POSTED IN Demokrati, Ytringsfrihet

Noen i Norge og vesten begynner å forstå at vi taper.

Nå ser de etter en sterk person.

16 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Situasjonene i Norge

Av Jan Hårstad

Det er faktisk mange som tror at Adolf Hitlers naziparti kom til makten ved gatevold og statskupp, men slik var det absolutt ikke. Nazipartiet hadde store framganger i parlamentariske valg på begynnelsen av 1930-tallet som endte med brakvalg 5 mars 1933: 17 mill stemmer – 43,9%.

Årsaken til dette var ikke bare at storfinansen satset på Hitler, men at også det dannete borgerskapet og middelklassen ga han sin stemme. Det de fryktet aller mest var om kommunistpartiet skulle gjøre alvor om sin parole om proletariatets diktatur.

Som kanskje noen har oppdaget tar jeg noen turer inn på inyheter og Document.no for å debattere der. Det har blitt vanskeligere enn noen gang fordi det sprer seg en nærmest hysterisk atmosfære etter Ukraina og Gazakrigene. Jeg tror den er beslektet med den som hersket i Tyskland under det nevnte valget.

Nå ser man det slik at Hamas et Co ikke bare truer Israel, men har et enormt apparat også i Vesten som er iferd med å undergrave den vestlige Nato-sivilisasjonen, dvs permanent krig. En kaster seg over den minste begivenhet som kan bekrefte at nå overtar militant islam Europa.

I tillegg kommer oppfatningen til Carl Bildt om at Putin snart vil bombe Stockholm og han får støtte fra Tybring-Gjedde i at USA må bombe Russland først. Disse type tanker har også utbredelse på kommentarfeltene i sterke emosjonelle og til dels hysteriske vendinger.

Da blir det også slik at selv de norske begynner å speide etter FØRERE som kan redde vesten fra et sammenbrudd. Trump er fremdeles en av de frelsende skikkelsene som igjen henger sammen med oppfatningen av at USA er templet for DEMOKRATI. Det var også det Biden sa i sin siste tale.

Trenger Europa en sterk leder for å demme opp mot islam og Putin. Må vi avskaffe demokratiet av den grunn?

Men det som er hovedpoenget i alternativ og kritiske USA-blogger er at USA jobber på spreng for å eliminere tradisjonell ytringsfrihet og demokrati. Og det som gjøres i USA innføres overalt i Nato-Zonen.

I Tyskland jobber eliten med å forby Alternative für Deutschland som har for mange velgere. En suksesshistorie.

I USA bygger man på spreng Kunstig Intelligens som kan overvåke både PCer og mobiltelefon. 2 millioner befinner seg allerede på svarteliste for ubekvem tenkning og praksis. Interneringsleirene Fema er gjort istand i tilfellet krig og borgerkrig og FBI Og Homeland Security har væpnet seg med tunge maskingevær.

Nå har jeg da gjennom hele 2023 i debatt hevdet at det er ikke meningen at det skal bli noe valg i USA i november 24. 

Og hvis dyp stat og statens voldsorgan utløser en borgerkrig er det å anta at kommentarfeltene i Norge vil applaudere dette på samme vis som man applauderte Hitler ved valget i 1933. Gudskjelov at noen redder oss fra muslimene og putinistene.

Sånn ser det faktisk ut med utbredt tankeliv i dagens Norge. Ikke mye å gledes over.

Vær forberedt.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Forsidebilde: Joylynn Goh

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

16 kommentarer. Leave new

 • Jan Hårstad: «Nå har jeg da gjennom hele 2023 i debatt hevdet at det er ikke meningen at det skal bli noe valg i USA i november 24.»

  Korrekt. Vestens økonomi er på falittens rand. Gutta boys i USA og Europa skjønner at eneste redning er overgangen til en verdensregjering der dollarens endelikt kan berges av en ny, global, digital valuta. Derfor må man også overvinne Russland. Dette er Vestens siste sjanse til å unngå den kollapsen alle tidligere verdensriker har endt opp med.

  Trump er i så henseende en umulighet. Han vil bare fullføre den uunngåelige vestlige fallitten.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  9 januar 2024 9:43

  Sverigedemokratene var det einaste partiet i Sverige som var imot vestleg bombing av Libya.

  Partiet har difor vore sabla ned i norsk presse.

  Krigsdagbok del 91 av Lars Birkelund på Steigan.no i dag er innom dette og mykje anna viktig stoff, nokre stoltenbergske lygner mellom anna.

  Svar
 • Interessante betraktninger Hårstad. Jeg leser alltid dine innlegg med interesse hver gang du ytrer deg. Det jeg opplever med USA er at det aldri har vært tuftet som demokrati. Grunnleggerne «The Founding Fathers» grunnla en Republikk. Hvor de la inn at folket skulle kunne kaste regjeringen med loven i hånd hvis regjeringen ikke jobbet for folkets beste. Eller ble tyrannisk. Jfr. Retten til å bære våpen. 2nd ammendment. Demokrati/flertallsdiktatur var annsett som en styringsmodell som ville ende med tyrranni! Historien har lært meg at der hvor styresmaktene har lykkes med å avæpne befolkningen oppstår nettopp det. USA er ennå ikke falt som Republikk. Men USA som korporasjon er konkurs. Så vidt jeg forstår i krampe. Det som jeg leser er at fra 1913 klarte Pengefolka/Rotchild og kuppe USA med opprettelsen av The Federal Reserve. Og opprettelsen av Washington DC-District of Colombia!? Så har vi City of London. Som ikke er undelagt England. Så har vi Vatikanet som tredje part. Disee tre er det værdt og studere. De har egene lover og regler. Det er værdt å merke seg Amchild Rothchilds utsagng. «Den som eier pengene bryr seg katta i hvem som lager lovene!» (fritt oversatt).
  Nå fikk jeg i går en video på nett/hinnen ang. saken med Republik vs Demokrati. Jeg har bestemt oppfattelsen av den er værdt å undersøke. Det tror jeg er kjærnespørsmål som må forståes. Jfr. Hvordan kunne Norge «innmeldes» i EU når folket stemte imot 2ganger!!?? Vi ble «rævpult» av sleipe byråkrater/politikere som omgikk grunnloven! Noe Synnøve Taftø påpekte som kostet henne dyrt. Vi er så okkupert med og overleve fra dag til dag så vi «har ikke kraft» igjen til å forfølge lurendreiernes krumspring! Jeg legger ved linken The Empire of the Three City States:
  https://t.me/DigitalSoldier107/22077

  Svar
 • Ifølge en artikkel på Zerohedge forbereder globalistene nå en endelig økonomisk kollaps, «The Great Taking».

  https://www.zerohedge.com/geopolitical/great-taking-exposes-financial-end-game

  Svar
 • Eilev Groven Myhren
  9 januar 2024 11:10

  5. mars 1933 er jo nokre veker ETTER at Hitler kom til makta gjennom parlamentarisk triksing. Det var og etter riksdagsbrannen, og dei var alt i gang med å forby opposisjonspartia. Det reelle fleirtalet kom først utpå hausten.

  Svar
 • «Det de fryktet aller mest var om kommunistpartiet skulle gjøre alvor om sin parole om proletariatets diktatur. »

  Og det globalistiske mantraet var altså : ‘Arbeidere i alle land , foren eder. ‘
  Altså ikke bare i Sovjetunionen. Det skulle destabiliseres og gjøres opprør i andre land. Nå kaller vi vel dette ‘fargerevolusjoner ‘ ; – igangsatt av USA i land etter land også i nyere tid.

  Det underlige i dette politiske spillet, var at ungdom som kalte seg radikale støttet opp om dette.
  SELV om det vel ikke var noen stor hverken velstand eller frihet i Sovjetunionen.
  Det var fattigdom, som i de fleste landene i vesten – også Norge. ( I hovedstaden i Norge hadde folk senger i trappeoppgangen i leiegårdene. Det var reell boligmangel og såkalt ‘arbeidsløshet’.)

  I Tyskland, med Nasjonal-sosialistene, ble det bygget boliger for alle. Og alle hadde rett ( og plikt – som nå under nav) på arbeide. Og dette var vel den første nasjonen i verden som innførte betalte ferieuker, barnetrygd og alderspensjon for alle.
  Det var ikke penger, eller mangel på penger som skulle styre en nasjon og/eller bygge velstand for alle. Ihvertfall ikke gjeldspenger og jødisk rentestyring. Mantraet var ‘ Arbeid gjør oss frie’, gjør vår nasjon fri.
  Selvfølgelig truet dette de som styrte verdensvalutaen, rentene og verdenshandelen.
  Såpass at de satte igang en verdenskrig.

  Den tyske nasjonen , denne politikken, ble de ‘radikale’ i Norge sin hovedmotstander . Og Nasjonal-sosialismen ble, og blir fortsatt, demonisert.

  Den er farlig.
  Men for hvem?

  Svar
  • ‘Den tyske nasjonen , denne politikken, ble de ‘radikale’ i Norge sin hovedmotstander.’

   Hvem styrte denne ‘radikaliseringen’ av ungdommen i mellomkrigstiden?
   – Og ikke ville ha meningsutvekslinger.
   Nå?

   Den voldelige høyresiden igjen. ;-)
   MOT-angrep, når det var angrep ? ;-) :

   ‘Særlig var man bekymret for den appellen fascismen kunne ha hos ungdommen
   ..Derfor valgte også arbeiderbevegelsen å gå til kontant motangrep .
   Dette toppet seg under valgkampen høsten 1933 da NS forsøkte å arrangere et møte på Grünerløkka skole rett ovenfor Birkelunden.
   Her møtte det opp over tre tusen motdemonstranter som ryddet lokalet, kappet høyttalerledningen som var strukket ut på plassen og kjeppjaget nazistene ut av arbeiderstrøket.’
   forskning.no/historie-krig-og-fred-nazisme/da-norske-ungdommer-ble-nazister/1322559

   ‘…hadde vokst opp i et hjem hvor det ble snakket mye om hvor godt nazismen fungerte, og da Norge først var okkupert, var det naturlig å melde seg inn i Nasjonal Samling (NS).
   Pappa ble nok påvirket av bestefar, som var offiser og reiste mye til Tyskland på jobb i mellomkrigstiden. Pappa ble fortalt at også Norge burde moderniseres og komme seg ut av fattigdom.
   …..Dessuten visste han at straffen ikke var over den dagen han skulle slippe ut. Landssvikere ble utstøtt og foraktet, de strevde med å få jobb og sted å bo. NS-medlemmer mistet retten til å stemme, ta offentlige verv. ‘
   nrk.no/dokumentar/xl/nazisten-som-ikke-ville-hjem-til-norge-1.14221101

   Fattigdom/Norge:

   ‘Leser du norsk etterkrigshistorie, får du inntrykk av at det norske likhetssamfunnet ble skapt i de mange årene med Arbeiderpartiets styre fra 1945 til 1965. De aller fleste av disse årene var «landsfaderen» Einar Gerhardsen statsminister.
   …så peker denne forskningen heller i retning av at starten på det norske likhetssamfunnet ble etablert allerede under 2. verdenskrig.’
   forskning.no/andre-verdenskrig-historie-samfunnsokonomi-samfunnskunnskap/2017/04/krigen-utjevnet-forskjeller-mellom-nordmenn

   Svar
   • ‘ Både Quisling, Hitler og Mussolini var innbitte motstandere av kapitalismen. Bare hør på hva Quisling skrev i nyttårstalen fra 1941 hvor han brukte ordet “samholdskraft”:
    “Liksom de amerikanske kolonisters heldige opprør mot England for 170 år siden, startet den revolusjonen som var bestemt til å gjøre slutt på feudalvesen og fyrstevesen og å skape de 19de århundres ordning, således gjør den europeiske revolusjon nå slutt på kapitalismen og demokratiet og skaper det 20de århundres nasjonal-socialistiske stats- og samfundsordning.”
    “Det er i sandhet en forrykt idé å hevde at i denne Europas frihetskamp faller Norges interesser sammen med Englands kapitalistiske og imperialistiske maktpolitikk.’
    onarki.no/blogg/2011/12/samholdskraft/

  • wasan Totland
   10 januar 2024 8:53

   «I Tyskland, med Nasjonal-sosialistene, ble det bygget boliger for alle. Og alle hadde rett ( og plikt – som nå under nav) på arbeide. Og dette var vel den første nasjonen i verden som innførte betalte ferieuker, barnetrygd og alderspensjon for alle.»
   De som går på arbeidsavklaringspenger nå til dags har ikke betalte ferieuker under regimet i Norge.

   Svar
   • w.T.:
    » som innførte betalte ferieuker, barnetrygd og alderspensjon for alle.»

    Dette ble jo innført i Norge etter krigen også, smått om senn, etter politiske ideer fra (demoniserte) Tyskland.

    MEN. Først ble alle enkeltpersoner/familier ( 90 000 personer/ca. 10% av befolkningen den gang) som hadde stemt NS, fratatt opptjente pensjoner, mulighet til å få en offentlig jobb, OG stemmerett. I 10 år fra 1945. (!)
    Slik kom Ap til makten etter 1945. Altså i realiteten et kupp. ;-)

 • Ron Unz har en interessant kommentar hvor han mener at det israelske angrepet på Gaza kan brukes til å avsløre Holocaust-løgnen.

  https://www.unz.com/runz/american-pravda-israel-and-the-holocaust-hoax/

  Svar
 • Ikke noe nytt under solen.
  Dengang ble Polen brukt (Tidligere tyske områder med stort sett tysktalende innbyggere. )
  Nå Ukraina. ( Med stort sett russisktalende innbyggere. )

  Hvis dette er sant, da er det jo forståelig at Hitler slo til for å redde sine landsmenn i landområder som ble fratatt Tyskland etter 1. verdenskrig. Og dette skulle altså være en grunn til å starte 2. verdenskrig?
  Og hadde disse bakmennene tenkt å bruke samme taktikk med Ukraina, men dette ble vanskeligere enn de hadde beregnet?
  Opptakten til 2. verdenskrig ligner skummelt mye på opptakten til denne 3. vi ser ut til å stå overfor.
  10 års bombing av Donbas var en SAMME taktikk for å provosere til krig.
  For noen VILLE , og VIL, krig. Ikke noe nytt under solen.

  Det var ikke et militært sterkt Tyskland som var det store farlige. Det var et industrielt sterkt Tyskland.
  Som i dag. Og alle fredssamtaler ble avvist. Dengang som nå i 2014/23.
  Det er ikke et militært sterkt Russland som er det farlige. Det er et industrielt sterkt Russland. ( og Kina.)

  I 1939:
  *– Nærmere tre millioner tyskere ble bestialsk myrdet. Kvinnene ble voldtatt til døde foran øynene på barna sine. Vi mistet alt vi eide, og flyktet hundrevis av kilometer med hest og kjerre til Detmold. *
  http://pluss.vg.no/spesial/2017/det-hvite-raseriet/page/holocaust-fornekteren

  Svar
  • Og VG-lenken sr ut til å blitt ‘flyttet’, og virker ikke lengre. Ja,ja.
   Vi ser det på Gaza-‘informasjonen’ i dag også. Det er ikke all informasjon vi skal lese om.

   Men ‘sterke menn’ eller ikke. Det var nok noen som i sin hybris var ‘sterkere’ dengang også, w.w.
   Nå er det Russland/Putin ( eller Trump?) som blir kalt usivilisert med fredsønsker som blir avslått.

   Våren 1939 så Hitlers siste forsøk på å løse problemene med de tyske jødene på en sivilisert måte. Han sendte Hjalmar Schacht, president i Reichsbank og arkitekten av den tyske utvinning, til England i den hensikt å forhandle fram et stort lån som ville gjøre Tyskland til å la de resterende 250.000 jøder utvandre med sine eiendeler og nødvendige økonomiske midler for å sikre nødvendige innvandring og visum.Guvernøren i Bank of England, Montagu Norman, sammen med mange medlemmer av parlamentet, var positiv til denne ordningen, men det ble umiddelbart torpedert av Chaim Weitzmann og krigshisserne rundt Churchill, som hadde blitt en trofast tjener for den jødiske bank hierarki etter at de hadde reddet ham fra konkurs fra tapet av sine formuer i ulykken i 1929. I tidligere tider hadde han vært en frittalende anti-jøde.

   Vi vet at Hitler, i 1939, som NASJONAL-sosialist uttalte:

   «Dere vet at Russland og Tyskland er styrt av to ulike doktriner. Bare ett spørsmål gjenstod som måtte klareres: Tyskland har ingen intensjon om å eksportere sin doktrine, og i det øyeblikket Sovjet-Russland heller ikke lenger tenker på å eksportere sin doktrine til Tyskland, ser jeg ikke lenger noen grunn til hvorfor vi skal fortsette å ha motsatte standpunkter. For oss begge er det fullstendig klart at det er kun andre som vil tjene på enhver kamp mellom våre to folk. «

   Og etter krigen :
   «Det er ikke sant at jeg eller noen andre i Tyskland ønsket krig i 1939. Det ble ønsket og provosert utelukkende av internasjonale stats enten av jødisk opprinnelse eller som arbeider for jødiske interesser. «. -. Adolf Hitler, april, 1945
   guardian.150m.com/jews/jews-declare-war.htm

   Ganske så likt 2024.
   Disse bakmennene har jo makt enda tydeligvis.
   Men like tydlig manglende fantasi; – og like manglende empati med andre enn sine egne.
   Overvurderer vi de, tro?
   Må de kjøre SAMME opplegg på ny og på ny? Uten at vi reagerer?

   ‘ Hvis vi ikke lærer av historien blir vi utsatt for det samme på ny. ‘

   Vi vet at Churchill, før 1939,uttalte. Men valgte altså Sovjetunionen med en psykopatisk Stalin til alliert! ( Alliert mot HVA?)
   «På et tidspunkt i samtalen vår bemerket Churchill at Stalin, (som altså ikke hadde kun nasjonal men GLOBAL kommunisme som mål ) hadde en stor fordel; han kunne skyte de som ikke delte hans oppfatninger, og at han allerede hadde brukt mye ammunisjon på dette… «
   «Vi stoler på England» ( Francois Kersaudy )

   Og etter krigen, da han hadde kommet unna jødisk trussel om personlig konkurs :
   «Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel». 
   Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

   I ‘frie Norge’ etter krigen:

   «All nazistisk litteratur skulle avleveres. Aktive nazister skulle fjernes fra offentlig stillinger – og alle viktige private stillinger. «
   adressa.no/pluss/magasin/2016/03/17/Troppsvarme-12292388.ece

   Svar
 • «…for å debattere der. Det har blitt vanskeligere enn noen gang fordi det sprer seg en nærmest hysterisk atmosfære etter Ukraina og Gazakrigene. »

  Men slik har det jo vært i snart 80 år i Norge. Når det gjelder både Nasjonalsosialismen
  ( vs. kommunismen) og ‘Holocaust’. Og andre fortalte ‘Historie-fakta’ om ‘de onde’.
  Godt aplaudert av v.sida , som visstnok kaller seg radikale.
  ‘Radikal’ skulle vel egentlig bety å ‘gå til roten for å finne årsaker/sannheter’.
  Det er viktig med tro og følelser, spesielt for’ radikale og ungdommen’. – Det viste (den styrte) ‘Blacllifematter’-bevegelsen.
  Men man kunne ikke kludre til en tro ved å ville tvile og søke viten.
  Det blir jo lett bare rot.
  Og altså sensur.

  Svar
 • «.. fordi det sprer seg en nærmest hysterisk atmosfære etter Ukraina og Gazakrigene.»

  Har du forresten lest historiene om interneringsleirene i Tyskland , og om Holocaust-løgnene det er forbudt å diskutere fortsatt , nå 80 år etterpå?

  Nå starter løgnene igjen. Og jøder har jo rett (plikt?) til å ljuge overfor ikke-jøder ( Goijm).:

  ‘ Frigitte gisler forteller at de var vitne til tortur av yngre kvinner.
  Kvinner som var gisler hos Hamas i Gaza forteller at de var vitne til at yngre kvinner ble torturert og utsatt for grove seksuelle overgrep.
  Denne uka deltar frigitte gisler i en høring i det israelske parlamentet Knesset.
  Men for andre er det for tidlig å stå fram og snakke om det de var vitne til og selv opplevde på kroppen. ‘
  nrk.no/urix/frigitte-gisler-var-vitne-til-tortur-av-yngre-kvinner-1.16710560

  ;-)

  Har disse folka INGEN evne til nytenking?
  Samme start på ny (3.) verdenskrig. Dengang Polen. Nå Ukraina, men samme oppsett.
  Samme ‘Holocaust’-historier fra ‘tidsvitner’. Nå fra Gaza.
  Give me a break, som det heter på nynorsk.

  Svar
 • Anbefaler dere å lese historie fra mellomkrigstiden angående det som skjedde etter Versaille-freden. Har dere tilgang på Carl Grimberg, Menneskenes liv og historie, Bind 21, side 144 -151. Her er det den økonomiske hengemyren som Tyskland var i som beskrives. Det gir en ganske god forståelse for at folk ønsket endring. Dette dreier seg om økonomiske tilstandene. Jeg føler en tilsvarende situasjon er det som vil utløse nye storkriser. USA sin statsgjeld, og eurosonens fallit.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hva er det med Sveits?
Og hva feiler det Norge?

Forrige innlegg

Er det farlig?

USAs forsvarsbudsjett over $900 milliarder.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.