POSTED IN NATO, Sverige

Nå lar Sverige asylretten forsvinne. Moral er bare til pynt:

Sverige starter utleveringen av asylanter til Tyrkia.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Sverige har startet sitt moralske havari for å bli medlem av en organisasjon i oppløsning. Men lysten på å bli siktet inn av russiske atomraketter som Nato-medlem er langt kraftigere enn fornuften og moralen. Det er dette vi har tenkt hele tiden. Det som skjer er derfor ingen «moralsk atombombe». Noe rotter folater den synkende skuta, mens andre…

Knut Lindtner
Redaktør

Sverige innfrir  de tyrkiske kravene – melder mediene.

Stockholm har utlevert en mann som tidligere var funnet skyldig i å ha vært medlem av en forbudte kurdisk gruppe, ifølge nyhetsbyrået Anadolu.

Sverige har utlevert til Tyrkia en mann som i hjemlandet var dømt for å være medlem av det kurdiske  arbeiderpartiet PKK, en gruppe som Ankara sier er en terroristorganisasjon. Dette rapporterte nyhetsbyrået Anadolu på lørdag.  

Dette kommer midt i Stockholms forsøk på å overbevise Tyrkias bekymringer for å godkjenne Sveriges søknad om å bli medlem av NATO.

Mannen det gjelder er identifisert som Mahmut Tat.  Han ble fløyet fra en interneringsleir i Mølndal på Sveriges vestkyst til Tyrkias største by Istanbul på fredag, ifølge byrået.

Turkish court imprisons PKK terrorist extradited by Sweden | Daily Sabah
DHA Foto

Tat har vært dømt til seks år og fem måneders fengsel av en tyrkisk rett. Han ble arrestert etter beskyldninger om å være medlem av Union of Kurdish Communities, en praraplyorganbisasjon for flere kurdiske organisasjoner, inkludert PKK. Men han greidde å flykte fra Tyrkia, og prøvde å få asyl i Sverige i 2015. 

Søknaden hans ble avslått, men han forble i Sverige. Han skal ha blitt arrestert av det svenske politiet sent i november. I forrige måned stemte den svenske riksdagen over å endre den svenske grunnloven. Det kan gjøre det mulig for Stockholm å styrke anti-terrorist lover. Det vil  blant annet begrense friheten til å være medlem av grupper som er assosiert med terrorisme.

Denne utviklingen kom mens Stockholm prøver å innfri Tyrkias krav for at Sverige skal få bli med i NATO.

Tidligere har Ankara beskyldt Sverige og nabolandet Finland for å gi ly til kurdiske «terrorister». Derfor har de truet med å blokkere deres søknader om å få bli medi i den USA-ledede militæralliansen. De to landene søkte om å få bli NATO-medlemmer i mai, etter bekymringer om Russlands militære operasjoner i Ukraina.

Russland har sagt at en utvidelse av NATO ikke vil gjøre situasjonen i Europa mer stabil eller sikker.  Og Moskva bemerker at de «ikke vil ha noen problemer» med Stockholm eller Helsinki. Likevel  vil de nok justere militæret på den nordlige flanken dersom NATO tar disse to landene inn som nye medlemmer.

Sverige, Finland og Tyrkia underskrev en avtale i juni som skulle bryte opp den fastlåste situasjonen. Men etterpå har Ankara sagt at de ikke er fornøyde med hvordan Stockholm og Helsinki innfridde sin del av avtalen. Spesielt gjelder det utleveringen av kurdiske mistenkte som de tyrkiske myndighetene vil ha utlevert.

Forsidebilde: Jo-Anne McArthur

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Sverige har ikke med dette startet sitt moralske havari. Den starten kom for mange titalls år siden -om den noensinne engang var der. Sverige har lik England tradisjoner for «downstairs and upstairs» slik at overklassen stadig og egentlig vet best -uansett valgresultat. Da andre verdenskrig var slutt så utleverte Sverige alle flyktninger fra Baltikum til Sovjetunionen uten å se til hva de hadde flyktet fra (se: De internerade balternas tragedi). Mange begikk selvmord for å slippe. Det samme skjedde med alle tidligere tyske soldater som av en eller annen grunn hadde havnet i Sverige. Samtlige, unntatt den lille håndfull som hadde kontakter, ble sendt til Russland. Derfra kom om lag 10% av dem omsider tilbake. Om Palmemordet kan enkelt sies at leser man bare det svenske politiets egne loggbøker og ingenting annet, så er loggbøkene i seg selv mer enn nok til å vise at Svenska Poliskåren var dypt involvert i drapet på landets statsminister og dets tildekking (ref. Ole Dammegård: Statskupp i slow motion). Kan en dessuten si annet enn at å gi bort sine egne borgeres leveområder til fremmede lands borgere, med den logiske konsekvens at eliten og storkapitalen fortsetter å herske gjennom oppsplittingstaktikk, er særlig moralsk høyverdig? Sverige har som så mange europeiske land innviklet seg til et oligarki i plutokratiets tjeneste, på full fart tilbake til gammel og ny adelsstands stadig våte drøm. Man skal legge merke til at hvis man tiltaler den jevne svenske borger med herværende form for kritikk så vil en automatisk se seg om før der kanskje kommer et svar. Det er nok Karl den tolvtes knekter man ennå har angst for.

  Svar
  • Takk, Larsen. Veldig informativt. Og riktig kritikk av artikkelen.
   Sveriges behandling av balterne var forferdelig.

   At vi begynner å sende ‘flyktninger’ tilbake er derimot på høy tid, er slettes ikke noe moralsk havari. Men dette er en spesielt dum måte å gjøre all den tid vesten er fullstendig lammet av etikken fra kristendommen/kommunismen/sosialismen.
   Det har til det kjedsommelige blitt bevist at man kan hjelpe langt fler i nærområdet til ‘flyktningens’ hjemland for samme pris. Derfor var Sveriges retur av baltere feil, mens retur av kurdere er mer riktig. Det å ta i mot innvandrere fra fjerne strøk har ingen ting å gjøre med å ‘hjelpe’.

   Til syvende og sist er kanskje mye av problemet forårsaket av den hvite manns feighet.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Europa, en amerikansk vasall

Europa sanksjonerer seg selv og fremtvinger en økonomisk depresjon

Forrige innlegg

Vaksinen er farligere enn det ble fortalt:

Vi aner ikke hvor mange som vil dø av den fremover.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.