POSTED IN Ytringsfrihet

Nektet å bøye kne før fotballkamp.

Fikk oppreisning etter rettssak fordi hun etter nekten ble tatt av laget.

2 kommentarer

BLM- bevegelsen som feide over USA ble fremstilt i mediene som en kamp mot rasisme mot et brutalt politi og for sosial rettferdighet. Jeg har hele tiden vært skeptisk til denne forklaringen, men mange, særlig unge mennesker i USA, trodde på dette.

En del av virkemidlene har vært å gå i knestående som en symbolsk gest for å gi signal om unnskyldning til alle som var utsatt for rasisme og til de før dem som hadde vært påtvunget slaveri. Jeg mistenkte at dette var et desperat forsøk på fra det demokratiske partiets side for å komme på offensiven i kampen om presidentvervet i 2019.

Democrats kneel at Capitol in tribute to George Floyd | The Times of Israel
Demokratiske kongress-ledere på kne .

Og alt tyder på at det har mye for seg. For etter at Biden var utropt som vinner forsvant hele denne bevegelsen. Den tørket bort over natta. Og det forteller meg at den var iscenesatt fra krefter høyt i samfunnet som kontrollerte mediene. For hadde dette vært en virkelig sosial protest med røtter i befolkningen ville den ha fortsatt å forfølge kravene sine.

Å gå på kne for noe jeg ikke har vært med på på vegne av noen andre som alle er døde synes jeg er en merkelig praksis. Hadde USA-lederne gått på kne som unnskyldning for alle de døde i Afghanistan, Irak, Libya og Syria som de har drept gjennom de siste årene med krigene sine kunne jeg kanskje tro på dem.

Men det skal sterk rygg å stå imot det sosiale presset som ble skapt i kjølvannet av denne bevegelsen, noe Kiersten Henning klarte. Jeg bøyer meg for alle som klarer å hevde egne meninger når det virkelig koster noe. Værhaner er lite å samle på. De er ikke til å stole på for de følger alltid strømmen. I dag kryr det av slike folk i ledende posisjoner.

Knut Lindtner
Redaktør

Fotballspiller som nektet BLM å knele, vinner oppgjør

Kiersten Hening hadde hevdet hun ble diskriminert

Kiersten Hening - Women's Soccer - Virginia Tech Athletics
Kiersten Hening

Kiersten Hening, en tidligere amerikansk fotballspiller ved Virginia Tech, har blitt tildelt et forlik på 100 000 dollar etter å ha hevdet at hun ble diskriminert for å nekte å knele foran en kamp som en del av en sosial rettferdighetsdemonstrasjon på vegne av Black Lives Matter-bevegelsen.

Hening vil motta summen for å ha gått med på å henlegge et føderalt søksmål mot Virginia Tech-trener Charles Adair.

I henhold til forliket innrømmer verken Adair eller Hening noen forseelser, noe som kommer etter at Hening hevder at hun ble droppet fra teamet etter at Adair ble frustrert over hennes politiske synspunkter, som inkluderte et direkte avslag på å delta i sosial rettferdighetsdemonstrasjonen. 

Hening hevdet i søksmålet sitt at hun «støtter sosial rettferdighet og tror at svarte liv betyr noe,» men la til at hun ikke kunne tilby sin støtte spesifikt til Black Lives Matter-organisasjonen, og sa at hun var uenig i mange av dens kjerneprinsipper, inkludert dens jakt på svekke politiet.

Hun la til at hun ble «verbalt angrepet» av Adair i pausen under en kamp i september 2020 etter at hun valgte å bli stående mens en såkalt «enhetserklæring» ble lest opp foran avspark.

Hening uttalte også at hun sluttet i teamet kort tid etter på grunn av Adairs «kampanje for overgrep og gjengjeldelse.»

I en høring i desember nektet den føderale dommeren Thomas Cullen å avvise søksmålet etter å ha funnet ut at Henings spilletid gikk ned etter tvisten.

Maskinoversatt og bearbeidet og forkortet av redaksjonen

https://www.rt.com/sport/569602-football-blm-kneel-lawsuit/1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 487 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Treneren synes sikkert han har vært politisk korrekt og flink gutt, heksejakt på selvstendig tenkende er lissom legitimt, utestengning fra det gode selskap, og noen liker makten ved nettopp det, nettopp de feigeste, for de regner med sikkerheten i alle-mot-en og velbrukte hersketeknikker.
  BLM er ikke en grasrotbevegelse, og nå hefter det så mye underslag og anti-hvit rasisme ved organisasjonen at de er ferdig. At det provoserer å høre at også hvite liv betyr noe sier alt en behøver å vite.

  Svar
 • Alle hvite er «system-rasistiske» i egenskap av å være født hvit! Smak på den, du som leser dette og er en hvit innfødt nordmann, du er automatisk rasist begrunnet i din hudfarge.
  Heldigvis er skyggefolket khazarenes «hjemland» i full oppløsning, man ser bitene brekkes av og forsvinne hver dag. Det betyr mindre og mindre verdensmakt, større og større muligheter for å tiltale og straffe de som «har levd av» krigsforbrytelser og forbrytelser mot menneskeheten. FN prøver å berge sine egne stumper, nå er det fritt frem å etterforske IsisRaEl’s forbrytelser mot palestinerne, det blir ikke noe nedlagt veto for å stoppe en slik gjennomgang, selv om zionistene skriker det sedvanlige: «Vi er små og uskyldige, vi har aldri gjort noe galt, vi måtte «utstå» Holocash».
  I neste omgang blir kanskje Holocash-historien ordnet opp i, det er den «historien» som har gjort at Mossad og co. har kunnet holde på med sin terrorisme verden rundt i samklang med CIA, MI5 og MI6.
  Enten går vi mot bedre tider hvor ansvarlige blir straffet, eller vi blir til støv i en A-våpen krig. Men det hele vil nok være avgjort i løpet av 2-3 år er min tanke.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Nei, det går ikke veien for Sverige og Finland.

Svensk høyesterett blokkerer utlevering til Tyrkia.

Previous Post

Det bekreftes av stadig flere stemmer i vest:

Et ukrainsk nederlag er et nederlag for Nato.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.