POSTED IN Krig-fred

Noen ganger er det ikke nok å unnlate å fortelle sannheten.

Noen ganger må vi lyge, demonstrerer VG.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

VG lyver åpenlyst for å støtte Nato

Av redaksjonen

At VG er mikrofonstativ for Nato er ikke noen overraskelse, men nå er alle hemninger kastet overbord. 

«Nato: Norge brukte mindre penger på forsvar i 2021» slår VG fast, med henvisning til Nato’s årsberetning. Selv om dette er blank løgn. Løgnen er helt åpenlys. Det er bare å titte på det norske statsbudsjettet.

Norge økte militærutgiftene med 6 milliarder kroner fra 2020 til 2021. Ifølge artikkelen i VG falt norske forsvarsutgifter med ni prosent i 2021. For det har Nato sagt!

I 2020 brukte Norge 60 milliarder kroner på militærutgifter. For 2021 er tallet 66 milliarder. Norge brukte 6000 millioner kroner mer på forsvar i 2021 enn i 2020. VG ser ingen grunn til å sjekke fakta før de publiserer artiklene sine, når opplysningene kommer fra Natos høyborg.

Faktum er at Norge ligger på 7.plass i verden for militærutgifter per innbygger. Bare slått av araberstatene, Singapore, Israel og USA. Nå skal Norge pøse enda flere milliarder inn i våpenindustrien.
​​​​​
Norge brukte 12.500,- kroner per innbygger på militæret i 2021. Storbritannia brukte tilsvarende 8.000,- kroner og Tyskland brukte tilsvarende 6.000,- kroner per innbygger. Norge brukte mer enn dobbelt så mye penger per innbygger på militæret som Tyskland!

Begrunnelsen for å pøse enda flere skattekroner inn i våpenindustrien er selvsagt at Russland har gått militært inn i Ukraina. Ser vi nærmere på tallene, ser vi at dette også er et bullshi-argument. Sammenlignet med Nato er Russland en militær mygg.

Countries with the highest military spending in the World
Verdens 10 på topp i militære utgifter ifølge SIPRI

Storbritannia alene bruker mer enn Russland på militærutgifter, ifølge den britiske tenketanken International Institute for Strategic Studies (IISS).

I kroner og øre er Russland en mygg i militær sammenheng. Russlands militærutgifter utgjør seks prosent av de samlede militærutgiftene i Nato-landene. Hvor sannsynlig er det at Russland skal gå til angrep på Nato med slike odds? Hvordan går det egentlig med Russlands lynkrig i Ukraina?

Fordi Russland har gått seg fast i Ukraina med to tredeler av sin stående militærstyrke, kommer de etterpå til å angripe alle Natos medlemsland, mener Nato. Med hva da? Reservesoldater fra Sibir med steinalderutstyr fra den kalde krigen?

Invasjonen i Ukraina blir brukt for alt den er verdt og vel så det, for å hisse opp befolkningen i Norge og skape støtte for at enda flere skattekroner skal overføres til krigsindustrien.

Med VG som entusiastisk støttespiller og velvillig mikrofonstativ.

Forsidebilde: Jametlene Reskp1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 994 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Oppgitt skattebetaler
  2 april 2022 10:51

  Hvis man hadde tatt vekk det vanvittige militære byråkratiet, er det ikke sikkert at forskjellen til f.eks England blir så stor. Man vinner ingen krig med HR-avdelinger, kjønnsrådgivere m.m. Forsvaret er også en mester i å sløse bort penger på feilinvesteringer uten noen blir stilt til ansvar.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  2 april 2022 10:58

  Full demilitarisering av Noreg no, ville vera eit opplyftande signal i alle himmelretningar. Kor lenge skal folk tru på lygna om at mykje våpen sikrar fred? Om mykje våpen var løysinga, skulle Ukraina i dag ha vore eit fredsparadis.

  So lenge me overlet til USA peika ut kven som er «fienden», deltek me i eit mareritt av opprusting og innblanding på heile kloden. Ein dag vil folk innsjå at dette ikkje har noko med norske interesser å gjera.

  Når skal statsleiarar utsette for vestlege overfall få tala til stortinget? Dumt spørsmål. Dei er drepne.

  Svar
  • Etter at Norges statsminister brukte våre forsvarsfly til å angripe et annet land som ikke truet andre nasjoner, og uten at Norges innbyggere forlangte ham dømt som fredløs, burde Norge miste retten til å ha noe annet enn kort-rekkende deffensive forsvarsvåpen. Ingen fly innen skip.

   Et godt poeng , Ts. :
   » Når skal statsleiarar utsette for vestlege overfall få tala til stortinget? Dumt spørsmål. Dei er drepne.»

   Både Storting og media burde rødme ved å ikke ta fram dette viktige poenget.
   Men når vår kultur er dobbelmoralens kultur er det vel ikke annet å vente.

   Svar
 • Media lyger så det er rett å slett flaut...
  4 april 2022 11:14

  «Mainstream» media over hele verden har blitt til rene løgn og propaganda fabrikker og har således utspilt sin rolle og hva de sier kan ikke stoles på overhode…

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Intervju med Cecilie Hellestveit:

Går verden mot en to-deling eller en multipolar verden?

Previous Post

Russlands utenriksminister:

«Sanksjonene mot Russland er egentlig en økonomisk krigserklæring.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.