POSTED IN EU, Klima, Miljøpolitikk

Nå står middelklassen for tur:

EU tvinger svenske og snart norske huseiere til å etterisolere for å redusere klimautslipp

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Mats Dagerlind

Den grønne overnasjonalismen trapper ytterligere opp. Et oppdatert EU-direktiv tvinger alle boligeiere til å renovere boligen for å redusere klimautslipp. Kostnaden vil være betydelig, i mange tilfelle høyere enn hva huset er verdt, og for svenske boligeiere blir det mange hundre milliarder kroner. Tvangstiltakene pålagt fra Brussel kritiseres for å være feil rettet, ettersom utslippene fra svenske boliger nesten er ikke-eksisterende.

For en gjennomsnittlig boligeier er tvangs-klima-renoveringen som skal godkjennes for energiklasse A, anslått å koste rundt en halv million kroner. I tynt befolkede strøk er det ofte mer penger enn hva huset er verdt.

Bygninger med flere boliger omfattes også av det obligatoriske direktivet, som betyr at avgiften til sameiere og husleien for leietakere vil skyte i været for å finansiere energi-klassifiseringene. Ifølge beregninger må leietakerne av offentlige boliger alene dele en regning på opptil 600 milliarder svenske kroner.

Sverige er spesielt hardt rammet.

Innen 2050 skal alle boliger fra slott til hytter oppfylle de strengere EU-reglene. Og Sverige rammes ekstra hardt fordi man i Brussel antar at vi, som følge av det kalde klimaet store deler av året, er blant de største klimasynderne.

Brussel er imidlertid dårlig informert om Sveriges boliger og deres utslipp. I motsetning til hva EU-nomenklaturen forestiller seg, er utslippene fra Sveriges allerede godt isolerte og klimasmarte oppvarmede boliger nesten ikke-eksisterende. Gjennomsnittlig utslipp fra oppvarming og kjøling av boligbygg i EU er rundt 700 kilo klimagasser per person per år. For Sverige er tallet 26 kilo.

At Sverige rammes uforholdsmessig hardt, skyldes også at vi har svært strenge nasjonale energikrav. Andre land kan ha A-klasse eiendommer som i Sverige ikke engang ville nå klasse C eller D. Disse avvikene og hvordan de slår ut urettferdig, har det ikke blitt tatt hensyn til i Brussel.

Men det hjelper ikke. De viser ingen nåde. Eiendommene skal likevel klima-sertifiseres etter EU-direktivene. Nyere boliger som allerede kvalifiserer for energiklasse A, vil klare seg, men opptil halvparten av Sveriges boliger må renoveres. I mange tilfeller innebærer dette svært omfattende ombygging.

Motivert av «klimakrise»

Oppdateringen er en direkte konsekvens av at EU-parlamentets klimaalarmister i 2019 lyktes i å presse gjennom et vedtak om å erklære «klimakrise», som igjen la grunnlaget for den overnasjonale klimaloven som ble meislet ut i 2021.

Makthaverne i Brussel oppviser en god del stolthet over beslutningene, men innbyggerne i EU-landene vil bli hardt rammet økonomisk av kravene til etterisolering av boliger, og lider allerede under klimarelaterte kostnader på en rekke andre områder.

Ursula von der Leyen sammenligner klimatiltakene med månelandingen.

Presidenten for EU-kommisjonen, von der Leyen, viker ikke tilbake for å sammenligne klimatiltakene med bragden å sende folk til månen: – Vi har ikke alle svarene ennå. I dag er begynnelsen på en reise. Men dette er Europas «månelandings»-øyeblikk.

Når det gjelder kostnader, har sammenligningen en viss gyldighet. NASAs Apollo-prosjekt skal ha kostet tilsvarende 1700 milliarder skattekroner, regnet i dagens pengeverdi. EU-ledelsen har varslet at de har til hensikt å ta et nesten like stort beløp fra unionens skattebetalere for sin «grønne gave», basert på forestillingen om at Jorden ellers kan vente seg en snarlig undergang.

Mer uklart er det om EUs klimaendringer, når vår tids historie skal nedtegnes, vil beskrives som en like stor bragd som månelandingene, eller om de vil beskrives i mindre flatterende ordelag.

Fra Samnytt.se, publisert 8. september 2023.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Orginalartikkel: EU tvingar svenska villaägare klimatrenovera för miljonbelopp.

Kommentar fra oversetter:

Dette handler ikke om klima som den globale storkapitalen skal ha oss til å tro. I deres nye verdensordning vil de ha full kontroll på individet i slaveklassen med digital sentralbankvaluta (CBDC) og eierskap av energien, matforsyningen, drikkevannet og boligen.

CBDC innfører de når alle vestlige lands statsgjeld er ubetalbar. Matforsyningen overtar de når de har fått alle mindre matprodusenter i land- og havbruket til å legge ned med dyre pålegg og sertifiseringer som gjør at småbønder og kystfiskere ikke får marginer til å drive, og erstatter dem med sine fabrikkgårdsbruk for GMO-mat og fabrikktrålere.

På samme måte overtar de boligmassen til arbeider- og middelklassen ved å pålegge boligeiere så dyre energisertifiseringer, at boligene overtas av deres selskaper som gjør dem om til utleieboliger, som vi kan se i USA og Europa.

Alt med påskudd i et konstruert klima-narrativ som deres propaganda-maskin, vestlig hovedstrømpresse og media, hjernevasker befolkningene med i all deres våkne tid. Det er bare en befolkning bevisst på dette som kan stoppe deres nye verdensorden med en herskerklasse og en forvaltet slaveklasse som blir helt hjelpeløs, forsvarsløs og maktesløs.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  13 september 2023 8:38

  Det er morsomt å se hvor kåte de er på tiltak der kostnadene rammer «vanlige folk» mens tiltak som rammer de rikeste blir forbigått i dypeste stillhet.

  Eksempel: verdens 1 % rikeste står for 50 % av alle utslipp fra fly. Ingen restriksjoner. Ingen avgifter som står i forhold til utslippene. Ingen planer om innskjerping. De rikeste skal få fortsette uforstyrret med sine utslipp.

  Mistenker at motivet bak kravet til huseierne er todelt:
  1) få til økt omsetning i bygningsbransjen i et EU med resesjon, med hjelp av tvang i størrelsesorden mange milliarder kroner årlig
  2) få flyttet mer eiendom over på hendene til multinasjonale investeringsselskaper.

  Ikke helt ulikt EU-kontrollene til biler som koster oss kanskje 6 milliarder årlig i inspeksjon uten å utføre noen reelle tiltak. Det er jo prisverdig at mangler blir avslørt og deretter kan repareres, men bileier har uansett ansvaret for at bilen er OK. Kanskje pengene var bedre brukt til reparasjoner?

  Dersom Ursula von der Leyen ønsker at EU skal ta fatt i alvorlige problemer på denne kloden, kan hun sørge for at multinasjonale selskaper blir beskattet der de opererer istedenfor den galskapen vi ser i dag.

  Eventuelt kan hun sørge for at EU bidrar til å eskalere krigen i Ukraina til det virkelig smeller, men istedet initiere forhandlinger for fred.

  Svar
 • Ursula von der Leyen var mye flinkere da hun laga porno filmer….

  Svar
 • «Ursula von der Leyen» avataret er silikonmaskert skuespiller. Åpen bildet i egen tab, forstør maksimalt og zoom inn på øyelokket . Se hvordan øyelokket forsvinner under masken som er egentlig silikonhette med integrert parykk. Slik ser vi en gammel dame med babyhud. Det er en liten skuespillerkompani på anslagsvis 30 silikonmaskerte skuespillere som spiller alle Stortingsrepresentanter og et noe større skuespillerkompani i silikonmasker som spiller alle ledere i Norge. Dette gjelder samtlige vestlige land. Alle valgavstemninger er forfalskete. Alle meningmålinger er forfalskete. De aller fleste «nyheter» er oppspinn iscenesatt med silikonmaskerte skuespillere. O hvorfor er det slik?: fordi folket har solgt seg til Satan.

  Svar
  • Skal jeg ødelegge innsiden eller utsiden av arkitekttegnede mitt hus fra 1958? Kostnaden blir enorm. Bare ta en runde i Oslo å se på alle de gamle bygårdene i mur og alle andre steder. Skal nå Norge og Europa bruke hele arbeidsstyrken på dette på toppen av alt annet, så er Europa er ferdig. Ferdig økonomisk er vi forresten allerede. Eller er planen å presse folk ut slik at Blackrock kan oveta? Europa ledes av innplasserte inkompetente WEF ideologer. De forstår ikke hvilken skade de gjør og ikke bryr de seg heller.

   Svar
   • Det antydes en kostnad per bolig på 500 000,-. Jeg har undersøkt mye rundt dette siste årene, og kan opplyse at 500 000 er ren fantasi. En 1.5- etasjes enebolig fra 40-50-tallet vil kreve en påkost på minst 2 millioner for å komme til energiklasse C. Et en-etasjes hus fra 70-tallet, med full nedgravd kjeller, vil komme noe rimeligere ut, ca 1.5 mill. Så vil det være store variasjoner i pris etter type grunnmur, type kjeller osv. Hvordan 2 etasjen i boligen i dag er utformet vil også ha svært mye å si for prisen. En 70-tallsbolig med kaldloft vil kunne være enkelt å isolere, mens en to etasjes bolig med skråhimlinger i 2 etasje vil være enormt dyrt å gjøre noe med.

    Den verste jobben er å komme seg opp til energiklasse C. Når det er gjort, er veggene som regel tykke nok, og videre oppgradering til A vil ikke være så kostbar..

    Den som er lur nå kvitter seg med sin gamle bolig, og kommer seg over i en bolig med minimum energiklasse C. Da er du trygg i 20 år, og vil bare måtte regne med mindre oppgraderinger i fremtiden.

    MEN, i det øyeblikket det blir vedtatt slike bestemmelser vil bransjen komme til å justere opp prisene sine, både på byggevarer og arbeidskraft, ganske enkelt fordi det vil bli vanvittig etterspørsel, og evig lange ventetider og leveringstider. Leger og advokater bør snarest utdanne seg til snekkere, for dette vil bli en gullalder for denne yrkesgruppen.

    Dette er en fantasifoster av et forslag, og ren galskap. Det vi likevel ikke stoppe politikerne våre i å prøve å få det gjennomført. Om de klarer det er et åpent spørmsmål, men bare forsøket vil gjøre enorm skade på mange folks økonomi. Og mange vil få redusert verdien på eiendommene sine dramatisk.

 • Men Vi i Fredsnasjonen Norge er jo ikke medlem av EU! Vi trenger ikke følge von der Lygen! …eller? Hun kan da ikke pålegge et ikke medlem noe som helst!
  Hvorfor klarer vi ikke å stå sammen og nekte dette helt ufattelig idiotiske skuspillet? Jeg husker en gang folket ble forbanna på Tine som mobbet Synnøve Finden. Tine hadde sørget ved sin konspirasjonsvirksomhet og få «alle» butikkene til å malplassere Synøve Findens produkter-da folket fikk vite det svarte de med og slutte å kjøpe Tine. Da omsetningen sank med 28% i løpet av kort tid. Ja, det var et «språk» Tine skjønte. De kjente det på pungen gitt. Skikkelig ballegrep! Da fikk pipa en annen lyd! Men det var en gang for lenge siden….Hva gjør vi nå-hvilket språk skal til for at våre styrende landsforædere skal skjønne at vi er f… så lei av å bli rævkjørt av idiotiene deres! Sindre meg her, Erna meg der, Støre på bærtur. Hadja «skjønte» ikke regelverket, stakkar. Fy f… for en karri ære!

  Svar
  • På tide at folk slutter å lystre og ner Ursula og co stikke fingern sin opp en viss plass. Hvis bare folk gir beng fremfor å være en dum sau blir ingenting av dette noe av.

   Svar
   • Jeg tror du Bent frem har så rett!
    Jeg skulle ønske at ingen stemte-eller at alle stemte blankt. Jeg opplever at ingen partier holder hva de lover. Og de har til og med laget en lov hvor du ikke kan holde dem ansvarlig for brutte valgløfter!? Shit… de er helt i lomma på noen helt andre enn sitt eget folk! De gir simpelten f… i sitt eget land!

  • Et råd er å slutte å handle av globalistene…Feks Amazon mfl. Folk betaler globalistene slik at de kan bli våre diktatorer. Helt absurd.

   Svar
 • Ja se på Sindre til Erna. Såkalt «god for 100mill» fikk jeg høre i dag? Innsidehandel! « Oi, oi så flink du er gutten min!» Karr til deg du, jeg forer deg med info-så du kan gjøre oss ennå fetere!» Drit i folket-de skjønner ikke noe av det «viktige arbeide» vi gjør i klubben vår. De er ikke med! De får ikke være med heller! Det er oss mot røkla! De dumme lønnsslavene! Vi skattlegger dem ut av felleskapet. Vi sørger for at de mister alt de eier.! Men du og jeg Sindre vi klarer oss! Ja, sammen med Jonas, Jens og Annikken. Vi må tenke på nesten veit du!

  Svar
 • Dette er det glade vanvidd. Kjøp og les boken: Falsk alarm. Sier mye om hvordan klimapanikken koster oss titusener av milliarder, skader de fattige og ikke bidrar til en bedre verden. https://wigestrand.no/products/falsk-alarm.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Musk driver business, ikke politikk.

Skrudde av Starlink for å unngå et ukrainske angrep på Krim.

Forrige innlegg

Valg – og «forfalskete» nyheter?

Av folk som ikke vet sitt beste? Men begynner å tenke selv?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.