POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Noen er profetiske, men ikke i sin tid.

Gradvis vendes forståelsen og snur opp ned på det mange trodde var helt sant.

6 kommentarer

Profet Johannessen.

Av Jan Hårstad

Kjartan Fløgstad er ute med en ny roman. Habeas Corpus, og i den anledning er han intervjuet i Klassekampen og bemerker om Georg Johannesen slik: «Alle har høyrt om han, men vekta av arbeidet hans var summen av tapte saker. For oss var han ein strålande, skarpsindig figur, men den langvarige verknaden av innsatsen hans er ikkje så overveldande som ein kunne tru.»(13 august 2022)

Kjartan Fløgstad er ein norsk forfattar. Han er ein av dei mest sentrale prosaforfattarane i nyare norsk litteratur. Han er mest kjent for romanane sine om norsk industrikultur knytt til smelteverket i «Lovra», som er ein fiksjonalisert variant av Sauda, der Fløgstad vaks opp. Forfattarskapen er usedvanleg rikt og variert, og omfattar lyrikknoveller, ei lang rekkje romanarkrimromanaressaysamlingar og ulike former for sakprosa. Fløgstad har motteke ei rekkje prisar, inkludert Nordisk Råds litteraturprisBrageprisen og Kritikerprisen. (Fra Store norske leksikon.)

Dette er jo helt riktig, men finnes det er forklaring på dette? Det er frekt å skulle innbille seg at en liten notis som dette, skal kunne svare på dette, men en skisse:

Meget bevisst at han både var kunnskapsrik og intelligent, tok Johannesen gjerne på seg rollen som profet og sannsiger. Attityden finnes i Johannes bok fra 1978 som er samtidskritikk skrevet i bibelsk form og stil.

Hvis det var slik at studentmaosistene romantiserte Kina, så romantiserte Johannesen Sovjet og dens blokk. Det finnes ikke en linje som antyder at han så forfallet og sammenbruddet som kom etter ekstrem byråkratisk statskapitalisme og svart økonomi som oligarkene svingte seg opp på.

Ikke til å forundres over at Johannesen kom til å hate maoistiske AKP(m-l). I et intervju I Dagbladet 9.6.78 sier han: «maoistpartier av typen AKP(m-l) fører en slik politikk at man skulle tro de handlet på oppdrag fra CIA eller mafiaen. Et sterkt AKP kan utelukkende være i nøytronbombens interesse.»

Når en under Ukraina-konflikten over lengre tid har lest hva maoistiske ledere og andre prominente har meldt i Klassekampen, så dukker denne uttalelsen opp til en profetisk melding med fornyet aktualitet. Kong Georg har jo fått helt rett, sånn er det nå.

Jeg er for gammel til å granske dette, men her skulle vi hatt en dokumentarisk bok som viste til innsatsene for Nato, CIA og Mafian som pågår nå. Det er rett og slett ikke til å tro.

The Women's Peace Party and Pacifism During WWI | Boundary Stones: WETA's Washington DC History Blog
Er SV et parti som kjemper for, avspenning og nedrustning?

Nå skrev Pål Steigan forleden at de «tidligere fredspartiene SV og Rødt» burde slå seg på fredsarbeid. Det er moralsk opprustning som det ikke blir noe av og det er også noe gærnt med Steigans husk, for SV har vært et Nato krigsparti helt siden de gikk inn for bombingen av Jugoslavia i 1999. Det er svært lenge siden og det var kun i Irakkrigen 2003 at SV gikk imot USA-Nato, Afghanistan-Libya og andre Natokriger har vært applaudert i SV. Det er en menneskealder siden Birgitte Grimstad sang om fred på SV-møter.

Johannesen og hans generasjon av SVere skal være glade i sine graver at de gikk bort før SV ble fullblodsNato. Det hadde de okke som ikke overlevd.

Bragden som gammelmaoister og Braanens medarbeidere i Klassekampen har stått for er å utrydde marxistisk type tenkning i Norge. 

Hvordan Karl Liebknecht,Rosa Luxemburg, Lenin, Pannekoek analyserte og behandlet imperialistisk krig interesserer ikke et eneste menneske i Norge i dag. Tidligere ledere av RV og AKP jobber på spreng for at kunnskap om slikt skal forbys. Stortingsmann Mimir var tilbudt plass i ytringsfrihetskommisjonen som nok vil klare å framstille deg slik at marxisme hører til kategorien farlig hat og bør rammes av hatparagrafen.

Bli nå ikke forundret om Klassekampen bifaller dette.

Forsidebilde av Aljosa1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 538 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Når nå det det norske politiske maktapparatet kommer til å bli fjernet ganske snart, må nye ledere komme frem og da tror jeg det er lurt om disse lederne ikke har gamle ideologier og forkjärlighet for gamle ismer i bagasjen.Alle disse ideologiene og ismene som har herjet verden har samme opphav,det burde jo väre kjent nå.
  Det er folket som skal skape landet og dets politikk og da trenger vi ledere,ikke marionetter.

  Svar
  • Poeng, som også jeg kan se det, spesielt etter partidebatten i går. Dens innhold var ikke til å misforstås. Hva jeg merket meg var Arendals-reporterne. Tydelige tegn på misbilligende uttrykk. Takker for det. Overføring av egne følelser; tviler sterkt på det.

   Svar
   • Arendalsreporterne ved dagnytt 18 i går skal det være. De var jo ikke del av partilederdebatten!

    Svar
  • Ja, la det norske politiske maktapparatet bli fjernet og folket finne sin selvtillit til å ydmyke og vrake de plaprende parasittene i Arendal. Sport og netflix har vi ikke tid til nå.

   Svar
  • Jan Z:
   «Det er folket som skal skape landet og dets politikk og da trenger vi ledere,ikke marionetter.»

   En debatt mellom rasjonelle mennesker er en fryd, men hva gjør man når motparten er irrasjonell? Hva med om de irrasjonelle er i flertall? Hva med om det er anerkjente akademikere og politikere som styrer samfunnet i totalitær retning?
   Og politikere som helst vil se på innbyggerne som noe som skal styres, – som om de var våre foreldre, og at de forsørger oss, og vi er deres barn.

   Da er det naturlig at utviklingshemmede får stemmerett, ja. Og demokrati betyr at vi kun skal
   ‘ stemme’ for hver vår splittende interessegruppe og ikke som en nasjon, hvert 4 år :
   ‘ Pølsepartiet sanket flest tilhengere denne gangen, og derfor får alle som deltok pølser. De som ikke brukte stemmeretten sin, blir derimot skuffet. De ville jo egentlig ha pizza.
   – Det er slik et demokrati er. Den som får flest stemmer, vinner, forteller reporteren.’
   nrk.no/trondelag/valg-2021_-slik-skal-tv-bra-fa-folk-med-utviklingshemning-til-a-bruke-stemmeretten-1.15529759

   Viktig å huske på:

   ‘ Men i sum bygges ikke et land av en stat, men det bygges av et folk. ‘
   nettavisen.no/nyheter/samferdselsminister-jon-georg-dale—senterpartiet-er-det-verste-jeg-veit/3423566053.html

   Men politikere vil inbille oss at folket er et unødvendig vedheng som DE må forsørge, dessverre.

   Det er selvfølgelig omvendt.
   Og Norge som nasjon har ikke råd til å fø på disse lengre.
   Vi skal bygge landet. I trygghet. Og forutsigbarhet.
   Vi bør starte på nytt.
   Stem blankt. Som et signal.
   Fei de ut, alle som en.

   SÅ kan vi ta en nasjonal, rasjonell samtale om HVORFOR vi trenger kostbare politikere , – og eventuelt parti-politikk. Hva er deres oppgave i en nasjon?

   Svar
 • Hei Frikar,bra oppsummering.
  Hvem,hva,hvordan,hvorfor er vi splittet ?.Det er disse spörmålene vi må öke vår kunnskap om.Vi sitter altfor godt fast i hengemyra,vi diskuterer partier og vi diskuterer politikere,men ikke de som trekker i trådene,det er konspiratoriskt kanskje.
  Om du/dere visste at en fotballkamp var fikset,ville dere satset sparepengene deres på den kampen ?.
  Om du/dere visste at et valgresultat var fikset,eller sagt på en annen måte,at uansett valgresultat ville den samme politikken gjelde,ville dere da gått til valg ?.
  Jaja,jeg vet at de splitter for å herske,nå må vi finne ut hva/hvem de er,om ikke ,da blir det ikke noe folkestyre,det blir fåmannsvelde,forresten ,det er fåmannsvelde,vi bare begriper det ikke.
  Bare lögnen er stor nok ……….. og folk er passe velfödde

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Henger det ihop?

Verdens største fond bedriver dobbeltspill. Klimasaken er verktøyet!

Previous Post

Nå ogå i Tyskland.

Overdødelighet i land etter land

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.