POSTED IN Ytringsfrihet

Motdemonstrasjoner: Forby dem.

De vil bare kneble ytringer med vold

7 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Alle bør har rett til å ytre seg og demonstrere. Skal vi ha et demokrati, kan ikke én politisk gruppering få rett til å bestemme at andre ytringer enn sine egne er forbudt. Praksis viser at det eneste formålet med motdemonstrasjoner er med vold å hindre andre i å ytre seg og demonstrere. Derfor bør motdemonstrasjoner forbys. Ikke totalt, men motdemonstrasjonene må gjennomføres til andre tider. En dag eller to seinere. Slike demonstrasjoner vil kunne mobilisere mange flere, ikke bare slåsskjempene som har planlagt vold med steiner og glassflasker. Og de demonstrasjonene vil ha langt større politisk betydning. Hvis politikk er noe mål, da…

Fra politikus.no

Grunnlovens § 100:
«Frimodige ytringer om statsstyret og hvilken som helst annen gjenstand er tillatt for enhver.»

Politidirektør Benedicte Bjørnland sier på politiets hjemmeside 25.08.20:

– For et demokrati som Norge står ytringsfriheten svært sterkt. Det er grunnlovsfestet. Det betyr igjen at man har rett til å demonstrere og ytre seg, selv om man har meninger og synspunkter som oppleves sårende, krenkende eller provoserende for andre, sier politidirektør Benedicte Bjørnland.
Hun understreker at politiets rolle ikke er å stoppe demonstrasjoner eller ytringer.
Som oftest går demonstrasjoner i Norge fredelig for seg, heldigvis. Bare i Oslo er det rundt 6 000 arrangementer og demonstrasjoner i året, og kun et lite antall ender med at politiet må gripe inn for å opprettholde ro og orden.
– Men vi ser at i enkelte tilfeller i det siste har det møtt opp personer som ønsker å utøve vold. De har med for eksempel stein, glassflasker og egg og virker å ha planlagt voldelige handlinger. Dette er ikke akseptabelt, og politiet vil gripe inn hvis dette skjer, også i fremtidige demonstrasjoner.

For og imot hat, eller for og imot ytringer?
Hva er stridens kjerne? Voldsfantastene vil ha det til at det står mellom hat og ikke hat. Men det dreier seg om retten til ytringer og demonstrasjoner. De som anklages for hat vil selvfølgelig benekte at de står for hat. Akkurat som representanter for de tre mest kjente hatefulle religionene alle sier de står for fred og kjærlighet. Det er sjølve de demokratiske rettighetene som slåsskjempene utfordrer. Og det er alltid samfunnets sterkeste som tjener på at ytringsfriheten innskrenkes. Slåsskjempene i Tjen Folket, støtta av nettstedet For venstresiden og Bergen SVs leder viser i praksis hva fascistisk politikk er: Vold mot ytringer en ikke liker.

SIAN er religiøs sjøldyrking, 
motdemonstrantene fascismens stormtropper
Det er vanskelig å si dette uten å bli framstilt som en tilhenger av SIANs aksjonsformer. Sjøl om islams politiske kamp mot sekulære stater i Midtøsten også kan bli det dominerende kravet i Europa, må en bare slå fast at SIANs måte å jobbe politisk på, er hinsides enhver form for seriøst politisk arbeid for å få oppslutning. De driver bare sekterisk religiøs sjøldyrking. Det er som Rolf Utgård skriver i NRK ytring:

Uten volden og dumskapen fra antirasistene, ville svært få brydd seg om SIAN.
Noen må ta ansvar og stoppe den ansvarsløse og farlige utviklingen i kampen mot «Stopp islamiseringen av Norge» (SIAN).

Det blir nok svært vanskelig å stoppe denne utviklinga. Volden er et kraftigere uttrykk for stadig økende oppslutning om innskrenkinger av ytringsfriheten, særlig på universitetene. Det er viktig for voldsfanatikerne å bruke SIAN som eksempel på at den strukturelle rasismen er i ferd med å ta over den politiske kontrollen i Norge. Dette politiske narrebildet trenger voldsutøverne for å kunne fortsette volden. Dette er en politisk myte, som den om den nært forestående fascismen i Norge. Nærmest er de sjøl, med sin kopi av de fascistiske stormtroppene.

En demonstrasjon med det politiske budskapet voldsromantikerne mener de står for, vil kunne samle titusener i Oslo. Men det gir bare politiske fordeler, ikke personlig rus. Og da er det nok uinteressant.

Ove Bengt Berg

Framhevet bilde er et utsnitt av Klassekampens forside 27.08.20.

Tidligere artikkel om vold, nazisme og fascisme:
Nynazismen kommer i antinazismens navn.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

7 kommentarer. Leave new

 • Enig med et meget godt innlegg. Men det er mulig at den negative voldsspiralen bare vil fortsette å øke. Krfs fylkessekretær støtter de som slo SIAN leder Lars Thorsen til blods og det vil bare eskalere volden fordi det oppmuntrer Islamistene til å fortsette fysiske angrep. Prosessen som fører til borgerkrig er allerede startet. Krf-politikeren Sondre Olsen vet han trygt kan støtte Islamsk vold for i en borgerkrig vil garantert ett av de 60 islamske landene støtte muslimene. Og det kan være nok. Religiøse organisasjoner har for mange urettferdige fordeler til at en borgerkrig kan unngås.

  Svar
 • Det var antagelig en fremmed stat som stod bak angrepet på SIAN. Innvandrer ungdommene kan også være støttet fra flere Islamske Land . IS kan heller ikke utelukkes.

  Svar
 • «Det blir nok svært vanskelig å stoppe denne utviklinga.»
  En måte er muligens å IKKE la en politisk elite, langt fra folk, tillate (masse-) innvandring som fører til gettoer og/eller voldskriminalitet, uten å spørre befolkningen. Eller å la norske voldsutøvere bombe andre land som ikke har angrepet noen.
  Slike gærninger skal vi slippe inn i Norge? Og dette har Stoltenberg og norske politikkere satt i gang, – og ikke blitt dømt for?
  ‘ – Eg har snakka med menn som har sett kvinner dei kjenner bli valdtekne framfor dei. Ein måtte sjå søstera si bli valdteken og drepe. ‘
  https://www.nrk.no/urix/har-redda-204-batmigrantar_-_-fleire-kyssar-dekket-i-rein-lette-1.15133821

  Svar
 • Det ser ut som motdemonstrantene ikke har kontroll over motdemonstrantene, de er visstnok uformelt organisert uten å ha slikt som kontaktpersoner, talspersoner og ordenspersoner. Dette gjør det enklere for såkalte Black Block grupperinger å utnytte situasjonen. Dette kan feks være enkeltpersoner som fremstår som å være motdemonstranter, men som har som mål å eskalere konflikten feks ved å kaste stein og egg på politifolkene (og ikke på SIAN folkene) for å få politiet til å gå hardere til verks mot motdemonstrantene.

  Svar
 • Alle muslimske land kan komme inn i Norge og påvirke opinionen og politikken på mange måter. De vet godt at Krf er et renegat parti og Krf sitter i regjering så der er veien åpen. Taliban og Alquaida følger nok godt med. De har mange sympatisører her.

  Svar
 • «Taliban og Alquaida følger nok godt med. De har mange sympatisører her.»

  Hallo!
  Vi har en nordmann, en (tidligere) statsminister som antagelig ikke er muslim eller tilknyttet Taliban og Alquaida. Og et koppel med folk som kaller seg folkevalgte. – Som har bombet et fritt land som ikke angrep ( økonomisk) andre enn Fed, – på det afrikanske kontinentet.
  Vi får feie for egen dør, og feie ut disse ( norske) femtekolonistene og foræderne og de «demokratiske» partiene deres først. Så kan vi feire 17 mai og arbeide for et fritt land.

  Svar
 • Hvorfor Islam og Koran med sine hatefulle ytringer og hatefulle skrifter med direkte oppfordring til drap ikke rammes av § 185 viser at Stortinget og politikere underkaster seg en totalitær ideologi. Som i 1940 – 1945 er det okkupasjonsmaktens vilje og synspunkt som gjeller. Pakistan og Tyrkia krever reaksjoner på kritikk av Islam og Solberg regjeringen Støtter Islam imperialismen. Meget trist og katastrofalt.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Protester også i Irland mot Kronatiltakene:

Vi har fått nok av Covid-19 løgner!

Forrige innlegg

Grønt milliardsløseri:

Bare en bruker ordet grønt flyter pengene.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.