POSTED IN EU, Norsk politikk

Nei til EUs Ungdomsorganisasjon skal ha årsmøte.

Vinner en ikke ungdommen er kampen tapt.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette innlegget er hentet fra Drammen Nei til EU

Sammen er vi sterke!

Av Jan Christensen

Nei-ungdommen var en viktig drivkraft i tidligere tiders EU-kamper. Uten ungdommens aktivisme ville fortidens seire hengt i en tynn tråd.
Ja-sida er nå på offensiven. Med ei ny Høyreregjering kan en tredje EU-avstemning komme før vi aner. Hvordan kan vi, Nei-folket, vinne nok en gang?

Et flertall av dagens rundt 20.000 Nei til EU-medlemmer er pensjonister. I yngre dager nedla mange viktig arbeid i motstandskampen. At dagens pågangsmot ikke er som det en gang var, bør ikke forundre. 
Nye krefter må nå dra mer av lasset. Hva kan dagens NEI-ungdom bidra med?


Nylig offentliggjorte tall fra Statistisk Sentralbyrås siste velgerundersøkelse, er lite lystelige. Ungdommen som stemmer på de tre nei-partiene SV, Rødt og Senterpartiet, utgjør under en femtepart. Ja-partiene Høyre, Venstre og Miljøpartiet har over dobbelt så mange tilhengere.

Under folkeavstemningen for 30 år siden, hadde Ungdom mot EU (UMEU) nær 10.000 medlemmer. For 2019 opererer Wikipedia med et medlemstall på 950. Nei til EUs informasjonssjef har ikke dagens tall. Han henviser oss til Ungdom mot EU – som ikke vil svare. 
Barne- ungdoms- og familiedirektoratet, kan imidlertid opplyse at Ungdom mot EU mottok kr 574.807 i statsstøtte for 2023. Beløpet ble regnet ut etter et oppgitt medlemstall på 208 personer under 26 år. 
Europeisk ungdom, som er for norsk EU-medlemskap, fikk mer. De hadde oppgitt nær dobbelt så mange medlemmer.


Selv om det er viktig ikke å se seg blind på medlemstall, er et par hundre medlemmer ikke noe å rope hurra for. Kanskje forteller det litt om vanskene med å organisere ungdom som dreier til høyre? 
Og for saker som ikke står øverst i det politiske mediabildet? Eller er det snarere sånn at Ungdom mot EU preges av en kultur der EU-kamp, skolering,  medlemsverving og samarbeid med Nei til EUs lokal- og fylkeslag lenge har vært forsømt? Til fordel for flørting med EØS, markedsliberalisme, kjønnspolitikk og personlig karrierebygging?

Ungdom mot EU skal ha årsmøte i april. Valgkomiteens leder Simon Velle, er også leder for Fremskrittspartiets ungdom (FpU). Til Klassekampen 15.11. opplyser Velde at han verken er medlem av Ungdom mot EU, eller veit om han er for eller mot EU.

 
– Jeg er veldig tvilende. Det er en av grunnene til at jeg sier ja til dette. Jeg har behov for mer kjøtt på beinet. Jeg ville også sagt ja om det var Europeisk Ungdom som spurte, sier han. Kim Hamre har bakgrunn fra Senterungdommen og er leder i UMEU. Han tror at større FpU-involvering vil føre til medlemsvekst, og synes dette med Velde er et fint signal å sende. Også ifølge Klassekampen.

Selv er jeg også tvilende. Ikke til EU-kampen, men til FpUs leder som leder for valgkomiteen. Bør folk som like gjerne kunne vært for som mot EU, ha noen sjefs-innflytelse på hvem som skal sitte i ledelsen for Ungdom mot EU? Er det ikke sånn at en valgkomite bør bestå av folk med erfaring fra den aktuelle organisasjonen?
Som kjenner dens målsettinger? 
Som brenner for dens vekst og innflytelse?
Eller er sånt bare tankegods fra fortiden – uten plass i en mer «moderne» og «profesjonell» verden?

For Nei til EU er det livsviktig å ha ungdommen med på laget når en ny EU-kamp skal vinnes.
Om Ungdom mot EU synes samarbeidet med Nei til EU er like viktig, er jeg mer usikker på.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  12 februar 2024 20:06

  Det hele er en finurlig avsporing. Nei til EU har ingen relevans lenger. Nei til Eøs er det som teller. Spør disse ungdommene om dette. I flere tiår har vi blitt lurt av denne organisasjonen.

  Svar
 • 2 ganger NEI til EU førte til at vi ble best i klassen med innføring av EU regler.

  Så ja, hva er vitsen, når folke avstemmingen var en bløff og hadde ingenting å si?

  Kan ikke det være medvirkende faktor på at ingen gidder å være med i slik organisasjon?

  Her et eksempel på hva EU medlemsskapet har gjort for det Norske forgiftede folk:

  Hanne Marit Gran på Mattilsynet i Oslo er ansvarlig for at EU reglen om 50% heving av giftstoff innhold i maten vår, ble tillatt for ca 12-14 år siden.

  Dette ble gjort for å opprettholde muligheten for fortsatt import fra andre (giftigere) land. Norge hadde strengere regler og renere mat, så importen kom til å stoppe opp, om man ikke fjernet denne begrensningen og tillot mer gift.

  Hanne Marit Gran ble grundig informert om hvor giftig Round Up er. For allerede den gang ble alle spedbarn født med rester av Round up i navlestrengen via sin mor. FØR gift nivået ble hevet.

  Hanne Marit Gran ignorerte overleverte bevis om giftfarene. At folk allerede var forgiftet nok som de var.

  Da det allikevel ble besluttet 50% giftigere mat, ble hun spurt om hvem som bestemte det. Svaret var EU komiteen. Hvor mange Nordmenn satt i den? Ingen, svarte hun. Men vi stoler på dem…

  Ansatte i barnehager over de siste 20 år, kan bekrefte at det aldri har vært flere syke barn.

  Barna har allergier, matvare intoleranser og kløe/eksem, kreft m.m. I mine øyne er dette kriminelt og hun skulle vært ansvarliggjort og satt i fengsel, for hun har med vitende og vilje tillat at barn og voksne har blitt forgiftet på denne måten. For opprettholdelse av handel med andre land. Hun ble også spurt om hva som ville skjedd, om noen sprayet hennes mat med Round up, da vil vedkommende havne i fengsel sa hun. Men hvorfor stoppet ikke hun da EU vedtaket om å forgifte maten til hele det Norske folk? Og hvorfor er ikke hun i fengsel?

  Og vi stemte NEI til EU 2 ganger, så hvorfor stemme flere ganger? På noe som helst, når alt er bare svindel? Illusjonen av at vi har noe å si, er bare en illusjon.

  Det er ikke sant.

  Svar
  • Derfor er jeg overbevist om at vi må ut i gatene. Vi må slutte å betale skatt til disse korrupte psykopatene som ikke har folkets beste i tankene. De er kun opptatt av den lille»klikken» sin. Og å slikke disse selvoppnevnte maktmenneskene i Davos og Bilderberger gruppen oppetter ryggen. Det norske folk har de gitt faen i lenge. Spør Gro!

   Svar
 • …..og etterpå kan vi spørre Synnøve Taftø om hennes erfaring med å advare det norske folk om hva Gro og Jonas drev med bak ryggen på oss!?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

For å straffe Russland etter ordre fra USA ødelegger de seg selv.

Tyskland mister sin industri.

Forrige innlegg

Ønsketenkning kan smøre sjelen, men…

Noen ganger er ønsketenkning som å stikke hodet i sanden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.