POSTED IN Norsk politikk, Russland

Noen har det som jobb:

Skremme befolkningen med Russland!

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krigspropagandist Hagtvet 

Av Jan Hårstad    

Under dekke av å være bekymret for USAs evige kjernesaker som menneskerettigheter og demokrati, vil også professor Bernt Hagtvet delta i demoniseringen av Kina og Russland som pågår i alle Nato-media nå. Det som er typisk for massemedias krigspropaganda er en oppvisning i George Orwells nyspråk og dobbeltspråk.

Skal vi tro Nato-media fra desember av skulle nå Russland for lengst ha okkupert Kiev og kanskje også Riga og Tallin. Kina var hele tida på vei til Taiwan selvfølgelig og Jens Stoltenberg hisset til en samlet Nato-innsats for krigen mot Russland.

En tilnærmet edru professor i statsvitenskap ville under slike omstendigheter levere en kronikk i uka hvor han ba Natos krigsledere om å roe seg ned og ikke bable i orwellsk tungetale. Men det gjør ikke Hagtvet for i hele hans skriveliv har han hatt det mål å forskjønne VestImperialismen og også gi tilslutninger til dens kriger.

white and gold dome building covered with snow
Nato har annonsert russisk invasjon i dette landet i snart 3 måneder. Hvorfor kommer de ikke?

 

Det ble tydelig allerede på 1990-tallet da han skrev av «serberne er nazister». Han ga Nato grønt lys for å bombe Serbia med depleted uran.

Så torsdag 10. feb. 2022 gjør han som han pleier. Han skriver en kronikk i Aftenposten hvor grusomme og onde regimene i Russland og Kina er som manipulerer historien og overvåker folk elektronisk. Dette er saker som

under mer normale tider kunne være relevant å diskutere, men med dagens situasjon av krigshysteri bærer bare Hagtvet mer bensin til et stort bål. Skal du hevde deg i offisielle media i dag må du hate regimene til Putin og Xi – også i Klassekampen.

Elektronisk totalovervåkning av borgerne foregår ikke bare i Kina. Edward Snowdens bøker forteller at National Security Agency faktisk overvåker skandinaver også via samarbeid med dansk overvåkning. Merkel var også telefonovervåket. Elektronisk overvåkning gjelder faktisk i de fleste land, men det en kan snakke om er selvsagt graden av eleganse. Stasi i ØstTyskland opererte med papir, Forfatningspolitiet i VestTyskland hadde verdens største Datamaskiner for jobben, de syns ikke så godt.

Edward Sowden sitter i politisk asyl i Russland fordi han avslørte USAs elektroniske overvåkning av omtrent hele verden

Omskrivning av historien. Det store sjokket for godt voksne amerikanere er jo at monumenter og kunst fra USAs historie enten statsdestrueres eller rives at politisk korrekt mobb. Faktisk i samme ånd som under Kulturrevolusjonen i Kina i sin tid. Ja, selv Shakespeare er det folk som vil bannlyse fordi han ikke laget en hyggelig Shylock. Neste blir vel Dickens med Fagin, ikke hyggelig han heller.

Sist jeg klippet ut Hagtvet fra Aftenposten skrev han om det frelsende Tyskland som Norge måtte knytte seg tettere til for der var det så mye stabilt demokrati. Om det er noen stat i Europa i dag som er et konkret bilde på Orwellstaten så er det Tyskland. Enorme overvåknings og etterretningstjenester samt milliarder av Euro til Institutt som skal etterforske HATESPEACH i media og på nettet. Ikke ett eneste menneske med selvstendig tenkning går fri i Tyskland.

Hvorfor er det sånn? Tyskland er stadig en stat okkupert av USA som har militærbaser med atomvåpen der. Olaf Scholz-regjeringen tvinges til å legge seg flat for USA i alle spørsmål. Og derved oppstår dype spenninger i landet med framvekst av populistparti som AFD og neonazistiske bevegelser. 

Professor i statsvitenskap, Hagtvet, har åpenbart ikke oppfattet noe av dette og han  vil i løpet av 2022 bli tatt på senga. Når tyskerne fryser mer vil de spørre hvem det var som fant på dette med å stenge Nord-Stream 2 gassen. Tyskland er EUs hemmelige kruttønne.

For meg er det sånn. Det går utmerket an å skaffe seg en professor-tittel i statsvitenskap uten egentlig å forstå så mye av statsvitenskap. Det holder lenge at du bidrar til å sementere det som heter den offisielle eller den herskende meningen og det for øyeblikket Natos krigsmeninger.

På sitt akademiske vis vil Hagtvet også bidra til krigsinnsatsen for å få knekket regimene til Putin og ZI.

Helt åpenbart mener han at et blodbad med atomvåpen redder demokratiet og menneskeretigheter, uttalt helst på amerikansk: Democracy og Human Rights. Sånn er Hagtvets politiske DNA.

Forsidebilde: Mikhail Gorshunov

Omtalte har naturligvis tilsvarsrett.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarb
  13 februar 2022 8:07

  Det kan jo hende at alt dette snakket om at «russerne vil starte krig mot Ukraina om noen dager» skal forberede at USA vil skape en «hendelse» (det fine ordet er krise-initiering) som trigger en krig. Når hendelsen skjer, vil verdenspressen fortelle oss at «det var russerne», og voilà er krigen i gang der USA og NATO setter inn sine krefter som planlagt. Når vi ser hvordan USA og Jens Stoltenberg har hausset opp retorikken, er det grunn til å frykte at de nettopp vil ha krig. Vi går spennende dager i møte.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  13 februar 2022 10:56

  Godt nytt frå Risør: lokallaget av Arbeidarpartiet har vedteke motstand mot endå fleire USA-militærbasar i Noreg. Det beste fredarbeidet me kan gjera framover, må vera å stø basemotstanden, og nekta å vera med på det sløve, evigvarande hatpratet mot Russland og russarar.

  USA ut av Noreg før det er for seint! Eg er einig med Terje Valen som skriv at USA har store oppgåver på heimebane. Vanlege folk i USA fortener å få betre liv.

  Finst det framleis folk som tek Hagtvedt alvorleg? Utanom han sjølv og redaktørane i Aftenposten og Dag og Tid?

  Svar
 • Wasan Totland
  13 februar 2022 11:40

  Glimrende av Hårstad

  Svar
 • «Det holder lenge at du bidrar til å sementere det som heter den offisielle eller den herskende meningen»

  Ja, Hårstad. Og ikke bare når det gjelder Russland, men også klima, virus og økonomi.
  Men vi skal innbilles at «De lærde» gjør annet enn å sementere godtatt lærestoff. – Men det er jo det de er blitt ansatt, og får status, for.
  Og at en doktorgrad må til for å «skjønne» tullballet. :
  «Her kan det være lett å falle av lasset for de som ikke har doktorgrad i kraftmarkedet. Men i korte trekk betyr det: Hvis områdeprisen er lav og systemprisen høy, får man mindre betalt per kw/t. «

  https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/kraftkommunen-bardu-i-troms-blor-_-i-sor-norge-haver-de-inn-pa-strom-1.15849790

  «systemprisen» 😉 Hvorfor ikke si ågerprisen?
  Eller at å ruste opp innenfor egne grenser for å forsvare seg mot angrep gir krig. 😉
  Er det derfor USA ikke ruster opp innenfor egne grenser, men alle andre steder; de vil ikke hisse til krig? 😉
  Og Norge kan altså både ruste opp og gå til angrep på andre land, og allikevel dele ut Fredsprisen.

  Orwelsk nytale er nok nyttig, hvis vi skal miste troen på vår egen fornuft og bli redde og styrbare.

  Svar
 • Slutter meg til – glimrende Hårstad! Men skremmende med denne figuren av en professor. Med stor patos er han angivelig ekspert på de totalitære farene, men paradoksalt er han dypstatsmann og fremmer de mørkeste krefter her vi Vesten. Anti-fascisten som er talsmannen for det han pretenderer å stå opp mot. I bestrebelsene med å få til storkrig, har USA og UK , solide støttespillere i figurer som Hagtvedt og C. Heradstveit og løgnpressen.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Her er noe NRK aldri vil vise dere:

En protest i Kiev.

Forrige innlegg

Makten skjult i kulissene

DEN GRÅ STATEN

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.