POSTED IN Helse

Når bivirkninger av vaksinene nesten ikke rapporteres.

Folk tror de er trygge.

0
Print Friendly, PDF & Email

Storbritannia: Bare to prosent av bivirkninger fra vaksiner blir rapportert.

Derfor er opptil 98 prosent av bivirkningene ikke rapportert til legemiddeltilsynet.

Av Dr. John Campbell.


The Medicines and Healthcare products Regulatory Agency (MHRA, legemiddeltilsynet i Storbritannia) tilnærming til pasientsikkerhet bør få en radikal overhaling som omfatter lovendringer for rapportering, og i et system preget av interessekonflikter, og endringer i hvordan MHRA finansieres. Å ikke gripe inn vil bare føre til mer skade.

Underrapportering av bivirkninger fra legemidler til Yellow Card-systemet kan være så høy som 98 prosent, det betyr at evnen til å oppdage faresignaler og årsakssammenhenger er vesentlig hindret. I teorien er MHRA avhengig av det tidlige varslingssystemet fra Yellow Card-rapporter om mistenkte bivirkninger (ADR), for å varsle om mulig skade fra legemidler.

I praksis er systemet utilstrekkelig, altfor komplisert og svikter. Når bivirkninger er en viktig årsak til sykehusinnleggelser, 6,5 prosent, er Yellow Card-rapporter en verdifull informasjonskilde, ikke bare for å beskytte folkehelsen, men reduserer kostnadene for helsesystemet, noe som bare kan være en god ting.

Men evnen til å oppdage faresignaler og årsakssammenhenger hindres av betydelige problemer med systemet, ikke minst underrapportering. I 2018 estimerte MHRA at bare 10 prosent av alvorlige bivirkninger og mellom to og fire prosent av ikke-alvorlige bivirkninger ble rapportert. Bør MHRA, vårt legemiddeltilsyn, primært finansieres av betaling for tjenester til den farmasøytiske industrien?

Vi kan forbedre rapporteringssystemet og MHRA har publisert ulike strategier og forslag for å gjøre det, men ord hjelper ikke. Saken er at MHRA har mislyktes med sin oppgave som er å holde pasientene trygge.

Peter Todd, en advokat som representerer 43 pasienter som fikk blodpropp som et resultat av AstraZeneca-vaksinasjoner, sier at VDPS (pasientskadeerstatningssystemet) svikter de med skader og familiene til de som døde, med noen søknader som tar mer enn 18 måneder.

Vanligvis testes nye medikamenter i flere år før det evt. godkjennes. Ikke slik med Covid-vaksinene. Her var det snakk om få måneder.

«Jeg har behandlet slike saker i mange år, og representert 86 personer som fikk narkolepsi på grunn av Pandemrix-vaksinen mot svineinfluensa i 2009. Jeg har lagt merke til mange paralleller mellom det og covid-vaksinen, en forhastet utrulling av en for dårlig testet vaksine, og myndighetene ga en garanti til produsentene mot eventuelle sivile krav.

VDPS per 20. juni, av 6.183 søknader om erstatning, har den behandlet 2.101, 33 prosent så langt, og 139 søknader har ventet i mer enn 18 måneder, altfor lenge til tross for ekstra ressurser”, sier Pandemic Response and Recovery APPG medformann, Esther McVey.

Det vi har hørt har vært ekstremt bekymringsfullt. Hele systemet svikter pasientene, fra start til slutt. En alvorlig bekymring er den negative effekten på folks vilje til å ta vaksiner generelt. Mange kan bli frarådet fra å ta andre vaksiner, vi har alle sett de nylige advarslene om et mesling-utbrudd i London på grunn av få vaksinasjoner.

«Covid-vaksinene ser ut til å ha uforholdsmessig mange bivirkninger, slag, blodpropp, hjerteinfarkt, amputasjoner og nevrologiske tilstander. Så med et rapporteringssystem som går glipp av så mange som 98 av 100 bivirkninger, blir det uunngåelig for få faresignaler». – Pandemic Response and Recovery APPG medformann Graham Stringer MP (parlamentsmedlem).

Jeg tror tidsforsinkelsen mellom når AstraZeneca ble stoppet i Danmark, Norge og Island og når de ble stoppet her er et eksempel. Hvorfor grep ikke MHRA inn da dens vitenskapelige gjennomgang av britiske rapporter om blodpropp, konkluderte med sterke bevis på en sammenheng med AstraZenecas vaksine?

Fra Principa Scientific, Publisert 17. august 2023.
Oversatt fra engelsk og forkortet av Northern Light. Linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Just Two Percent Of Vaccine Reactions Reported.

Forsidebilde: Lance Reis

Redaksjonen har lagt til bilde m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Vesten taper nå stort i Ukraina.

Noen store medier forbereder seg på en snuoperasjon etter 1,5 år med heia-rop.

Forrige innlegg

Garantert ikke noe for Klassekampen eller Aftenposten.

Fullstendig politisk ukorrekt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.