POSTED IN Diverse, Jemen

Når vi snakker om smitte:

US-Saudi blokaden forårsaker 750 000 tilfeller årlig av Kolera (!) i Jemen.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne overskriften finner vi på nettstedet «Anti-Empire». Artikkelen den viser til tar for seg blokaden av det Houthi-kontrollerte Jemen og de fryktelige lidelsene denne blokaden fører med seg for hele sivilbefolkningen i landet. 

Saudi-Arabia har ført en krig mot houthiene i landet i fem år nå, men er lenger unna seier enn noensinne. I for høst sprengte houthiene et av verdens største oljeraffinerier i Saudi-Arabia ved hjelp av avansert droner og tvang på den måten saudiene til forhandlingsbordet, men uten resultater – av det jeg vet – så langt.

Grunnen til at jeg publiserer deler av denne artikkelen her er naturligvis på grunn av dette poenget: Landet, sivilbefolkningen og barna, er påført store lidelser gjennom denne blokaden uten at våre medier gidder å informere om katastrofen som har pågått og fortsetter for fullt. Det er vår nærmeste allierte som er med på å forsterke helsekrisen i Jemen sammen med vennene sine.

Hos oss manes et skrekkscenario i mediene om en virus-sykdom vi vet for lite om, men som det ikke er noe som tyder på, av det vi vet til nå, er spesielt mer farlig enn en sesong-influensa. I Norge kalles det nå Korona-krise, mens det i virkeligheten er en medieskapt krise så langt. Vi bruker kjempe-slegge til å slå i en spiker.

I Afrika er det en kronisk helsekrise med mellom en og to millioner døde hvert år som følge av 3 sykdommer: Tuberkolose, AIDS og Malaria.

En annen av de virkelig store helsekrisene finner sted nå rett foran nesene våre. Den har pågått i 3 år, men mediene ofrer denne ikke en tanke og derfor heller ikke en spaltemillimeter. Jeg siterer fra artikkelen:

«2,25 millioner tilfeller (av kolera) siden 2017 siden saudiene bombet infrastukturen og vannforsyningen.»

Mens USA-befolkningen gripes av frykt på grunn av Koronaviruset fortsetter kolera-epidemien i all stillhet i Jemen. Sykdommen som sprer seg i Jemen er ikke en virus som ikke kan behandles, men en velkjent sykdom som lett kan forebygges med tilgang til reint vann eller med en billig vaksine via munnen. Utbruddet er et direkte resultat av den US-Saudiske beleiringen av landet som startet i 2015.

Kolera-utbruddet startet i Jemen i oktober 2016. Utbruddet eksploderte i 2017 da det ble oppdaget over 1 million tilfeller, det verste koleautbruddet siden slike ble registrert fra 1949. I 2019 opplevde Jemen sitt nest verste år med med 860 000 mistenkte tilfeller.

2020 ser ut til å bli nok et fælt år med over 56 000 tilfeller registrert de første 7 ukene. Den 8. mars 2020 hadde Verdens Helseorganisasjon registrert 2 263 304 tilfeller av kolera i Jemen og 3767 dødsfall knyttet opp mot sykdommen siden 2017.

Den humanitære organisasjonen Oxfam har advart om at regntiden i Jemen vil forårsake en økning i kolera-tilfellene slik det har skjedd de foregående årene. Den starter i midten av april og varer frem til august.«

Kommentert og oversatt av Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • sunhunter61
  19 mars 2020 21:51

  Vil dra fokuset til denne artikkelen litt i tvil.
  At Jemen har slike kolera utbrudd er en tragedie. Men problemet er ikke først og fremst mangel på medisin. Problemet er destruktive ødeleggelser utført av USAs og Saudi Arabias krigsindustri, slik at Jemen ikke kan opprettholde sin matforsyning og gode sanitære forhold.
  At den farmasøytiske industrien drar nytte av krigshandlinger er intet nytt. Ikke la de få en helgenglorie i denne konflikten.
  Verden trenger ikke mer medisin. Verden trenger flere sunne mennesker.

  Svar
 • Dr. Medici
  20 mars 2020 6:45

  Har vi ingen flyktninger og asylsøkere fra Yemen?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Media skaper opinonen

Var de terrorister eller frihetskjempere?

Forrige innlegg

Røde Kors:

Under press for å forlate nøytraliteten i Syria.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.