POSTED IN Europa, Krig-fred

Nato vil forsterke presset mot Russlands grenser.

Nato-politikken vil øke faren for en omfattende krig i Europa.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Nato svarer på Ukraina-krigen med mer opptrapping. Russland advarte om dette og foreslo en politisk løsning som kunne ha bidratt til alt hadde vært unngått. Det artikkelen under forteller om peker mot en større konfrontasjon i Europa. Vi står overfor en farlig utvikling i vår del av verden.

Det er ingen vilje i Nato til politiske løsninger, bare militære. Det betyr at denne militær-organisasjonen ikke bidrar til avspenning og demping av konflikter, men til det motsatte.

Det er i så fall logisk hvis en godtar at det er USA som bestemmer og at det er deres globale politikk som gjennomføres. Europa blir bare et av flere globale frontavsnitt.

Og hvis en godtar at det ikke minst er krigsindustrien i USA som legger de politiske føringene i landet blir det enda mer selvsagt. Nato og krigsindustrien trenger politisk spenning for å sikre seg sin egen eksistens. Det er egentlig forferdelig å erkjenne dette og derfor sitter en slik erkjennelse langt inne hos de fleste. Men vi tror det er slik og da blir det som skjer helt logisk og forståelig.

Knut Lindtner
Redaktør

NATO planlegger massiv militær oppbygging langs Russlands grense

Generalsekretær Jens Stoltenberg sa at alliansen gjennomgår en «fundamental transformasjon».

av Kyle Anzalone

Den nordatlantiske traktatorganisasjonen er midt i en «fundamental transformasjon» og planlegger en massiv militær oppbygging langs russiske grenser.

Jens Stoltenberg – Wikipedia
Natos generalsekretær, Jens Stoltenberg. Har har gjennomgått en utrolig transformasjon fra å være Nato-motstander til å bli krigs-maskinens generalsekretær

Generalsekretær Jens Stoltenberg sa at NATO vil gjennomgå en stor «tilbakestilling» og planlegger å sette inn nok tropper i stater som grenser til Russland for å avvise en invasjon. Alliansen har i dag 40 000 soldater i østlige medlemsland.

NATO anser sine styrker i Øst-Europa som et avskrekkende middel mot Russland, men utilstrekkelig til faktisk å stoppe innkommende styrker. «Tripwire»-politikken mener Moskva ville være uvillig til å drepe amerikanske soldater og provosere en større krig. Stoltenberg sa ikke hvor mange tropper som ville være nødvendig i stater som Latvia og Estland for å bekjempe en russisk invasjon.

Alliansen kunngjorde nylig opprettelsen av fire nye kampgrupper på rundt 1500 soldater hver som skal distribueres til østeuropeiske stater. NATO vil ha en kampgruppe som strekker seg fra Østersjøen til Svartehavet.

Stoltenberg sa at endringen i politikken er et svar på invasjonen av Ukraina og vil hevde at oppbyggingen er defensiv. Moskva deler neppe den tolkningen. Russland krevde tilbaketrekking av NATO-styrker fra Øst-Europa i sikkerhetsforslaget fra desember.

Siden 1990-tallet har NATO ekspandert og flyttet styrker inn i tidligere sovjetstater. Moskva har konsekvent sagt at alliansens utvidelse østover er en trussel og er en del av grunnen til at president Vladimir Putin valgte å starte en «spesiell militær operasjon» i Ukraina.

Kyle Anzalone er meningsredaktør for Antiwar.com, nyhetsredaktør for Libertarian Institute, og medvert for interessekonflikter.

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Huitfeldt (AP): «Dere skal få multikultur om dere vil eller ikke».
  Stoltenberg (AP): «Dere skal få krig om dere vil eller ikke».
  Da kan vi se frem mot Atom-krig i Europa, og USA som står bakom tror som vanlig at de unnslipper.
  Mitt håp når de får åpnet ballet er at de største byene og militære områdene i USA blir «nuket» først av alle steder. Synd på den «vanlige» amerikaner, men de må være med på å ta blemmen for hva «De Svarte» i CFR, Club of Rome, The Pilgrims Society osv. har stelt i stand for å kunne innsette sin anti-christ på tronen i Jerusalem. «De Svarte» i London, Brussel, Berlin, Paris og Vatikanet går automatisk med i dragsuget når Europa blir «nuket», så ingen bekymring for dem., og alle sauene som har latt dette utvikle seg ved å ikke stå opp (for noen ting), går med. De det er synd på er de som har protestert, forsøkt å få frem sannheten, og avslørt løgnerne, uten å bli hørt av massene, som har stukket fingrene i ørene og ropt lalalala, «jeg hører deg ikke».
  Det Stoltenberg egentlig her sier er: «Velkommen til Helvete, bli med på turen».

  Svar
 • Tidligere motstander av NATO? Eller infiltratør for å fa Norge med? Nå generalsekretær og krigshisser i angrepsallliansen NATO. Å skifte mening i løpet av livet kan værebra og et tegn på fleksibilitet, men Jens’ helomvending skyldes kåthet på makt, og da er «det rette» det som lønner seg best. Og så får han til å bruke ordet «reset», tilbakestilling, i en setning hvor det klinger rart; det stusset jeg på. Makthierarkiet han ferdes i har jo NWO som det overordnede mål, så det er det de driver med 24/7, han og søsteren, i evig troskap til NWO løper han ærend for våpenindustrien, mens hun står for farmaindustrien. Mafia.

  Svar
 • Den mest dramatiske utviklingen av krigen kan på kort sikt bli at Russland bomber Finland og Sverige med raketter for å uttrykke Russlands misnøye med at disse to lands forhandlinger om medlemskap i NATO (slik som NATO legger opp til). Skjer slik bombing vil Russland naturlig nok få all skylden, men ingen vil stille NATO spørsmål om det var klokt og ansvarsfullt å invitere Finland og Sverige inn i NATO.
  Noen bør stille Stoltenberg spørsmålet om hans lederskap av NATO har vært vellykket. Hvis NATOs mål er krig i Europa, så vil svaret være JA. Hvis NATOs mål derimot er å bevare freden (eller å skape fred) i Europa, så vil svaret heller være NEI. Men hovedstrøms media vil trolig ikke klare å stille et slikt enkelt spørsmål som dette.

  Svar
 • Northern Light.
  15 april 2022 14:53

  KREML HAR GÅTT GLIPP AV MULIGHETEN TIL Å STOPPE PROVOKASJONENE MOT RUSSLAND SOM BRINGER VERDEN NÆRMERE EN ATOMKRIG.

  Dr. Paul Craig Roberts.
  Som jeg understreket fra begynnelsen, var Russlands intervensjon i Ukraina altfor begrenset og altfor sen. Jeg er ikke i tvil om at Kreml vil nå sitt mål om å rense Donbass-republikkene for den vestlig støttede nazistenes Azov-brigade og den ukrainske hæren, men Kreml har forspilt den langt viktigere muligheten til å få slutt på alle vestlige provokasjoner av Russland.

  Hvis Russland hadde gått inn i Ukraina med et ødeleggende konvensjonelt altomfattende angrep, ville krigen ha avsluttet før den startet. Ingen medlemmer av det ukrainske marionett-regimet ville være i live. Det ville ikke være noen kommunikasjons-og transportkapasiteter i Ukraina bortsett fra russiske militære. En rå demonstrasjon av hva som skjer når du overprovoserer en overlegen militærmakt ville fått europeiske land til å komme seg ut av NATO, og ikke bli med som Finland og Sverige tydeligvis vil. I stedet for å skremme bort potensielle provokatører, har Kremls lite gjennomtenkte, sakte begrensede intervensjon oppmuntret til mer omringing av Russland og mer aggresjon fra Washington, NATO-medlemmene og Ukraina.

  Dermed har Kreml gitt Washington god tid til å lage en fortelling som er til stor ulempe for Russland og som oppmuntrer andre til å ta en mer åpen og hardere linje mot Russland. Europeere er villige til å lide selv for å påføre russerne noe motgang. NATO-medlemmene gir Ukraina ikke bare moralsk støtte, men også våpen. Washington har annonsert omfattende leveranser av tunge våpen til Ukraina og enda mer provoserende, å gi etterretningsinformasjon og informasjon om russiske militære mål for ukrainske missilangrep på Krim.

  Ettersom Krim nå er en del av Russland, er planlagte angrep på Krim et direkte bevis på at Washington har til hensikt å utvide krigen. Det er åpenbart som det var planen fra begynnelsen, at Russland må utvide militæroperasjonene til hele Ukraina og ikke bare Donbass. Tanken Kreml hadde om at det kunne være en begrenset operasjon med et begrenset mål var absurd.

  Faktisk må Russland utvide militæroperasjonene til områder langt utenfor Ukrainas grenser. Den forrige russiske presidenten, for tiden nestleder i det russiske sikkerhetsrådet, Dmitrij Medvedev, advarte om at en eskalering mot atomkrig vil være konsekvensen av Finlands og Sveriges inntreden i NATO.

  Som jeg sa ville skje, at Russland unnlot å imponere Vesten med en overveldende utøvelse av militærmakt i Ukraina betyr at enda et skritt er tatt mot atom-armageddon. En rask eskalering til atomkrig er ikke først og fremst Russlands feil. Det er Vesten som har provosert frem dette, ikke Russland. Vesten snudde en kald skulder til Russlands sikkerhetsbekymringer. Vesten bevæpnet og trente den ukrainske hæren og nazimilitsen og ledet dem til krig mot russerne i Donbass. Vesten plasserte amerikanske missiler i Romania og Polen og nå i Slovakia. Det er Washington som jakter på hegemoni, ikke Kreml.

  Kremls ansvar ligger i å gi for svake svar på Vestens provokasjoner. Først å ignorere dem i årevis, og bare gjort meningsløse diplomatiske protester. Så når de endelig ble tvunget til å gripe inn i Ukraina, gjør det på en så begrenset måte som mulig og på en tidkrevende måte som gir Washington får tid til å utforme fortellingen som de vil og mulighetene til å utvide konflikten utover grensene for Kremls begrensede operasjon.

  The Saker og Andrei Martyanov understreker overlegenheten til russisk militær taktikk og våpensystemer, men disse viktige kapasitetene gir ikke seiersmargin når Kreml for alltid reagerer for svakt på initiativene fra Washington. Kremls manglende evne til å være først til å handle og manglende vilje til å fjerne Washingtons femte kolonne ut av Russlands regjering, vil være kjennetegnet på et russisk nederlag.

  Fra Dr. Paul Craig Roberts blogg, publisert 14 April 2022.
  Skrevet av Dr. Paul Craig Roberts.
  Oversatt fra engelsk, noe redigert. Linker i orginalartikkelen.
  Orginal artikkel: The Kremlin Has Missed the Opportunity to End the Provocations of Russia that Are Bringing the World to Nuclear War.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vi nekter å se det.

Vi i vest har også et stort ansvar for krigen i Ukraina.

Forrige innlegg

Dokumenter sier at koronavaksinen ble utviklet før utbruddet

Bevis tyder på at SARS-CoV-2 viruset ble fremstilt i et laboratorium

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.