POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Nato-våpen:

Dreper sivile i Donbas.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Videoen under er fra et område i Donbas som ble beskutt av ukrainske styrker. Granatene eller missilene vi får se fragmenter av har rammet sivile områder, først og fremst bolighus i nærheten av en skole.

Vi vet ikke om det skyldes at de bevisst er skutt mot disse områdene, men vi antar det fordi dette ikke er noe nytt. I 8 år har ukrainske styrker beskutt sivile områder i og utenfor særlig storbyen Donetsk. Denne beskytningen er en viktig grunn for den krigen som nå pågår.

Grunnen til at vi publiserer denne videoen er for å bryte litt med den ensidigheten som preger alle store norske medier. De påstår hele tiden at Russland beskyter sivile områder, men tapstallene fra krigen forteller det motsatte. I forhold til til antall militært drepte er det få sivile ofre så langt.

Vi vet dessuten at Ukraina gjemte våpen midt inne i sivile områder som Amnesty avslørte, noe som regnes som en krigsforbrytelse. Og tausheten som raskt senket seg over den saken i våre medier fortalte at den historien var sann. Slik lærer vi oss å tolke informasjon midt i strømmen av vill propaganda og misvisende informasjon vi utsettes for.

Videoen er dermed en liten motvekt for de som tør å åpne opp øynene for at det kanskje ikke er helt sant det våre medier med NRK i spissen forteller om denne krigen.

Knut Lindtner
Redaktør

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • USA har uttalt at USAs mål er å svekke Russland i størst mulig grad.
    Hvis USA innser at Russland kan komme til å overta Øst-Ukraina, så kan et mål for USA være å bombe mest mulig av bla industrien i Øst-Ukraina til en ruinhaug og skape en flyktningestrøm østover til Russland. Dette vil øke Russlands utgifter for gjenoppbygging av Øst-Ukraina både mht gjenoppbygging av industri, arbeidsplasser, boliger, bygninger og infrastruktur.
    Og hva med resten av Ukraina? Er det noen av vestmaktene som kommer til å finansiere gjenoppbygging av det vestlige Ukraina etter krigen? Kina er USAs hovedfiende, og da har vel ikke USA råd til gjenoppbygging av Ukraina.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Våpen til Ukraina.

Humanitær hjelp?

Forrige innlegg

Nytale?

Imperialisme – skjellsord eller politisk definisjon?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.