POSTED IN Media, Tyskland

Nå nærmer vinteren seg.

Den vestlige propagandaen rakner i Tyskland.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Ukraina: Stemningsskifte i Tyskland

Av Jan Herdal

En ny meningsmåling vekker bestyrtelse i Tyskland. 40 prosent av de spurte mener nå helt eller delvis at NATO ikke gav Russland noe annet valg enn å inngripe militært i Ukraina. Det er 11 prosent mer enn i april.

44 prosent er helt eller delvis enig i utsagnet om at Russland i Ukraina kjemper mot en «global elite» som «trekker i trådene i bakgrunnen». Det er 12 prosent opp siden april.

Slikt kjetterskap skulle egentlig ikke være mulig. Russiske medier er forbudt i Tyskland som i resten av EU. Systemmediene er minst like hysterisk propagandistiske og ensrettet der som her i Norge. Dette er meninger som folk sannelig ikke kan tillate seg.

Der Spiegel, en gang for lenge siden juvelen i tysk kritisk presse, spør seg hvorfor så mange tyskere tror på «Putins tullprat (Schwachsinn)».  I en annen «seriøs» avis, Die Welt, heter det at «prorussisk propaganda» overbeviser stadig flere mennesker i Tyskland.

I de samme mediene som tier så omhyggelig om de mange protestene og demonstrasjonene på tyske torg og gater mot sanksjoner, inflasjon og uholdbare energipriser, fins det ikke tegn til selvransakelse. 

Det er ikke snakk om å innrømme folk retten til å ha en egen mening. Dette skal sables ned, latterliggjøres, eller stemples som putinisme. Hva skjedde med medienes målsetting om å legge fram de synspunkter som fins så balansert som mulig, og overlate til leseren å ta stilling?

Vi ser igjen det totale forfallet som nå gjennomsyrer de offisielle mediene. Makta har rett, og folk gjør klokt i å innse det. Hvis de ikke gjør det, har vi «verktøy», som EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen så elegant uttrykte det.

I Tyskland er disse meningene langt tydeligere i de østlige delene av landet, det vi si det tidligere DDR. Her er også partiet Alternative für Deutschland, AfD, det største partiet. Grunnen til det er at de vil ha slutt på sanksjonene, og forhandlinger med Russland.

Dette forsøkes stemplet som farlig høyreekstremisme, ja, på grensa til nazisme. Stadig flere tyskere gjennomskuer det absurde i slike beskyldninger, også i de vestlige delstatene. 

Det offisielle eventyret om «Ukraina» rakner. Det kommer det til å gjøre over hele Europa.

Forsidebilde: Adi Goldstein

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Talkene du oppgir stemmer ikke med det NRK skriver: https://www.nrk.no/urix/hver-tredje-osttysker-stotter-putins-syn-pa-krigen-1.16165202

  Forklar !

  Svar
  • Asgeir Bjørkedal
   6 november 2022 11:09

   Om du går til dei tyske kjeldene ser du at dei bruker dei same tala som Verdal og Derimot, medan NRK tydelegvis har gjort nokon knep for å tone ned den tyske motstanden mot NATO-narrativet.

   Svar
   • Torfinn Slettebø
    6 november 2022 13:46

    Bravo, Bjørkedal!

   • Helt riktig, Bjørkedal, og dette kan hvem som helst som lurer lett lese seg til ved å klikke på lenkene, i stedet for å mase på andre.

 • Tyskland ble selv utsatt for samme knepet to ganger; før begge verdenskrigene. Vestmaktene konspirerte, finansierte og organiserte helt til Tyskland så at det ble nå eller aldri og angrep først, akkurat så som Russland gjorde 24. februar i år. Der fantes ikke lenger noen valg, utenom å legge seg på rygg i fullstendig underkastelse, men det hjalp ikke noe. Planene var allerede lagt med god margin.

  Svar
  • T.L.:
   » Planene var allerede lagt med god margin.»

   Ja, noen VILLE krig. Som i dag.
   Som Hitler/nasjonalsosialistene også sa:
   Vi vil ikke krig . Men hvis dere vil ha skal dere få FULL krig.

   Det har ihvertfall gått opp for meg til fulle; at det meste av det vi har fått servert av etterkrigs’historie’, kun er historier og propaganda.
   Det viser også propagandaen vi får servert i media i dag.
   Vi kan forvente det verste. Noen VIL krig. Noen vil dele opp Russland.- Atomvåpen ble brukt dengang, uten å lykkes.

   ‘Den jødiske historiker R. G. Dommerque Tobacci de Menasse forteller oss at «Krigen mot Hitler ble erklært fordi han ville innføre en ny økonomisk samfunnsordning». Man viker altså ikke tilbake for en krig for å forsvare sitt internasjonale pengemarked og sine økonomiske maktposisjoner. Dette forteller oss at vi gjør klokt i å være forberedt på det meste og det verste. Da krigen var vunnet for de allierte, var det første man gjorde å løse den tyske sentralbanken fra demokratisk kontroll og gjeninnføre gjeldspengesystemet. Dernest innførte man uinnskrenket asylrett i Grunnloven. Tyskerne skulle ikke lenger få lov til å være en homogen nasjon. ‘
   vegtam.info/Kortsider/Detendeligefarvel.html

   ‘ Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel’
   . Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 november 2022 14:20

  Her er det pengar å spara: Noreg betalar god løn til krigsprofessor Torunn Laugen Haaland ved Institutt for forsvarsstudier (IFS):

  Ho forskar på kva som vert rekna for å vera militært heltemot i dag.

  Noreg og verda greier seg bete utan slik tulleforsking? Snakk om sugerøyr i statskassa. Legg ned heile IFS, og spar mykje meir.

  Når fekk du sist vita noko nyttig frå IFS? Har IFS noko å melda om den hemmelege avtalen til Støre om amerikanske spesialstyrkar i Nore? Ikkje eitt ord.

  Takk til Jan Herdal, forresten, for opplyftande nyhende frå Tyskland!

  Svar
  • Han bør først komme med rette tall da og ikke ønskene sine.

   Svar
   • Fester mye mer lit til, Jan Herdal sin informasjon, enn fra det tvangsfinansierte statspropagandaapparatet NRK! De har utspilt sin rolle som troverdig budbringer.

   • Asgeir Bjørkedal
    6 november 2022 11:05

    Kva tal er det du meiner er feil? Det er jo lenka til artiklar i tyske hovudstraumsmedia der du kan sjå at dei same tala er brukt.

   • Som sagt hr. «@utopenec», gå til kildene, og du vil finne at det som vanlig er statskanalvidunderet ditt som vrenge og vrir på virkeligheten.

  • Torfinn Slettebø
   5 november 2022 20:12

   PS Civita går hardt ut mot offentleg sløsing. Lat oss ta Civita på ordet. Nedlegging av IFS og FFI kan vera ein god stad å starta for å få bukt med sløsinga. Deretter FHI. Dei to fyrstnemnde har ikkje fått slutt på norske angrepskrigar eller gjort oss tryggare. FHI har ikkje gjort oss friskare.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Enda en kjent vitenskapsmann advarer:

Ikke slipp covid-vaksinene inn i kroppen din.

Forrige innlegg

Suspensjonen av kornavtalen mellom Russland og Tyrkia.

Hva dreier avtalen seg om?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.