POSTED IN Demokrati, USA, Virkelighetsforståelse

Noen, også i Norge, begynner å skjønne tegningen.

USA er ikke noe fyrtårn for frihet og demokrati.

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Omlegg på Document

Jan Hårstad

Forleden, 26. mai, fikk jeg melding fra redaksjonen i Document om at jeg var utestengt, noe som ikke er til hinder for at jeg gleder meg over brå omlegg av tenkningen på Document.

Det kan du se i kommentarfeltet under artiklene «Alt kan skje» (31.5) og «Megademonstrasjon mot verdenskrig i Budapest»(1.6)

Det er ikke bare i Israel-Palestina krigen at jeg har vært på skarp kollisjonskurs med de ledende i Document, men også på dette med frelser-kultusen av Trump og USA som bærer av den vestlige sivilisasjonen.

Nå har det da gått opp for Document at det er minimalt med sivilisasjon i USA, og sjokket som frambrakte denne innsikten er den brutale utestengelsen og dommen Staten leverte over Trump. Den hadde ikke Document-folket ventet seg, de trodde heller at Trump ville seire ved valget i november og gjenopprette verdensfreden og sivilisasjon. Ikke le nå. Det er beviselig sant.

I tråd med denne tenkningen ble en STEIRO – også Trumpromantiker må vite – løftet fram som den sentrale geopolitiske guru. 

Han mente i ramme alvor at det var strålende at Pentagon overtok den militære styringen av Norge fordi dette var vår «nærmste allierte» og den amerikansk ledete ultramilitariseringen av Norge ville sikre «fred» og «trygghet» for det norske folk.

Gir det oss større trygghet at USA etablerer baser i landet vårt og slik gjør oss til russiske bombemål?

Jeg skal si som sant er: Steiro ga meg søvnløshet og irriterte meg grenseløst. I 30 år har USA ført permanent krig over hele verden og lagt den ene staten etter den andre i grus og så skulle de nå ha blitt pasifistiske fredsengler som dalte ned for å beskytte det norske folk. Da har man mye fantasi. Og talent for Trumpsk ønsketenkning som har vært normen på Document.

Men se det. Den 31 mai er også Steiro på banen i en helt ny utgave. Kafka er og blir min store realist med historien om  den forvandlede Gregor Samsa.

Nå skriver han:

«USA er i ferd med å bli en totalitær bananrepublikk. Det er farlig ikke bare for den jevne amerikaner. Det er også farlig for oss å være avhengig av et slikt regime som vår hovedallierte.»

Jeg har da brukt flere år med å forklare Steiro og Document dette og det var ingen walk in the park. Men som vi vet: alt er underlagt forvandlingens lov.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

 

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Kan Jan Hårstad forklare leserne hvorfor han tilsynelatende er så djupt såra og vonbråten over å ha fått en tupp bak av Rustad & co at han jevnlig bærer seg over at han ikke slipper til der lenger.

  Rustad blir stadig mer «Biden» og derved øker også fanatismen. Ikke minst den religiøse – etter hvert som tiden nærmer seg for møte med Gubben sjøl. Han har også sørget for at styringen av menighetsbladet beholder sin hyperreligiøse fremtoning etter hans avspasering. Både med Skartveit og svensk husprestinne spaltelangs.

  Document er en blogg for gamlinger & co som er utdøende av naturlige årsaker. For det nye «Norge» er nettsiden en grei plass å samle den utdøende opposisjonen fra svunne tider. Da er man jo «demokratisk», men har i virkeligheten kontroll på motstandsrestene.

  Hvor mange ungdommer – også kalt fremtiden – tror du sitter i de såkalte lokallagene med vafler, kaffekopp og lange foredrag? Norges største avis er også forvandlet til det ugjenkjennelige. Jeg gidder ikke oje meg over at jeg ikke lenger sitter og redigerer førstesiden i en blekke som er konvertert fra seriøs dagsavis til daglig Se & Hør akkompagnert av pupper og lår.

  Nei fortsett du heller å servere dine mange gode innspill her på Derimot. Verden forandrer seg og store, dramatiske endringer ser ut til å ligge like rundt hjørnet.

  Svar
  • Jan Hårstad
   5 juni 2024 13:35

   Det er ikke slik at tenkningen på document er monolittisk. Om Vox tror det må svaret være
   at han rett og slett ikke leser kommentarene. Fraksjonen av selvtenkende mennesker i
   Norge er forsvinnende liten. jeg forbinder Norge med en gammel poplåt-
   livin i a Gangsters Paradise.
   Jeg vet ikke om jeg er så såret og vonbråten som VoX vil ha det til for jeg er godt
   trent på utestengelser. men jeg skulle gjerne deltatt i kommentarfeltet blant de selvtenkende
   på document. De finnes.

   Svar
 • Glimrende skrevet, ærede navnebror!

  Når sant skal sies var Document mitt første nettbaserte møte med virkelighetens verden på utsiden av den notorisk løgnaktige “gumpe-media” (MSM). I de seinere år er det lett å se at Hr. Rustads avis er mere som en sekt å regne. Kommentarfeltet viser dette til sitt fulle. To flinke medarbeidere i Document-staben trakk seg etter Israel konflikten 7. oktober i fjor, til min fulle forståelse. Og når det gjelder Steiro, en slags utnevnt general i Document, er heller ikke han utelatt fra forvandlingens lov.
  Vi bør alle ønske den sanne opplysningens tid tilbake.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 juni 2024 9:00

  Eva Thomassen skriv særs opplysande om korleis det står til med demokratiet i USA, og kva slag svinepelsar Noreg knyter seg til og betalar for:

  https://steigan.no/2024/06/vapen-er-veien-til-tidlig-dod/

  Me har eit Storting som samrøystes går inn for enorm opprusting. Demokratiet i Noreg er neppe betre enn demokratiet i USA.

  Svar
 • Jeg klarer ikke å forstå hvorfor «fredselskende» «demokratiske» barn motsatndere av «korrupsjon» som krever «ytringsfrihet» med madame Navalnyj som (CIA betalt) leder, jeg klarer ikke forstå hvorfor denne gjengen ikke klarer å realitetsorientere seg om det som skjer i USA.

  USA er en djevelsk krigshisser, gjennomkorrupt, som kveler ytringsfrihet der den ytrer ubehagelige sannheter, som arresterer varslere som varsler om sannheten, i en av de minst demokratiske statene jeg vet om (vel, i «navnet» er det et demokrati, men ikke i praksis!).

  Er ikke disse «frigjorte» ungdommene i stand til å se hva som skjer, eller er de allerede blitt så hjernevaskete at de lovpriser det amerikanske flagget uansett hvor blodig det er?

  Svar
  • Denne her var rettet til russiske ungdommer (med flere som trenger det)

   Svar
  • Årsaken til at USA fortsatt anses som frihetens fyrtårn av mange er vel psykologisk. Hele verden er jo pill råtten, og når Vesten selv viser samme elendighet forsvinner jo siste håp om noe bedre. Det er vel derfor Bibelen sier: «Forbannet er den som setter sin lit til mennesker. Menneskebarn i hvem det ikke finnes frelse.»

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 juni 2024 14:06

  Scott Ritter ville til det økonomiske toppmøtet i St. Petersburg, og i tillegg laga ein dokumentarfilm om Russland. Det får han ikkje lov til:

  https://sputnikglobe.com/20240605/scott-ritter-ponders-on-real-reason-behind-us-move-to-stop-him-from-traveling-to-russia–1118773670.html

  Video (6 minutt) med teksting, som ikkje gjev deg høge tankar om demokratiet i USA i 2024.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 juni 2024 14:17

  Simple tjuveri er ikkje noko problem for USA:

  https://www.rt.com/business/598781-us-ukraine-loan-russian-assets/

  Når landet ikkje får fullt gjennomslag for viljen sin, plagar det andre folk og land med sanksjonar, dvs. økonomisk krig. Dei ferskaste døma er trugsmål om sanksjonar mot ICC og Georgia.

  USA meiner Georgia skal få svi for at landet har vedteke ei fornuftig lov om registrering av utanlandske påverkarar. I Georgia risikerer du bot på inntil 100 000 kroner om du bryt lova. Bryt du den tilsvarande lova i USA, kan du få fem år i fengsel.

  USA si innblanding er hårreisande dobbelmoralsk. Noreg mukkar ikkje, og deltek sjølv aktivt i innblandinga i Georgia sidan 1994.

  Svar
 • «…med frelser-kultusen av Trump »

  Manskal selvfølgelig ikke tilbe en statsleder. Hverken for en stormakt som USA, eller for en vasallstat som Norge.
  Man bør være kritisk til alle statsledere. Og selvfølgelig også for grunnlovsbryteren Stoltenberg, som ikke får noe oppslag/avsløring i media i Norge . – Men som følger Trumps ‘forbrytelser’ med Arusøyne.

  Men vi bør også se /skjønne at Trump blir demonisert fordi han bryter etikken i ‘ gutteklubben grei.’
  Vil ikke krige.
  Vil ikke være med på å bytte ut statsledere i andre nasjoner.
  Vil redusere Fed sin makt og rentehevinger.

  At han ikke er tatt livet av er forunderlig.

  ‘ Vil du ha frihet, vær stolt av landet ditt. Hvis du vil ha demokrati, hold fast ved suvereniteten din. Vil du ha fred, elsk landet ditt, sier Trump. Fremtiden tilhører patrioter, ikke globalister. Fremtiden tilhører suverene, uavhengige nasjoner med ledere som beskytter deres borgeres interesser og respekterer sine naboer. ‘

  ‘– Det vil være stort for Russland om Trump blir gjenvalgt, da vil også hele Natos eksistens komme i spill. At han vinner er noe man må ta høyde for og planlegge for at kan skje. Fra et strategisk synspunkt, hvis Trump vinner, må vi bære mye mer av byrdene selv, også i Nato. Det vil i tilfelle bli en veldig turbulent tid fremover DER VI EUROPEERE MÅ LEDE SEG SELV ,…. ‘
  nettavisen.no/nyheter/ekspertene-med-oppsiktsvekkende-analyse-trump-blir-nokkelfaktor/s/5-95-1201550

  ‘Trump og hans utfordrere går til valg på Ukraina-brems. Statsminister Jonas Gahr Støre minner om at USAs bidrag er helt nødvendig.’
  dagbladet.no/nyheter/advarer-helt-avgjorende/80245817

  ‘ Våre tropper skal hjem, slår Trump fast.– Det burde ikke være USAs oppgave å erstatte regimer rundt om i verden. ‘
  aftenposten.no/verden/i/L0bzmR/Trump-Tyrkia-lover-a-utradere-IS

  Det er vel ikke så mange presidenter før Trump, som har tatt penger fra våpenindustrien og bombingen w.w. for å beskytte nasjonen. Ikke rart han blir latterliggjort .

  ‘…ta 2,5 milliarder dollar fra forsvarsbudsjettet til å bygge 16 mil grensemur. ‘
  e24.no/makro-og-politikk/hoeyesterett-gir-trump-groent-lys-til-aa-bygge-mur/24664263

  Muren mot Mexico og kritikk av Trump.:

  ‘ Enslige barn på flukt begynte å bli et problem i 2013–2014. Barack Obamas regjering hadde store problemer med å håndtere situasjonen. Barna ble utsatt for kritikkverdige forhold, inkludert kulde, mangel på helsestell og mishandling fra immigrasjonsbetjenter, ifølge rettsdokumenter. ‘
  aftenposten.no/verden/i/8wa3RG/Hvorfor-krangler-USA-om-Mexico-grensen-Her-er-striden-forklart-i-seks-grafer

  ‘Trump har den siste tiden vært kritisk mot sentralbanksjef Jerome Powell, som Trump selv valgte som erstatter for Janet Yellen. Han skal også ha diskutert muligheten for å sparke Powell. ‘
  e24.no/boers-og-finans/donald-trump/nytt-trump-angrep-mot-sentralbanken-skulle-gjort-noeyaktig-det-motsatte/24603197

  ‘De store fellesøvelsene oppfattes som en provokasjon i nord, som mener de to arvefienden øver på å invadere Nord-Korea. Trump har kritisert øvelsen for å koste for mye og for å være provoserende overfor nordkoreanerne. ‘
  aftenposten.no/verden/i/vm4Qzl/USA-bekrefter-stans-i-militarovelser-med-Sor-Korea

  Når media demoniserer en leder slik det gjør overfor Kim/Nord-Korea, skal du ha baller for å si:

  ‘ – Han har en stor personlighet. Han er en morsom fyr. Han er veldig smart. Han er en stor forhandler. Han elsker sitt folk, ikke at det overrasker meg, sa Trump om mannen FN har utpekt som den som styrer det i særklasse verste og mest utspekulerte tyranniet i verden. «Han elsker sitt folk». ‘
  dagbladet.no/kultur/trumps-hjelp-til-kim/70636136

  ‘ USAs president Donald Trump har bestemt seg for å trekke opp mot halvparten av USAs 14.000 soldater i Afghanistan ut av landet, ifølge ikke navngitte amerikanske tjenestemenn.
  USA invaderte Afghanistan i november 2001 i kjølvannet av terrorangrepene 11. september samme år. Tre amerikanske presidenter har siden den gang lovet å sikre fred i Afghanistan, gjennom både å øke og redusere USAs tilstedeværelse i landet, og med ulike tilnærminger til Taliban-geriljaen. ‘
  nettavisen.no/nyheter/utenriks/afghanistan-lar-seg-ikke-uroe-av-amerikansk-tilbaketrekning/3423572318.html

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Alle de politiske bremsene fjernes.

Nato og Norge kjører på for fullt mot storkrig.

Forrige innlegg

Ny Oxford-undersøkelse:

Bare covidvaksinerte fikk hjertebetennelse.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.