POSTED IN Krig-fred, Venstresiden

Nå går venstresiden i oppløsning:

Våpen til Ukraina betyr mer krig og lidelse.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den store kontrarevolusjonen

Jan Hårstad

Arkivet her på derimot.no kan vise til at jeg i mange år har varslet et totalt sammenbrudd av marxistisk type tenkning i Norge. Det er en prosess som startet for femten-tyve år tilbake og førte til at jeg meldte meg ut av RV-Rødt for svært lenge siden.

Allikevel er det nærmest et sjokk å åpne Klassekampen 5 mars for her går de fleste berserk i å heie på Nato-våpen til krigssonen Ukraina og medlemskap i NATO- selvsagt. 

I dag søndag 6 mars skal Oslo SV ha møte om Nato og partistørrelsene er mest ihuga våpenlevrandører.

Rosa Luxemburg var en polsk-tysk revolusjonær filosof, samfunnsøkonom, politiker, forfatterinne og redaktør. Som politiker var hun medlem av SPD og USDP, men hun er mer kjent for å ha vært med på å grunnlegge Sosialdemokratiet i kongeriket Polen og Litauen, Spartakusforbundet og Kommunistische Partei Deutschlands. Wikipedia

Edvard Hoem sleit med en bok om Rosa Luxemburg i sin tid, men jeg tror ikke den ble publisert. Det han innstendig oppfordrer til i sin udødelige kronikk i Klassekampen 5 mars er at alle gamle radikalere glemmer «all politisk vanetenkning» som «Vurderer dagen i dag fra verda av i går».

Du kan si det slik at Hoems artikkel er et slags kroningsverk for tyve års arbeid med å undertrykke, fordreie og glemme de mest elementære prinsipper av klassisk marxistisk tenkning. Og alternativet som ble kjørt fram var de teoretiske og politiske fiendene til folk som Lenin og Rosa Luxemburg som rundt 1910-1917 bygget alternative bevegelser: Bolsjeviker og Spartakister.

Faktisk er det kun arven fra deres tenkning som kan forhindre driften mot en tredje verdenskrig mens Nato-Våpen til Ukraina bare akselererer dens utvikling.

Siden venstresida har begravet både Lenin og Rosa må vi minne om hva som skjedde.

Den teoretiske leder for den II Internasjonale, Karl Kautsky, skrev i 1910 at verdenskapitalismens utvikling muliggjør en evig harmoni og fred. Galskap! Skrev Pannekoek, Rosa og Lenin. Europa går svanger med KRIG.

Da hadde II Internasjonale vedtatt på alle kongresser at de skulle kjempe mot militarisering og krigsfaren.

I praksis gjorde sosialdemokratene i Europa det motsatte. Lenin nektet å tro det som sto i Vorwärts at de tyske sosialdemokratene hadde bevilget penger for militær opprustning og mante til krig.

Lenins første melding var: Den II Internasjonalisme er død. Vi må starte en tredje.

Hans politikk var:

«Den eneste riktige proletære løsningen er å forvandle den aktuelle imperialistiske krigen til en borgerkrig. Bare en slik taktikk er en virkelig revolusjonær taktikk.

Den II Internasjonale ble drept av Opportunister. Den oppgave som den 3 Internasjonale står overfor er å organisere proletariatets krefter til en revolusjonær storming av de kapitalistiske regjeringene, til

borgerkrig mot borgerskapet i alle land, for den proletariske makten, for sosialismen.»

Reassessing Ike's Warning: The Acquisition of Unwarranted Influence - Modern War Institute
Kanskje vi heller skulle snakke om de som produserer disse maskinene, om Lockheed-Martin og de andre som lever av krig.

Når SPD-lederne i Riksdagen deklamerte om folkerett, fornuft og moral, skrev Rosa: snakk heller om krigsindustrien til Krupp, Thyssen og Mannesmann. «Småborgerlig eller proletar verdenspolitikk» er spørsmålet.

Om man i sosialismens historie kan snakke om en høystående kulturell arv skarpsindighet og høy moral så er det Rosa Luxemburgs skrifter fra epoken 1910 til hun ble drept i 1919. Det er noe av høydepunktene

I den sosialistiske tenkningen. Mobiliser all europeisk arbeiderklasse til krig mot krigen. ALL! Det betyr i vår situasjon: både Ukrainsk og Russisk arbeiderklasse.

Alt det jeg her minner om skal nå fortrenges og glemmes av Hoemene, av SV og redaksjonen i Klassekampen. Det er en kontrarevolusjon innen norsk venstreside uten sidestykke noen gang. Den vil umiddelbart føre til splittelser inni partier og splittelser inni familier og ekteskap. Men som Lenin skjønte umiddelbart etter II SosialistInternasjonalens sammenbrudd: en Tredje Internasjonale vil naturlig og organisk erstatte den andre.

På det vis vil det også skje i Norge. Et alternativ til den nåværende send VÅPEN- NATO venstresida vil vokse fram.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Hvorfor vil ikke NRK sende intervjuer med Pentagonrådgiver oberst Douglas Macgregor? Fordi han sier sannheten? NRK utelater røster som ikke passer inn i NRK sitt bilde av krigen i Ukraina, også når dette er kvalifiserte personer som blir intervjuet av både FOX News og medlemmer av kongressen. Douglas Macgregor sine synspunkter hører definitivt med i bildet. Om NRK vil vise dem, er en annen sak.

  Her er et intervju med ham på Macgregor News på 4 minutter som kan være interessant for mange:
  https://www.youtube.com/watch?v=33lBq5nuc5c

  Svar
  • Ja, Kaarbø.

   Det er propaganda og ensretting i alle nasjoner som er i krig med hverandre. Det bør vi kanskje godta.

   MEN, hvorfor er Nrk, og norsk media generelt, UNISONE i samme propaganda/ensretting?
   Norge er jo ikke i krig. Vi er/burde være et nøytralt land. Og således burde alle sider i en konflikt komme fram.
   Hvorfor ikke? !
   Er Norge alliert med en av de krigførende, allikevel?
   Samme makt som presset (?) vår statsminister til å gå til krig mot Libya. ( En MYE verre og mer urettferdig angreps- krig enn den som nå foregår i Ukraina. )

   Svar
 • ‘– Europearar trur russarar er dumme. Det er enkelt å finna informasjon om krigen i Russland, om ein søker den. ‘
  https://www.nrk.no/kultur/russarar-om-sensuren_-_-me-er-ikkje-dumme_-me-finn-informasjon-om-kva-som-skjer-1.15881998

  Men Norges bombing av Libya var det tydligvis få nordmenn som søkte etter. Så da er altså nordmenn dummere enn russere. (?)
  Og norsk media «sensurerte» ikke den verste angrepskrigen ( og mye verrre enn i Ukraina) i Norges historie. – De lot bare være å skrive om den. ;-)

  Når myndigheter og media går i tospann i Norge, da trengs ingen sensur.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  8 mars 2022 20:12

  Oslo har fått «Ukrainas plass» ved den russiske ambassaden. Kva med «Libyas plass» ved Noregs bank?

  Svar
  • Ja, ved Norges bank hadde vært tydelig. For å minne Stoltenberg på at han må passe på gullet vårt.
   Libyas milliard- gull er det jo forseint å berge.

   Og USA/Nato involverer seg i denne krigen også. Ikke så rart, det er vel egentlig deres krig. Ihvertfall en krig de planla og ønsket :

   ‘ Polen overfører flyene til den amerikanske Rammstein-basen i Tyskland og sier at de er til USAs disposisjon.
   Det skjer etter at USAs utenriksminister på søndag sa at de sammen med Polen jobbet for å få på plass en avtalen som kunne forsyne Ukraina med fly. ‘
   https://www.nrk.no/nyheter/krigen-i-ukraina-1.11480927#1.15884450.1.15884450

   Svar
  • Wasan Totland
   8 mars 2022 21:33

   Hovmod står for fall. Jeg husker da trålvaiere ble kuttet og besøk i Nikel ble avvist selv om vi hadde finansiert renseanlegget der. Nå er nikkelprisene så høye at de starter vel opp igjen?

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Globalister fortsetter kampanjen, selv om arenaen er en annen

Krigen mot menneskeheten

Forrige innlegg

Krig og fred:

Det store problemet

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.