POSTED IN Israel, Libanon

Nå står Libanon for tur enda en gang.

Israel forbereder utvidelse av krigen med angrep inn i Libanon.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Israel kan bare overleve som stat så lenge de har svekkete naboer rundt seg, f.eks. Libanon. De har ved flere anledninger angrepet og okkupert deler av Libanon og hadde stående styrker i en kort periode helt frem til Beirut, landets hovedstad. I 1982 da Israel okkuperte den sørlige delen av landet sørget Israels militære ledelse (Ariel Sharon) for at en libanesisk gruppe (Falangistene) fikk fritt leide inn i de de palestinske flyktningeleirene i Beirut, Sabra og Shatila, hvor flere tusen palestinere ble massakrert.

I 2006 invaderte de Libanon enda en gang men led et militært nederlag overfor Hezbollah, en organisasjon som oppstod som følge av tidligere israelske angrep og okkupasjoner. Hezbollah er sterkere i dag enn den gang og har fått meget avanserte våpen fra Iran, blant annet presisjons-missiler. Det er derfor et prosjekt som er risikabelt for Israel å angripe Hezbollah i Libanon.

En av UNIFILs baser i 1981. (Bildet fra Wikipedia)

Norge hadde en fredsbevarende FN-styrke, UNIFIL, i Libanon i mange år. Tusenvis fra Norge har deltatt i denne styrken og gjort sine erfaringer direkte gjennom observasjoner av hva som faktisk foregikk. De fleste reiste til Libanon som positive til Israel, men kom hjem med helt motsatt holdning. Jeg tror det er en av grunnene til at den norske regjeringen ikke kan opptre som fullstendig pro-Israel i dag. Det er for mange i Norge som har sett hva som foregår og som har gjennomskuet medienes sminkete formidling av virkeligheten i dette området.

Nå forbereder Israel seg på et nytt krigstokt inn i nabolandet i nord. De risikerer å få en blodig nese denne gangen slik de fikk det i 2006.

Knut Lindtner
Redaktør

Israel neste mål å angripe Libanon

Israel planlegger å angripe Libanon, enten på slutten av Ramadan, i midten av april, eller kanskje tidligere. Deres påståtte mål er å skape en buffersone innenfor libanesisk territorium sør for Litani-elven, slik de uten hell forsøkte å gjøre i 2006. Den innledende fasen er systematisk ødeleggelse av all infrastruktur bygget i dette området av Hizbollah i løpet av de siste fjorten årene.

For å avverge eventuelle anklager om krigsforbrytelser, slapp IDF brosjyrer over området, der det sto: «Borgere i Sør-Libanon, Hizbollah setter livene deres, deres familier og hjem i fare. Hizbollah-medlemmer plasserer seg selv og sine våpenlagre i nabolagene dine.» Dermed kan de hevde at de ikke angrep sivile, men tvert imot advarte dem på forhånd.

Baalbek er en by i Østlige Libanon-fjellkjeden, øst for elven Litani i Libanons Bekaadalen, beliggende 1 170 moh, rundt 85 km nordøst for Beirut og rundt 75 km nord for Damaskus. Det er hovedstaden i guvernementet Baalbek-Hermel. Wikipedia

Siden begynnelsen av Operasjon Swards of Iron, lanserte IDF luftangrep mot 4500 mål, hovedsakelig lokalisert i Sør, men også i Baalbeck, mens de skånet de andre sektorene i det libanesiske samfunnet. Netanyahu-regjeringen håper at landets sosiale konflikter gradvis vil føre til uthuling av Guds partis støtte, uten å fremprovosere en reaksjon på angrepene. Den hevder å allerede ha eliminert 300 sjiakrigere, mens Hizbollah erkjenner 244.

IDF Unit 8200 avbryter all libanesisk telefon- og internettkommunikasjon samt nesten alle private sikkerhetskameraer. Ved å krysssjekke informasjonen klarer de å finne nesten alle sine menneskelige og fysiske mål. Et eksempel på dette er hvordan Hamas-leder Saleh Al-Arouri, i motsetning til Det muslimske brorskapet, ble lokalisert og myrdet i januar i en forstad til Beirut.

Samtidig forbereder Israel seg på en kraftig reaksjon fra Hizbollah. Landet har nettopp kjøpt havneanlegg i Larnaca (Kypros) i påvente av ødeleggelsen av havnen i Haifa [1]. Disse fasilitetene vil uansett senere bli brukt til å etablere transportkorridoren som forbinder India med Europa, via Israel.

På samme måte er det satt opp en rekke underjordiske parkeringsplasser nord i den jødiske staten for å ta imot sivile i tilfelle bombeangrep. I tillegg til installasjon av sanitæranlegg, ventilasjonskanaler, medisiner og møbler, skal det lagres mat for to dager der.

[1מחשש לשיתוק נמל חיפה : ישראל תקים נמלIsrael Hayom, 11 March 2024.

https://www.voltairenet.org/article220576.html

Forsidebilde: K. Mitch Hodge

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • «…sørget Israels militære ledelse (Ariel Sharon) for at en libanesisk gruppe (Falangistene) fikk fritt leide inn i de de palestinske flyktningeleirene i Beirut, Sabra og Shatila, hvor flere tusen palestinere ble massakrert.»

    Massakreringen i Sabra og Shatila er dessverre glemt/dysset ned.
    Men burde SELVFØLGELIG bli hentet fram av media i Norge, for å sette angrepet fra Hamas nå i riktig lys.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Covid-vaksinerte piloter:

Tre unge piloter døde plutselig bare de siste tre ukene

Forrige innlegg

Fysiker John E. Brandenburg:

Det er bevis for eldgamle atomeksplosjoner på Mars

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.