POSTED IN Norsk politikk, Venstresiden

Når NATO er gud og USA er Jesus.

I Norge har vi en venstreside som er kjemisk renset for selvkritikk.

14 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Melding til de oppegående

Av Jan Hårstad

Alle tv-kanaler, de fleste webber og nær sagt alle aviser agiterer nå for storkrigen mot Russland og Kina. Og PST deltar også i krigshysteriet. Enhver kan jo se det: det offisielle Norge har lagt seg på Orwell-linja: Peace is War.

Om vi går tilbake til 1937-1940 så var det slik at det lille Norges Kommunistiske Parti og det lille Mot Dag utga bøker om nazismen og advarte mot krig. 

Sammenligner man denne tilstanden mot den norske i dag framstår 1937-40 som en gyllen storhetstid for marxistisk type tenkning for i dag finnes det ikke noe sånt. 

Allerede i 2005 meldte jeg meg ut av Rødt for da var det åpenbart at kursen var å forlate revolusjonær marxisme og legge seg flat for NATO-sosialdemokratisme. Går du inn på Rødts blog er der artikler og pensjon og eldreomsorg, men ingenting om at Norge per-capita er en krigs supermakt og en per-capita ledende våpeneksportør. Tas det noen gatemobilisering mot at USA har 14 militærbaser i Norge?

Synonym for kretiner er pusling.

Selvfølgelig ikke fordi all politisk aktivitet framtrer som snakk på Tinget, det som i sosialismens historie ble omtalt som PARLAMENTARISK KRETINISME (Medfødt svakt stoffskifte, red.).

Så ser vi nå blant de oppegående at de frustrert utbryter: Nå må det snart skje noe! Hva da? Tror en bare at noen knips med fingrene vil forandre noe som helst? Tror man jamring på ymse webber hjelper?

Det finnes ingen snarveier, det hjelper heller ikke å kutte hjørner og det lar seg ikke gjøre å hoppe bukk over den NATO-sosialdemokratiske epoken som har preget Rødt i tyve år nå. «Kom til oss så skal vi lage vei i vellinga, som Moxnes sa hin valgnatt til NATO/EUs AP. Veien i vellinga er USAs militære okkupasjon av Norge og begravelse av Grunnlovens paragraf 1.

Hvordan bygge noe nytt? Det finner man kun på en vei. Å foreta en hensynsløs kritikk av den NATO-sosialdemokratiske epoken som nå har vart i tyve år. Og det er heller ikke en jobb for en kvinne eller mann. 

Det er en politisk tenkning som må knuses, som må kritisk tilintetgjøres. Intet mindre. 

Så lenge den krigerske NATO-sosialdemokratismen preger «venstresida» slik den gjør, trenger vi ikke farte til utlandet for å finne imperialister. Og NATO-imperialismen var veldig smart når den begynte å statsfinansiere Klassekampen med tifold millioner. Her fikk de uttelling for investeringene sine.

Marx ment at revolusjonære bevegelser alltid kritiserte seg selv. I Norge er det helt omvendt. Det finnes overhodet ingen systematisk kritikk og dette er vår akilleshæl og tragedie før 3. Verdenskrig.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

14 kommentarer. Leave new

 • Bra skrevet Jan. Das war Eine grausame Salbe! Man blir til tider helt matt når man ser og hører på krigshissingen fra et samlet MSM og stort sett alle politikere. Men ikke bare disse, også mange vanlige mennesker virker til å være helt nedsylta i krigståka… om disse bare skjønte at de jubler frem sin egen undergang. Når bombene begynner å falle så vil ikke disse bli spart.

  FRED NÅ!

  Svar
 • Det finnes ingen reell venstreside i Norge. For ikke å snakke om revolusjonære. Når man omfavner den mest kvinnefiendtlige «religionen» verden har sett, har man distansert seg fullstendig fra alle de som sukker etter frihet og likeverd.

  Norsk såkalt «venstreside» er en parodi like fjernt fra sannhet og rettferdighet som de styrende arbeiderlederne/multimillionærene fra Holmenkollen fremstår som «sosialister». Det finnes derfor intet håp for Norge – feighetens hjemland.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  16 februar 2024 9:32

  Norsk økonomi er ein «fredsøkonomi», sier Støre.

  Frå 1.1.2024 har regjeringa funne på to nye namn:

  «Oljedirektoratet skal skifte navn til Sokkeldirektoratet, mens Petroleumstilsynet vil endre navn til Havindustritilsynet.» (regjeringa.no)

  For krigsministrar finst mange alternativ: angrepsminister-krigsminister-forsvarsminister-fredsminister.

  Den språklege forkvaklinga er komen so langt at me nærmar oss det minst dekkjande: fredsminister. Fredsminister Bjørn A. Gram.

  For to dagar sidan snakka Stoltenberg igjen høgt om NATO-medlemskap for Ukraina. Han veit godt at dette er det som provoserer vår gode granne, Russland, aller mest.

  For NATO er det viktig at krigen held fram, og at Russland skal øydeleggjast. Der gjer Stoltenberg og den norske regjeringa ein god jobb.

  Svar
 • Jeg sendte en henvendelse til Høyesterett om ikke amerikanske baser i Norge ville være et brudd på Grunnlovens § 1. Man kan jo gjette svaret.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   16 februar 2024 16:00

   Gratulerer med fortenestefullt arbeid! Det er opplyftande å høyra at nokon reagerer med handling på dagens elende.

   Svaret frå Høgsterett skulle eg gjerne ha lese!

   Svar
   • Det vises til din henvendelse 19. september 2022 vedrørende forsvarssamarbeidsloven.

    Høyesterett kan som landets øverste domstol bare behandle saker som kommer inn i form av anke over avgjørelser truffet av lavere rettsinstans. Høyesterett kan ikke yte hjelp eller foreta seg noe på grunnlag av din henvendelse.

    Med vennlig hilsen
    Christine Skjebstad Weigård
    nestleder juridisk utredningsenhet

 • I en ny meningsmåling som viser at de fleste vestlige er mer redde for for Russland enn illegale innvandrere og radikal islam. Dette varierer fra land til land. Donald Trump og republikanerne er mer redde for innvandrere og radikal Islam enn Russland. Venstresida og alle har fått et nytt trusselbilde. Fram til nå har nazismen vært den store trusselen men nazismen har rast ned på trussel rankingen. Tidlig på 1950 tallet ba Israel Einstein om å bli Israels President . Han svarte : Hva med palestinerne? Forandringene skjer nå så fort at folk flest har ikke mer kapasitet og tid

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  16 februar 2024 19:01

  Arbeiderpartiet er smigra over å bli invitert av USA og Storbritannia til krig i verdsromet.

  Noreg stiller med pengar og Andøya.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   17 februar 2024 9:49

   PS Takk til @utopenec for svaret frå Høgsterett! Framlegg til ny § 1 i Grunnlova:

   Kongeriket Noreg er eit ufritt, usjølvstendig, deleleg og avhendeleg rike. Regjeringa er underlagt USA og NATO. Regjeringa si viktigaste oppgåve er å øydeleggja Russland, same kva fylgjer det får for norske innbyggjarar.

   Svar
 • Det er litt komisk når voksne menn fortsatt tror på Marxisme; en jøde som hadde oppskrift på hele verdens økonomi og hvordan det «skulle vært styrt « Som ikke engang greide å ta vare på sin egen lille familie og deres økonomi ,enda han var født inn i velstand.
  Voks opp. Det er noe som heter: Er mann ikke kommunist som ungdom har mann ikke hjerte. Er mann kommunist som voksen har mann ikke hjerne.
  Forøvrig liker jeg mye som blir skrevet her.

  Svar
 • Mot Dag ble lagt ned i juni 1936 med en intern parole om at medlemmene burde søke medlemskap i Arbeiderpartiet, som da fremdeles het Det Norske Arbeiderparti.

  I dagens Norge er atlantismen så sterk at folk ikke engang reflekterer over det, alt annet enn hallelujah til NATO regnes som naivt og urealistisk for ikke å si rabulistisk eller direkte kjettersk.

  Ytre venstre har vunnet mange seiere i den såkalte kulturkrigen opp gjennom årene men når det gjelder politikken som sådan er bildet et helt annet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Alternative meninger må vekk

Bill Gates ønsker at myndigheter svartelister innbyggere som deler «ikke-mainstream»-innhold på nettet.

Forrige innlegg

Årelange medie-løgner fører til informasjons-sult.

Derfor blir Putin-intervjuet en «top hit».

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.