POSTED IN NATO, Norsk politikk

Nato «goes global» i Madrid:

Ingen forsvarsallianse men en agressiv krigsallianse.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Global-Nato: På toppmøtet i Madrid vil militæralliansen vedta nytt strategisk konsept: front mot Russland og Kina – nei til fred i Ukraina.

Av Per Lothar Lindtner

Rüdiger Göbel skriver for Unsere Zeit i Berlin, 24/6-22 om forberedelser til neste Nato-toppmøte i den spanske hovedstaden Madrid: «Byen gjøres om til en festning for å sikre Nato-toppmøtet 29.-30. juni 2022. Mer enn 10 000 politifolk og et ukjent antall militær-personell skal sørge for at to-dagers-konferansen preges av «lov og orden». Protester må minimeres og holdes på avstand».

red and white flag on pole
Kina er Natos nye hovedfiende. Er Kina også Norges fiende?

Utvid Nato, rust opp og styrk evnen til å skremme andre er sentralt på dette møtet. Alliansen vil ha nytt strategisk konsept. Ikke bare skal Russland frontes. Jens Stoltenberg vil «eksplisitt for første gang», sier han vil ha felles front mot Kina. Detaljene er ennå ukjente. I tillegg til Natos 30 stats-sjefer vil Australias Anthony Albanese, New Zealands Jacinda Ardern, Japans Fumio Kishida og Sør-Koreas Yoon Suk-yeol også delta i krigsråd. For fronten mot  Kina gjør det overtydelig at Anniken Huitfeldt, Bjørn Arild Gram, som erstatter Odd Roger Enoksen i april, i beste fall er naive når de snakker om et «defensivt norsk Nato-forsvar». Det er et globalt krigs-NATO som står på dagsorden i Madrid.

Planen er å utvide Nato med Sverige og Finland. Ukraina skal opprustes og systematisk ny-orienteres etter Natos militær-standarder. «Som svar» på Russlands angrep på Ukraina skal flere kampklare tropper og arsenal utplasseres i alliansens øst-områder. Kampbataljoner skal erstatte «battle-groups». Hvorvidt det er kritiske røster på Stortinget, vet vi ikke. Hvor står MDG, SV, Rødt og grasrøttene i organisasjons-Norge?

Ingen spør om det er riktig å fortsette med å levere tunge våpen til Ukrainas Azov-regimenter.  Nato satser på lang krig i stedet for en mulig framforhandlet fred. EU-president Ursula von der Leyen er overstrømmende begeistret for EU-kommisjonens anbefaling om å gjøre Ukraina til «EU-kandidat»:

«Ukrainerne er klare til å dø for det europeiske perspektivet.» 

Litt mindre patetiske er Christian Mölling i statskanalen-ZDF og András Rácz i tenketanken German Council on Foreign Relations, ifølge UZ

«De forklarer hvorfor Vesten må satse på flere våpen og forlengelse av krigen: Ukraina-krigen svekker den russiske kampevnen delvis og dermed trusselen mot Nato. Uansett om Ukraina er formelt med i Nato eller ei, må landet knyttes til krigsalliansen. 

I det lange løp og når krigen tar slutt, vil Ukraina være tungt rustet og ha unik erfaring i kamp mot russere. Væpning av Ukraina gir permanent avskrekking mot Russland. Vi trenger et Ukraina som kan bekjempe Russland effektivt, angripe deres militær-installasjoner, svekke dem og ødelegge deres kritiske infrastruktur. Ukraina vil da i seg selv gradvis bli avskrekkende», sier to i det tyske medie-kommentariatet.

Artillery Battalion (Belgium) - Wikiwand
Ukraina får stadig mer våpen som enten ødelegges eller havner på svarmarkedet.

«Ukraine Contact Group» heter US-initiavet for å knytte Nato-land til krig mot pro-russere i Ukraina og Russland. I uke 24 avtaler denne «konktaktgruppen» å sende enda mer og tyngre våpen Kiev. Kiev-regimet har nå fått nok utstyr til 12 artilleri-bataljoner, 237 av de største kamp-strids-vogner, 300 stormpansere for infanteri og 1600 luftvern-system. Med 97 000 antitank-våpen får Kiev flere panservernvåpen enn det er stridsvogner i verden. Ukraina-opprustning for å ta ned Russland organiseres i kommandosenteret Patch Barracks i Stuttgart-Vaihingen, sete for USAs væpnete styrkers hovedkontor i Europa. Militær-støtten utformes  som et langsiktig prosjekt. 

Ifølge Stoltenberg er målet å bygge opp Ukrainas militær-apparat «fra sovjet-periodens utstyr til moderne Nato-utstyr og forbedre interoperabilitet med Nato», det vil si å sette Ukraina i stand til å føre krig med Nato. Stoltenberg vil altså, som før det framprovoserte russiske angrepet, direkte avvise Ukrainas mulige nøytralitet etter dialog og nødvendige fredsforhandlinger med Russland. His masters`  voice vil utvide Nato for mulig krig mot Russland og Kina.   

På Nato-toppmøtet i Madrid settes president Zelensky inn i rollen som stjernegjest. Vi skal ikke utelukke at han for første gang siden 24. februar  forlater Ukraina og kommer midt på Natos gruppebilde i Madrid og 2000 journalister tropper opp på stram linje.  

Kilde: Rüdiger Göbel, UZ. Global-Nato.

Forsidebilde: Camillo Corsetti Antonini  1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 593 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Takk til Lindtner & Lindtner!
  Ursula v.d.L er klar for å la ukrainere dø for «det europeiske perspektivet»,
  Lille Jens ypper til krig mot BÅDE Russland og Kina, som en frekk liten gneldrebikkje.
  Zelensky er i sitt ess som filmens kortvokste, men tapre superhelt, alltid i militærgrønt.
  Disse latterlighetene bestemmer mennskeskjebner.
  Ukraina kommer til å se ut som Berlin 1945.

  Svar
 • Frikk Henderson
  27 juni 2022 13:08

  Krig er det krigs industrien ønsker og de har veldig mange politikere i lommen så krig er det vi får… De ønsker ikke fred og at Russland blir svekket er bare en bonus. At Ukraina blir ofret og tilintetgjort bryr de seg ingenting om så lenge de tjener får mer penger og makt.

  Svar
 • Northern Light.
  27 juni 2022 16:01

  Wall Street finansfolket bruker den amerikanske krigsmaskinen med stor profitt for seg selv som er finansiell eier, og amerikanske skattebetalere betaler utgiftene. Finansfolkets mål er New World Order, og da må Russland og Kina også erobres, i den rekkefølgen. Stoltenberg, en av finansfolket, gjør sin oppgave med å integrere NATO i USAs krigsmaskin for storkapitalens agenda i Øst-Asia.

  Kina har aldri truet Europa militært, så hvordan kan Wall Street strategene overbevise europeere som betaler for NATO, om at NATO som i utgangspunktet skulle forsvare Europa, skal brukes i Øst-Asia for å forsøke å presse Kina til å knele for Wall Street finansfolket, noe som kan utløse en tredje verdenskrig?

  Skal vestlig presse og media, som har samme eiere som den privateide amerikanske krigsvåpen-industrien, nå begynne å bygge et fiendebilde av Kina, som de i årtier har gjort av Russland? Skal kinesere fra nå av få skurkerollen i mange Hollywoodfilmer og tv-serier?

  I felleserklæringen som Russland og Kina, undertegnet i Februar i år, vektla de fredelig samhandel med uavhengige stater, en tolkning av et utdrag fra deres felleserklæring:
  «Russland og Kina er enige om at den nye, postvestlige verdensordenen de ønsker å oppnå, vil være basert på brorskap og solidaritet til alle de landene som, i stedet for å utnytte hele planeten til fordel for noen få, ønsker å se et internasjonalt system basert på felles verdier snarere enn på grådighet og de sterkes undertrykkelse av de svake. I det systemet vil forholdet mellom land være basert på internasjonal lov og FN som hjørnestein og ikke på noen ad hoc «allianser av de villige» eller noe annet slikt ulovlig nonsens». Fra Steigan, utdrag av artikkelen: Om å forstå det jordskjelvet felleserklæringa mellom Kina og Russland representerer.

  Skal vestlig MSM og USA/NATO bygge et fiendebilde av Kina for den vestlige befolkningen, er det best at de ikke får lese det overstående fra felleserklæringen, ellers vil det bli vanskelig å få de til å tro på at Kina er en fare for Vesten.

  Den vestlige befolkningen bør heller ikke lese den nye doktrinen til USA fra 2018, hvor «USA reserverer seg retten til å gå til militært angrep på land som passerer USA teknisk og økonomisk». Det vil gjøre det klinkende klart at det er USA som truer Kina, og resten av verden for den del.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Går landet i oppløsning?

Hva skjer når Ukraina skjønner at de må forhandle?

Previous Post

Første studie på 5G

Strålingen forårsaker typiske symptomer på mikrobølgesyndromet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.