POSTED IN Covid-19

Noen har åpenbart skjønt det.

Danmark åpner helt opp.

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette er en meget interessant utvikling. En kan spekulere hva den egentlige grunnen er til at Danmark snur 180% og gjør det alle skulle gjort for lenge siden. 

Det er ikke mulig å kontrollere et virus som korona. Det har alltid fulgt og følger menneskene så lenge vi som art har eksistert.

Menneskene  møter viruset gjennom å produsere immunitet mot de variantene som dukker opp. Derfor endrer viruset seg gjennom mutasjoner for å finne nye veier inn. Dette er en evig runddans som har utviklet seg over utallige generasjoner. Derfor er slike virus sjelden svært farlige bortsett for fra før syke.

En særlig farlig variant hadde vi mot slutten av 1. verdenskrig, kalt Spanskesyken. Den drepte mellom 50 og 100 millioner av en verdensbefolkning på 3000 millioner. Det vi opplever i dag er ingenting i forhold til dette. Influensaen 2017/18 tok livet av tre ganger så mange i Norge som Covid-19 gjorde. Da ble det heller ikke brukt restriksjoner og det ble heller ikke snakket om det i mediene.

What caused the 1918 Spanish flu pandemic and what was the death toll?
Spanskesyken. Den gang var det ikke snakk om å stenge ned. Lite ressurser hadde en også og sykdommen var en virkelig dreper. Sykehusene var virkelig overfylte.

Konklusjonen er at tiltakene dreier seg ikke om helse men at de er politisk motiverte. Det dreier seg om underkastelse og kontroll. Dette ser vi f.eks. i språkbruken hvor en skremmer folk med smitte som om det betyr at de er syke. I de fleste tilfellene betyr det at folk er friske.

Det er mulig at en i Danmark har skjønt at veien ut av restriksjonene er å avslutte dem, for ellers må en holde på i all evighet. For influensa med mutasjoner er en del av oss. Og de har også kanskje skjønt at vaksiner er heller ingen løsning for dette må en også holde på med for all fremtid, men med langt dårligere effekt enn naturlig immunitet.

Knut Lindtner (redaktør av derimot.no)

Danmark går nå forbi Sverige som den frieste nordiske korona-nasjonen.

«Selv om de har høyere smittetall enn Sverige løfter de nå på alle restriksjoner».

Av Freddie Sayers

Danmark er et land som tidligere behandlet Covid-pandemien helt motsatt av det Sverige gjorde. De innførte tidlig grenserestriksjoner og stengte skoler.

Men nå har de gått forbi nabolandet som det mest restriksjonsfrie landet i Skandinavia. 

En artikkel i dagens Svenska Dagbladet, en svensk dagsavis, forteller:

Det ser ut som om verden plutselig er snudd opp-ned : danskene som ved begynnelsen av pandemien vendte ryggen til svenskene. Svensker som kom reisende over Øresundsbroen ble bedt om å dra tilbake.

De mente at de svenske Covid-restriksjonene var altfor milde.

Men nå har danskene sluppet løs alt de hadde stengt.

Top 10 Best Los Angeles Nightclubs and Dance Clubs in 2020 [VIDEO]
Menneskene er sosiale. De vil være med andre. Utesteder er viktige for den både psykisk helse og som sosiale møtesteder.

Nattklubbene i Danmark har vært åpne siden forrige uke. Og etter 10. september vil det ikke være nødvendig å vise fram et «koroanapass»  som er et bevis på at du er blitt vaksinert eller at du nylig har blitt testet negativt. 

Og til tross for at de har høyere smittetall enn Sverige vil alle gjenstående restriksjoner bli hevet. Den danske regjeringen betrakter ikke lenger Covid-19 som «en kritisk trussel mot samfunnet».

I Sverige går man mye mer forsiktig fram.[«Forsiktig» med forbud og direktiver som ikke har noe med viruset å gjøre men alt som regjeringen dekker seg bak].

Administrasjonen har kommet med en plan med 5 trinn for å løfte på restriksjonene, der trinn 3 ble innført den 15. juli. Det inkluderte slutt på påbudet om å bruke ansiktsmasker på offentlige transportmidler, og å øke antallet som kan sitte ved et restaurantbord fra 4 til 8.

I praksis betyr smittet at de fleste er friske

Trinn 4 betyr fjerning av alle restriksjoner om forsamlinger. Dette skulle skje i september. Men siden tallet forsiktig økes i Sverige, har det ennå ikke blitt fastsatt noen dato.

Helsemyndighetene har advart at dette kan bli ytterligere utsatt, at noen restriksjoner kanskje ikke vil bli hevet før neste år.

Lone Simonsen, professor i Epidemologi ved Roskilde Universitet i Danmark forteller til Svenska Dagbladet:

Sverige var på rett spor tidlig i pandemien. Anders Tegnell så «Vi beholder skolene åpne, vi må være forsiktige med å stenge ned samfunnet». Og så greidde de å holde kontroll på epidemien  sommeren 2020. Vi var misunnelige her i Danmark, her vil fortsatt satt innestengt hjemme.

I mellomtiden opplever Norge, som tidligere har hatt det laveste smittetallet i regionen en kraftig økning i tallet på smittede.

På torsdag ble det registrert 1785 nye tilfeller – et høyeste daglige tallet siden starten på pandemien våren 2020.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Lukter ikke denne danske åpningen en form for psykologisk krigføring mot befolkningen.Eller rettere sagt psykologisk misbruk ( psykological abuse ). Befolkningen får # friheten# tilbake og i neste øyeblikk blir alt stengt ned igjen.
  Det som blir sagt om #spanske# syken her er feil eller en myte.
  Det var de samme familiene nå som dengang som stod bak vaksinekampanjen, nemlig Rockefeller institute of medical research. Og ikke bare det men ansvarlig for dette var dr Frederick L.Gates. Noe kjent med navnet? Akkurat bestefaren til vår kjære Bill Gates.
  De vaksinerte sine soldater før de ble sent over til Europa med antimeningitis vaksine dvs bakteriell vaksine.Dette skjedde ved fort Riley i Kansas. Rockefeller hadde en pool med ca 6 millioner soldater og ca 2 millioner ble sendt til Europa.Denne forferdelige vaksinen ble også distrubert til en rekke land i Europa.
  Dette er viktig å forstå , først etter # vaksineringen# var ferdig så brøt helvete løs.
  Så det vil vi antagelig få se også denne gangen. HUSK virus ble ikke oppdaget før ca 1933.
  Symptonene som kom veldig rask var diare, forkjølelse osv. Og dette var dødelig for unge menn i barakker.

  Svar
  • Vidar Johansen
   8 september 2021 16:17

   Dette forbauser meg ikke nei. Typisk nok ligger det en «faktasjekk» av Rothschild-kontrollerte Reuters på nett (https://www.reuters.com/article/uk-factcheck-vaccines-caused-1918-influe-idUSKBN21J6X2). Vi vet jo sånn ca hva det betyr når de tar seg bryet med å legge ut faktasjekk-artikler 🙂
   Interessant er det også at FHI i Norge ble grunnlagt i 1930, i samarbeid med Rockefeller Foundation, slik det står på plaketten utenfor bygningen til FHI.

   Svar
  • Så Cirrus,de vanlige bandittene altså.Det blir spennende å se hvor mange av de sedvanlige debattantene som følger opp innlegget ditt,de er jo konspijegere,så de er sikkert på saken allerede.

   Svar
 • «Vi» har ikke snudd 180% i Dk. Ting har politisk kanskje gått litt langsomt til tider, og helt sikkert også hatt biter av frygt for å tape ansigt (og kanskje makt), men det er jo reelt nok, nå er dem som vil vaccinert og vi kan bedre tåle en smittespredning med mildere symptomer og hvor helsesektoren ikke drukner. Du sier det jo selv; » Det vi opplever i dag er ingenting i forhold til dette. Influensaen 2017/18 tok livet av tre ganger så mange i Norge som Covid-19 gjorde. Da ble det heller ikke brukt restriksjoner og det ble heller ikke snakket om det i mediene.»

  Svar
  • Gunnar Gulliksen
   8 september 2021 15:52

   Feil. Pseudo-vaksinen gir ikke immunitet, noe som er definisjonen av vaksine og gamlinger har dødd som fluer etter de har blitt vaksinert. Så danskene burde holdt åpent hele tiden. Det danskene skal ha skryt for er bedre sent enn aldri, så sant de ikke ombestemmer seg som en ryggradsløs feiging (politikere flest).

   Svar
   • Ja, hva er poenget med vaksiner hvis de vaksinerte ikke blir beskyttet?
    «Litt» beskyttet? 🙂 Av hva, av hvem?
    At ikke folk gjennomskuer. At folk ikke reager. Stockholmsyndromet på ny?

  • Hei Pia.
   Godt å høre fra deg, i et godt innlegg. Fortsett.

   Svar
  • Bjørnar Bolsøy
   12 september 2021 4:13

   PIA skrev:
   «Det vi opplever i dag er ingenting i forhold til dette. Influensaen 2017/18 tok livet av tre ganger så mange i Norge som Covid-19 gjorde.»

   Det er ikke korrekt. Ifølge FHI:
   «Sesongen 2017-2018 ble det til sammenlikning estimert rundt 1400 influensa relaterte dødsfall.»

   Så langt har Covd-19 tatt livet av 827 personer. Tallet ville naturligvis vært langt høyere uten restriksjonene. Og senskadene med Covid er langt mer alvorlige enn ved en influensa.

   Videre fra FHI:
   «Langt flere søkte lege på grunn av influensalignende sykdom i sesongen 2017-2018 enn tidligere.

   Totalt fikk hele 142 092 personer diagnose på influensalignende sykdom sist sesong. Tallet har ikke vært så høyt siden siden pandemien i 2009.
   – Dette kan skyldes at det i befolkningen var lite immunitet mot influensa B-viruset som drev utbruddet, og at vi hadde et usedvanlig langvarig utbrudd, sier Bragstad og viser til den vedlagte sesongrapporten for 2017–18.

   PIA skrev videre:
   «Da ble det heller ikke brukt restriksjoner og det ble heller ikke snakket om det i mediene.”

   Tvert i mot. Et raskt Google-søk viser at dette har blitt dekket bredt, fra store til små medier:

   VG 27. feb 2018:
   «Flere dødsfall enn normalt denne influensasesongen
   Mange sykehussenger fylles opp av pasienter med influensa, og flere nordmenn enn vanlig dør denne sesongen.»

   NRK 24 feb 2019:

   «I år er det færre som har blitt syke med influensa. Ifjor var det 25 prosent flere som hadde influensa på samme tid.
   I tillegg er det langt flere som vaksinerer seg mot influensa enn før. 220.000 nordmenn har gjort dette det siste året. Totalt har antallet vaksinerte kommet opp i 850.000. Og det har effekt.»

   Dagbladet 9. mars 2021:

   «Har vi tatt for hardt i?
   Har vi som samfunn har tatt for hardt i? Er det gjennomført og akseptert for mange inngripende tiltak der effektene er uvisse og kostnadene høye for mange av dem?»

   […]

   I en normal influensasesong, fra høst uke 40 til vår uke 20, registreres det mellom 750 og 1500 dødsfall. Gjennomsnittsalderen for døde i influensasesongen 2018–19 var 77 år. Antall innleggelser for influensa varierer mellom 3000 og 8000 personer årlig. I sesongen 2017–18 var det 7600 innlagte, mens i siste «normale» influensasesong, 2018–19 var antallet ca. 4400.

   Innlagte på intensivavdeling varierer mellom 250–500 og i influensasesongen 2018–19 lå tallet på 260 personer, mens intensivinnlagte i sesongen 2017–2018 lå på nær det dobbelte.

   I influensasesongen 2019-20, som stoppet brått da coronatiltakene stengte samfunnet ned, ble det anslått ca. 3000 sykehusinnleggelser, 123 intensivinnleggelser og ca. 50 dødsfall. Det var ifølge FHI flere innlagt for influensa i den korte sesongen 2019-20, dvs. 3000, enn det hittil har vært innlagte for corona, 2623 personer.

   Hittil i influensasesongen 2020/21 har det ikke vært påvist influensa. Dette betyr at i løpet av de to siste influensasesongene er det registrert totalt 50 dødsfall, mot normalt 1500–2000 døde på to sesonger.

   Hittil ligger da antall coronarelaterte dødsfall fra de to siste sesongene, våren 2020 og 2020-2021, på om lag 12/3 av normal sesongdødelighet fra to influensasesonger samlet. Det vil si at samfunnet har strammet så kraftig til at sesongdødeligheten de to siste sesongene ligger langt under gjennomsnittlig nivå.»

   Så ikke bare har influensaen i 2017/2018 blitt dekket bredt i mediene, den har også blitt grunding forklart i sammenheng med Covid-19 i ettertid.

   Svar
 • Jeg mener å ha lest at også Finland åpner opp.
  Så litt på Fox igår og Dr Fauci har en stri tørn om dagen.Sammenkoblingen mellom Dr Fauci og Wuhan lab blir tydeligere.
  Så når amerikanere og kinesere samarbeider om å skape ett virus som så blir sluppet fri,da er vel ikke mye som kommer fra den kanten å stole på.
  Korona hypen er nok på hell og Steigans hovedoppslag igår om at koronaen var skapt for å skjule et kommende sammenbrudd i økonomien har ikke fått mye oppmerksomhet av de som frekventerer Derimot hyppigst-
  FHI er vel også fritatt fra innsyn i regnskap og slikt også,så troverdige kan man vel neppe si at FHI har,heller ikke de som ga de fritaket.
  Det er ikke lett å se løgnene når man er født i fangenskap.
  En hund født i fangenskap tror den er fri,den lystrer sin herre og mester.Alt er tillært.
  Tror den psykologiske termen er «Tillært hjelpesløshet.
  Automatiske tanker og handlinger er også noe psykologene er opptatt av.Med det menes at vi stort sett går på autopilot gjennom livet.Hjernevask kan det vel også kalles.
  Knut Lindtner som er psykolog kan kanskje kurse derimots lesere i farene ved ovennevnte,det blir liksom dårlig plass for å tenke sjøl.

  Svar
 • Bjørnar Bolsøy
  12 september 2021 3:26

  «Dette er en meget interessant utvikling. En kan spekulere hva den egentlige grunnen er til at Danmark snur 180% og gjør det alle skulle gjort for lenge siden.
  Det er ikke mulig å kontrollere et virus som korona. Det har alltid fulgt og følger menneskene så lenge vi som art har eksistert»

  Ingen grunn til å ty til gjetninger og spekulasjon. Danskenes Helseminister, Magnus Heunicke, har en rasjonell forklaring:

  https://www.nrk.no/urix/danmark-slipper-covid-19-restriksjonene-1.15644630

  «VAKSINERING: Den danske helseministeren skriver at vaksinen er hovedårsaken til at Danmark nå kan fjerne koronarestriksjonene.

  Den danske helseministeren Magnus Heunicke skriver i en e-post til NRK at det er det er flere grunner til at Danmark nå sier farvel til de fleste koronarestriksjonene, men at én ting skiller seg ut.

  – Vi har klart å bygge opp en beredskap i smitteutsatte områder av samfunnet. Det omfattende testregimet vårt, rask utrulling av vaksinen, smittesporing og vår modell for lokale nedstengninger når smitten har økt, er grunnen til at vi lykkes, skriver han.

  Heunicke peker også på at Danmark, som Norge, har sekvensert en stor andel av de positive prøvene, for tidlig å kunne avdekke om det er nye mutasjoner eller varianter i omløp

  – Men hovedgrunnen til at vi kan ta dette viktige steget i dag er at epidemien er under kontroll takket være våre rekordhøye vaksinetall.

  Regjeringen kapret blant annet over én million overskuddsdoser fra Romania.»

  Svar
  • Ja, det du siterer her har hun sikkert sagt. Men hvorfor gjør ikke andre stater det samme hvis det er rasjonelt? F.eks. Island eller Israel osv.? Danmarks beslutning er rasjonell ut fra forutsetningene (som jeg er dypt uenige i), men nesten ingen andre jeg vet om gjør det samme selv om store deler av befolkningen er vaksinert. I Israel forbereder de seg på kontinuerlig vaksinering fordi vaksinene ikke virker.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Covid-19-viruset har mutert.

Nå sprer det seg også på internet.

Forrige innlegg

Det er et politisk – ikke et moralsk spørsmål.

Vaksiner eller ikke.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.