Hva om Støre oppløste folket og valgte seg et nytt?
Av Pål Steigan -19. august 2022
I et intervju med VG går Jonas Gahr Støre hardt ut mot å stenge kablene til Europa og sier: − Det Norge vil ikke jeg være statsminister i.
Norge har store inntekter som gasseksportør til Europa. Da kan vi ikke kutte strømmen til et kontinent i krise, sier statsminister Jonas Gahr Støre til VG.
I dette intervjuet slår Støre hardt tilbake mot partiene som vil kutte krafteksporten til Europa – og leverer et varmt forsvar av de utskjelte kablene som han sier Norge er helt avhengige av. Han sier også at ingen kan forvente at strømkrisen kan løses på 1–2–3.
– Det strukturproblemet som er i Europa, med en krig som fører til bortfall av energi, det er klart at det skaper en krise som du ikke klarer å løse over natta, sier Støre.
Her hjemme har det vært en hissig debatt om kraftkablene til Europa. Flere partier, anført av Frp og Rødt, har tatt til orde for en kraftig brems i eksporten.
Det vil Støre ikke være med på. Kablene er nødvendige for Norge, sier han.
– Et Norge som tjener store penger på sin gasseksport, men som sier at nå lukker vi døren på andre måter, det Norge vil ikke jeg være statsminister i.
Ikke Norges statsminister, men EUs administrator av Norge



Det går klart fram av intervjuet at Jonas Gahr Støre ikke ser seg som en statsminister som skal kjempe for det norske folkets interesser, men som skal sørge for at EU får dekket sine behov i Norge.
Når han sier at han ikke vil være statsminister for et land som kapper kablene til Europa, så er det jo bare å takke for tilbudet. Ingen tvinger Støre til å være statsminister. Men det norske folket bør tvinge politikerne til å sikre at vi har den billige energien vi trenger. De politkerne som ikke vil være med på det, får finne seg noe annet å gjøre.



Aasland: Det er viktig at Norge stiller vannkrafta til disposisjon slik at EU kan nå sine mål (!)
At regjeringa bare administrerer EU-kolonien Norge på vegne av EU ble enda tydeligere da energiminister Terje Aasland (Ap) uttalte seg under Arendalsuka:
– Norsk vannkraft er en stabiliserende faktor som det er viktig at Norge stiller til disposisjon slik at EU kan nå sine mål, sa Aasland.
Han krever nå fortgang i arbeidet for å øke energiproduksjonen. På et møte i Arendal tirsdag understreket han at grunnlaget for trygghet ligger i energisikkerhet.
– Vi kan ikke bare tenke på oss selv, sa Aasland og viste til at usikkerheten i Europa er enorm som følge av Russlands invasjon i Ukraina.
– Den har fått store energipolitiske konsekvenser, slo han fast.
Bortfallet av russisk gass har fått EU til å kaste seg rundt og få fortgang i utbyggingen av både sol- og vindkraft samt hydrogen. Men dette vil ta tid.
– Norsk vannkraft er en stabiliserende faktor som det er viktig at Norge stiller til disposisjon slik at EU kan nå sine mål, sier Aasland, som mener det er viktig at det nå investeres mer for å oppgradere vannkraftanleggene.
– I tida framover må vi tørre å ta noen tøffe beslutninger og knuse noen egg, sier han.
Vi tviler ikke på at regjeringa vil knuse egg, og vi er heller ikke i tvil om at disse eggene befinner seg i Norge, og at de eggene handler om norsk natur og det norske folkets interesser.
For at EU skal nå sine mål, vil regjeringa fortsette, og antakelig trappe opp, den raseringa av norsk natur som begynte under Erna Solberg.
Ville det ikke være lettere for regjeringa å oppløse folket og velge seg et nytt?
Etter arbeideroppstanden i Berlin i 1953 skrev den tyske dikteren Bertolt Brecht:
Løsningen
Etter opprøret 17. juni Lot sekretæren i Forfatterforbundet flygeblader bli utdelt på Stalinalleen De sa at folket hadde mistet regjeringens tillit Og det kunne bare vinne den tilbake ved fordoblede arbeidskvoter. Ville det ikke i så fall vært enklere for regjeringen Å oppløse folket Og velge et nytt?
PS:
Siden Støre og Aasland bringer inn bortfallet av russisk gass til Europa, så er det på sin plass å minne om at det er EU sjøl som (etter krav fra USA) har bestemt seg for å ikke ta imot russisk gass. Det er EU sjøl som har skapt de problemene de står oppe i. Og nå vil altså regjeringa at det er vi som skal løse de problemene EUs egen politikk har skapt.
Forsidebilde: Karo K.
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 224 ganger.
23 kommentarer. Leave new
Biden og Harris og lille Jean-Pierre klarer å lire av seg mye dumt, men Norge klarer seg sånn sett også slett ikke så verst i underholdningsbransjen.
Lederdebatten er fornøyelig i all sin galskap og udugelighet. Det er triste greier og vil føre med seg frost og fattigdom, ja visst, men jeg vil heller le enn gråte.
Med et sånt tragikomisk supperåd som en ser i Arendal, med noen ørsmå lysglimt fra Moxnes og Listhaug, kommer et kreativt skjellsord i gullkornet fra Vedum til Listhaug: «Du er en økonomisk vaksinemotstander». Og Støre spiller opprørt veiver med nevene etter å ha minnet om sin status som statsminister: «Det er krig i Europa, Kirsti!» (Jeg tror hun vet begge deler) Putin har skylda. Og salen applauderer! En kan miste troen på demokratiet med et så stupid folk. Erna fornekter seg ikke med hvordan medd innestemme sier: «vi må….» eller «vi må jo» vekselvis. Lykke til, Norge. Og så danser de litt og rugger på valkene sammen med de oppvoksende slekter, hun og Bollestad. Bandet spilte på Titanic, Luftskipet Hindenburg gikk det dårlig med , Marie Antoinette likeså, og den samme skjebne unner jeg dustegalleriet. Skift yrke!
Først stilte regjeringa det norske folk til disposisjon for Big Pharma, nå stiller de Norge til disposisjon slik at Europa lettere kan sanksjonere Russisk gass.
Men vi bør være solidariske sier Erna – Europa sendt oss overskuddet av «dødelige» vaksiner de ikke trengte .
Nå kommer Støre på banen og sier at han ikke vil være statsminister i et egoistisk land og Aasland sier det er viktig at Norge stiller vannkrafta til disposisjon slik at EU kan nå sine mål
Hva med våre egne mål – Har vi noen tilbake ???
Dette er 2 faktorer som er i ferd med å lage et helvete for folk flest !
Noen som virkelig tror at resten av Europa ville sette «livet på vent» for at Norsk næringsliv og Folk skal ha det godt? . Jeg tror nok ikke det !
Dersom vi har en regjering som ikke kjemper for folk flest – Trenger vi dem da ?
Me skal vera uendeleg takksame for at me har aviser som Derimot.no og Steigan.no (Hugs å senda pengar!) og slepp dei triste lokalavisene frå Oslo.
Partileiardebatten om energi var svært opplysande. Folk fekk i alle høve sjå kven dei ikkje treng røysta på om dei ynskjer ei løysing på straumpriselendet.
Meir og meir talar elles for å røysta blankt eller avstå frå stortingsval, og heller bruka krefter på lokal innsats. Rett nok gjer partiet Raudt framleis ein positiv skilnad, men partiet står i konstant fåre for å bli smitta av og tilpassa seg stortinget sitt verdssyn. Kvifor protesterte ikkje partiet mot Zelenski-stuntet i stortingssalen? Har land angripne av Vesten fått høve til liknande særrettar?
EU vil gjerne ha strøm fra Norge, men EU vil gjerne også ha metaller mm fra Norge.
Det er vanskelig å tilfredsstille begge disse to kravene fra EU med dagens høye norske strømpriser.
Rec Solar har nå stoppet sin produksjon av ingredienser til solceller.
Også norsk eksport av glassfiber står nå i fare pga høye strømpriser (glassfiber som brukes ved produksjon av vindmøller).
Streiken i kraftkrevende industri fører til redusert eksport av metaller fra Norge (streiken har nok sammenheng med strømsituasjonen i Norge).
Rykende fersk artikkel fra nrk.no om DEI LÅGE STRAUMPRISANE og konkursbølgje for småkraftverk. «Fagfolka» høyere på rangsstigen bryr seg ikke om det.
Ellers mente Vedum i debatten dette:
«I koronakrisa fikk vi et klart råd; ta vaksine. Det sa fagfolka, og vi gjorde det. Nå får vi ett klart råd fra fagfolka; demp oljebruken.»
Da har vi det i et nøtteskall. Stol på vitenskapen! FAGFOLKA vet best, folkens.
I og med at de fleste i landet står lagelig til med hodet i sanden og adlyder hva som helst:
en ekspert kan bare si: «FIS alle sammen», og så går hen rundt med fyrstikk, og kraftkrisen er løst. Start ved Vedums akterspeil og forlang en jevn flamme. Yess, verri vell.
Småkraftverk går konkurs og kjøpes opp av ‘utenlandske pensjonsfond?
Fordi? Kraften ‘må’ ? Selges til 2 øre, altså under produksjonsprisen!? Hvorfor?
Hvem bestemmer? Hvem hadde protestert om strømmen ble betalt med produksjonsprisen pluss vanlig fortjeneste på, altså 15 øre i nord? Bruker de ikke støm der oppe i år, på tross av at det har vært langt fra klimakrise? Hvorfor selges strømmen til en lavere pris enn i fjor?
Eller er dette et konstruert oppkjøpsraid?
nrk.no/vestland/norske-smakraftverk-er-attraktive-for-utanlandske-pensjonsfond-1.15113069
Utro tjenere i ledtog med djevelskapen vil ha det sånn. Opplagt en tilsiktet greie på å vriste verdiene ut av hendene på små foretak og avhende alt til store internasjonale selskaper.
Ingenting løses ved at norske vannmagasiner tømmes. Det er ikke det eliten har i planene, men i beste globaliststil – og AP stil hvor alle skal med – så skal det bli like dårlig for alle. Om det er norske håndverkere på polakklønn eller hedmarkinger med 20 blå halve januar skal betale samme for strømmen som folket på den spanske solkysten.
«I dette intervjuet slår Støre hardt tilbake mot partiene som vil kutte krafteksporten til Europa – og leverer et varmt forsvar av de utskjelte kablene som han sier Norge er helt avhengige av».
Helt avhengige av utenlandskablene sa Støre, noe som også Solberg presterte å si, men før utenlandskablene produserte norske vannkraftverk rundt 150 twh i året, og det norske forbruket fra industri, næringsliv, landbruk og husholdninger var rundt 135-140 twh, altså hadde Norge et overskudd av kraft før kablene.
Etter utenlandskablene produserer norske vannkraftverk rundt 150 twh i året, og det norske forbruket fra industri, næringsliv, landbruk og husholdninger er rundt 135-140 twh, altså har vi et overskudd av kraft etter kablene.
Problemet er at med Acer avtalen kan kraftselskapene tappe vannmagasinene ned under forsvarlig nivå som sikrer Norges behov for kraft, acer avtalen tilsidesetter politisk styring av kraften. Nå produserer norske vannkraftverk en kwh for 12 øre, som kraftspekulantene på det Nasdaq eide NorPool selger tilbake til Norge for flere kroner per kwh.
Før Acer og utenlandskablene betalte norske husholdninger ca 30 øre per kwh, som dekket produksjons-kostnad og alle sider ved driften. Etter Acer og utenlandskablene betaler de nå flere kroner per kwh, enda strømmen kommer fra nøyaktig samme kraftverk og strømnett som før. De betaler nettleie også, leie for et strømnett de eier, det ble som vannkraftverkene utbygd og betalt ned av oldeforeldrene, besteforeldrene og foreldrene våre.
«– Det strukturproblemet som er i Europa, med en krig som fører til bortfall av energi, det er klart at det skaper en krise som du ikke klarer å løse over natta, sier Støre».
Det spiller ingen rolle om det er krig i Europa eller energikrise i alle andre land, norske vannkraftverk befinner seg i Norge, og produserer 150 twh i året uansett.
«– Norsk vannkraft er en stabiliserende faktor som det er viktig at Norge stiller til disposisjon slik at EU kan nå sine mål, sa Aasland. – Vi kan ikke bare tenke på oss selv».
EU trenger ikke strøm fra Norge som vannkraft og vindkraft, en 50-80 twh sammenlagt fra Norge spiller ingen rolle for EU som har et forbruk på omkring 3500 twh. 50-80 twh kan i hvert fall hvert de store landene i Europa spare på enøk tiltak og energigjenvinning.
«Partier som vil stanse strømeksport, det karakteriserer MDG-nestleder Arild Hermstad som «strømnasjonalisme». Kilde: TV2 Nyheter innenriks.
Er det nasjonalisme å kreve at norske vannkraftverk som er bygget, betalt ned og eies av det norske folk, skal dekke innenlandsk behov for strøm, før eventuelt overskudd eksporteres for salg? Det er i denne sammenheng spesielt utidig å kaste nasjonalist-kortet på bordet for å stoppe kritikk. Nesten halve landet er under polarsirkelen, og billig strøm til selvkost er avgjørende for at Norge skal ha industri, næringsliv, landbruk, og at Norge med vårt klima skal være bebodd fra nord til sør.
Var publikummet i Debatten programmet tilfeldig sammensatt, og representerte det brede lag av befolkningen? I så tilfelle bekymringsfullt, for de klappet mer for Støre og Solberg enn for de som kritiserte strømeksporten. En befolkning som stoler på regjering, politikere og hovedstrømpresse og media er et lett bytte for storkapitalens politikere. De skulle rasende ha gått i taket, for regjeringen har ennå ikke beordret kraftselskapene å stoppe nedtappingen av vannmagasinene for salg til utlandet. At «Olje- og energiminister Terje Aasland (Ap) håper at kraftprodusentene er bevisste på sitt ansvar», er ikke akkurat beroligende, det er ikke en beordring, men en anmodning.
Northern Light er genial som vanlig, og mer kunnskapsrik enn jeg regner med å bli. Hva publikum applauderte i debatten er nedslående og bekymringsverdig.
Pussig også hvordan det tukles orwellsk med vokabularet.
Nasjonalistisk, er det et skjellsord(?), tydeligvis. Proteksjonisme er fornuftig, noe India har god erfaring med, så vidt jeg vet. Patriotisme er helt fint i mine øyne; det betyr ikke det samme som fremmedhat.
Populisme brukes også av de kjøpte mellomlederne under NWO som noe stygt og farlig, men jeg ønsker mer av det, og selv globalisteide wikipedia beskriver det som anti-establishment, hva nå det heter på norsk; JA, sier jeg, anti-establishment er det beste som kan skje, ingenting er bedre enn det. Helst uten altfor mye blodsutgytelse. Skjønt sånn som det nå tures frem feller jeg ikke en tåre hvis vi får kurv på kurv fulle av giljotinerte hoder.
Det kan være lurt å skifte side for mange politikere og å samarbeide i oppgjøret hvis de vil komme fra dette i live. Egentlig er de for sent, men straffen kunne eventuelt senkes fra dødsstraff til livsvarig. Kanskje jeg ønskedrømmer og er på «hopium» hvis jeg tror på rettferdighet.
Utenfor Stortinget har man ikke lov til å være horekunde – globalt.
Jeg vil minne om,nå som alt fokus er på ström hit og dit og ja alle disse flotte argumentene for og imot mer for mindre og mindre for mer og at kanskje er «arendalsuka sponset av Norsk Hydro eller kanskje tilogmed av selveste arendalsgutten selv nicolai,nei jeg glemte nesten hva jeg skulle si.
Jo,sverige har totalt 2500 vankraftverk,hvor mange har Norge ?.2 prosent av svenske kraftverk har gitt fisken mulighet til å svömme seg vei inn i innsjöer for å gyte.Hvor mange svömmeveier har de norske kraftanleggene skapt for fisken ?.2 prosent og disse svömmeveiene(laksetrapper) fungerer ikke engang som de skal.
Ja nei det bryr vi oss ikke om,vi lar kjöttkvernene gå for fullt,at fisken dör,det kan vi ikke tenke på nå,når vi redder Marionettenes sjefer i å gjöre alle til fattigmenn og treller.Ja dypt sitter «frosten» i det norske folk.
Å fysj og huff og hutte meg! skriker sportsfiskere,forskere,medier i kor,för flommet elva vår over av fisk,det skyldes overfiske,sur nedbör,lakselus og rikmannsjus,så vi freder elver,vi vaksinerer fisk,vi klorer og vi heller gift så fisken skal bli sunn,vi får fiskepoliti og fiskekort og fiskeavgift,det blir et ugjenomtrengelig system av stöy som tar fra oss gangsynet.
Og kjöttkvernene maler og maler og gir ström så vi kan jobbe for at noen skal bli rike og vi kan få kjöpe de ubrukelige produktene deres.
Kanskje noen ikke liker at vi driver dank,kanskje de synes de har rett til å bruke oss til å fylle deres lommeböker ?,ja jeg tror nesten det er sånn.
Ja,også var det dette solcelleselskapet som må legge ned pga for dyr ström !.
Det er jo litt ironisk at et selskap som skal levere duppedingser som skal gi oss billig ström,legger ned pga dyr ström,ja dette får jeg ikke til å henge sammen.
Det kan jo hende at dette «idealistiske selskapet» hadde fått rause etableringsstötteordninger og slikt fra norske skattebetalere,men at deres hovedinntektskilde hadde törket inn og at de nå syntes det var på tide å flytte til et annet skatteparadis ?.
Var det ikke nå en batterifabrikk som skulle få midler fra noe statlig,siva eller sifa ?tror jeg,ja kverna går,det er ikke måte på hvor grönt dette landet skal bli.
Et industri samfunn som er basert på bare strømproduksjon fra vind og sol, og som bruker oppladete batterier (eller hydrogen) når strømproduksjonen fra sol og vind i perioder blir kav, risikerer å ha såpass dyr energi slik at samfunnet ikke har råd til å produsere så mye nytt (av feks vindmøller og industri) bortsett fra å reparere og erstatte det som slites ut av ulike typer maskineri.
Det er et samfunn uten muligheter for økonomisk vekst.
Det at Rec Solar nå slutter å produsere ingredienser for solceller pga høye strømpriser, viser på sett og vis dette dilemma. Og situasjonen bør tvinge politikerne til å erkjenne dette dilemma. Kjernen i dette dilemma heter EROEI – energy returned on energy invested. Når energi blir for dyrt risikerer man at industrisamfunnet bryter sammen.
Denne Charles Hall (se under) har bla deltatt på oljemessen i Stavanger og har blitt intervjuet av NRK for en del år siden.
https://www.resilience.org/stories/2018-04-09/review-energy-return-on-investment-by-charles-a-s-hall/
……. i perioder blir lav
Tysklands strømnett kan bryte sammen på grunn av økende etterspørsel etter elektriske varmeovner.
Tyskland kan stå overfor strømbrudd og sammenbrudd av strømnettet den kommende vinteren, etter at innbyggerne har begynt å få panikk, og kjøper elektriske varmeovner på grunn av frykt for at gassforsyningen kan bli kuttet. Etter å ha kjøpt opp det som finnes av ved og vedovner, går tyskerne nå til elektriske varmeovner som et reservealternativ for å hindre at de fryser når temperaturen synker.
Peter Lautz, sjefen for forsyningsselskapet Stadtwerke Wiesbaden Netz, sa imidlertid til allmenn-kringkasteren ZDF at dette ville legge en stor belastning på landets strømnett. Elektriske varmeovner som kobles til samtidig når temperaturen faller, kan forårsake overbelastning fordi de bruker mellom 1000 og 3000 watt energi. «Hvis alle skrudde på en varmevifte hjemme, vil det bety at vi nesten må doble den eksisterende nettverksstrukturen i hver gate,» sa Lautz.
600 000 elektriske varmeovner ble solgt i første halvdel av 2022 alene, er en økning på 35 prosent, og dette tallet vil sannsynligvis stige ytterligere når de kaldere månedene nærmer seg. 20 millioner tyske hjem som nå er avhengige av gass og bytter til elektriske varmeovner, kan også ødelegge viktig infrastruktur.
«Blackouts vil ikke bare ramme private husholdninger, men også påvirke infrastruktur som kontantbetalingssystemer, mobiltelefonnettverk og gatebelysning, sa Martin Kleimaier fra Association of Electrical Engineering (VDE). Disse nettverkene kan også bli værende nede i lange perioder», melder Remix News.
Fra Summit News, publisert 16 August 2022, skrevet av Paul Joseph Watson.
Oversatt utdrag fra en lengre artikkel på engelsk, linker i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Germany could face power grid collaps due to soaring demand for electric heaters.
Kommentar:
Dette gjør at det er usannsynlig at det blir mulig å kjøpe elektrisk kraft fra kontinentale Europa i vinter og på vårparten. Andre land i Europa bruker også mye gass til oppvarming, og mange vil anskaffe elektriske ovner.
I denne situasjonen så har faktisk ikke den norske regjeringen beordret kraftselskapene å stoppe salg av strøm til utlandet. Energiministeren bare anmoder dem å vise ansvarlighet. I Juni var vannstanden allerede under 10 prosent av gjennomsnittet for de siste 20 årene, altså under forsvarlig vannstand, og tappingen av magasinene for salg av strøm til utlandet fortsetter. Hvis ikke nedtappingen stanser umiddelbart og det i dag, kan det bli en mulighet for at det ikke blir strøm igjen å rasjonere, samtidig som vi ikke får importert strøm.
Flerårsmagasinet Blåsjø, som skal være reservemagasin når andre magasiner har for lav vannstand, er halvtomt på grunn av kraftselskapenes hensynsløshet, og NVE griper ikke inn, for Acer har tilsidesatt myndighetsinngripen. Det tar flere vintre med mye snø i fjellene for å fylle opp igjen et magasin som Blåsjø, og mer enn en vinter for å fylle opp de andre magasinene.
Det vil si at det strøm-ranet som regjeringen har tillatt kraftselskapene å gjøre, kan føre til det helt til nå utenklige; det er en mulighet til at det ikke blir nok strøm til å rasjonere. En blackout av en landsdel over lengre tid, er ikke lenger en umulighet med et regime som ikke representerer folk og lands interesser, men EU som Norge ikke er medlem av.
» I denne situasjonen så har faktisk ikke den norske regjeringen beordret kraftselskapene å stoppe salg av strøm til utlandet. Energiministeren bare anmoder dem å vise ansvarlighet.»
Så hvis det kommer en voldekts/tyveri-bølge gjennom landet , så settes det ikke inn noe/noen til å stoppe det? ( Litt som i Sverige?)
Myndighetene anmoder bare om å vise ansvarlighet?
Godt å vite.
Tut og kjør. Riv Løvebakken. Nekt å betale skatt.
Etterpå kan vi ‘vise ansvarlighet’ .
Dette dreier seg tross alt om et stort tyveri fra den norske befolkningens egeneide/egenbetalte vannkraft. Min. Kr. 30 00, – pr, hustand ihvertfall i sør-Norge. Smånæringslivet og viktige arbeidsplasser i tillegg.
i tillegg til uro og frustrasjon som går utover folkehelsa.
Hva hadde skjedd om andre gæringer enn parti-politikere hadde utført noe liknende?
Hadde vi lukket øynene?
– ‘ Vi stemte mot’ , litt forsiktig riktig nok, ….men gi oss din stemme vær så snill. 😉
Si meg hvem du omgås så skal jeg si deg hva du er.
Fei de ut!
Vis nødvendig forakt. Bruk stemmeretten. Stem blankt.
Vi må bygge landet, i forutsigbarhet og stolthet.
Det er ei glede å kunne takke Nordlyset for innsiktsfull informasjon.
Personleg har eg eit håp om at ein blackout i Tyskland og kanskje Norge, kan føre til at straumen går i betalingsautomatane, slik at kredittkortet blir verdilaust. Slik kan kanskje bruken av kontantar som betaliningsmiddel blir bevart.
Innlegget ovanfor, anmeldelsen av Debatten, har så høg kvalitet at det bør bli løfta opp på eigen artikkelplass.
Berre to fløyparti snakka til velgarane. Det er fare for at slik folkeforakt kan føre til meir politikarforakt.
Istedenfor å bruke panelovner bør man heller satse på varmepumper og solceller (og evt etterisolering).
For tysk mekanisk industri burde det ha vært mulig å kunne satse på storstilt produksjon av varmepumper. Norge kan feks satse på produksjon av solceller og isolasjon. Men det spørs om strømmen er for dyr både i Tyskland og Norge til å kunne satse på slik storstilt produksjon av varmepumper og solceller. Prisen på isolasjon har også økt pga de høye strømprisene (strøm brukt til produksjonen av isolasjon).
Under annen verdenskrig klarte man å legge om produksjonen til produksjon av våpen og ammunisjon i enorme mengder. Men å øke produksjonen av varmepumper og solceller i disse dager ser nærmest ut til å være en umulighet.
https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/1O15ll/stroemkrisen-ber-om-milliarder-til-solcellepanel-og-varmepumper