POSTED IN Klima, Miljøpolitikk, Olje-Energi

Når vinden stilner og mørket faller på:

El-strømmen kobles ut i «grønne California».

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Det er på sin plass å republisere denne artikkelen ikke minst i lys av det som skjedde i Texas tidligere i vinter. I en kuldeperiode kollapset el-forsyningen i delstaten ikke minst fordi vindkraften ble nesten helt borte akkurat da de trengte den mest av alt.

Knut Lindtner

Lysene slokner i California

Geir Aaslid

California har lenge vært et av fyrtårnene i klimavekkelsen, det perfekte grønne skiftet vi alle må følge opp for å redde kloden fra et imaginært klimaproblem. Etter mange års vanstyre kollapser nå strømforsyningen på varme dager og befolkningen utsettes for tvungne strømutkoblinger, noe man til nå bare har opplevd i klodens mest vanstyrte diktaturer.

Det vanstyrte California

For USA er California selve symbolet på Grønt Skifte, eller «Green New Deal» som det heter der borte. Dette er tydeligst i den forfeilede energipolitikken, som startet med Enron-skandalen, til dagens satsning på såkalt fornybar energi, altså sol og vind, som utgjør 36 % av el-forsyningen i dag, og skal til 2030 økes til 60 % ifølge WSJ.

___________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Klimarealistene
___________________________________________________________Men også miljøpolitikken har vært en katastrofe, hvor truede fuglearter ofres på vindmøllealteret, og hvor man har avskaffet mer enn 2/3 av skogforvaltningen som en del av den grønne politikken. Dersom man skal tilbake til fornuftig skogforvaltning, så finnes ikke opplært arbeidskraft.

Det meste av California er i utgangspunktet ørken, og selv i vinterhalvåret hvor det kan falle mye nedbør (oktober til mars) er skogene knusktørre. Det nye miljøregimet i skogene medfører at man ikke fjerner hverken krattskog eller gamle døde trær, slik at skogsteigene blir mer brannfarlige for hvert år som går, med flere skogbranner og flere omkomne. Denne uka har over 11000 lynnedslag startet over 20 større skogbranner.

Brannene har fått et slikt omfang at skogen i California ikke lengre er et netto CO2-deponi, men bidrar til å øke frislippene av CO2 til atmosfæren. Tømmerhogst blir det heller lite av med slik forvaltning, nedgangen i hogsten siden 1988 er på hele 90 %. Selv på mindre private eiendommer blir eierne utsatt for et absurd komplisert miljøregelverk og må ut med hundretusener av kroner for å få fjernet krattskog eller døde trær.

2001 var forrige gang strømforsyningen kollapset, dengang mistet ca 1,5 millioner strømmen, og guvernøren ble ikke gjenvalgt. Senere har balansekraft som atomkraftverk og gasskraftverk blitt nedlagt i rask rekkefølge, til tross for at anleggenes levealder går opptil flere tiår inn i fremtiden. Og «Public Utilities Commission» hadde i forkant advart om at man måtte forvente energimangel i California på varme sommerkvelder så tidlig som i 2021. Både på fredag og lørdag (14-15. aug) ble ca 3,3 millioner frakoblet uten varsel for å hindre en total kollaps av strømforsyningen. WSJ har detaljene.

Spørsmålet er om «love» er nok til å sikre stabil el-kraftHvorfor skjedde dette? Jo, hovedgrunnen var simpelthen fordi det sluttet å blåse på kveldstid på en varm dag, samtidig som solen gikk ned utpå kvelden, noe som later til å forbause grønne politikere hver eneste kveld i opptil flere land. Siden det var godt og varmt også i andre delstater, så kunne man ikke importere den nødvendige balansekraften.Løsningen på problemene er den samme som andre steder det er for mange grønne politikere, enda mer fornybar energi. Samt batteriparker som kan lagre energioverskudd når solen er oppe og det blåser, noe som bare vil doble strømprisene i California, enda en gang. Det eksisterer ikke industriell kapasitet som kan levere batteriene både California og Tyskland mener de trenger til mer av den samme forfeilede energipolitikken.Alt som går galt i California skyldes selvsagt menneskeskapte klimaendringer, eller landets president, ifølge demokratene som for tiden vanstyrer California. Delstaten har ikke vært et positivt utstillingsvindu for demokratene foran høstens presidentvalg, hvor både Biden og Harris har talt seg varme om hvordan de skal redde kloden fra klimakrisen med mer fornybar energi. Deres grønne plan er enda mer utopisk enn Californias, de vil ha et 100 % karbonfritt el-nett til 2035, «to meet the existential threat of climate change while creating millions of jobs with a choice to join a union.» Selv i California vil nok ikke alle stemme på mer av det samme i november etter å ha sittet hjemme i mørket et par kvelder.Og mer av det samme kan være rett rundt hjørnet, for befolkningen I California er varslet om at nye strømutkoblinger kan være påkrevd.Elon Musk er en av mange som misliker alt som ikke fungerer i California. Hans neste Tesla-fabrikk skal nå bygges i Texas, og LA Times melder at hans bolig i byen selges og at Musk skal få utstedt nytt førerkort i Texas.

Pest – det ultimate klimaskremsel?

Som om ikke ovenstående pluss en Koronaepidemi dere kan lese om andre steder, var nok for innbyggerne i California, så er det også rapportert et tilfelle av pest i delstaten. Ja, det dreier seg om Svartedauden og bakterien Yersinia pestis, som ifølge vår hjemlige klimaskremmer professor Nils Chr. Stenseth, er blitt mer smittefarlig grunnet de pågående klimaendringene, ifølge dette intervjuet i 2019.Det blir neppe lenge å vente til NRK, NTB, Dagbla og alle de andre som har dilla på klimaskremsler, oppdager at her har de sovet i timen. Mer nedbør skal gi mer pest, også i Norge ifølge Stenseth.

Noen bilder m/tekst er lagt til av Knut Lindtner

Tidligere publisert på derimot.no

Forsidebilde: Ashes Sitoula

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Kan noen i Russland eller Kina, siden USA er fullstendig hektet av alt, undersøke verdensrommet om det finnes intelligent liv der ute noe sted? Her på denne kloden tror jeg at mennesket kommer til å utrydde seg selv pga lav IQ. I Usa har de demokratene og internasjonale bangsters, her har vi MDG, AP og eRNA, samt de internasjonale bangsters, og alle sammen skal ha en «grønn» fremtid. Ikke skal vi ha pålitelig strøm, heller ikke fyre med ved eller olje, hva med -20 grader og ingen strøm? Nye hus bygges uten pipe, så den muligheten har de ikke, bare å fryse r**a av seg da. Man får hva man stemmer på av politikere, nå er det på tide å rydde opp og lufte ut på Lyvebakken, og stemme inn noen voksne til å ta seg av driften av Norge. Jeg foreslår PDK og demokratene som eneste partier i neste valg.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Må det grønne skiftet på vent i Tyskland?

Utfaset kullkraftverk reddet det tyske strømnettet i vinter.

Forrige innlegg

Egentlig dreier dette seg om våre medier:

Tausheten om krigen i Donbass.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.