POSTED IN Krig-fred, Midt-Østen

Nå kommer truslene:

Vi vi fjerne Iran fra jordas overflate.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dette er ikke nor godt tegn for situasjonen i Midt-Østen. Krigen har åpnet Pandoras krukke og det er umulig å få ånden som er sluppet ut tilbake på plass igjen.

Jeg tenkte for mange år siden at Israel aldri ville kunne overleve omgitt av at arabisk folkehav hvis de ikke gjorde seg «elsket» av alle naboene sine. I stedet har de de gjort det motsatte i alle år. Resultatet er det vi nå ser.

Den som sår vind høster storm, sier et gammelt ordtak. Og det er presis det vi har fått. Resultatet er først og fremst et resultat av den jødiske statens fordriving og diskriminering av områdets opprinnelige innbyggere, kalt palestinerne i dag.

Den norske regjeringen har aldri våget å ta et oppgjør med denne meningsløse politikken for da ville de måtte utfordre USA. I stedet har vi diltet etter og trodd vi har bidratt med noe viktig gjennom Oslo-avtalen som i praksis har vært en flopp.

Det som skjer er sluttpunktet av en meningsløs og perspektivløs prosess. Og da kommer truslene. For naturligvis ser mange i Israel skriften på veggen. Vi kan risikere at hele verden trekkes med i Ragnarok fordi vi har en ledelse i USA i dag som virker like vettløse som den som sitter i Israel.

Hamas er Israels uekte barn. Det var Israel som skapte Hamas for å splitte palestinerne. Men Hamas tar ikke lenger kommando fra Israel. Vi har sett det samme med Al-Qaida. Den ble skapt av USA som et redskap mot Sovjet i Afghanistan.

Det vi ser er at alt som er gjort for sikre Israel snur seg til det motsatte. Det forteller om svært kortsiktig tenkning. Kaster en en boomerang får en den før eller siden i hodet.

Knut Lindtner
Redaktør

Israels minister truer med å «slette Iran fra jordens overflate»


Nir Barkat advarte om at fiendene ville miste søvn hvis landet hans blir angrepet fra andre fronter

Nir Barkat


Den israelske økonomiministeren Nir Barkat sa søndag at de israelske styrkene ville «eliminere» Hizbollah og målrette Iran dersom de palestinske militantene åpner en «nordfront».

«Planen til Iran er å angripe Israel på alle fronter. Hvis vi finner ut at de har til hensikt å gå målrettet mot Israel, vil vi ikke bare gjengjelde dette, men vi vil gå til hodet til slangen, som er Iran, sa Barkat til The Mail on Sunday. Han la til «ayatollahene i Iran kommer ikke til å sove godt om natten» hvis de beveger seg mot Israel.

Barkat advarte om at Libanon og den pro-palestinske militante gruppen Hizbollah «kommer til å betale en høy pris, lik det Hamas kommer til å betale».

Israel ville gå «etter lederne av Iran» om nødvendig, sa ministeren. «Israel har et veldig klart budskap til våre fiender. Vi sier til dem, se hva som skjer i Gaza – dere kommer til å få samme behandling hvis dere angriper oss. Vi skal utslette dere fra jordens overflate.»

Uttalelsen kom etter at Irans utenriksminister Hossein Amir-Abdollahian mandag sa at sikkerhetssituasjonen for Israel kan forverres svært raskt. «Hvis krigsforbrytelsene mot palestinerne ikke umiddelbart stoppes, vil flere flere fronter åpne seg, og dette er uunngåelig,» sa han.

Den iranske diplomaten forsterket senere uttalelsen og advarte USA og Israel om at hvis de ikke slutter å mishandle palestinerne, «alt er mulig når som helst og regionen vil komme ut av kontroll.» Amir-Abdollahian la til at ytterligere eskalering ville ha «vidtgående konsekvenser».

IDF og Hizbollah har gjentatte ganger utvekslet skudd siden kampene brøt ut mellom de israelske styrkene og Hamas tidligere denne måneden. Israels statsminister Benjamin Netanyahu uttalte søndag at Hizbollah ville lide «enestående ødeleggelse» hvis den offisielt slutter seg til krigen mot den jødiske staten.

Den israelske hæren gjorde flere store inngrep i Libanon for å bekjempe militantene der tidligere. Den siste invasjonen fant sted i 2006.

Den 7. oktober angrep Hamas og allierte palestinske grupper flere israelske bosetninger, noe som fikk Israel til å starte luftangrep på Gazastripen. Mer enn 1400 israelere og over 4300 palestinere er blitt drept, ifølge tjenestemenn fra begge sider.

https://www.rt.com/news/585550-israel-hamas-threat-gaza/

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Artikkelens overskrift synes å gi uttrykk for at Israel –
  (ut av det blå) – vil utslette Iran.

  Men inne i artikkelen er det et forbehold:
  … de israelske styrkene ville «eliminere» Hizbollah og målrette
  Iran dersom de palestinske militantene åpner en «nordfront».

  Altså, hvis Israel blir angrepet først.

  Svar
  • Ja, Raa.
   Da har man lov til å forsvare seg, enig.
   – Hvis Israel ikke til stadighet angriper palestinere på okkupert land, Syria, – har planer om et Stor-Israel.
   – Og stadig truer med å angripe Iran hvis de skaffer seg atomvåpen.
   Sjøl har Israel altså 200 av disse.

   ‘ I en lekket epost skrev USAs tidligere utenriksminister Colin Powell at Israel har 200 kjernefysiske våpen.
   «Iranerne kan ikke bruke én om de endelig lager en. Gutta i Teheran vet at Israel har 200, alle rettet mot Teheran, og vi har tusener», står det i eposten. ‘
   dagen.no/Nyheter/midt%C3%B8sten/Powell-i-lekket-epost-%E2%80%93-Israel-har-200-atomv%C3%A5pen-387718

   Også:
   ‘ Iranerne kan sin historie og har ikke glemt hvordan fremmede makter har tatt seg til rette i Iran i flere hundre år. Og mistanken om at britene alltid pønsker på noe lever i beste velgående. ‘
   nrk.no/urix/derfor-kalles-britene-_lille-satan_-i-iran_-_-de-ponsker-alltid-pa-noe-1.14636521

   Og bak britene stod jødiske organisasjoner/banker, ihvertfall tidligere. Hvor er edderkoppnettet deres nå nå ? WW. fortsatt, – eller bare i USA?

   ‘John Bolton, fikk raseriutbrudd, og advarte i september, at: ‘’USA vil ta i bruk ethvert nødvendig middel for å beskytte våre innbyggere og de av våre allierte fra urettmessig rettslig forfølgelse fra denne ugyldige domstolen.’’ – og la til at FNs Internasjonale domstol må ikke være så dristige at de foretar etterforskninger av ’Israel eller andre av USAs allierte.’

   Israel krever jo nå at FN-s generealsekretær går av, når FN for en gangs skyld tør å kritisere Israel. :

   ‘Det er virkelig trist at lederen av en organisasjon som oppsto etter Holocaust, har slike forferdelige synspunkter, skriver Erdan/Israel på X. ‘
   https://www.nrk.no/nyheter/israel-krever-at-fns-generalsekretaer-gar-av-1.16608947

   Enda tristere er det at det medfører fengselstraff å ville VITE, istedenfor å tro/bli med på narrativet, om gassingen av jøder.
   – Men på den måten kan jo konstruerte myter lettere bevares.

   Svar
   • Frikar, du skriver:
    «… når FN for en gangs skyld tør å kritisere Israel»

    Dette kan du ikke mene, ‘Frikar’ – når vi tenker på alle de resolusjoner
    Israel har fått av FN. Spesielt når vi tenker på de ‘manglende resolusjoner’
    som mange diktaturer skulle ha fått, hvis FN har brukt samme mål på disse,
    som de bruker på Israel.

 • Northern Light.
  24 oktober 2023 17:07

  Kina utplasserer seks krigsskip i Midtøsten midt i Israel-Palestina konflikten.

  Av Infowars.
  I mellomtiden utplasserte Pentagon to hangarskipgrupper til regionen, noe som vekket frykt for at de to supermaktene kan bli involvert i en større konflikt.

  Kina har sendt seks krigsskip til Midtøsten ettersom spenningen eskalerer i regionen over Israels konflikt med Hamas.

  Kina sendte sin 44. marine-eskorte-innsatsstyrke – fra Folkets Frigjøringshær (PLA) – til Shuwaikh-havnen i Kuwait 18 oktober.

  Konvoien inkluderer Zibo og Urumqi, begge Type 052D destroyere bestykket med guidede missiler, fregatten Jingzhou, med forsyningsskipet Qiandaohu, fregatten Linyi og et forsyningsskip Dongpinghu.

  Den kinesiske innsatsstyrkesjefen sa: «I år markerer det 5-årsjubileet for etableringen av det strategiske partnerskapet mellom Kina og Kuwait, og også 10-årsjubileet for Belt and Road Initiative. Det er håp om at dette besøket vil bidra til å lette gjensidig forståelse og tillit og fremme utveksling og samarbeid mellom de to landene og landenes militære styrker».

  Konvoien hadde vært i Adenbukta og utført regelmessige operasjoner og øvelser i regionen siden mai, og har nettopp avsluttet en marineøvelse med Oman-flåten.

  Men konvoiens tilstedeværelse i Midtøsten blir sett på som stadig viktigere, ettersom det amerikanske forsvarsdepartementet satte ut to hangarskipgrupper til regionen forrige uke.

  I tillegg har USA satt tropper på «forberedt-til å bli stasjonert»-status, i tillegg til å sende forsvarssystemer mot missiler til flere militære baser i Midtøsten i kjølvannet av eskaleringer fra Iran og deres alliansepartnere.

  I følge kinesisk stats-TV sa styreleder Xi Jinping om Israels konflikt med Hamas, «Topp-prioriteten nå er en våpenhvile så snart som mulig, for å unngå at konflikten utvider seg eller til og med kommer ut av kontroll og forårsaker en alvorlig humanitær krise».

  Fra InforWars, publisert 22 oktober 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker, video go Xmelding med video i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: WWIII Alert: China Deploys Six Warships to Middle East Amid Israel Conflict.

  Kommentar:
  Stormaktene sender store styrker og krigsskip til Midt-Østen, og det når Iran har advart Israel mot at de vil intervenere hvis Israel starter en bakkekrig i Gaza. Da vil høyst sannsynlig USA angripe Iran, og Iran har militært samarbeid og allianser med Russland.

  Hvis Russland trekkes inn for å støtte Iran, kan det eskalere til trefninger mellom USA og Russland, som har en militær forsvarspakt med Kina. Nærmere en militær konfrontasjon mellom alle stormaktene har verden aldri vært, som vil bety verdenskrig.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Folk kan begynne å tvile.

Det er viktig med ensidige medier.

Forrige innlegg

Et folkemord pågår nå i Gaza.

Langt flere dør av blokade enn av bombing?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.