det som «det verste angrepet på vårt demokrati siden borgerkrigen» – og tilsynelatende overgikk hendelser som 9/11-angrepene, Pearl Harbor, JFK-snikmordet og ulike terroristbombeangrep.

Kapitolangrepet ble også hypet opp som dødelig, selv om den eneste som ble drept var en ubevæpnet Trump-supporter som ble skutt av en politimann. Tre Trump-tilhengere og en politimann fra Capitol døde også av naturlige årsaker enten under eller kort tid etter opptøyene.

Formuleringen av konservative som terrorister har ikke vært begrenset til Capitol-angrepet. Fra en MSNBC-vert som sammenligner lovgivere i Texas med Taliban på grunn av en restriktiv abortlov fra Bidens riksadvokat, som kunngjorde et føderalt angrep på sinte foreldre som angivelig har truet skoletjenestemenn over venstreorienterte læreplaner og retningslinjer, har temaet vært klart: «høyre-ekstreme» amerikanere er terrorister. NBC News har til og med spunnet «Let’s Go Brandon»-meme – et synonym for «F**k Joe Biden» – som en potensiell trussel om vold mot presidenten.

I likhet med Trumps seier i valget i 2016, antyder NPR/PBS NewsHour/Marist meningsmåling at de tradisjonelle media har mistet mye av sin innflytelse over opinionen. Undersøkelsen viste også at kun 41 % av Demokratene tror Biden ville gitt partiet deres en bedre sjanse til å vinne presidentvalget i 2024, mens 57 % av Republikanerne ser på Trump som Republikanernes klart beste mulighet til å vinne tilbake Det hvite hus.

Oversatt av Einar Bjørn Reitan

Forsidebilde: Alex Green

https://www.rt.com/usa/539198-dems-bigger-threat-to-democracy/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Sensuren er nå tjukk rundt den militære styrkeoppbyggingen i Sør-Kina-havet.

Kina følger svært nøye med.

Forrige innlegg

Solcellestrøm

I India, på Fiji og i Afrika: Ingen solskinnshistorie

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.