POSTED IN Endring av politikken, Helse

Nå er det bare tiltakene som dreper.

Stor demonstrasjon i London mot tiltakene.

0
Print Friendly, PDF & Email

Det er på høy tid at protestene kommer. For denne tilstanden kan ikke fortsette i noen land, heller ikke i vårt eget. Kan det være tillat ifølge norsk grunnlov å nekte mer enn ti mennesker å samles privat i Oslo? Dette lukter diktatur i lange baner, men de fleste godtar det fordi de tror det er til vårt felles beste.

En buss med pensjonister har kjørt en uke rundt i Sør-Norge. De fleste viste seg å være smittet med Korona. Bussen var altså ifølge myndighetene reine pest-boksen. Nå må naturligvis alle lokalsamfunn hvor bussen har stanset stenges og befolkningen testes? Det blir for mye, det kan vi ikke. Men hvis Korona er livsfarlig må vi ikke det, eller?

Hvordan kan en unngå å bli smittet i løpet av en uke når en sitter sammen i et slik rom som dette?

Er noen av pensjonistene i bussen døde av pesten? Nei, de visste ikke engang at de var smittet. Det var derfor reisen ikke ble stoppet. Var alle smittet? Nei, heller ikke det. Var den ikke så smittsom likevel? Har vi en sykdom når en ikke er syk?

Og det forteller egentlig alt om hva dette dreier seg om, eller ikke dreier seg om. En konstruert sykdom som ikke lenger eksisterer i Norge som folk ikke merker noe til. Men tiltakene merkes. Ikke bare svir de. De ødelegger livene til stadig flere mennesker.

Derfor kommer nå protestene mot tiltakene. Og de kommer ikke for tidlig, men alt for seint. For det er tiltakene som dreper, ikke den lille sykdommen som nå er borte.

Knut Lindtner

«Vi er ikkje einige!»

Svære folkemengder i London-opptog mot Covid-19-tiltaka

RT 26. september, 2020

Demonstrantar strøymde til Londons gater for andre helg på rad for å lufte sin misnøye med koronavirus-retningslinjene. Politiet åtvarar om at dei vil bryte opp folkesamlinga dersom dei protesterande ikkje følger reglane for sosial distansering.

Mange tusen demonstrantar samla seg på Trafalgar Square på laurdag, og nokre augevitne hevda at oppmøtet var endå større enn ved ei liknande samling førre helg.

Demonstrantane heldt plakatar, veiva med britiske flagg og applauderte for talarane. Ved eitt høve kunne ein høyre taktfaste rop om «fridom», medan folk plystra og klappa.

Protesten, kalla ‘Vi er ikkje einige‘, fekk ei åtvaring frå London-politiet Metropolitan Police, som sa dei ville intervenere om ikkje retningslinjene for sosial distansering vart følgde.

Bilete frå RTs video-byrå, Ruptly, viser at plassen er fullpakka av folk, dei fleste utan masker.

https://youtu.be/RVqDKi8Qr6A

Toby Young, generalsekretær for Free Speech Union (Unionen for talefridom), uttalte i ein tweet håp om at handhevarane av lova ville la gruppa protestere, «slik dei gjorde for [Extinction Rebellion] og BLM».

Sist laurdag vart over 30 personar arresterte etter eit basketak mellom politi og demonstrantar.

Den britiske regjeringa har møtt betydeleg motstand etter at dei innførte nye, strenge reglar i september, som dei seier er til for å stoppe spreiinga av Covid-19. Folk har no forbod mot å treffast i større grupper enn seks, og dei risikerer svære bøter dersom dei nektar å gå i sjølvkarantene etter å ha fått ordre om det av helsepersonell. Restaurantar og pubar fekk nyleg instruks om å stoppe serveringa klokka 10 på kvelden. Landet har sett eit stort oppsving i nye koronavirus-tilfelle, men det har ikkje ført til nokon merkbar auke i dødstala.

Omsett av Monica Sortland

https://www.rt.com/uk/501779-trafalgar-lockdown-protest-londo-video/?fbclid=IwAR1dUSZXTryCbvPytb65SVlDxV3hvntUsVF-Tqq82JRiXroyFnA994OZI2I

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stadig mer uholdbar situasjon i Irak:

USA truer med å trekke ut ambassaden.

Forrige innlegg

Styrkeforholdet i verden skiftar no raskt:

Vesten treng sjelegransking!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.