POSTED IN Krig-fred

Noen ganger er det ikke nok å unnlate å fortelle sannheten.

Noen ganger må vi lyge, demonstrerer VG.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

VG lyver åpenlyst for å støtte Nato

Av redaksjonen

At VG er mikrofonstativ for Nato er ikke noen overraskelse, men nå er alle hemninger kastet overbord. 

«Nato: Norge brukte mindre penger på forsvar i 2021» slår VG fast, med henvisning til Nato’s årsberetning. Selv om dette er blank løgn. Løgnen er helt åpenlys. Det er bare å titte på det norske statsbudsjettet.

Norge økte militærutgiftene med 6 milliarder kroner fra 2020 til 2021. Ifølge artikkelen i VG falt norske forsvarsutgifter med ni prosent i 2021. For det har Nato sagt!

I 2020 brukte Norge 60 milliarder kroner på militærutgifter. For 2021 er tallet 66 milliarder. Norge brukte 6000 millioner kroner mer på forsvar i 2021 enn i 2020. VG ser ingen grunn til å sjekke fakta før de publiserer artiklene sine, når opplysningene kommer fra Natos høyborg.

Faktum er at Norge ligger på 7.plass i verden for militærutgifter per innbygger. Bare slått av araberstatene, Singapore, Israel og USA. Nå skal Norge pøse enda flere milliarder inn i våpenindustrien.
​​​​​
Norge brukte 12.500,- kroner per innbygger på militæret i 2021. Storbritannia brukte tilsvarende 8.000,- kroner og Tyskland brukte tilsvarende 6.000,- kroner per innbygger. Norge brukte mer enn dobbelt så mye penger per innbygger på militæret som Tyskland!

Begrunnelsen for å pøse enda flere skattekroner inn i våpenindustrien er selvsagt at Russland har gått militært inn i Ukraina. Ser vi nærmere på tallene, ser vi at dette også er et bullshi-argument. Sammenlignet med Nato er Russland en militær mygg.

Countries with the highest military spending in the World
Verdens 10 på topp i militære utgifter ifølge SIPRI

Storbritannia alene bruker mer enn Russland på militærutgifter, ifølge den britiske tenketanken International Institute for Strategic Studies (IISS).

I kroner og øre er Russland en mygg i militær sammenheng. Russlands militærutgifter utgjør seks prosent av de samlede militærutgiftene i Nato-landene. Hvor sannsynlig er det at Russland skal gå til angrep på Nato med slike odds? Hvordan går det egentlig med Russlands lynkrig i Ukraina?

Fordi Russland har gått seg fast i Ukraina med to tredeler av sin stående militærstyrke, kommer de etterpå til å angripe alle Natos medlemsland, mener Nato. Med hva da? Reservesoldater fra Sibir med steinalderutstyr fra den kalde krigen?

Invasjonen i Ukraina blir brukt for alt den er verdt og vel så det, for å hisse opp befolkningen i Norge og skape støtte for at enda flere skattekroner skal overføres til krigsindustrien.

Med VG som entusiastisk støttespiller og velvillig mikrofonstativ.

Forsidebilde: Jametlene Reskp

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Oppgitt skattebetaler
  2 april 2022 10:51

  Hvis man hadde tatt vekk det vanvittige militære byråkratiet, er det ikke sikkert at forskjellen til f.eks England blir så stor. Man vinner ingen krig med HR-avdelinger, kjønnsrådgivere m.m. Forsvaret er også en mester i å sløse bort penger på feilinvesteringer uten noen blir stilt til ansvar.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  2 april 2022 10:58

  Full demilitarisering av Noreg no, ville vera eit opplyftande signal i alle himmelretningar. Kor lenge skal folk tru på lygna om at mykje våpen sikrar fred? Om mykje våpen var løysinga, skulle Ukraina i dag ha vore eit fredsparadis.

  So lenge me overlet til USA peika ut kven som er «fienden», deltek me i eit mareritt av opprusting og innblanding på heile kloden. Ein dag vil folk innsjå at dette ikkje har noko med norske interesser å gjera.

  Når skal statsleiarar utsette for vestlege overfall få tala til stortinget? Dumt spørsmål. Dei er drepne.

  Svar
  • Etter at Norges statsminister brukte våre forsvarsfly til å angripe et annet land som ikke truet andre nasjoner, og uten at Norges innbyggere forlangte ham dømt som fredløs, burde Norge miste retten til å ha noe annet enn kort-rekkende deffensive forsvarsvåpen. Ingen fly innen skip.

   Et godt poeng , Ts. :
   » Når skal statsleiarar utsette for vestlege overfall få tala til stortinget? Dumt spørsmål. Dei er drepne.»

   Både Storting og media burde rødme ved å ikke ta fram dette viktige poenget.
   Men når vår kultur er dobbelmoralens kultur er det vel ikke annet å vente.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Intervju med Cecilie Hellestveit:

Går verden mot en to-deling eller en multipolar verden?

Forrige innlegg

Russlands utenriksminister:

«Sanksjonene mot Russland er egentlig en økonomisk krigserklæring.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.