POSTED IN Migrasjon og flyktninger, Ukraina

Nato-land vil nå sende ukrainske flyktninger til Ukraina, men da må statusen omdefineres.

Fra flyktning til forræder.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er rart hvor fort virkelighetsforståelsen snur. Først var det millioner flyktninger fra Ukraina som søkte tilflukt i vest og faktisk flere millioner i Russland også. I Norge gikk de foran alle andre i flyktningkøen åpenbart fordi norske politikere mente at de var verre stilt enn afrikanere eller afghanere. Flyktninger fra krig mot Russland var det åpenbart spesielt synd på, altså mer enn på flyktninger fra Nato-kriger.

Nå er det ikke lenger synd på dem og stadig flere Natoland vil sende menn i stridsdyktig alder tilbake for å bli drept i Natos krig mot Russland. Er de flyktninger eller er de landsforrædere? Kan ikke politiske ledere sende sine egne slektninger til fronen i en krig som Nato nå taper. Frontlinjen bryter sammen akkurat i disse dager for de som ikke vet det. Ukraina trenger kanonføde og det finner de som flyktninger i Natozonen.

Knut Lindtner
Redaktør

EU-stat er klar til å hjelpe Ukraina med å jakte på menn i militær alder. 

Mange polakker er «rasende når de ser unge ukrainere som holder til på kafeene» påstår forsvarssjefen.

Den polske forsvarsministeren Wladyslaw Kosiniak-Kamysz har sagt at Warszawa er villig til å «hjelpe» Kiev med å sende tilbake ukrainske menn i kampdyktig alder. Man regner med at bortimot 950 000 ukrainere har fått midlertidig opphold i Polen.

Wladyslaw Kosiniak-Kamysz

Tidligere denne uken forbød det ukrainske utenriksdepartementet å fornye dokumentene til alle menn mellom 18 og 60 år. Det inkluderer pass, som de får i konsulærkontorer utenfor landet. Den polske forsvarssjefen sa til Polsat kringkaster på onsdag at han «ikke var overrasket», og han støtter Kievs handling.

«De ukrainske myndighetene gjør nå alt for å skaffe nye soldater til fronten. Behovet er enormt», sier Wladyslaw Kosiniak-Kamysz,

Han sier at Warszawa tidligere har tilbudt seg å hjelpe Kiev med å jakte på de som har stukket av fra sin «borgerplikt». Men han legger til at dette må skje «med assistanse fra ukrainsk side».

«Jeg tror mange av våre landsmenn blir rasende når de ser unge ukrainere sitte på kafeene og så får høre hvor stor innsatsen må være for å hjelpe Ukraina», legger han til. Kosiniak-Kamysz gjentar Kievs offisielle uttalelse om ukrainere som ikke slipper unna verneplikten «klager over sine kampdyktige landsmenn som er spredt rundt omkring i verden».

Utenriksminister Dmitry Kuleba påsto på tirsdag at avgjørelsen om å frata ukrainske menn deres rettigheter er «rettferdig», og på linje med den kontroversielle militære mobiliserings-reformen som president Volodymyr Zelensky gjorde til lov denne måneden.

Zelenskys reform som blir effektiv neste måned senker vernepliktsalderen fra 27 til 25 år. Den strammer inn unntakene, og påbyr alle menn, uansett dyktighet, å rapportere til et vernepliktssenter for å få «oppdatert» sine personlige data. Ifølge tjenestemenn i EU antar man at rundt 650 000 ukrainske menn i kampdyktig alder holder til i EU.

Kiev har identifisert denne mengden menn som en betydelig uutnyttet kilde til mannskap i de væpnede styrkene. Men da Zelensky tidlig i år ble spurt om hvor mange menn Kiev hadde til hensikt å mobilisere, unngikk han å svare på spørsmålet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: James Beheshti

https://www.rt.com/news/596544-poland-help-ukraine-draft-dodgers

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Har de ingenting lært av sanksjoner?

Jens Stoltenberg truer Kina.

Forrige innlegg

Bedre å ikke bruke det.

Begrepet «antisemittisme» blokkerer enhver diskusjon.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.