POSTED IN Norge

Nå starter strupingen av meninger.

Facebook innskrenker ytringsfriheten.

0
Print Friendly, PDF & Email

Når Facebook nå blokkerer for at bestemte meninger skal slippe til på denne plattformen er det en videre oppfølging av tendenser vi har sett lenge og som nå trer stadig tydeligere frem. Bestemte ytringer skal ikke tolereres og bestemte nettsteder skal blokkeres.

Kort og godt dreier dette seg om sensur og ingenting annet. En kan forklare dette i det vide og brede, men det er realiteten. Meninger facebook har definert som uønskete og i strid med deres oppfatning av virkeligheten skal ikke slippe til.

Vesten beveger seg nå i en totalitær retning

Hvis noen tror at dette er for å stanse antisemetisme tar de grundig feil, men det er greit å starte med det. Hvilke meninger som skal blokkeres neste gang vet vi ikke, men det kan godt hende at det rammer oss på derimot.no. For nå skal det strammes til ytterligere.

Slik begynner sensuren til den nye verdensorden og den vil bli utvidet i tiden som kommer. De som stiller spørsmål ved sider ved den verden vi lever i akkurat nå vil gradvis bli stoppet, for de rikeste tåler ikke slike problemstillinger.

Knut Lindtner

Facebook utestenger artikler om holocaust-fornektelse etter langvarig kritikk.

Facebook har nå utvidet sin politikk til å forby alt som inneholder «fornektelse eller forvrengning av holocaust».  

Denne sosiale medieplattformen forklarte dette trekket med økningen av anti-semitisme rundt om på globen.

Monika Bickert

Denne beslutningen «markerer nok et skritt i våre anstrengelser for å bekjempe hat i  våre tjenester», sa Monika Bickert, Facebooks visepresident for for innholds-politikken  i en uttalelse som kom på mandag.

Begrensningene kommer på grunn av «en veldokumentert økning av anti-semitisme i verden, og det alarmerende nivået på uvitenheten rundt holocaust, spesielt blant unge mennesker», forklarte Bickert.

Hun refererte også til en nylig oversikt som avslørte at mer enn 20 prosent av amerikanere mellom 18 og 39 trodde at holocaust var en myte, eller at det hele var en overdrivelse.

10 prosent innrømmet at de aldri hadde hørt om nazistenes mord på millioner av jøder.

Facebook-brukere som søker etter begrep som har med holocaust å gjøre, eller om fornektelsen, vil i stedet bli dirigert til «troverdig informasjon» om saken på vår plattform, la Bickert til. Det vil  starte opp senere i år.

Mark Zuckerberg skrev i en annen post at han hadde personlig «strevd mellom det å få uttrykke seg fritt om alt, og skaden ved å redusere eller fornekte skrekken med holocaust».

Facebooks grunnlegger og administrerende direktør sa at hans eget syn på holocaust hadde «utviklet seg». Han sier nå at han har tillit til at selskapet hans nå har funnet «den rette balansen» mellom de to.

I juli fant Zuckerberg seg på dypt vann etter at han tilbød et eksempel på holocaust-fornektere å illustrere hans holdning om at Facebook ikke skulle dømme innholdet som ble lagt ut på Facebook.

Han sa at som jøde selv, ville han se på fordømmelse av innlegg som «svært støtende». Men han la til «Jeg tror ikke at vår plattform vil fjerne det, for jeg tror at det er ting forskjellige mennesker tar feil om».

Facebook har lenge fått kritikk og forlangende fra holocaust-overlevende og forskjellige jødiske grupper om å fjerne denslags innlegg.

Det verste med sensur er…..

Teknologi-giganten ble også angrepet fra kampanjen Stopp hat for profitt, der de opplevde at tallrike selskaper truet med å stanse annonsering på Facebook-plattformer på grunn av selskapets motvilje til å takle hat-innlegg og desinformasjon.

Tidligere i år begynte Facebook å forby konspirasjons-teorier om at jødene i hemmelighet styrer verdens store institusjoner.

I forrige uke svartelistet de den pro-Donald Trump konspirasjons-gruppe QAnon på grunn av at kontoen «hadde potensielt voldelig innhold» flere dager etter at Trump lanserte «En hær for Trump»-nettside som skulle rekruttere folk til å passe på i valglokalene i det kommende valget.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: NOTAVANDAL

https://www.rt.com/news/503292-facebook-ban-holocaust-denial/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russland advarer Tyrkia:

Stans overføringen av jihadister til Kaukasus!

Forrige innlegg

Asylpolitikken

Asyl til Assange og Snowden — nå!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.