POSTED IN Libya

Natos Libyakrig:

Først ødelegger vi landet, deretter dreper vi lederen.

Til sist stjeler vi pengene.

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

De som ødela Libya er nå «FOR Libya».

Av Manlio Dinucci

Etter at Emmanuel Macron mislyktes med å løse Libya-krisen, så er det nå Guiseppe Contes tur til å prøve. Det stemmer at Roma er et bedre sted enn Paris til å løse dette, siden de har støtte fra Det Hvite Hus.

Men det er liten sjanse til at det kan bli noen framgang siden disse «snille gudmødrene» faktisk er de samme som de store stygge ulvene som nylig fortærte Libya.

En nymåne (et symbol for Islam) designet som en stilisert jord-halvkule, flankert av en stjerne og ordene «For/med Libya» representerer en verden som nå «ønsker å være på Libyas side». Dette er logoen til «Konferanse for Libya», organisert av den italienske regjeringen. Italias trefargete flagg er plassert nedenfor bildet av halvmånen og den halve jordkloden.

Denne internasjonale konferansen finner sted den 12. og 13. november i Palermo på øya Sicilia. For syv år siden var dette hovedbasen der NATO, under kommando av USA, startet krigen for å ødelegge staten Libya.

Krigen var forberedt ved å finansiere og bevæpne visse stammeområder og islamistgrupper i Libya som var fiendtlige til regjeringen i Tripoli. De skulle infiltrere landets spesialstyrker. Blant  disse gruppene var det tusenvis av kommandostyrker fra Qatar, kamuflert som «libyske opprørere».

Giuseppe Conte er en italiensk jurist og politiker. Han ble 1. juni 2018 innsatt som statsminister i Italia. Wikipedia

Så, i mars 2011 startet USA og NATO angrepet – og det varte i sju måneder. Det ble gjennomført 30 000 flyvninger. 10 000 av angrepsturer, og de brukte mer enn 40 000 bomber og raketter.

Italia tok også del i denne krigen, med støtte fra politiske grupper både fra høyre- og venstresiden. Ikke bare brukte Italia sin flystyrke og sin marine, men de tilbød også USA og NATO bruk av sju flybaser – Trapani, Sigonella, Pantelleria, Goia del Colle, Amendola, Decimomannu og Aviano.

Med denne krigen i 2011 knuste NATO staten Libya som ligger på sørkysten av Middelhavet, rett mot Italia. Dette var en stat som hadde oppnådd – riktignok med visse bemerkelsesverdige indre  variasjoner – «et høyt nivå av økonomisk vekst og menneskelig utvikling» (noe Verdensbanken erklærte i 2010). «Landet er overlegent de andre afrikanske landene».

Beviset på dette er nesten to millioner immigranter, de fleste av dem afrikanere. De hadde funnet arbeid i Libya. Samtidig hadde Libya gjort det mulig å utvikle andre deler av Afrika ved å bruke sin egen suverene statskasse. De var også interessert i å utvikle en egen afrikansk valuta.

E-postene fra USAs utenriksminister Hillary Clinton beviser at USA og Frankrike kom til enighet om å blokkere dette, uansett hva det ville koste, Gaddafis plan var å få til en afrikansk valuta, som skulle være et alternativ til dollar og CFA-francen som var innført av Frankrike i 14 tidligere franske kolonier.

Etter ødeleggelsen av staten Libya og mordet på Gaddafi fulgte en kaotisk situasjon. Det oppsto fæle kamper, både inne i Libya og internasjonalt, for å fordele krigsbyttet – de enorme olje- og naturgass-reservene og  de enorme undergrunns vannkildene i den nubiske ørkenen – dette hvite gullet. Vannet vil i framtiden være mer verdt enn «det svarte gullet». Det libyske territoriet i seg selv er av stor geostrategisk betydning.

Landets suverene statskasse på rundt 150 milliarder dollar hadde den libyske staten investert i utlandet. Disse midlene ble «frosset» i 2011 i de viktigste europeiske og amerikanske bankene – eller med andre ord – stjålet.

Først dreper de lederen og så stjeler de pengene til befolkningen.

For eksempel – av de 16 milliarder euro av libysk verdi som ble blokkert av Euroclear Bank i Belgia og Luxemburg har mer enn 10 milliarder forsvunnet. «Siden 2013», sier RTBF (Radio Television Francophone Belge) så har «hundrevis av millioner euro, tatt fra diss midlene, blitt sendt til Libya for å finansiere borgerkrigen som har ført til en alvorlig migrant-krise».

Mange afrikanske immigranter i Libya har blitt fengslet og torturert av islamistiske militser. Nå som landet er i hendene på menneskehandlere og internasjonale manipulatorer, er Libya blitt hovedlandet for transitt for en kaotisk migrantflom, som hvert år, i Middelhavet, fører til flere ofre enn NATO-bombene gjorde i 2011.

Vi kan ikke tie stille – noe til og med de som organiserte møtet i Palermo gjorde. Sannheten er at opphavet til denne menneskelige tragedien er kriger satt i gang av USA og NATO – kriger som for sju år siden ødela et helt land i Afrika.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

http://www.voltairenet.org/article203909.html

Tidligere offentliggjort på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • […] Denne artikkelen av Manlio Dinucci ble først publisert i den italienske avisa Il Manifesto. Oversatt til norsk fra engelsk av Ingunn Kvil Gamst og publisert i Derimot.no. […]

  Svar
 • Tom Eivind Koveland
  18 november 2018 11:08

  Og da er det viktig å presisere hvem som var president i USA på den tiden: B. Hussein Obama ( nei, det var ikke krigshisseren og medienes fiende nr 1 Donald Trump, men fredselskeren Obama ).

  Svar
  • Ola Henriksen
   18 november 2018 18:55

   Og vi vet hvem som satte i gang bombingen fra Norge.
   Ap, med ivrig støtte fra Venstre og SV.
   (nei, det var ikke den farlige samfunnsfienden nazisten Tore Tvedt og medienes fiende nr 1 Sylvi Listhaug; men fredselskeren Stoltenberg, som pisket opp til rosetog i Norge for akkurat de samme handlingene som han utførte, via stedfortredere, i Libya.)

   Svar
 • Audhild Østgård
  18 november 2018 15:49

  Alle med eget gangsyn i behold VET nå at krigs-«guden» spiller ut sine brikker på begge sider av den fiktive demarkasjonslinjen!

  Akkurat nå er det ikke annet å gjøre enn å følge nøye med på spillet og observere løgnene som presenteres av lakeiene «herren» har i sin portefølje!
  De er ikke få!

  I kvantitet er dog folket i stort overtall!
  Krigsherren frykter «over-talligheten» og ofrer dem mer enn gjerne!
  Hvorfor skulle ellers konsentrasjonsevnen og vår logiske sans være kuppet og satt under en type «Mind-control»?
  Menneskene/sivilbefolkningen betyr intet annet enn nødvendig «rusk i maskineriet» for disse entitetene!

  Nå er det snart vår tur til å bli ofret…liggende midt i skvisen på det storpolitiske sjakkbrettet!

  Nazismen går lang, den går dypt og den tvinner seg gang på gang rundt sitt offer!
  Den tar kvælertak på sitt offer og slipper ikke taket i den som selv opplever seg som offer
  …uten egen VILJE til å reise seg og riste jævelskapen av seg!

  Nazismen brukes fortsatt i spillet på begge sider
  og dem som TROR at Norge og den vestlige verden spiller med imot den gamle ideologien er utrolig naiv!

  https://www.youtube.com/watch?v=qVHyl0P_P-M&index=3&list=PLA_zjX3swAf5tsw9KdHOGodzcJ_PptL9a&fbclid=IwAR3aM6aNTrMNxi-iTL2VAJxfR2BZzWV1StAmQH7UCjA9HnOdqasAQEvULNo

  Svar
  • Audhild Østgård
   18 november 2018 15:53

   Beklager at jeg nok en gang postet;
   «Det last stand».
   Ville poste «Primo Victoria» fra samme gruppe og før det
   «Uprising»
   Nytter ikke, jeg stenges
   men har ikke blitt Ko-Ko!
   Been there, done that!!

   Svar
   • Rolf Solvang
    24 februar 2020 19:39

    Den som ikke har vært utestengt fra Facebook har ikke skrevet noe av betydning.

 • Bjørnar Bolsøy
  21 november 2018 19:30
  Svar
  • Ola Henriksen
   22 november 2018 12:06

   Selvransakelse er allid nyttig.
   Hva hadde den norske regjeringen gjort hvis….

   «Han sier at Libya har blitt kaotisk fordi opposisjonen hadde ulike mål etter opprøret: Noen ønsket kun et bedre land. Andre var misunnelige på Gaddafis makt, og ville ha makt selv.»,
   – det hadde blitt brukt klaner ( f.eks. bergensere 😉 ) som startet VÆPNET opprør som ville styrte regjeringen med våpenbruk, – med sterk støtte fra andre land?( F.eks. Kina eller Russland)
   Hva hadde den amerikanske regjeringen gjort om dette ble satt i gang der?
   Norge/Stoltenberg bombet altså libyske regjeringsbygninger og drepte ubevæpnede ungdommer.
   At dette ble gjort etter ordre fra bakmennene i USA og Obama/Clinton er vel godt fastslått. Stoltenberg fikk da også sin belønning, og var/er altså pr. definisjon en leiemorder. ( Fikk han også betalt i gull? )
   Sentralt i det hele er også gullmengden som Gadaffi hentet ( ville hente?) for å lage en ny valuta for det afrikanske kontinnentet og frigjøre dette kontinentet fra FED og de som har sitt viktigste våpen i å kontrollere verdensvalutaen og rentene. ( Og også frigjøre skattekammeret Afrika som er holdt nede i fattigdom i tiår etter tiår fra samme penge/valuta-krefter.)
   Hvor er dette gullet nå?
   Og hvem kontrollerer oljen i Libya?
   Og hvem kontrollerer «flykting»strømmen som nå slippes gjennom Libya til Europa?

   Svar
   • Bjørnar Bolsøy
    24 november 2018 17:50

    Konteksten er at Libyerne selv – ikke uventet – har en helt annen og sammensatt oppfatning av NATOs inngrep enn det overforenklede og politiserte bildet som tegnes i tabloidene og propagandaen.

    En bør absolutt lytte når en dem har følgende å si:

    «Det er en irriterende trend blant mange politikere på venstresiden i Vesten. Mange av dem ser alltid på USA som den onde imperialisten, og alt er deres skyld. Mange av disse politikerne lytter ikke til folkene de hevder å snakke på veiene av. Det er den verste formen for orientalisme, sier den libysk-britiske menneskerettighetsforkjemperen Huda Abuzeid til VG.»

   • «oppfatning av NATOs inngrep»

    Det er alltids «tidsvitner» som vil fortelle for å få klapp/belønning, enten det er overgrep i Libya, gassangrep i Syria, eller gassdrap i Tyskland,

    Men vi snakker om bombing av et lands regjeringsbygninger og sivilbefolkning, som ikke angrep noe annet land. ( Heller ikke sin egen ubevæpnede befolkning, det er fastslått. )
    Å kalle dette hjelp, politikk eller menneskerettigheter, istedet for drap og ødeleggelse blir like idiotisk som å kalle ABB sin tilsvarende ( skjønt mindre) udåd i Norge for «godt ment».

    Hvor er det Lybiske gullet?
    Hvem stjeler oljen?
    Hvem styrer «flykting»-strømmen gjennom Libya?

   • Bjørnar Bolsøy
    24 november 2018 21:24

    Mener du at befolkningen i Libya ikke vet hva de snakker om?

  • Jean Valjean
   23 juni 2020 15:15

   Libyer på flukt fra Gadafis politi som voldtok den norske piken på stortings-trappen. Det var drapsmenn og mordere fra Libya på flukt fra Gadafi politi som drepte den 83 år gamle frelsesoffiseren Annie Bergliot Olsvik i hennes eget hjem, like før midnatt 14. juni 2003 i Haugesund (hodet var most til grøt, med en øks). Yusuf Imsheri (t.v.) og Sarahan Najli ble sist uke med Haugesund Tingrett tilbake til huset der Annie Olsvik (83) ble hugget til døde.
   Den ene er fra en kjent, kriminell familie i Libya. Najli har sittet i fengsel for tyveri, bilinnbrudd, narkotika og slåssing. Den yngste av dem, Sarahad Binjassem Najli, er tidligere dømt for drap i hjemlandet. Har krav på opphold og beskyttelse her i kongeriket Norge.
   http://www.vg.no/nyheter/innenriks/rovmordet-i-haugesund/livshistoriene-slaar-sprekker/a/222005/
   http://www.vg.no/nyheter/innenriks/artikkel.php?artid=224875
   http://www.h-avis.no/nyheter/kan-slippe-ut-av-fengsel-i-mai-1.1690380
   Norge et hvilehjem for terrorister. Terrorist Norge
   https://resett.no/2018/05/28/hva-skjedde-egentlig-pa-begynnelsen-av-1990-tallet/
   https://vgd.no/index.php/samfunn/politikk-norsk/tema/647416/tittel/bosnisk-serbisk-krigsforbryter-soner-i-norge

   Svar
 • Ola Henriksen
  29 juli 2019 7:35

  «Sannheten er at opphavet til denne menneskelige tragedien er kriger satt i gang av USA og NATO – kriger som for sju år siden ødela et helt land i Afrika.»

  Ikke bare ett land, men antagelig også frigjøring av et helt kontinent som er holdt nede penge-økonomisk av de som ønsket/ønsker dette skattekammeret; og En verden / En leder, og En valuta.

  Er H. Clinton dømt for dette makabre overgrepet? Er «vår» Stoltenberg dømt ( som ABB rettferdig ble )?
  Lukker vi kanskje øynene fordi vi er rasister, og det ikke var våre regjeringsbygninger og våre ungdommer som ble bombet?
  Dette var/er en FORBRYTELSE, og : HVOR er gullet og verdiene som ble stjålet.?

  Svar
  • Kjell Aasen
   29 juli 2019 13:19

   Personlig er jeg forbauset at ABB fremdeles vandrer rundt. Jens Stoltenbergs «Det skytes på Utøya» – hans fremtreden som NATO`s generalsekretær. Ordbruk, intet synes ham fremmed.
   Og jeg begriper ikke at èn eneste av redaktør ene av aviser med noenlunde format ikke tar konfrontasjonen
   med den offentlige løgnen som presenteres. Braanen hadde riktignok en svært god leder etter kommisjonen avgav sin rapport. Der stoppet det.
   Det er faktisk flaut å være norsk på disse premisser.

   Svar
 • Libya hadde bedre velferdstilbud til sin befolkning enn det Norge noensinne har hatt. Frie skoler inkludert utenlandsstudier, fri helsetjeneste inkludert nødvendig sykehusbehandling utenlands, hus og startkapital til nygifte, dagpenger tilsvarende gjennomsnittslønn til arbeidsløse, starthjelp til bedriftsetableringer, gode pensjonsordninger og subsidiert drivstoffpris noen av dem. Det tok knappe to ettermiddager med selvstudier fra impulsen som kom da Tim Hetherington ble drept til å forsikre seg om at alle de vestlige mediene løy og at absolutt alt vi fikk lov å se var en iscenesatt bløff. I Vesten gjelder nå omertà og ingenting nytt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russland:

Klargjør nytt dommedagsvåpen.

Forrige innlegg

Klimakrise?

Nei, bare i mediene!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.