POSTED IN Afghanistan, Norsk politikk

Nå kommer unnskyldningene og Afghanistanløgnene.

Her er en del av historien som skal forties.

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Begivenheter som skal glemmes.

Av Jan Hårstad

Som jeg allerede har varslet. Når det gjelder historien om krigene i Afghanistan er det både fra venstre og høyre løyet så ekstremt i Norge, at den som påtar seg jobben med å rydde opp i dette har jobb i årevis.

Her lekker fortellingen. Eventyret stemmer ikke lenger.

Etter at Klassekampen ble politisk korrekte sosialdemokrater kan vi ikke vente oss noe som helst når det gjelder internasjonal politikk. De får holde på med billigere tannbehandling.

Her skriver KK på lederplass 14 august: «Afghanistan-operasjonen var i hovedsak en gjengjeldeskrig etter terrorangrepet mot New York 11 september 2001.»

Og Aftenposten på lederplass samme dag: «Hensikten med å gå inn i Afghanistan var å hindre terrorister i å ha et fritt arnested der de kunne planlegge flere angrep mot Vesten.»

Dette er jo like synspunkter som faktisk var denne krigens media PR-kampanje. Klassekampen legger seg konsekvent gjennom mange år på det som er Natos PR-versjoner.

I en annen verden, slik historiene om Afghanistan i Klassekampen og Aftenposten befinner seg.

Det som skjedde i årene forut for siste Afghanistankrig var omfattende forhandlinger mellom USAs gigantoljeselskaper og Taliban. Taliban hadde større delegasjoner til USA som møtte folk fra Bridas, Unocal, Delta Oil og Centgas samt toppene i UD.Vi får legge til at Saudi Arabia var deleiere i mange av disse selskapene og hadde felles interesser med USAs energisektor.

Etter Sovjets fall var det først og fremst Zbig Brezinsky som leverte bøker om at det som sto på spill for USAs verdenshegemoni var erobringen av den EUROASIATISKE KORRIDOR som strakte seg fra Balkan til Kina. I dette bildet var naturligvis Afghanistan en dronning på sjakkbrettet der det lå innplantert mellom Kina, Russland og India. Og samtidig var styrtrike når det gjaldt sjeldne mineraler samt olje og gass.

Ut fra både geopolitisk og økonomisk tenkning var Afghanistan noe av det viktigste USA-saudi beskjeftiget seg med på slutten av 1990-tallet.

Men av ulike grunner gikk i Taliban mot USAs forslag. Når det gjaldt Osama bin Laden svarte de at de ville nedsette en egen kommisjon som skulle undersøke om USA hadde rett i alle anklagene rettet mot ham.

Så sommeren 2001 innkalte USA viktige diplomater fra Pakistan-India-saudi Arabia til møter i Berlin og fortalte dem at det ville bli en krig mot Afghanistan og dette var måneder før 11. sept. og krigen måtte naturligvis ha vært under planlegging år forut for Berlin-samtalene også.

Ben Laden: La Vérité Interdite: Brisard, Jean-Charles, Dasquié, Guillaume: 9782070423774: Amazon.com: Books

Den mest nøyaktige og detaljerte boken som har blitt skrevet om dette er Brisard og Dasquies  « Den forbudte sannhet» som utkom allerede i november 2001: Le verite interdite (Paris).

I ettertid er det jo humoristisk at det var palestineren Abdullah Azzam som først klekket ut ideen om globalt Jihad fra sitt rekrutteringssted i peshawar. USA ble så begeistret for dette at de sendte han til USA mellom 1985-89 hvor han mobiliserte de amerikanske muslimene for Jihad i Afghanistan. 

Den første store konferansen for Jihad ble holdt i Al-farook moskeen på Brooklyn på Atlantic Avennue.»Freedom fighters».

Og det hører til historien at maoistene i Norge ble så begeistret for alt dette at de opprettet en solidaritetskomite.

Knut Lindtner har lagt til bilder m/tekst

Forsidebilde: Anastasiia Krutota

Tidligere publisert på derimt.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Skremmende når aviser og NRK fremstiller løgn som sannhet.

  Svar
 • Vesten og President Biden trodde at den kompradorregjeringen og den Quisling hæren på over 300.000 de satte inn ville være lojal. Det var de ikke. Det var pengene og våpnene de var ute etter. Muslimer er bare lojale og tro mot Islam. Muslimer som kommer til vesten er hovedsakelig lojale til Islam. Det er materialismen, pengene, jentene og landet de er ute etter. Vi er og blir et bytte og en fiende.

  Svar
  • Jeg ser at dette tallet 300 000 topptrente soldater skulle kjempe seierrikt mot Taliban og medier og lesre sluker det rått.Spøkelseshären var og er det som kalles ghost army,de står på lønningslistene men finnes ikke.Det samme som i Irak.En haug med navn og nummer fylte opp lønningslistene men eksisterte ikke.Hvor gikk pengene da,mon tro ?.

   Svar
 • » Men av ulike grunner gikk i Taliban mot USAs forslag.»

  Takk for god ( og ny for meg ) informasjon, Hårstad.
  Om bare halvparten av det du skriver er sant, er det svært skremmende.

  – Og det mest skremmende er at ingen media, eller politikere, i Norge nevner dette.

  Svar
 • Norge hadde selvfølgelig greid seg bedre uten slike løgnaktige tullinger, og slike trojanske politikere/partier. Forby alle partier på tinget som har vært med på invasjon & bombing i Libya, Syria og Afghanistan. Kast de ut.
  Vi må ha nytt blod. Og absolutt ikke det blodet som Eide/Ap gråter.
  Det er ikke den politiske administrasjonen som forsørger nasjonen. Vi trenger ikke disse som bryter norsk grunnlov og kaster bort norske arbeidskrefter og resurser på å bombe og drepe i andre nasjoner «fordi vi vet best » :

  ‘ – Jeg tror det er en av de store strategiske tabbene. Vi kom inn i Afghanistan med de beste intensjoner, med legalitet, legitimitet og folkerettslig grunnlag. 😉
  – Bør det være siste gang Vesten går inn i et land på den andre siden av jordkloden og prøver å lage et vestlig demokrati?
  Jeg tror den konklusjonen allerede er trukket om rene vestlige intervensjoner. Libya var et unntak som bekreftet regelen. 😉
  https://www.dagbladet.no/nyheter/jeg-grater-blod/74115860

  Svar
 • tom runar jokerud
  16 august 2021 18:49

  planen for tilbaketrekking var 2015/2016. men så ble en reality artist valgt til president. og det ble ikke stuerent og kreditere han for dette. gass og olje røren, eller infrastrukturen som de kaller det, var bygget ferdig.

  Svar
 • Helt opplagt var den offisielle versjonen om terror intervensjon bare tøv, men det er nå det Lurås på resett bedøver folk med.
  Spillet om den nye silkeveien høres veldig interessant ut. men da lurer jeg på hvorfor de ikke har prøvd med bedre metoder, så som plassering av folk og bestikkelser av politikere som jo virker godt og kan neppe ha kostet så mye som krigen har gjort. Men selvfølgelig, det er jo ikke bankene som sponser USAs forsvarsbudsjett, så det har vel vært gratis uansett. Men litt mere diplomati og soft power kunne ha hjulpet langt bedre enn den totale utkastelse vi nå ser.

  Derfor ser opiumsproduksjon ut som ett sterkt svar på operasjon Afghanistan. Siden dem trakk seg ut av Vietnam har det vært betydelig mindre i omløp, inntil USA og Natos okkupasjon kom og kunne være ett skjold for sterkt økt produksjon.
  Men det har skjedd ting siden 2001 med opiumsproduksjonen i resten av verden. Tasmania har seilt opp som den nye store produsenten. Allerede i 2010 så lagde de 80% av råvarene til USAs nye opiums epidemi Oxycontin og beslektede produkter av Purdue. Tilstanden nå er overflod og overproduksjon av opiater over alt, så det passer fint med å trekke seg ut av Afghanistan.

  Svar
 • Om opium produksjonen i Tasmania og USAs regelverk for import av opiater.
  https://psmag.com/ideas/opioids-limiting-the-legal-supply-wont-stop-the-overdose-crisis

  Svar
 • Auda, USA, – der røyk det røveriet for «det internasjonale samfunnet»
  Ja, ja. Det ble vel litt i Irak, Syria og Libya? 😉

  ‘ Taliban har nå overtatt makten i Afghanistan, og kontrollerer dermed et land med svært store forekomster av sjeldne jordmetaller. Det dreier seg om anthanum, cerium og neodymium, samt årer av aluminium, gull, sølv, sink, kvikksølv og litium.
  ….Hun mener det internasjonale samfunnet bør utøve press hvis for eksempel Kina skulle søke å alliere seg med Taliban ..’
  https://finansavisen.no/nyheter/ravarer/2021/08/17/7720731/analytiker-frykter-at-kina-allierer-seg-med-taliban

  Svar
 • F. eks. terroristen som brukte våre forsvarsfly til å bombe og drepe 300 ganger flere enn terroristen ABB? Det er godt vi har deg til å passe på terrorister, Stoltenberg. 😉

  ‘ De som nå tar makten, har et ansvar for å sikre at internasjonale terrorister ikke igjen får feste, understreket Stoltenberg på pressekonferansen tirsdag.
  ….Siden 2001 er det anslått at krigen kostet minst 160.000 mennesker livet, blant dem minst 43.000 sivile. ‘
  https://www.nrk.no/urix/stoltenberg-holder-pressekonferanse-om-afghanistan-1.15612815

  ….’ – Taliban må forstå at de ikke vil bli anerkjent av verdenssamfunnet hvis de tar landet med makt. ‘

  Altså « det internasjonale verdenssamfunnet « som PRØVDE å ta Afghanistan med MAKT? 😉

  Svar
 • ‘Mange kvinner vel å halde seg inne i frykt for å bli straffa for ikkje å dekke seg til, eller for å gå ut utan ein mannleg verje ‘

  https://www.nrk.no/urix/tidlegare-taliban-kritikarar-seier-dei-er-lova-tryggleik-fra-islamistgruppa-1.15612501

  Altså omtrent samme situasjon for de som hadde vært på feil side, da Ap tok makta i Norge i 1945, og tillot hundsing av kvinner.
  I tillegg tok Apiban pensjoner, inntektsmuligheter og stemmerett fra 90 000 nordmenn/familier som Ap visste ikke ville stemme på deres parti ved kommende valg.

  Taliban gå og gjem dere. Dette greier Ap bedre. Så får vi håpe at dere ikke etterlikner Ap om noen år , og bomber Norge som ikke bruker samme klær og kultur som dere i Afghanistan.
  Eller fordi Norge fortsetter med sin terror og bomber andre land, drepe dets statsleder og stjele landets gull.

  ( Men vi KAN håpe at Norge lærer, og stiller terrorist-ledere/statsministre for retten når de bedriver bombe- terror mot andre land .
  ..Skjønt: Nato-leder Jens Stoltenberg åpner i dag for nye angrep mot Afghanistan, – hvis de ikke gjør som Nato/Norge vil.
  Vi har jo fått nye «forsvars»-fly, de må jo prøves. Det kan bli «en god trening for gutta våre», som han uttalte etter Libya-bombingen. )

  Kanskje Norge og Stoltenberg trenger litt trening i selvransakelse og selvkritikk?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

EØS – EU i forkledning:

30 års sammenhengende katastrofe for Norge!

Forrige innlegg

Hvor kommer den nesegruse tilliten fra?

Hvorfor skal vi stole på dem?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.