POSTED IN Afrika, USA

Nå skal en rekke afrikanske ledere settes på plass!

Victoria Nuland på rundreise i Sahel-beltet.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russland og Kina vinner frem over hele den sørlige verden fordi de ikke prøver å påtvinge de ulike statene sin politikk – i motsetning til USA. De gamle vestlige kolonimaktene og USA har fortsatt med sin plyndring av det afrikanske kontinentet gjennom kupp, militærjuntaer, støtte til ulike frigjøringsbevegelser osv.

Som følge av Russland hjelper dem (f.eks. med korn) og ikke prøver å påtvinge dem sin politikk vil ikke en rekke land i Afrika stemme mot Russland i Ukrainaspørsmålet i FN.

Franske militære styrker er dessuten kastet ut av flere land i det ressursrike Sahel-beltet (angivelig fordi fulgte sin egen politisk agenda (Frankrikes) enn den de var engasjert for) og erstattet med leiesoldater fra Wagner-gruppen fra Russland som sannsynligvis bare gjør en militær jobb der de er engasjert.

At dette bekymrer ledelsen i USA er klart. De har derfor sendt Victoria Nuland, den fremste krigshauken sin, på en rundreise til gjenstridige afrikanske ledere.

Knut Lindtner
Redaktør

Victoria Nuland på tur i Afrika.

Fra Voltaire Network

Nå når toppmøtet mellom De Forente Stater og Afrika nærmer seg i midten av desember, har Washington i forveien sendt ut en imponerende delegasjon til Afrika. Den er ledet av den svært nykonservative Victoria Nuland, undersekretær i utenriksdepartementet for politiske saker.


Med i delegasjonen er også assisterende forsvarsminister Celeste Wallander, Afrika-spesialist general Kenneth Ekman, assisterende viseutenriksminister for afrikanske saker Mike Heath, Gregh LoGerfo – assisterende visesekretær for kontraterrorisme, og Matt Petit, Sahel-ekspert i Det Hvite Hus.


Delegasjonen har reist til Mauretania, Mali, Niger, og Burkina Faso. I virkeligheten var målet med turen å prøve å forstå hvorfor den russiske Wagner-gruppen erstatter Frankrike i mange land.

Delegasjonen har spurt ut hver leder de har møtt om deres lands forhold til Russland og det private militærselskapet Wagner. Alle ble på forhånd advart om hva som kan komme til å skje med deres land dersom de velger «ikke å velge den rette sti».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article218326.html

Forsidebilde: Ridham Nagralawala1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 759 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Krigerske, ukrainsk-avstammede, «Fuck the EU»-Victoria NUDELMAN, er nå altså på tur i det aller lutfattigste Afrika; skjønt der er vel enkelte essensielle råstoffer der, som barnearbeidere vinner ut. Begynner USA å få panikk over å miste kontroll? Med god grunn. Da kommer de med trusler. Men BRICS vokser seg stadig sterkere.

  Svar
  • «Begynner USA å få panikk over å miste kontroll?»

   Ja, panikken viste seg tydelig da vesten/USA-Norge bombet Libya og Libyas statsleder som ville ha en alternativ valuta for det afrikanske kontinentet. Og stjal samtidig med seg gullbeholdningen som skulle understøtte den nye valutaen.
   Et kontinent som skulle holdes nede i fattigdom ved hjelp av amerikansk valuta og vestlig innsatte statsledere og ‘hjelpe’-programmer; – og for etterhvert å tappes for råvarer.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Krigspropagandaen blinder oss.

Vi ser ikke kjeltringene midt blant oss.

Previous Post

Når krybben er tom bites hestene.

Ukraina-krigen forener ikke lenger EU og USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.