POSTED IN Helse, Norge

Nobelprisvinner i kjemi:

Nedstengningen var uten effekt, altså nytteløs.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nobelprisvinneren i kjemi er ikke noe orakel. Han sitter ikke på sannheten om Covid-19 mer enn noen andre. Men han er trent til å observere faktiske forhold og systematisere informasjon. Det er en viktig egenskap for en som vil få en nobelpris innen et realfag som kjemi.

Derfor er hans vurdering av de tallene som fremkommer nå når denne sykdommen brenner ut viktig å lytte til. Og han sier det som etterhvert mange andre også fremfører. Nedstengningen av hele samfunn var nytteløs. Et virus lar seg ikke stoppe.

Virus er ustoppelige.

Hele menneskehetens historie forteller dette. Menneskene er sosiale vesener og det er deres natur å være sammen med andre. Sosial isolasjon strider mot hele vårt vesen og ingen har tidligere klart å stoppe et virus med isolasjon.

Sykdommen har sannsynligvis gått lenge i samfunnet før nedstengningen fant sted. For slik er deres vesen. Den brer seg umerkelig før vi skjønner at den er der og da er det for seint. 

Vi har altså påført oss selv stor samfunnskade uten nytte. Det er essensen i det nobelprisvinner Levitt sier. Erna sier hun handlet i panikk, men fritar det henne for politisk ansvar? Bortsett fra at det ikke var en kritisk stemme på Stortinget. Er det sauer vi har valgt inn?

Knut Lindtner

Kinas Covid-19-statistikker er korrekte. Lockdowns utgjøre liten forskjell.

Når han utfordrer den utbredte troen på at de verdensomspennde unntakstilstandene mot koronaviruset hjelper til å bremse utbredelsen av sykdommen, så sier Stanford-professor Michael Levitt at disse tiltakene betyr lite.

Michael Levitt er en amerikansk-britisk-israelsk biofysiker. Han er professor i strukturell biologi ved Stanford University. Sammen med Martin Karplus og Arieh Warshel ble Levitt i 2013 tildelt Nobelprisen i kjemi for «utvikling av multiskala modeller for komplekse kjemiske systemer». Wikipedia

 

Han talte på RTs Going Underground, og sa at det er ingen grunn til å tvile på Kinas offisielle koronavirus-tall. Deres statistikk svarer til tallene man har observert andre steder.

«Det som skjedde i Kina utenfor Hubei er nøyaktig den samme som skjedde på New Zealand». slår Levitt fast.

«Dersom Kina hadde fusket med statistikken må de ha hatt en tidsmaskin. Og om de har en tidsmaskin, så ville de ha slått oss i enhver konkurranse uansett».

Lockdown-tiltakene som hadde blitt innført i mange land rundt om i verden har faktisk ikke vært effektive, tror denne forskeren,  Det enorme tallet av smittede skjedde faktisk før landene innførte unntakstilstand.  Og i  mange land var ikke folk særlig ivrige etter å overholde reglene, noe som gjorde restriksjonene enda mer nytteløse.

Levitt tror at den beste strategien for regjeringene ville ha vært å fokusere på å beskytte den eldre befolkningen, og så la de andre få bevege seg fritt.

«Dette viruset ser ikke ut til å begrense seg. Det rammer fra 500 til 1000 tilfeller per million mennesker, og så stanser det. Og det er dette vi har sett på så mange steder.

Jeg tror ikke at Nord-Italia praktiserte dette vidunderlige å holde avstand. Og jeg tror ikke at sosial avstand ble praktisert så flott i New York», sa han.

Det som skjedde er at viruset var mest smittsomt og farligst før de faktisk visste at det var der.

«Sverige, for eksempel, hadde en mye mildere lockdown enn andre. Det forutsagte antallet dødsfall for Sverige var rundt 60 000. Og nå ser det ut til at dødstallet i Sverige vil stoppe på høyst 6000», sa Levitt.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidliger publisert på derimot.no

Forsidebilde: Edwin Hooper

https://www.rt.com/news/491138-covid-lockdown-ineffective/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Bjørnar Bolsøy
  14 juni 2020 13:32

  «Lockdown-tiltakene som hadde blitt innført i mange land rundt om i verden har faktisk ikke vært effektive, tror denne forskeren»

  Men mange land har også lykkes med strategien. De som satte inn tidlige og harde tiltak har klart seg bra:

  https://www.nrk.no/urix/landene-som-har-overrasket-positivt-under-koronapandemien-1.15035270

  Svar
  • Ja, og i & med at det er færre som har dødd av årets virus, på grunn av nesten total nedstenging av samfunnet, så regner jeg med at vi /samfunnet/ regjeringen gjør dette hvert eneste år. » Vi har ingen å miste».
   Så får vi miste de til neste år. Naturen krever sitt.

   Svar
 • «Det som skjedde i Kina utenfor Hubei er nøyaktig den samme som skjedde på New Zealand»

  ‘ Det er en alminnelig oppfatning at verdensomfattende epidemier, f.eks utbrudd av nye former for influensa, begynner med en tilfeldig mutasjon av virus på ett sted, og deretter spre seg ved direkte kontakt fra person til person. Dette er en bekvem oppfatning som gir myndighetene noeå arbeide med. Men dette er ikke på noen måte bevist.
  Mellom 1173 og 1875 var det 94 epidemier. Dette skjedde til tross for den kjensgjerning at kommunikasjoner og folkeforflytninger gikk langsomt på den tiden, og var mange steder av ubetydlig omfang. Den raske spredningshastigheten er vanskelig å forstå hvis spredningen kun skjedde fra person til person eller via rotter og mus.
  Det er framsatt en teori om at biologiske invasjoner finner sted med urgelmessige mellomrom, fra rommet, fra meteorisk materiale. Hver av dem representerer fornyede forsøk på å skape evolusjon i livet på kometene, som fører til infeksjon når jordkloden krysser svepet av disse kometene.
  Vi i vesten foretrekker å tro at hver ny bølge av nysing og hosting har sin opprinnelse langt unna, sannsynlig fra et mindre hygienisk sted som Honkong. – men i Asia kaller man de samme symptomene engelsk eller amerikansk influensa. Sannheten er at ingen nøyaktig vet hvor de nye formene kommer fra. Det er meget mulig at det kommer utenfra jorden.
  Kanskje er det sterkeste indisiet på en slik hypotese at større pandemier har en tilbøylighet til å være kortvarige. De varer sjelden mer enn et år, og de ser ut til å svekkes etter at de er blitt filtrert gjennom et visst antall menneskelige verter.
  Det kan være av betydning at influensautbrudd har en tendens til å være særlig voldsomme i områdene omkring 40 breddegrad, breddegrader der det permanent er meget sterke luftstrømmer. Det dekker USA, det meste av Europa, Korea, Japan og et så fjerntliggende område som New Zealand.
  Kanskje disse organismene også, tidlig i jordens historie, satt i gang evolusjonsprosessen, – og er en del av en veldig vedvarende evolusjonsprosess.’
  «Livets tidevann» Lyall Watson ( 1982)

  Svar
  • «Kanskje er det sterkeste indisiet på en slik hypotese at større pandemier har en tilbøylighet til å være kortvarige. De varer sjelden mer enn et år, og de ser ut til å svekkes etter at de er blitt filtrert gjennom et visst antall menneskelige verter.»

   ‘…det er påvist mer enn 1000 tilfeller av smittede med den nye varianten av viruset. Han sier også at det så langt ikke (!) er noe som tyder på at de som smittes blir sykere, …Vi må dessverre sette i verk raske og avgjørende tiltak,
   da dette er absolutt essensielt for å kontrollere denne dødelige (! ) sykdommen,… ‘ 😉

   https://www.nrk.no/urix/ny-variant-av-koronavirus-identifisert-i-storbritannia-1.15288832

   Svar
 • ‘Ikke bare har tidligere pandemier preget evolusjonen vår. Eldgammelt virus-DNA utgjør 8 prosent av arvestoffet vårt. ‘
  https://forskning.no/evolusjon-genetikk-virus/slik-har-virus-formet-oss-som-mennesker/1669230

  Svar
 • Vil sterkt oppfordre leserne her til å ta en titt på Larry Romanoffs artikkel på Unz Review, eller unz.com.

  Han slår utvetydig fast at:
  – Viruset var påvist i 2019 og ikke i China første gang, noe denne artikkelen her også indikerer. Det eneste landet som har hatt alle mutasjonsvariantene er USA, som er det eneste landet som har nedlagt veto mot en internasjonal undersøkelse for å finne kilden.
  – Det er mønstre i spredning som stinker. For det første er det meget uvanlig at det kommer i flere bølger som nå, for det andre har den bølge nå i høst oppstått spontant mange steder samtidig og vært eksplosiv i sin utbredelse. Ingen naturlige virus/bakterier i vår kjente historie har oppstått på mange forskjellige steder samtidig på den måten.
  – Kina vil dra enorme økonomiske gevinster av dette. Og spør jeg: Tilfeldig?

  Svar
  • Sunhunter:» – Kina vil dra enorme økonomiske gevinster av dette. Og spør jeg: Tilfeldig?

   Da synes jeg nok hypotesen til Lyall Watson (lengre opp), er nærmere noe. Og spredningen på 40 breddegrad.
   Bakterier kan nok brukes til, og brukes til, krigføring. Men virus er nok vanskeligere å bruke målrettet.
   Men ellers er nok dette mest et psykologisk frykt- virus som vi lar oss media & tanke- styre av, på tross av ikke unormale dødstall, og «syke»/smittede som ikke har symptomer.
   ( Akkurat som vi lar oss styre av frykt og glede over penger/tall i et samfunn/verden. Kun forestillinger. Vår mentalitet er vår skjebne.)

   Svar
  • John Enebak
   21 juni 2021 15:28

   Svar til gammel kommentar fra Sunhunter61, som skrev:
   «…for det andre har den bølge nå i høst oppstått spontant mange steder samtidig og vært eksplosiv i sin utbredelse.»

   D-vitaminmangel brer seg samtidig over hele den nordlige halvkule i september-oktober og gir seg ikke før sola er tilbake i mai neste år. Det er ikke overraskende i det hele tatt at luftveisvirus infiserer folk om vinteren.
   Den som tror at pandemien «holder på å brenne seg ut», lurer seg selv.
   Norge har ennå ikke vaksinert mer enn 1/3 av befolkninga og er langt unna «flokkimmunitet». Likevel synker smitten og antall innlagte ned mot null.
   I den grad vi har flokkimmunitet kommer den fra at sola har produsert vitamin D i huden på folk.

   Svar
 • ­R­e­g­i­s­­­t­­r­­­e­­­r d­­e­g o­­g k­l­­a­­s­­­s­i­­­f­­­i­­s­e­­r m­­i­n u­n­­­g­­­e s­­­e­­x­­­y f­­­i­­t­t­­­e ­­­-­­­ http://photo0406855.e17.club

  Svar
 • Nå har det atså gått halvannet år siden 2020.
  En oppsummering?:
  De første døde i Norge ble pisket opp i antall og lidelse, i media og av helse-Norge/politikere. Vi fikk IKKE samtidig vite at de som ble innlagt/døde var helt på slutten av opplevd livslengde , med tilleggsykdommer. ( Av personhverhensyn. 😉 )
  Heller ikke at (60% ! ) av disse var våre nye landsmenn. (med en hudfarge som gir for lite D-vitamin i nord ?)
  Tallene på syke/døde ble vi informert om daglig, men IKKE sammenliknet med influensa-syke/døde fra tidligere år. Hadde vi blitt informert om dette hadde vi sett at antallet var under halvparten av tidligere år, og ER DET FORTSATT.
  Da antallet døde stadig gikk ned, ble det satt i gang en massiv massetesting av friske ( uten symptomer) med en testmetode som ikke var/er pålitelig; og stadige skrekkhistorier om hvor smertefullt det er å dø av Covid, og de underligste (grusomme) langtidsvirkninger man kunne få.
  Å møte veggen, å få ME, vanlig influensa, m.m. ble nå glemt bort, alt ble Covid. Ingen satte spørsmål om denne sekken der det meste ble puttet.

  Så ble vi fortalt at grunnen til de få syke/døde i Norge var fordi vi stengte av landet og sluttet å klemme hverandre. – Med skrekkhistorier fra åpne India med 100 000 døde av Covvid.
  Ingen media, ingen politikere, regnet på det og antall innbyggere i India. Ingen arresterte media ( statskanalen Nrk) for å BEROLIGE og si at dette jo er 1/4 av de som vanligvis dør av influensa i Norge hvert år. Altså i åpne fattige India.
  Vi fikk istedet ville (usanne) historier om «masegraver av Covid-døde» i Italia og USA, og «bilder» ( dvs. tegninger) av piggproteinet/viruset ble spredt i media daglig.
  De som prøvde å stille spørsmål ble demonisert/latterliggjort.

  Nå i ettertid/helt på en naturlig slutt på en influesabølge, bør vi spørre:

  Hvorfor var media så interessert i å piske opp frykt i stedet for å informere?
  ( Nei, det er IKKE slik et statstøttet media er. – Eller skal være.)
  Hvorfor arresterte ikke myndighetene tullet i media og kom med riktige/utfyllende tallmateriale, som de satt med, fra begynnelsen?
  – Men heller pisket opp en en frykt og en massesuggesjon ved hjelp av trusler om heimvernet og store bøter.

  Vi bør spørre.
  Har det vært noen bakenforliggende krefter globalt, og som har kontroll over media w.w., som har brukt en influensabølge for å lamme og flytte verdier i verden? ( En sofistikert 3 verdenskrig.)
  Var dette hele IDIOTI og massesuggesjon, fra media og politikere og betalte «eksperter»?

  Vi MÅ spørre.
  Hoder bør rulle.
  Et oppgjør må komme; – mot media og myndigheter og de fleste av våre politiske partier.
  – Også om hvor FARLIG lettpåvirkelige den norske befolkningen er.

  Svar
  • Tor Larsen
   22 juni 2021 19:50

   Nedstengningene har da slett ikke vært bortkastede. Etter hvert som man opplever så motsatte tiltak mellom nasjoner at ulike land rett og slett nuller ut eventuelle oppmykninger hos samarbeidspartnere, så blir befolkningene stadig mer modne for fristende tilbud. Man kommer til å bli lovet bedre samordning og slutt på kaoset bare en aksepterer Rotschieldenes verdensregjering, selvsagt under et annet pseudonym. Så enkelt er det at det bare er å si ja og så løser vi det. Deretter slipper en å kunne reise fritt til Sverige, men ikke komme videre til Finland eller Polen, eller som fullvaksinert få reise med bobilen gjennom Finland eller Sverige, men måtte i karantene når en igjen skal inn i sitt eget land. Det er derfor landene samarbeider om ikke å samarbeide og samordne. Derfor opplever en at reglene stadig vekk forandres stikk mot all logisk konsekvenstenkning. Bare skriv under på enda litt maktoverføring dere, og verden vil til alles glede åpne seg opp. Æresord og kors på halsen!

   Svar
   • «Man kommer til å bli lovet bedre samordning og slutt på kaoset …
    …Bare skriv under på enda litt maktoverføring dere, og verden vil til alles glede åpne seg opp.»

    Ja, det er nok slik det arbeides. Små steg, – overfor en befolkning som er lurt til å tro at det er en statsadministrasjon som forsørger oss, – i stedet for omvendt.
    At vi er lurt til å tro at det må et EU og overnasjonal styring til for at en nasjons overskudd kan selges/byttes mot en annen nasjons overskudd til felles glede.
    – På grunn av regler som den overnasjonale styringen lager.

    Jeg tror at folk vil våkne, og se molbo-spillet snart.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Våre politikere og medier møter seg sjøl i døren.

Hvem stod bak drapet på kvinnen som ble skutt i Capitolbygningen?

Forrige innlegg

Glem svada og propaganda i vestlige medier:

Demonstrasjonene i Hviterussland var styrt fra Nato-land.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.