POSTED IN Asia

Møte i Asean-landene:

Ble USA på nytt utspilt av Kina?

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av pensjonert oberstløytnant Einar Magnus Ødegård.  

På Channel News Asia fra Singapore står i dag 7. juni 1500 lokal tid et nyhetsoppslag:

Utenriksministerne i ASEAN er i Chongqing for møter med utenriksminister Wang Yi. Ett møtetema er situasjonen i Myanmar, fortalte det korte TV-innslaget.

Videre:   ASEANs utenriksministre uttaler fra Chongqing: ‘Skyggeregjeringen’ i Myanmar har ingen tillit. 

Malaysia calls on Myanmar to end killings, release political detainees
Fra Asean-møtet.

 

Kortene er lagt: Militærkuppet i Myanmar var nødvendig for å svekke Vesten undergravingsarbeid i landet.

San Kuy som en tid hadde betydelig innflytelse i landet arbeidet skjult for å fremme Vestens interesser. Hun måtte stoppes av hensyn til både Myanmar og hele Indokinas beste. Australia har hatt mange ‘rådgivere’ omkring denne kvinnen, med tydelige ‘råd’ om ytringsfrihet, politiske fanger og bankenes utlånspolitikk, beskjedent oppfattet av meg langt fra Myanmar. 

I Myanmar som i flere andre asiatiske land opererer australske agenter på vegne av både hva USA og UK prøver å oppnå: Undergrave ethvert forsøk på at landene skal føre en politikk ‘mot deres egne interesser’. Som historien viser, prøver Vesten fortsatt å kontrollere Asias innenriks- og utenrikspolitikk.    
   

Etter at protester er stilnet i Myanmars byer og folket avhengig av å tjene penger til det daglige brød, kommer sakte og sikkert ASEAN under Kinas utenrikspolitiske egentlige ledelse på banen med et møte i Chongqing.  Selv om Vietnams egen utenrikspolitikk ikke lar seg styre fra Kina, ser vietnameserne like sikkert at en ny vestlig verkebyll ikke må få gro opp i Myanmar, og derfor kan si seg enig i at asiater alene skal styre landene i Asia, også Myanmar.

Vietnams historie er for blodig til at lederne der vil tillate at en ny vestlig koloni etableres i Indokina. På sikt vil verkebyllen kunne spre seg til de omliggende land.  Derfor måtte militærkuppet komme, for å kunne etablere et nytt styre i landets og Asias interesse.

Rulletekst på CNA 2000 lokal tid: ‘USA is outraged over China foreign minister meeting ASEAN ministers’.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Kjell Aasen
  9 juni 2021 17:18

  Stay put down there – good to hear from you!

  Svar
  • Holder fortsatt stillingen. Tilgang på sannferdige nyhetsmeldinger er begrenset til hva de forskjellige land ønsker å la offentligheten få vite.
   Uten å opplyse kilde meldte Al-Jazzera 22. mai at Kinas flåte ‘Blå Skip’ i CIA-språk, kalt maritim militsia av andre er hele 3000 . Sant eller usant kan ikke bestemmes. Sikkert er at 3-400 slike opptrådte som en godt ledet marinestyrke ved to forskjellige situasjoner i april. Da måtte de 7 basene i Spratly bli sikret mot amerikansk landsetting av infanterister. Våpen ombord kan være mange, missilteknologien åpner for det.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stortingsrepresentanter

Ikke for å tjene folket, men penger og karriere

Forrige innlegg

Norsk podkast:

Mikrobiolog advarer mot mRNA-injeksjoner og bruk av PCR-tester.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.