POSTED IN Endring av politikken, Frankrike

Mye rart vi ikke får vite:

Mislykket Macron-møte med pressen. Franske fremmedlegionærer i Ukraina.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne kommentaren er hentet fra nettstedet Strategic Culture Foundation og er skrevet av redaktøren Finian Cunningham. Jeg har valgt å oversette den av to viktige grunner. For det første forteller den en interessant historie om hvordan vestlige ledere gjør grep for å øke sin oppslutning i befolkningen. Macron forsøker å kopiere Vladimir Putins maraton-intervuer med pressen som sendes direkte på russisk TV. Disse bidrar i stor grad til å styrke hans popularitet i befolkningen og gir han en automatisk autoritet.

Kan vi tenke oss Joe Biden gjøre noe slik? Macron forsøkte seg og ifølge meningsmålingene gikk det dårlig. En må ha en god politikk overfor egen befolkning for å få til noe slikt. Denne kontrasten forteller sitt over det politiske havariet som nå finner sted over hele Nato-området. Vi merker oss at dette Macron-intervjuet ikke er en stor nyhetssak i norske medier hvis det er en nyhet i det hele tatt?

Wagner-gruppens logo.

Det andre som kommer frem i denne artikkelen er bruken av franske fremmedlegionærer i Ukraina forkledd som leiesoldater. I praksis er Frankrike med et slikt tiltak nesten i åpen krig med Russland. Hadde noe lignende skjedd i en tenkt krig mellom Mexico og USA ville vi fått krigserklæring fra USA mot Russland hvis det ble oppdaget folk fra Wagner-gruppen som deltagere.

Det er nesten ingen nøytrale Nato-land i Ukraina-krigen. Omtrent alle deltar med sine bidrag – ikke minst Norge. Hva gjør vi når krigen snart er tapt?

Knut Lindtner
Redaktør

Macron har involvert landet sitt i en hensynsløs skjult krig med Russland – Totalt bedrageri av det franske folket.

Av Finian Cunningham

Frankrikes president Emmanuel Macron forsøkte denne uken å fornye sin gjennomhullete autoritet over en nasjon som ser ut til å ha blitt lei av denne selvhøytidelige sjarlatanen.

På en spesiell mediekonferanse på to og en halv time som ble sendt til nasjonen, virket det som om Macron tok et blad ut av den russiske presidenten Vladimir Putins bok. Putin holder en årlig maraton-pressekonferanse med spørsmål fra journalister og publikum om alle og en rekke nasjonale og internasjonale spørsmål.

Det gikk ikke så bra for Macron som endte opp med å virke som om han ba om å bli gitt respekt.

Det er ingen tvil om Putins kontroll over svarene på spørsmål. I løpet av fire timer kan han holde publikums interesse oppe med overbevisende rasjonelle argumenter, og gjøre poengene sine med omfattende fakta og tall. Putins godkjenningsvurdering i den russiske offentligheten stiger konsekvent høyt i det som kan utledes som ekte respekt for hans lederskap.

Det gir en tro på at enhver vestlig leder kan sammenlignes ved at de frikjenner seg selv gjennom å snakke fritt i flere timer om forskjellige emner. Biden, Sunak, Scholz og Trudeau er gespenster som vil falle gjennom under enhver slik gransking.

Macron prøvde å gjøre en Putin denne uken med sine nasjonale medier, og det franske folket var ikke imponert. Meningsmålinger viste, sitert av NPR Radio, at et stort flertall (64 prosent) av franskmenn mislikte presidentens prestasjoner og det han presenterte av synspunkter. Han ble kritisert for å fremme reaksjonære ideer.

Kan vi tenke oss denne figuren møte pressen i 4 timer direktesendt?

Macron snakket mye om behovet for nasjonal enhet og gjenoppretting av Frankrikes internasjonale rykte. Han ba om en «borgerlig opprustning» som var en merkelig måte å fremme nasjonal fornyelse på. Det luktet av fascisme. Som store deler av stemmen hans ga inntrykk av, hørtes Macron usikker, autoritær og sjåvinistisk ut. Hans synspunkter var mer påstander enn begrunnede argumenter. Han var åpenbart bekymret for populariteten til opposisjonsleder Marie Le Pen, og han bortforklarte henne som leder av et «løgnens parti».

Ikke et lurt trekk av Macron, spesielt når mange franske innbyggere kan se at Monsieur Le President selv er en åpenbar løgner.

Under sin appell til nasjonen, fremførte Macron den omvendte argumentasjonen at Frankrike må støtte det ukrainske regimet med enda flere milliarder av euro fordi, som han glatt fremførte som en blank løgn, hvis Russland vinner krigen i det landet (en krig igangsatt av NATO), da ville Putin fortsette en ekspansjonistisk invasjon av Europa.

Snakk om absurd skremselspropaganda. Macron må ta landsmennene sine for fullstendige idioter for å drive med slik svineri i den primære sendetiden på TV.

Macron sa at hans landsmenn og kvinner må bli enige om å levere flere Scalp-kryssermissiler til det (naziforbedrende) Kiev-regimet for å fortsette angrep på russisk territorium, slik som angrepene på Belgorod rundt nyttår som drepte dusinvis av sivile. Disse fransk-leverte missilene har også blitt brukt målrettet mot det russiske territoriet Krim.

Akkurat som Macron opphøyet angivelige franske verdier, viste det seg at et helt kompani med franske leiesoldater ble drept i den ukrainske byen Kharkov av et ødeleggende russisk missilangrep. Minst 60 franske spesialstyrker ble sprengt i stykker. Paris avviser at franske styrker ble drept.

Fra missil-angrepet i Kharkov.

Russland tilkalte den franske ambassadøren i Moskva dagen etter for å levere en offisiell irettesettelse til Paris om involveringen av troppene i krigen. Dette er på ingen måte en ny oppdagelse. Amerikanske, britiske, kanadiske, polske og andre NATO-leiesoldater har lenge blitt oppdaget av Russland som uoffisielle deltakere i den to år lange konflikten. Franskmennene har tatt en særlig betydelig rolle i å sende fremmedlegionærer til Ukraina for å kjempe mot Russland.

Macron har involvert landet sitt i en hensynsløs skjult krig med Russland – alt i total bedrag av det franske folket.

Dette fører til løgn om krigens virkelige natur i Ukraina. Det er en USA-ledet NATO-proxykrig mot Russland, som Russland vinner til tross for alt av utenlandsk våpen, finansiering og tropper.

Macron, den patetiske marionetten som ser ut til å ha storhetsvrangforestillinger som om han er en reinkarnasjon av Napoleon eller De Gaulle, senker landet sitt inn i en fåfengt, men hensynsløst farlig krig med atommakten Russland.

Hvis Macron brukte milliardene han har brukt på å støtte opp et korrupt nynazistisk regime i Kiev på å finansiere franske offentlige tjenester og betale franske arbeidere en anstendig lønn, ville kanskje ikke den franske offentligheten ha så mye forakt for den tidligere Rothschild-investeringsbankmannen som sitter i Elysée-palasset.

Macron ble valgt til president i mai 2017 med løftet om å «gjenopprette fransk storhet». Han ble gjenvalgt igjen så vidt i 2022. Men hans løgner, tomme løfter og vrangforestillinger innhenter ham endelig.

I likhet med andre vestlige såkalte ledere, har den franske presidenten kastet landets økonomi for å drive en USA-ledet skjult krig mot Russland i Ukraina.

Krigshissingen skjer bak ryggen til den vestlige offentligheten gjennom bedrag.

Macron og andre vestlige ledere beklager tapet av deres politiske autoritet som om det er et slags mysterium eller resultatet av russisk propaganda og feilinformasjon. Årsakene til den økende offentlige forakten av vestlige politikere er åpenbare for alle bortsett fra løgnere.

Oversatt og bearbeider av redaksjonen

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

  • God ide! Maratonpressekonferanse for vestens ledere! Ingen består testen som Putin. Fiasko for grandiose, lille Macron. Kanskje flere har lyst å prøve seg? Støre tilgjengelig for pressen på direkten i timevis? Biden vil bare komme til å sovne. Trudeau? Kristersson? Sunak? Rutte? Scholz? Sanchez? Garantert fiasko for hele gjengen.

    Svar
  • 4 timers sending med tåkefyrsten Støre hadde sendt meg rett i dyp søvn. Makan til kjedelig fyr skal man lete lenge etter.

    Svar
  • Jeg har lenge lurt på hva som er Natos mål i Ukraina, i og med at det synes som opplagt at krigen er tapt for Ukraina. Nå ser det imidlertid ut som Nato planlegger å sette inn Nato-soldater i Ukraina. Dersom dette skjer, er det opplagt at krigen igjen er helt åpen.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Plagiat-sakene:

Borch og Kjerkol-sakene er ille, men det store plagiatet er verre!

Forrige innlegg

Løser en krisen regjeringen har brakt landet i på denne måten?

I Tyskland vil en forby opposisjonspartier.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.