POSTED IN Krig-fred, USA

Når krybben er tom bites hestene.

Stor motstand mot tilbaketrekning fra Tyskland.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Diskusjonene om hva tilbaketrekningen av tropper i Europa egentlig representerer pågår i USA. Men leser en mellom linjene er det en faktisk tilbaketrekning og en svekkelse av USA tilstedeværelse i Europa dette betyr.

Naturligvis er det stor motstand mot denne politikken både blant politikere i begge de to store partiene og blant mange militære. For den undergraver Nato-retorikken om det farlige Russland. Og dermed svekkes den generelle troverdigheten. 

De tre små baltiske nabolandene som bak USAs rygg har bjeffet og knurret mot Russland må nå i større grad stå aleine og har ikke lenger den samme dekningen bak Nato-ryggen. Der må det også skje endringer.

Og Polen havner også i en skvis mellom Russland og Tyskland slik de historisk har gjort tidligere, til stor skade for det polske folket.

I realitetene er dette uttrykk for USAs generelle politiske, økonomiske og militære svekkelse. Når en samtidig skal demme opp mot Kina må en ofre noe. Landet (USA) har overhode ikke ubegrensete midler, altså ingen utømmelig Sareptas krukke. De driver nå på lånte midler. Det har det gjort i en årrekke. 

Derfor er det som skjer uttrykk for økonomisk realisme uansett hvor smertelig det er for kongress-folk fra begge partier som svever i sin egen drømmeverden og ikke har kontakt med realitetene. Skal en demme opp for Russland og Kina samtidig forstrekker en seg.

Å ønske seg noe kan alle. Men luftslott kan en ikke bo i.

Så enkelt er det. Men at det svir, ja, det er klart.

Det pussige er at de ikke tar kontakt med Kina og Russland for å diskutere avspenning og nedrustning med dem. Det vil være billigere for alle parter og frigjøre enorme økonomiske ressurser. Men slike ord er fjernet fra Nato-vokabularet og fra alle norske politiske programmer uansett hvor de befinner seg i politikken.

Det finnes ikke en norske politiker som våger å snakke om noe slikt. Det forteller alt om hvor ekstrem det politiske miljøet i hele vesten, også Norge, i virkeligheten er.

Knut Lindtner

Trump-administrasjonens plan om tilbaketrekking av soldater fra Tyskland kom som et sjokk på Kongressen.

Av Dave DeCamp

Trump-administrasjonens plan om å redusere antall soldater i Tyskland har fått et enormt tilbakeslag i Washington fra begge sider i kongressen.

På onsdag grillet House Armed Services Committee ansatte i Pentagon om saken,  Og de var svært misfornøyde med planen.

Pentagon har annonsert en plan om å redusere antall tropper i Tyskland fra 36 000 til rundt 24 000. Ansatte i Pentagon har sagt at halvparten av disse vil bli utplassert andre steder i Europa. Den andre halvparten vil bli sendt hjem.

Men under onsdagens høring kunne ikke folkene fra Pentagon komme med detaljer om hvor disse troppene skulle sendes. Dette var komiteen slett ikke fornøyd med.

James Anderson

Fungerende forsvars-undersekretær for politikk James Anderson sa han ikke kunne komme med mange detaljer om troppebevegelsene. Han var ikke involvert i de opprinnelige avgjørelsene, og planene arbeides det fortsatt med. 

Leder for komiteen, representanten Adam Smith fra Demokratene, sa:

«Nivået på de detaljene vi får her er absolutt ikke akseptable».

Representanten Mac Thornberry fra Republikanerne sa at presidenten antakelig hadde solgt planen via «et par ansatte i Det Hvite Hus som helt klart ikke hadde tenkt over konsekvensene».

Representanten Bradley Byrne fra Republikanerne pekte på den russiske trusselen. «Fra en legmanns synspunkt ser det ut som om vi skal redusere troppene våre i Europa på et tidspunkt da Russland faktisk blir mer og mer en trussel», sa Byrne. «Det ser ut som om vi trekker oss ut, og jeg synes det burde bekymre oss».

Bradley Byrne

En allmenn kritikk mot Trumps plan om å trekke troper ut av Tyskland er at det vil være til fordel for Russland.  Men siden planen ble annonsert har USA tatt skritt for å flytte troppene nærmere Russland. Det inkluderer en etablering av permanent militær tilstedeværelse i Polen.

I et intervju med Fox News i august sa forsvarsminister Mark Esper at troppebevegelsene vil «avskrekke» Russland

«Vi flytter mange tropper lenger mot øst, nærmere Russlands grense, for å avskrekke dem», sa Esper.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde v/James Eades

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Det finnes ikke en norske politiker som våger å snakke om noe slikt»

  Så sant så sant.

  Men det er en dimensjon under her som er mye viktigere.

  Tyskland var arnested for det eneste politiske oppkomme som satte den hvite mann høyest, som elsket ham for det han var, og la det inn som en del av deres politikk.
  Som kjent er det å sette den hvite man høyt og promotere ham det verste og mest grusomme et menneske kan gjøre.
  Og siden Tyskland er det eneste landet med en hvit befolkning der det eksisterer en bitteliten glo som kan ta fyr igjen og forårsake en gjenoppvåkning av den hvite manns selv-verd, må de knuses. De er ikke knust nok ennå.

  Nok en gang ser vi at Trump går i klinsj med alle politikerne som er kjøpt av den etniske lobbyen som styrer landet. Rart mannen får leve.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Myte og virkelighet:

Hvem sviktet 9. april 1940?

Forrige innlegg

Hvordan kutte velferdstaten?

Vi tar den bit for bit.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.