POSTED IN Virkelighetsforståelse

Når en roter med begrepene i Det Hvit Hus:

Kjønn og kjønnsroller er to forskjellige ting.

0
Print Friendly, PDF & Email

Forvirringen er stor om rase og kjønn og det er et resultat at vi lever i ett samfunn hvor gamle normer skal oppløses.

Ideologien bak dette er liberalismen, forstillingen om at hver enkelt menneske er unik. Men den krasjer med virkeligheten som har kastet millioner ut i arbeidsledighet og fattigdom. Disse er åpenbart ikke særlig unike. Snarere regnes de som «omkostninger» eller rekvisitter som kan brukes og kastes alt etter som markedet (kapitalkreftene) trenger dem.

Ikke særlig mye unikt med en lang kø av arbeidsledige.


Denne identitetspolitikken får noen komiske utslag som kommer av at en må bøye og tøye litt på virkeligheten. Dette å velge kjønn er ikke helt enkelt for det biologisk kjønnet sitter i kroppen – i genene som kromosomer- i hver enkelt kroppcelle. Denne kodingen fører til at alle vokser frem i to hovedformer, som mann og kvinne. Disse formene er forutsetning for reproduksjonen.

Samfunnsmessig har disse formene trådt frem historisk med uttrykk i ulike former av fremvisning, gesturer, i klær, frisyrer, i omgangsformer osv. Disse uttrykksformene kaller vi gjerne kjønnsroller.

Noen mennesker har aldri følt seg hjemme i deres sosialt bestemte kjønnsrolle som har ført til mange tragedier særlig i samfunn med strenge og trange regler for de sosiale kjønnsrollene. I vårt samfunn har disse kravene til fremvisning blitt myket opp og lettet det psykologiske trykket til de som ikke har følt seg hjemme i tildelt kjønnsrolle.

Under slike samfunnsmessige forhold smelter kjønn og kjønnsroller sammen til en en enhet. Det er lett å blande kjønn med de uttrykksformene samfunnet gir. William II, Prince of Orange, and his Bride, Mary Stuart 1641 Anthony van Dyck (NL)

Men når er blander begrepene «kjønn og kjønnsroller» får en meningsløse tilstander. Under liberalismen er det dette som skjer. Klassetilhørighet skal bort, solidaritet med og mellom svake, fattige, arbeidsledige, utslåtte uansett kjønn og hudfarge, religion er farlig for systemet. Vi må få en annen ideologi hvor disse gruppene settes opp mot hverandre f.eks. etter hudfarge – eller kjønnsrolle.

Det er ingen overraskelse at i den nye administrasjonen i Det hvite Hus følger dette opp som en del av den rådende ideologien. Ingen klassekamp, naturligvis, men identitespolitikk ut i det absurde.

Knut Lindtner

Det hvite hus gir etter for kjønnsideologi

Det nye nettstedet for Det hvite hus har en seksjon «Kontakt oss». Her bes gjestene fylle ut et spørreskjema for å identifisere dem.

Dette inkluderer en rullegardinmeny «Pronouns»:

  • hun
  • han
  • de (nøytrale)
  • annet
  • Foretrekker å ikke dele.

Presidenten bestemte at alle har rett til å velge kjønn. Dette innebærer at alle kan velge om de går på herre- eller dametoalettet, om de deltar i herre- eller kvinnesportkonkurranser, etc.

Oversatt av Knut Lindtner

Forsidebilde: Sharon McCutcheon

https://www.voltairenet.org/article212023.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Et opprinnelig CIA-produsert begrep for å stanse kritiske stemmer:

Konspirasjonsteori.

Forrige innlegg

Det er her det viktigste nå skjer:

Brennpunkt Asia.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.