POSTED IN Krig-fred, Migrasjon og flyktninger

Myndigheter i Litauen:

Det er urettferdig at ukrainske menn slipper unna militærtjeneste som flyktninger.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russland bryter nå gjennom den forsterkete fronten i Ukrainkrigen på flere frontavsnitt. Og utviklingen skjer svært raskt. Årsaken er ikke bare at Ukraina mangler utstyr og maskiner, men de mangler i høyeste grad folk. Ulikevekten mellom de to hærstyrkene forsterker seg hele tiden.

Mens Russland hele tiden rekrutterer nye frivillige er et et økende antall ukrainske tropper i ferd med å gi opp og stadig flere overgir seg nå uten kamp.

Mens Russland bruker lang tid på opplæring av de nye soldatene, moderne krigføring med kompliserte maskiner krever dette, sendes de mer eller mindre tvangsrekutterte ukrainske troppene direkte til fronten etter kort tids opplæring.

Enkelte landsbyer langs frontlinjen ser nå slik ut.

Men russiske tropper avløses blir de ukrainske troppene værende langs frontlinjen uten avlasting eller permisjoner. Noen har deltatt i 2 sammenhengende år nå og vil dimitteres. Mange ukrainske soldater klager, men det er ikke mulig å gjøre noe med det på grunn av soldatmangel. I NRK intervjues bare utvalgte ukrainere som er positive til å fortsette krigen. Det er Goebbels-journalistikk.

Nå skal voksne menn i alderen 18 til 60 år som har forlatt landet fordi ikke vil i krigen tvangs-sendes tilbake, hvis de ukrainske myndighetene får det som de vil. Og noen ledere i EU-landene synes det er en god ide.

Humanismen og friheten som de skryter av i vest er altså bare et munnhell (tomme ord). Når det kommer til handling og situasjonen settes på spissen blir prinsipper og idealer forlatt. Russland må stanses og da er åpenbart det meste plutselig tillatt.

Har noen hørt om fred, avspenning og nedrustning? Inngåelse av forpliktende avtaler som overholdes? Men da må vi få nye ledere i vest og ikke falskspillere som vi nå holder oss med. Hadde de franske og tyske lederne holdt avtalene de inngikk med Russland i 2014/15 ville vi ikke hatt krig i dag.

Knut Lindtner
Redaktør

Nok en EU-stat kan hjelpe Kiev med å jakte på menn i vernepliktig alder.

Litauen kan følge etter Polen når det gjelder å hente inn kampdyktige ukrainere, har forsvarssjefen der sagt. 

Den litauiske forsvarsministeren Laurynas Kasciunas har innrømmet at Ukraina «har stor mangel på mobiliserings-reserver» etter at Kiev inndro muligheten til å få nytt pass for menn i vernepliktsalder som bor i utlandet. Ukraina har sperret muligheten til å få fornyet dokumenter på konsulatene. Det vil gjelde for alle menn mellom 18 og 60 år som bor i utlandet, om de ikke er skikkelig registrert for mobilisering.

Litauens forsvarsminister Laurynas Kasciunas.

Polen foreslo på onsdag at de eventuelt kan hjelpe Kiev med å jakte på deres borgere. Mens Litauen fortsatt ikke er klar til å komme med konkrete tiltak på egen hånd, vil de ganske sikkert ta samme avgjørelse som sin EU-nabo, fortalte Kasciunas til reportere i parlamentet på torsdag.

«Denne beskrivelsen stemmer … men det er for tidlig å si hvilke tiltak det vil medføre», sa ministeren, og la til at alternative kan være å komme med begrensninger for slike personers   adgang til «sosiale fordeler, arbeidstillatelse og dokumenter». «La oss vente og se hva Polen vil gjøre, kanskje det også kan passe for Litauen», la Kasciunas til.

«Naturligvis vil ingen dra rundt og samle dem opp og sende dem til Ukraina – det vil ikke skje». Ifølge tjenestemenn i EU er det bortimot 860 000 ukrainske i kampdyktig alder som bor i EU. 

Kasciunas sier «det ikke så mange» som nå holder til i Litauen. Men han kan ikke gi noe eksakt tall.

«Ukraina mangler sårt mobiliserings-reserver… det er ikke rettferdig overfor de som kjemper for landet sitt», argumenterer Kasciunas med, og gjentar sin polske motpart som sier at ukrainske soldater «er i sin fulle rett når de anklager sine likemenn som sitter spredt rundt omkring i verden».

Utenriksminister Dmitry Kuleba påsto på tirsdag at avgjørelsen om å frata ukrainske menn i utlandet deres rettigheter er «rettferdig», og helt på linje med de kontroversielle militære mobiliserings-reformene som president Volodymyr Zelensky vedtok som lov denne måneden.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Norvald Aasen
  28 april 2024 11:11

  Er det så unaturlig at vettuge og ansvarlige ukrainske menn ikke ønsker å dø i NATOs, Stoltenberg’s og Vestens krig mot Russland? Jeg forstår dem så inderlig vel!

  Svar
 • Som med individer blir det med nasjoner. «Stole på europeere, er du morsom?», tenker de vel klokelig i Afrika; «vi vet jo hvordan de er: de stjeler, de lyver, de dreper og steriliserer våre barn med deres giftige «medisin», gjør oss og våre barn til deres gruvearbeidere og påtvinger oss kirkelig kyskhet og greier; vil vi ha noe med dem å gjøre hvis vi ikke må? Nei, tusen takk, heller Kina og Russland»

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  28 april 2024 16:57

  Bra at ukrainsk ungdom ikkje vil døy for Nato, men ein del ukrainarar misbrukar mottakarlanda:

  https://sputnikglobe.com/20240428/runaway-ukrainian-nationalists-warmonger-from-abroad—italian-journo-1118158376.html

  Artikkelen handlar mest om Italia, men inneheld lenkje til fæl episode i Polen. Den kjem NRK aldri til å fortelja om.

  Svar
 • «Har noen hørt om fred, avspenning og nedrustning? Inngåelse av forpliktende avtaler som overholdes? Men da må vi få nye ledere i vest og ikke falskspillere som vi nå holder oss med. Hadde de franske og tyske lederne holdt avtalene de inngikk med Russland i 2014/15 ville vi ikke hatt krig i dag.»

  Nettopp.

  Zelensky ble valgt av innbyggerne for å avslutte krigføringen mot Donbaskt og Luhansk, og fredsdrøfte med Russland. Han svek velgerne, etter PRESS fra USA/vesten/Nato.

  Ikke noe nytt under solen.
  Fredsdrøftinger/forslag ble avslått også før Nato-Stoltenberg bombet Libya, – med våre ‘forsvars’-fly.
  Noen VIL krig.

  Og 2. verdenskrig.
  Noen VILLE krig:

  ‘ Det faktum at Churchill til de grader var korrupt og kjøpt av sterke finanskrefter som var villige til å gjøre ALT for å provosere frem krig er liksom ikke skolepensum. Det faktum at Churchill ga spesifike ordre til ambassadepersonell osv i utlandet om å spesifikt IKKE ta i mot Tyske diplomater eller dokumentasjon fra disse, nettopp fordi Churchill ikke hadde til hensikt å ta i mot noen av fredsforslagene den Tyske ledelsen gjentatte ganger forsøkte å få levert til britene for å UNNGÅ krig for en hver pris er heller ikke skolepensum.
  Tyskland ville strekke seg SVÆRT langt for å unngå krigsutbrudd og for å finne en fredelig løsning på uenighetene bl.a. i forbindelse med Polen.
  Det faktum at 2 verdenskrig IKKE ble provosert frem av Tyskland, men av britisk ledelse kjøpt og betalt av jødiske kapitalkrefter er på ingen måte skolepensum, siden det betyr at en kan kaste omtrent alt av politisk korrekte historiebøker på dynga og alt må skrives om. Verden vil bedras.’

  Etter krigen. Da Churchill ikke lengre stod i fare for å gå økonomisk konkurs. Og hadde fått hjelp for sine depresjoner:

  ‘Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel. ‘ 
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  Altså den samme kampen som mot Russland ( og Kina) i dag.

  Og 1. verdenskrig
  Noen VILLE krig:

  ‘Det hevdes at britisk «etterretning» er innebygd i amerikanske myndigheter – noe som bidrar til å holde politikken på rett spor. Det er kanskje verdt å merke seg at Lord Rothschild (Lionel Walter Rothschild) gikk med på å bringe USA inn i krigen på vegne av den britiske IFF.
  Wilson, som hadde blitt valgt på et anti-krigsløfte, ber om en krigserklæring 2. april. Senatet stemte for krig 4. april og huset 6. april.
  Som en konsekvens møttes den sionistiske politiske komiteen på Imperial Hotel i London 17. juli, og produserte det første håndskrevne utkastet til det som skulle bli Balfour-erklæringen. Dette ble modifisert av Lord Balfour som sendte en maskinskrevet versjon til Leo Amery som var ansvarlig for den endelige formuleringen før den ble returnert til Lord Rothschild for å videresende til sionistene. Så uansett hva etterretningstjenestene gjorde, var det til slutt sionistene og Rothschild som, mot fornuft, etikk og offentlig vilje, presset USA inn i første verdenskrig. ‘

  Nå vil Nato-Stoltenberg at denne krigen også skal vare i minst 5 år, og samler inn penger og våpen til dette.
  Til en ny verdenskrig. – Som de antagelig vil avslutte på samme vis – med atomvåpen?
  Fordi de samme bakmennene fortsatt arbeider for
  En verden, En leder, og En valuta. – Og kontroll over ‘verdensvalutaen’/’reservevalutaen’,
  – og dermed totalkontroll.

  Svar
 • Tyskland var INDUSTRIELT, ikke militært sterke.
  Det var dette som var trusselen for de som ville ha totalkontroll og styre verdenshandelen.

  Nå er Russland, av nødvendighet, ( akkurat som Tyskland måtte bli) også militært sterke.

  Og vi vet nå også at at England/Churchill hadde tenkt å bruke sennepsgass i bomber i 1943. Selv om dette var forbudt. Altså en krigsforbrytelse.
  Og brudd på avtaler, dengang. Som nå overfor Russland.:

  https://historienet.no/krig/2-verdenskrig/giftgass-redder-millioner-av-liv?utm_source=nettavisen.no&utm_medium=partnerskab&utm_campaign=trafikpartner&utm_content=ape

  Hva vil disse bakmenne bruke av ulovlige våpen denne gangen?
  Biologiske våpen? Virus? Bakterier? Atomvåpen?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Larry Johnson til FNs sikkerhetsråd om North Stream sabotasjen:

Følg pengene!

Forrige innlegg

Landet med utenlandske finansierte fargerevolusjoner.

Georgia vedtok en omstridt lov.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.