POSTED IN Krig-fred, NATO

Nå kommer stadig villere forslag på bordet.

Nato kan skyte ned russiske missiler fra Natoland.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Her er oppskriften på direkte krig med Russland. Alle forstår at krigen ville vært over etter kort tid hadde ikke Nato forsynt Ukraina med maskiner (utstyr) og etterretning – og med militære eksperter. Men når kaoset råder som følge av et kommende militær nederlag kommer det ene forslaget mer håpløst enn det andre på bordet.

Vinner Russland har Nato tapt – ikke bare krigen men sin militære troverdighet til tross for at Nato-landene bruker samlet 14-15 ganger mer til det militære enn Russland. Det er det kommende Nato-nederlaget som skremmer de mange og som fører til fortsatt utstrakt ønsketenkning.

Knut Lindtner
Redaktør

Tyske politikere vil at NATO skal skyte ned russiske missiler fra polske og rumenske baser.

Av Markus Andersson.

Flere tyske politikere ønsker at NATO-land skal involveres mer direkte i Ukraina-krigen, og begynne å skyte ned russiske missiler som befinner seg over ukrainsk territorium.

Blant andre CDU-politiker Nico Lange og generalløytnant Henrich Brauss, har foreslått at NATO-land som grenser til Ukraina – for eksempel Polen og Romania – bør forsvare luftrommet over det vestlige Ukraina og skyte ned russiske missiler.

– Å forsvare luftrommet over Ukraina fra Polen og Romania bør ikke utelukkes på sikt, istemmer Anton Hofreiter fra regjeringspartiet De Grønne. Han mener imidlertid at saken foreløpig «ikke blir diskutert», og at det nåværende fokuset er på å levere flere våpen til Kiev.

Hofreiters partifelle Agnieszka Brugger mener også at det vil være riktig å «stasjonere luftvernsystemer ved grensene til nabolandene, slik at også de vestlige delene av Ukraina kan beskyttes».

Kan «avlaste» Ukraina.

Dette synet deles av Roderich Kiesewetter fra opposisjonspartiet CDU, som mener at NATO bør skyte ned russiske droner skutt mot Ukraina.

– Dette ville avlaste det ukrainske luftforsvaret og gjøre det i stand til å beskytte fronten, sier han, og sammenligner det med hvordan USA og allierte beskytter Israels luftrom.

Marcus Faber

Marcus Faber fra regjeringskoalisjonens Frie demokratiske parti (FDP) er også enig i at NATO bør ta en mer offensiv rolle, og mener at «luftrommet over de ukrainske grenseområdene» i prinsippet kan «beskyttes av luftvern på NATOs territorium».

Foreløpig er det imidlertid mangel på luftvernsystemer og missiler, noe som risikerer å forsinke planene noe.

Tidligere har den franske presidenten, Emmanuel Macron, kunngjort at han kan vurdere å sette inn bakketropper i Ukraina, og ifølge Polens utenriksminister har NATO-styrker allerede vært på plass en stund og deltar i kampene. Imidlertid har NATO-landene ennå ikke offisielt erklært krig mot Russland, og ethvert direkte militært engasjement anses som svært sensitivt.

Fra Nya Dagbladet, publisert 13 mai 2024.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Tyska makthavare vill att Nato skjuter ner ryska missiler.

Forsidebilde: Guillaume de Germain

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Dessverre tror jeg ikke Anglo-Amerika og Vesten engang kan tenke tanken på å tape i Ukraina. Hele proxykrigen går ut på å knekke russernes slagkraftighet på alle områder. Klarer de ikke det vil BRICS-landene på sitt august-møte trolig begynne etableringen av en ny verdensvaluta i opposisjon til dollar/euro. Og da ser vi begynnelsen til Vestens pekuniære fallitt ala 1929.

    For å unngå dette tror jeg gærningene i vest heller satser på full atomkrig. Da blir globalregissørene samtidig kvitt massevis av arten det er for mange av på kloden for dem – menneskene.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vil ikke bidra til støtte til Israels Gazapolitikk.

USA-offiser trekker seg.

Forrige innlegg

Var det korrekt det storaviser i USA fortalte om seksualisert vold etter 7. oktober?

Journalist-professorer ber om uavhengig gransking av New York Times.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.