POSTED IN Israel, Palestina

Netanyahu:

Ingen tostatsløsning.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Både USA og Norge, men også Russland/Kina mener at en tostatsløsning er tingen for området Israel/Palestina. Dette avvises av Israels Netanyahu og sannsynligvis mange israelere. Men om det er ulike syn på hva løsningen av krisen er spiller det liten rolle for USAs støtte til krigføringen.

USAs støtter Netanyahus regjerings krigføring. Og den tyder nå mer og mer på at dreier seg om å ødelegge Gazas infrastruktur og dermed gjøre området ubeboelig for mennesker. Hvis ikke Israel klarer å fordrive alle som bor der blir området nå omgjort til en fullstendig ubeboelig sone uten boliger, elektrisk strømforsyning, skole, sykehus – alle sivile innretninger som trengs for at mennesker skal kunne overleve.

Noe slikt kan jeg ikke huske har skjedd i historisk sammenheng hvis vi ser bort fra bombingen av to Japanske byer med atombomber under 2. verdenskrig og bombingen av Dresden i Tyskland i februar 1945. Men dette var avgrensete områder i to store land, ikke som på Gaza et avgrenset landområde det flere millioner er pakket sammen.

Personlig tror jeg at tostatsløsningen er død og at det må etableres en demokratisk stat for alle innbyggerne i området som ikke er for noen religiøs folkegrupper, hverken jøder eller muslimer. Men jeg innrømmer at villskapen og fanatismen fra israelsk side er skremmende og gjør tanken på et slikt prosjekt nesten umulig å forestille seg.

Knut Lindtner
Redaktør

Netanyahu sier han er «stolt» av å forhindre en palestinsk stat


Israelske tjenestemenn har avvist ideen om en tostatsløsning etter krigen


av Dave DeCamp

Israels statsminister Benjamin Netanyahu sa lørdag at han er «stolt» av å hindre opprettelsen av en palestinsk stat.

«Jeg er stolt over at jeg forhindret opprettelsen av en palestinsk stat fordi i dag forstår alle hva den palestinske staten kunne vært, nå som vi har sett den lille palestinske staten i Gaza,» sa Netanyahu.

Den israelske lederen har kommet under intens intern kritikk på grunn av hans strategi om å hjelpe til med å støtte opp Hamas i Gaza for å forhindre en palestinsk stat og etterretningssvikten som gjorde at angrepet på det sørlige Israel kunne skje 7. oktober. I møte med presset har Netanyahu angivelig stilt seg til andre Likud-partimedlemmer som den eneste som kan forhindre en palestinsk stat.

Netanyahu sa også at han «ikke ville la staten Israel gå tilbake til den skjebnesvangre feilen Oslo», med henvisning til Oslo-avtalen fra 1993 som ble undertegnet mellom Israel og den palestinske frigjøringsorganisasjonen (PLO), som etablerte den palestinske myndigheten (PA) og ble ment å bane vei for en varig fredsavtale.

Kommentarene fra Netanyahu kommer mens tjenestemenn i Biden-administrasjonen fortsetter å insistere på at en tostatsløsning må oppnås etter Gaza-krigen til tross for tydelig motstand blant israelske tjenestemenn. Tzipi Hotovely, den israelske ambassadøren i Storbritannia, sa til Sky News forrige uke at det var «absolutt ingen» sjanse for en tostatsløsning.

Biden-administrasjonen har sagt at de ønsker at PA skal overta Gaza, en idé Netanyahu har avvist. PA er også ekstremt upopulært blant palestinere, ettersom en fersk meningsmåling fant at nesten 90 % av palestinerne ønsker at PA-president Mahmoud Abbas skal gå av.

Netanyahu Says He’s ‘Proud’ of Preventing a Palestinian State

Forsidebilde: Darinka Kievskaya

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  19 desember 2023 21:00

  Nesten 50 % av bombene som ble sluppet på Gaza var ikke styrte bomber, men for generell ødeleggelse.

  Nesten 50 prosent av bombene brukt av Israel på Gazastripen siden begynnelsen av oktober er ikke-styrte bomber. Bruk av det i tettbefolkede områder er en krigsforbrytelse.

  Tallet var fra en CNN-rapport basert på en amerikansk etterretningsrapport 13 desember. Denne rapporten fra Office of Director of National Intelligence, fant at mellom 40 og 45 prosent av bombene som ble sluppet på Gaza av Israel var uten styring. (Relatert: Gazas mediekontor: Israel har sluppet 40 000 tonn bomber siden 7 oktober, som overgår Hiroshima-bombens sprengkraft).

  Denne avsløringen utfordrer den israelske regjeringens påstand om at deres militære handlinger i Gaza kun var rettet mot Hamas, og ikke den palestinske befolkningen.

  Adil Haque, professor ved Rutgers Law School, understreket at bruk av slike våpen i befolkede områder er i strid med internasjonal humanitær lov, og kvalifiserer som vilkårlige angrep, eller en krigsforbrytelse i henhold til Roma-statutten til Den internasjonale straffedomstolen, som Israel tidligere har underskrevet.

  Den amerikanske rapporten kom etter at Biden erkjente at Israel hadde utført «vilkårlig bombing» i Gaza. Deretter klargjorde tjenestemenn i Biden-administrasjonen at presidentens kommentarer ikke signaliserte et skifte i USAs politikk, den ubetingede støtten til Israel fortsetter.

  Tidligere FNs krigsforbryteretterforsker Marc Garlasco beskrev rapporten som sjokkerende, og hevdet at den betydelige prosentandelen av bomber uten styring undergraver Israels påstand om å minimere sivil skade.

  USA har forsynt Israel med både ikke-styrte bomber og gps-styrte Joint Direct Attack Munitions (JDAM). En Amnesty International-undersøkelse i forrige uke avslørte at Israel brukte amerikanskproduserte JDAM-er i oktober for å bombe hjem i Gaza, noe som resulterte i døden til 43 personer fra to familier. I løpet av de første seks ukene av Israels angrep på Gaza ble over 22 000 amerikanske bomber sluppet.

  Reuters la til at mens amerikanske tjenestemenn oppfordret Israel til å beskytte sivile i Gaza – en bønn som ikke har blitt besvart – fortsatte Israel sine omfattende luftangrep, og forårsaket ytterligere ødeleggelser, inkludert dreping av familier i deres hjem på steder som Rafah. Helsemyndighetene i Gaza rapporterte om 26 drepte i ett ødeleggende luftangrep mot nabo-hjemmene til Abu Dhbaa- og Ashour-familiene.

  Pentagon har forsynt Israel med 15 000 bomber.
  Pentagon bidro betydelig til intensiteten i bombingen, og leverte omtrent 15 000 bomber, inkludert 900 kilos bunker-knusere, sammen med svimlende 50 000 155 mm artillerigranater i samme tidsrom. Tragisk nok med store tap for Gazas befolkning, rundt 20 000 palestinske liv, mer enn halvparten kvinner og barn.

  Til tross for Washingtons påståtte anmodninger om at Israel skal følge internasjonal humanitær lov og ta forholdsregler for å beskytte sivile, fortsetter leveransene av våpen til Israel uten hindringer. Det israelske forsvarsdepartementets rapport fremhever de kontinuerlige leveransene, som viser at minst 200 flyvninger med våpen, ammunisjon og pansrede kjøretøy har blitt levert til Israel siden 7 oktober.

  Spesielt har Det hvite hus nylige salg av 14 000 runder stridsvognammunisjon til Israel uten kongressens godkjenning skapt bekymring. Videre har USA gitt Israel hvitt-fosforvåpen, som er forbudt på grunn av deres alvorlige virkninger, men har vært brukt i både Gaza og Libanon.

  Nylige hendelser, som bruk av fosforgranater den 16 oktober mot den sørlibanesiske landsbyen Al-Dhahira, bekreftet av Amnesty International, kaster lys over konsekvensene. Innbyggerne måtte tåle timevis med beskytning med hvitt-fosforammunisjon, og kalte det den «svarte natten».

  The Armed Conflict Location & Event Data Project rapporterer at Israel har brukt hvitt-fosfor våpen i Sør-Libanon over 60 ganger siden krigen startet i oktober. Innbyggere i Al-Dhahira viste den farlige virkningen, alle rester av det forbudte våpenet antennes ved kontakt.

  Fra Natural News, publisert 18 desember 2023.
  Oversatt fra engelsk og forkortet. Linker, og video som viser bruk av fosforgranater mot en flyktningeleir i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: WAR CRIME? Nearly 50% of bombs dropped by Israel on Gaza were unguided, “area effect” weapons.

  Svar
  • Renny Toftegaard
   20 desember 2023 4:01

   Du som har alt klart for deg, hvordan vil du gå frem for å fjerne Hamas sitt hegemoni på Gaza! Vi hører all kritikken, men ingen kan komme opp med en alternativ løsning. Gaza kan ikke forbli under Hamas. De jobber kontinuelig med å få våpen inn og når de har mange nok sarter de nye angrep. Dette er ikke holdbart! Hvor foreslår du at en gjør?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Journalister i USA sliter og en fryktkultur rår.

Konflikt mellom anstendighet og medielojalitet.

Forrige innlegg

Nå skal husdyr i USA få mRNA-vaksiner.

Blir kjøttproduktet da forurenset?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.