POSTED IN Endring av politikken, Norge, Sanksjoner

Noen angrer seg allerede.

De har skjønt at de er på vei mot stupet.

13 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Noen ganger er det lurt å tenke seg om før en handler. Det er det vi har valgt politikere for. I stedet lar de seg presse av mediene til å ta raske og lite gjennomtenkte beslutninger slik det fremkommer i artikkelen under fra Polen.

Situasjonen i Norge er den samme, men vi er ikke så utsatt som mange andre land på grunn av vannkraften og gass- og petroleumsindustrien. Men prisene fra kontinentet importerer vi.

«Når nettene blir lange og kulda setter inn», synger Alf Prøysen. Det kommer til å bli mange falske politiske toner til høsten i mange europeiske land når kulda setter inn. Denne polakken er bare en forsmak på det vi har i vente.

Det er også litt påfallende å merke seg at klimaet og CO2 plutselig er glemt. Men det er mye som glemmes når kulda setter inn.

Knut Lindtner
Redaktør

Polen var raske til offisielt å innføre sanksjoner mot Russland.

Warszawa tenke nok ikke gjennom forbudet mot russisk kull, sier et polsk parlamentsmedlem.

Den polske regjeringen var for snare med å komme med forbud mot russisk kull. Det sa Pawel Poncyljusz, et medlem av borgerkoalisjonen i Warszawas parlament til den statlige Polskie Radio på fredag. 

Etter hans mening vil den raske reduksjonen av russisk kull ramme den jevne polakk.

«Det er et problem. Slike radikale beslutninger ble tatt altfor for raskt. Det hadde vært nødvendig å møte denne sanksjonen med mer ro.», sa han.

Han la til at å kutte leveranse helt vil bli for drastisk for landet. Det har vært økende import av russisk kull i flere år.

«Vi har beveget oss fra det ene ekstreme til det andre i de siste årene. Regjeringens beslutning har ført til at vi har forbudt import av 10 millioner tonn kull fra Russland.

Nå har vi plutselig stanset denne importen. Det er nok til en viss grad til skade for Russland. Men det er mye verre for den ordinære polakken som har kullfyrt ovner», forklarer Poncyljusz.

black and yellow heavy equipment on brown sand
Mange vil måtte prioritere mellom kull og kulde.

Ifølge han burde regjeringen brukt «privilegiet» til å få tilgang til dokumentene til stedene der kullet blir importert, og sjekket nivået av utvinningen i vårt eget land. Og så finne ut hvor lang tid det ville ta før de måtte begynne å kutte i den russiske importen. Han la til at det vil ta minst et og et halvt år før Polen har økt sin egen kullproduksjon til et tilfredsstillende nivå.

Det var i slutten av mars i år at Polen kom med sitt forbud mot import av kull fra Russland.  Forbudet berører ikke bare den jevne befolkningen, men også private firmaer.  

Forbudet har ført til mangel på kull, men også mangel på brensel av ved.

Tidligere denne måneden hadde polakkene adgang til å hente ved i skogene, men kun etter å ha blitt trent opp til det og ha tillatelse fra de lokale skogeierne.

Forsidebilde: Valdemaras D.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

13 kommentarer. Leave new

 • Politikere, tenke selv? Uhyre sjelden. Stort sett går det på å pakke globalt synkroniserte direktiver ovenfra inn i nytale. Det KAN forekomme utspill hvis det tjener til å stige i gradene, og da brukes tankevirksomheten og kreativiteten til å vise lojalitet til Agenda 2030, demonstrert nylig ved en sånn som for eksempel Kjerkol, poetisk i sin lovprisning av WHOs mandat som heldigvis mislyktes inntil videre takket være Afrika.

  Svar
  • «som for eksempel Kjerkol, poetisk i sin lovprisning av WHOs mandat som heldigvis mislyktes inntil videre takket være Afrika».

   Ja – takket være Afrika …
   Men, Kjerkol og hennes likesinnede gir seg nok ikke. Disse folka eier ikke magemål eller noen annen form for begrensninger når de har satt seg fore å utrydde meningsmotstandere og å gi fra seg suverenitet (selvråderett) til eget land. Det vi ser nå er bare en liten pause der de pønsker ut neste trekk. (akkurat som små barn og mygg, når det er stille er det noe de pønsker på)
   NWO har vært planlagt lenge og de gir seg ikke. Det er bare vi, de dødelige, som har skjønt poenget med livet – (vi er faktisk til for de andre, de som kommer etter oss) – og vår tilmålte tid på planeten.

   Hør hvor det lyves i bøker og blader,
   hør hvor det knitrer av løgn i papir!
   Løgnen skal såes i spalter og rader,
   der er et jordbruk som lønner og gir!
   Løgnen skal vokse seg fruktbar og frodig,
   over en verden som skjelver av skrekk.
   Herre min Gud, hvor papir er tålmodig,
   under sin skjendsel av sverte og blekk!

   (Jens Bjørneboe)

   Svar
   • Suverent dikt, pur sanning, sannhet, takk.

    Vår løgnkultur har ikkje livets rett.
    Men før vi kan nyskape vår kultur, må vi avsløre løgna.

 • Ja de har skjönt det,og derfor er det fint å se bilde av Jens på rotur med Magdalena.Det skal bli spennende å se hvor mange helomvendinger politikere over helle verden vil gjöre i de kommende måneder.Ny olympisk gren,det har jeg aldri sagt,det har jeg alltid sagt og til slutt,det har jeg alltid ment.

  Svar
 • Det er mulig at planen til USA har vært at europeiske og vestlige sanksjoner mot Russland ville føre til økonomisk kollaps i Russland. Og at dette sammen med russisk misnøye med krigen i Ukraina (mht antall døde russiske soldater og store russiske krigsutgifter) så ville summen av alt dette føre til regimeskifte og omveltninger i Russland forholdsvis raskt og at EUs handel med Russland deretter ville normalisere seg når Putin blir styrtet. Men så skjer altså ikke dette. Isteden har EU påført seg selv store langvarige økonomisk problemer som kan drive Europa ut i økonomisk sammenbrudd.

  Svar
 • «Når nettene blir lange og kulda setter inn», synger Alf Prøysen.
  Det kan lønne seg å ha noen «reserver» å falle tilbake på denne vinteren, som kommer til å bli den vinteren som setter «fimbulvinteren» helt i skyggen. Hvete, rug og havre i hele korn kan lagres 2000 år, hermetikk og nesten alle vakumpakkede matvarer i årevis. Kornprodukter har 2-4 års lagringsholdbarhet. Har man ikke vann tilgjengelig utenfor huset (bor i by) bør man sette til side noen vannkanner til matlagning på «peisen». De som bor i byen er i store trekk «fordømt», på landet har man jordbruk, kan gå på jakt og fiske selv, disse vil greie seg bedre. Strømmen vil nok forsvinne, da arbeiderne og teknikerne vil være opptatt med andre ting enn å passe på at generatorene sviver.
  Forbered deg på det værste, hvis det ikke blir «så ille» som spådd, har du et matvarelager innkjøpt «billig» i forhold til de stadig økende priser i fremtiden.

  Svar
 • Det meldes nå fra en Georgisk kommandant at 20 000 leiesoldater er med på Zelenskys krig mot Russland.Av disse er ca 3000 fra england.
  Dumaen vil ikke anerkjenne de baltiske stater + Ukraina.
  I ST Petersburg skal det nå holdes et ökonomisk forum som arrangeres for 25 gang.Det er verd å merke seg at både norge,sverige,danmark,ukraina er noen av deltagerlandene.
  Det er ikke bare WEF som önsker en annen verden.

  Svar
 • The Hill melder at Russland kan stenge ned USA med ett enkelt grep.
  Russland er leverandör av 20 % av USA,s forbruk av anriket uran.Da kan det bli kaldt til vinteren.

  Svar
 • Europa har snart demilitarisert seg selv.I sin iver etter å forsyne Zelensky med våpen har europeiske land tömt sine egne lagre.Polen klager nå höylytt om at de må få hjelp med å fylle opp sine tomme lagerhaller og flere andre land sliter med samme problem.
  Tyskland skal ruste opp for 100 milliarder euro,men våpensystemene de önsker kan ikke leveres för 2030.

  Svar
 • Artillerigranatene og missilene det velvillige vest har sendt til Zelensky blir nå i hovedsak brukt til å bombe bostedsområder i utbryter republikkene.
  200 ukrainske soldater önsket å overgi seg og ba russerne om å lage korridor,noe russerne gjorde og med hvitt flagg marsjerte soldatene mot russerne.Da kom Zelenskys spesialtropper og skjöt de ned bakfra.Ett 30 talls soldater meldes drept.
  John Mark Dougan melder at nå er alt klart for avslöringene av hva som har foregått i Azovstal.Da han frykter at youtube vil blokkere avslöringene anbefaler han bitchute og rumble,for de som liker å vite.
  Eva Bartlet melder at ukrainerne bomber sivile mål.

  Svar
 • 155 mm kanoner frå Vesten, kanskje Norge, vart brukt til å drepe sivile i indre by Dombas, 10 drepte, over 20 såra, og mor og nyfødd i sjukehuset. Har den krigerske Venstreleiaren skyld? Ho er ein uansvarleg krigshissar av verste sort.

  Svar
 • De akkumulerte rentekostnadene i en gjeldsbasert ökonomi er nå så höye at vesten og dets vennligsinnede nå går overende.
  Inflasjon betyr ökt pengemengde inn i realökonomien,det har ikke skjedd,det er realökonomien som blir tappet for penger til fordel for bank og finans,Det er ökte priser og det er ökte skatter og avgifter.Ingen spör hvor disse pengene forsvinner,de ber til sine styresmakter om å stoppe inflasjonen.
  Når man trykker penger ut av löse luften må låntagerne betale prisen,det er det som skjer nå.
  F.eks olja har värt dyrere för,så hvorfor koster den så mye nå,jo ökte skatter og avgifter for å betale ned den vanvittige gjelden er det som skjer.
  Det er for sent å snu dette,men det er ikke for sent å forstå.Forstå hva og hvem som står bak.Og fortsatt er det mulig på privat basis å forberede seg på det som kommer.Mat,drivstoff,vann,ja alt du kan komme på må du lagre,du får ikke hjelp i begynnelsen,det er mange som må hjelpes og det er mange som må settes ut av spill.Jo fortere folk forstår at vi må hjelpe hverandre istedet for å profittere på hverandre,jo smidigere blir den nye starten.

  Svar
 • Det er ikke bare Russland som tjener på olje og gass,Norge tjener også vanvittige summer.Hva går disse pengene til ?.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Rapport fra det tyske parlamentet:

Lockdown hadde ingen effekt.

Forrige innlegg

Spartakus:

Det store Nato-bedraget.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.