POSTED IN Venstresiden

Når venstre-maskene faller står en tilbake med hva?

Nato- og EU-tilhengere.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Hurra for Nato og EU.     

Da jeg for en tid siden her på derimot.no skrev at «venstresida» slik den framstår i den statsfinansierte Klassekampen, vil ende opp som Nato og EU-tilhengere, var det flere som mente at jeg kanskje var på villsomme veier.

Men når Edvard Hoem blir invitert til å holde et langt foredrag i Oslo Militære Samfund var det naturligvis for å melde at nå går også «venstresida» inn i Nato. For som jeg spådde: 

«Akkurat no finst det ikkje nokon annan utveg for å vise politisk fastleik gjennom avskrekking enn Nato-medlemskapet.»

Georg Johannesen (1931-2005) var en norsk forfatter, oversetter og professor i retorikk ved Universitetet i Bergen.

Nå har vi snudd klokka tilbake til SFs tid og Georg Johannesens formulering om at en norsk politiker kan bare tre ord: Nato, Nato og mer Nato.

Av alle pompøse personer i dette landet er Edvard Hoem en av de ledende. Å deklamere med gilde metaforer og alle ordene i en 17 mai-tale, her er det ingen som når Hoem til knærne i moderne tid. Å skulle gå gjennom faktuelt alt det han lirer av seg, er en stor jobb som ikke jeg orker.

Braanen og andre høvdinger på «venstresida» er også av den oppfatning at det var legitimt å okkupere Afghanistan. 

«Etter angrepet på tvillingtårna den 11 september 2001 meinte sjølv ein gammal radikaler som eg at USAs invasjon var legitim innenfor den politiske avtalen i Nato at vi hadde ei plikt til å delta.»(11 des 2021)

Jeg kan bare vise til en tidligere artikkel på derimot hvor jeg melder at det for lengst er slått fast i oppdatert historieskrivning at invasjonen av Afghanistan var planlagt lenge før 11. sept og Afghanistans nabostater ble varslet om dette sommeren 2001 i Berlin. Helt åpenbart deler også Hoem den overtro at det var Al-Qaida som sto bak ødeleggelsen av tvillingtårna. Er det noe mer da?

Jens Stoltenberg omtales som «intelligent og kunnskapsrik»,men han burde legge fra seg sin «aggressive ordbruk.»

All denne kvasifilosofien om Klima-frelse og nedrustning får Hoem holde på med så mye han vil. Det passer perfekt inn i det som er avisas profil sammen med problemene som de tvekjønnede har.

Alt dette mølet blir stort slått opp i Klassekampen. Av dette kan vi nå trekke den konklusjon: det finnes ikke noen «venstreside» i Norge. Den politiske ideologien som legges fram stammer fra Nato og EU representert ved professor Marina Maccucato om å redde kapitalismen ved å grønne den.

Green Capitalism: The Manipulative Way to a Climate Death | by Faiz Krisnadi | Citrakara Mandala | Medium
Det er mange måter å grønnmale kapitalismen på

En avis som kalte seg «sosialistisk» ville naglet de reaksjonære sosialdemokratene Barth-Eide, Jonas Gahr Støre, Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland til veggen. De er intet annet enn etterkommere til de mer berømte tyske som i 1918 slo ned Spartacus-oppstanden i Berlin og drepte Karl Liebknecht og Rosa Luxemburg. Friedrich Ebert, Gustav Noske som samarbeidet med Reichswehr (Nato) i en proletær massakre.

Jens Stoltenberg er den galeste nordmann siden disse. Han flytter atomvåpen rundt Russergrensa og maner til atomkrig hver dag. Han blir beskyttet i Klassekampen fordi han er medlem av det store Nato-sosialdemokratiske VI som også Edvard Hoem har meldt seg inn i.

Det var til å le seg i hjel av om det ikke var så tragisk.

Jan Hårstad

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Gammelraddisene har skiftet mening altså. Har de blitt det som kamerat Lenin kalte nyttige idioter ? Eller har de vært det hele tiden ?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  13 desember 2021 10:40

  At Jens Stoltenberg framleis er på frifot, seier vel alt.

  Svar
  • Ja, det sier mye, om mye.
   Om det norske folk sin dobbeltmoral, om mytene som er bygget opp rundt Stoltenberg-familien, av stor-familien som er så gode til å lage myter om seg sjøl og til og å sette inn sine i strategiske posisjoner, opp gjennom historien.

   Ellers er vel Edvard Hoem en narr som bare vil prøver å likne på Bjørnstjerne Bjørnson.
   Og han likner.
   Som Barbi-Ken, og Stoltenberg for den saks skyld, kan likne på en mann.

   Svar
 • Gassangrepet som Sadam Hussain fikk skylda for ble koordinert fra Tyrkia. Mordet på JFK og Bobby Kennedy i 1963 og 1968 stod Israel bak. Angrepet på USS Liberty stod Israel bak. 9/11 var det saudi arabere som gjorde. Hadde Nord Korea gjort noe av dette hadde alle byer blitt brannbombet til utslettelse slik som USA gjorde på 1950 tallet. Har krigene til USA og Nato gjort noe bra? USA og NATO blir styrt av kristensionistene. Men etter alle krigene i midt østen er det nesten ikke kristne igjen der. Nå er det mulig at NATO orkestrerer borgerkrig i Ukraina og krig mot Iran.

  Svar
 • Satanic North Atlantic Terror Organisation (SNATO) er FORENTE NASJONER’s (pun intended!) militære arm, slik som Washington er dets politiske, og Vatikanet dets religiøse. Den økonomiske base(r) er City Of London, Wall Street og Sveits.
  Absolutt (!) alt blir styrt via Wall Street og BlackRock, som «eier» over 90% av verdens verdier, og disse to «Trust Fonds» er igjen eid av noen få familier (dog familier fra samme klan). Trust Fonds ble «lovlige» for å «unngå skatt» i USA, det sier sitt. Her sitter en håndfull familier på verdiene til hele verden, men siden disse verdiene styres via Fonds slipper de å betale skatt!
  Stollenberg tilhører samme klan som disse familiene, og er antagelig like «kokt i hodet» (kan skyldes genfeil) som disse, og gjør bare akkurat det de sier han skal gjøre. Samme med hans søster i FHI, NGO’en til Rockefeller med sugerør i den norske statskasse.
  Det som foregår nå er opptakten til Ragnarok, den siste kampen mellom Gud og Satan. Egentlig ingen kamp, Gud er allerede kåret som vinner, men «kampen» står om hvor mange sjeler Lucifer skal få med seg til den evige pine i ildsjøen. Ut i fra hva man i dag ser utfolde seg blir han absolutt ikke alene der i evigheten for å si det litt mildt.

  Svar
 • Det er fortsatt noen av oss som mener vi tilhører den politisk venstresiden.
  Jonas Gahr Støre uttalte før valgkampen at han ikke ville ha debatt om NATO og EØS-avtalen, når de skulle lage en såkalt rødgrønn regjering. Media med NATO-senderen på Marienlyst i spissen følgte lojalt opp. Det vi ser nå er en sentrumsregjering.
  Det er NATO og EU med EØS-avtalen som er de store utfordringene for oss som vil ha en sosialistisk utvikling.
  Takk til Jan Hårstad som alltid går i spissen med sine utmerkede synspunkter.

  Olav Boye

  Svar
 • Her treffer jan hårstad virkelig spikeren på hodet. At klassekampen bidrar til å digge krigshisseren Stoltenberg tok kaka. Jeg er nå ferdig med avisen. Flott at noen kan bryte gjennom det lokket av konsensus som ligger over landet.

  Svar
 • Ja her treffer Jan Hårstad virkelig spikeren på hodet. Helt enig med det han skriver om avisen Klassekampens digging av krigshisseren Stoltenberg. Riktignok en artikkel av Hoem men likevel. Det er greit nok at de slipper til ulike syn, men det er jo ikke noe lederartikkel som tyder på at de er uenig med Hoem heller. For min del har jeg nå sagt opp abonnementet. Nå er det snart ikke noe forskjell på Klassekampen og andre høyre/sosialdemokratiske medier. Ser ikke noen hensikt i å abonnere på den lenger.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  16 desember 2021 15:23

  Ja, det er illevarslande at Klassekampen fredar Jens Stoltenberg. Abonnementet mitt heng òg i ein tynn tråd, men so lenge avisa slepper til slike som Ola Tunander, Halle Jørn Hanssen, Susanne Urban, Fredrik Heffermehl, Jon Hellesnes og andre fredsforkjemparar, er det ei lita von?

  Eg har ikkje lukkast med å få inn eit stutt lesarinnlegg i Klassekampen med oppmoding å stilla Stoltenberg for retten for krigsbrotsverk mot Libya. Fengsel høver betre enn stilling som sentralbanksjef.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det fra sine egne en skal ha det:

Pfizers egen bivirkningsrapport er avslørende.

Forrige innlegg

Putin og Biden inngår en avtale.

USA sender ikke tropper til Ukraina.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.