POSTED IN Krig-fred, USA

Noen må betale

Noen gnir seg i hendene.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Pentagon ber våpenindustrien om nye våpen til Ukraina

Pentagon la ut en forespørsel om informasjon på SAM.gov, et nettsted for føderale kontrakter

av Dave DeCamp

I sitt forsøk på å sende flere våpen inn i Ukraina, har Pentagon sendt ut en åpen oppfordring til våpenindustrien om å tilby våpen og andre systemer som raskt kan leveres til landet.

På SAM.gov, et nettsted for føderale kontrakter, la Pentagon ut en forespørsel om informasjon (RFI) om nye våpen som kan brukes av Ukraina. Innlegget er det siste eksemplet på forsvarsdepartementets nære koordinering med våpenindustrien, som vil få langsiktige fordeler av krigen.

woman holding two round gold-colored coins

I innlegget ber Pentagon industrien om å «Beskriv våpenet, produktet eller systemet du tror kan hjelpe det ukrainske militæret.» Den ber om en tidslinje for hvor raskt våpnene kan leveres, og hvilke evner våpnene støtter best.

Typene våpen og systemer Pentagon søker informasjon om inkluderer luftvern, panservern, antipersonell, kystforsvar, ubemannede luftsystemer og kommunikasjonsutstyr.

«Avdelingen er interessert i å lære om og diskutere nye løsninger, inkludert fra utradisjonelle våpenprodusenter,» sa Pentagon-talsperson Jessica Maxwell til Defense News.

Pentagon ber også om informasjon om hvorvidt våpnene for øyeblikket er i produksjon og om det ukrainske militæret vil kreve opplæring for å bruke dem. USA begynte nylig å trene ukrainske styrker i hvordan de skal bruke haubitser, som USA begynte å sende til Kiev for første gang tidligere denne måneden.

Switchblade: American kamikaze drones to protect Ukraine
Switchblade-dronen er et selvmordsvåpen som styres inn i målet for å eksplodere der.

Som en del av en $800 millioner våpenpakke annonsert for Ukraina forrige uke, sendte USA Ukraina et nytt våpen kjent som Phoenix Ghost-dronen. Pentagon sa at den var spesielt designet for Kiev, men ga små detaljer, og sa bare at den var lik Switchblade-dronene som USA har sendt til Ukraina.

USA annonserte mandag mer militærhjelp til Ukraina i form av Foreign Military Financing (FMF), som gir midler til å kjøpe USA-lagde våpen. USA vil gi Ukraina 322 millioner dollar i FMF-støtte, og 391 dollar vil gå til 15 andre europeiske land. Siden Russland invaderte 24. februar, har USA lovet om lag 3,7 milliarder dollar i ny militærhjelp til Ukraina.

Maskinoversatt og bearbeidet

Linker finnes i originalteksten

Forsidebilde: Benjamin Disinger

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Det er som når Stoltenberg , etter å ha brukt NORGES FORSVARsfly til å bombe og drepe i Libya.
  (- Et Libya som først ble lurt/presset til å legge ned SITT miltære forsvar. )
  «Dette var god trening for gutta våre».
  At spillet er skittent vet vi jo, – spesielt etter at Stoltenbergslekta ble involvert.
  Da ble det så skittent og dobbeltmoralsk at det er kvalmt.

  Svar
 • Khazarene SKAL seire og innsette sin Anti-Christ på tronen i Jerusalem, hvis IKKE må alle mennesker dø sammen med «oss» er gjennomgangsmelodien til disse krapylene.
  De «håper» vel nå på at «noen» skal komme med bio-våpen de kan bruke mot russiske soldater for å bekjempe den bipolare verden som vokser frem. At halve Ukrainas befolkning kan dø i samme slengen bryr de seg mindre om. De tvinger snart Russland til å endre krigs-taktikk, fra det vi har sett til nå, til å føre en (S)NATO krig og bombe sønder og sammen hele Ukraina.
  Jeg håper fortsatt på spontan «selvantennelse» av slike satanister.

  Svar
 • Lagerrydding hos forsvarsindustrien og våpen-outlet i Ukraina. Kult.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   27 april 2022 21:09

   Syrgjeleg, men sant. Svenskane sender avdanka hjelmar. Tyskland gamle panservogner. Men USA og Storbritannia ser ut til å bidra med moderne utstyr.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Venstresida og rivaliserende imperialistmakter

Forrige innlegg

Politisk klima:

Stormen mot steigan.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.