POSTED IN Helse

Mister troverdighet.

FHI er ikke på banen.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Aftenposten: FHI har bommet gang på gang

Av red. PSt 

FHI-regnestykkene bidro til at Norge ble holdt stengt. Men de bommet kraftig gang på gang, skriver avisa Aftenposten.

«Før pandemien var avanserte, tunge matematiske modeller ganske nytt for FHI. Likevel har modellene vært viktige under koronapandemien. De kompliserte regnestykkene ligger i bunn for FHIs råd til regjeringen. Formålet er «å gi støtte for beslutningstagere i Norge», som FHI skriver.

Forskerne har brukt kunstig intelligens, mobildata fra Telenor og kraftige datamaskiner. Enorme mengder data legges inn.

12. januar la FHI frem nok en modellrapport.

Hovedkonklusjonen var at antallet innlagte ville øke kraftig hvis regjeringen fjernet tiltakene. Og selv om tiltaksnivået ble videreført, ville det bli svært tøft:

 • Månedsskiftet januar-februar, altså akkurat nå, ville bli den verste denne vinteren.
 • 100 til 400 nye pasienter ville bli innlagt – hver dag. Til sammen ville det ligge 500 og 2500 koronapasienter på sykehusene ved månedsskiftet.

Slik gikk det ikke. Nok en gang var FHIs scenarioer altfor dramatiske.»

Aftenposten illustrerer FHIs kjempebom med denne grafen:

Som en ser ligger de virkelige tallene langt under også det «beste scenarioet» til FHI, og milevis under deres skremselsscenario.

Aftenposten skriver:

Men forskerne bommet ikke bare én gang – de bommet mange ganger.

FHIs forskere lagde også alternative scenarioer, for å vise hva som kunne skje hvis omikron var enda mindre farlig.

Nye FHI-data viser nemlig at risikoen for å bli alvorlig syk er svært mye lavere med omikron.

I risikorapporten publisert 12. januar, forutså FHI en «vinterbølge» som ville gi «økt sykdomsbyrde, økt sykefravær i samfunnet og økt belastning på helsetjenestene».

«Alle scenarioer viser at sykehustallene når toppen i slutten av januar eller tidlig februar», skrev FHI.

Dette ble brukt som argument for å forsette med flere av tiltakene:

Folk over hele landet må fortsatt sitte på hjemmekontor. På tross av at restaurantene fikk servere alkohol, må gjestene fortsatt gå hjem klokken 23.

I kulturlivet kan ikke arrangørene ha flere enn 200 i publikum samtidig – med mindre de har flere, helt separate toalettområder.

De siste ukene har flere hundre tusen sittet i karantene.

Kommentar: Det var innlysende fra start at prognosene skjøt langt over mål

Vi har ikke tunge datamaskiner og kompliserte datamodeller til disposisjon. Likevel så vi med et halvt øye at FHIs prognoser måtte være feil. Les: Nå er de igang igjen – nye skremsler skal bane veien for «harde tiltak».

I ei melding fra Folkehelseinstituttet 13. desember 2021 heter det:

– I et foreløpig scenario beregner vi at det om tre uker kan bli opp mot 90.000 og 300.000 tilfeller per dag og 50 til 200 innleggelser per dag, dersom tiltakene ikke bremser epidemien betydelig, skriver FHI. Dette går fram av en artikkel i VG.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol bekrefter at hun i et møte har fått statusrapporter Oslo, Bergen og Trondheim, samt statsforvalteren i Agder og Troms/Finnmark.

Da Helsedirektoratet ga sine faglige råd til tiltakene som ble innført i forrige uke, advarte de om at en nedstengning var nødvendig om disse tiltakene ikke virker.

Statsministeren bekrefter nye tiltak: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til NTB smittespredningen er for høy og at «vi er nødt til å treffe tiltak for å bremse den utviklingen». Han bekrefter at tiltakene vil «gripe inn i hverdagen til folk». Mandag formiddag bekreftet han at tiltakene kan komme allerede denne uken.

Nye tallskremsler for å trumfe gjennom ulovlige tiltak

Hvis vi skal ta FHI på alvor, vil alle mennesker i Norge være smittet innen 10. februar 2022, hvis det laveste scenariet slår til, og innen 10. januar hvis det høyeste anslaget slår til.

Dette er samme type matematikk som Espen Nakstad har spesialisert seg på:

Nakstad 4. mars: – Vi risikerer 50 ganger flere smittede og innlagte i sykehus når vi kommer til 17. mai.

Helsedirektoratets drevne medietalsmann Espen Rostrup Nakstad fant grunn til å gå ut i Dagbladet 4. mars i år og advare slik: Risikerer 50-dobling innen 17. mai.

Skandaløs innrømmelse fra Camilla Stoltenberg: – Det hjalp å rope litt høyt

I et intervju med NTB kommer direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, med en innrømmelse som er så skandaløs at den burde koste henne jobben.

I intervjuet heter det:

FHI slet med å trenge igjennom. Først da de dro fram storslegga og presenterte skremselstall i begynnelsen av desember, ble det fart i tredjedosevaksineringen.

Skrekkscenario

Så kom omikron. 1. desember ble de første tilfellene påvist i Norge.

– Vi ble, med god grunn, veldig usikre på hva dette ville innebære. Omikron spredte seg raskere enn de andre variantene, og vi visste heller ikke nok om hvor alvorlig den er, og hvordan vaksinene virker, sier Stoltenberg.

Det var da FHI valgte å vise fram sitt nye skrekkscenario, trass i at det var modellert på et svært tynt grunnlag.

– Det viste en veldig rask smitteøkning, med risiko for stor belastning på hele helsetjenesten. Da fikk vi et annet gjennomslag, sier Stoltenberg.

Samme dag besluttet Støre-regjeringen å innføre nye tiltak, deriblant nasjonal skjenkestopp.

Tallene var oppspinn og FHI visste det

Hvilke skrekktall var det Stoltenberg & co gikk ut med?

I ei melding fra Folkehelseinstituttet 13. desember 2021 heter det:

– I et foreløpig scenario beregner vi at det om tre uker kan bli opp mot 90.000 og 300.000 tilfeller per dag og 50 til 200 innleggelser per dag, dersom tiltakene ikke bremser epidemien betydelig, skriver FHI. Dette går fram av en artikkel i VG.

Helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol bekrefter at hun i et møte har fått statusrapporter Oslo, Bergen og Trondheim, samt statsforvalteren i Agder og Troms/Finnmark.

Da Helsedirektoratet ga sine faglige råd til tiltakene som ble innført i forrige uke, advarte de om at en nedstengning var nødvendig om disse tiltakene ikke virker.

Statsministeren bekrefter nye tiltak: Statsminister Jonas Gahr Støre (Ap) sier til NTB smittespredningen er for høy og at «vi er nødt til å treffe tiltak for å bremse den utviklingen». Han bekrefter at tiltakene vil «gripe inn i hverdagen til folk». Mandag formiddag bekreftet han at tiltakene kan komme allerede denne uken.

Å si at man venter «en stor økning» uten et smitteverntiltak er ikke tilstrekkelig etter loven

I en kronikk i Aftenposten skriver sentrale eksperter på jus og medisin at regjeringas begrunnelse for de nye smitteverntiltakene ikke tilfredsstiller lovens krav.

Smittevernlovens krav

Smittevernloven i Norge krever at smitteverntiltak skal baseres på forholdsmessighetsvurderinger med gode medisinskfaglige begrunnelser. Proposisjon 91L av 10. april 2019 poengterer viktigheten av at en vurdering av forholdsmessigheten gjøres for alle smitteverntiltak, og at «nytten må veies opp mot den belastning tiltaket medfører».

Det er helt opplagt at Camilla Stoltenbergs skremmetall ikke tilfredstiller lovens krav, og at tiltakene som er tatt på grunnlag av dem er ulovlige.

Tallskandalene har juridiske og politiske konsekvenser

Når også et hovedstrømsmedium som Aftenposten (som har holdt en nøktern linje i disse sakene i det minste de siste par månedene) nå viser så tydelig at FHI ikke bare er på jordet, men på feil jorde, så må det være opplagt for enhver at det tallgrunnlaget som regjeringa har bygd hele sin nedstengingspolitikk og sine «tiltak» på ikke er mer stabilt enn kvikksand.

Det har politiske og juridiske konsekvenser. Juridisk betyr det at tiltakene er ulovlige etter smittevernloven. Grunnlaget for søksmål mot staten o regjeringa har vel knapt vært større noen gang. Politisk betyr det ar regjeringa har dummet seg totalt ut og har påført næringsliv, kulturliv og privatpersoner store skader, helt unødig. Men er det noen på Stortinget som har ryggrad nok til å si dette fra talerstolen og stille regjeringa Støre til ansvar?

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • De har ikke feilet. Vaksinene har drept et stort antall mennesker (50.000 til 400.000 i USA, avhengig av hvilket estimat du tror på), skadet mange flere, sannsynligvis sterilisert utallige voksne og tenåringer, og gitt helseproblemer som vil drepe mange flere mennesker de neste fem årene. Alt dette var bevisst. Vaksinene har vært spektakulært vellykket hvis man kjenner deres virkelige hensikt.

  For ikke å nevne at vaksinene har tilsynelatende installerte MAC-adresser hos personer som fikk vaksinene, samt installere nano-overvåkingsenheter og grafenoksid for selvmontering av nano-sendere…og graphene hydroxide for «nano barberblader» for å kutte folk opp innvendig (idrettsutøvere som engasjerer seg i kraftig trening faller døde om, og Gud hjelpe noen vaksinerte som får en MRI fordi det sterke magnetfeltet vil dramatisk flytte barberbladene gjennom vev…og andre stygge ting.

  Det spiller ingen rolle at omicron er ufarlig. Deres agenda vil rulle fremover, kanskje bremse litt for en stund, men de har mange andre kriser de kan rulle ut for å ødelegge Vestlige demokratier, inkludert flere plandemier som Marburg Virus.

  De ville elske for deg å tro at deres planer har feilet. Sov videre mens de forbereder neste krise.

  Svar
 • Northern Light.
  1 februar 2022 17:36

  FHI har basert sine råd til regjeringen på «scenarioer» og computermodeller, og ikke på faktiske tall og virkelige observasjoner. Ikke bare en gang, men flere ganger. Så når det viste seg å være feil første gangen, så forsetter de på samme måte uten å endre fremgangsmåte. Nedstengningene og tiltak har altså aldri hatt et medisinsk eller vitenskapelig grunnlag.

  Stoltenberg innrømmer i et intervju at hun måtte «bruke storslegga og presenterte skremselstall ble det fart i 3 dose-vaksineringen». Les: FHI produserte oppblåste og falske tall for å skremme befolkningen til å ta en eksperimentell mRNA-injeksjon uten kjente langtidsvirkninger for virus med en overlevelses-prosent på over 99,85% for befolkningen generelt, og har anbefalt å gi injeksjonene til barn og unge.

  Aftenpostens artikkel som viser at FHIs tall har vært på feil grunnlag for å si det høflig er overraskende, for Aftenposten har nesten ukritisk stilt seg bak regjeringenes politikk, og ikke latt kritikk slippe til på sine sider. Men alternativpressen har hatt rett i det meste hele tiden, og Aftenposten, NRK og resten av hovedstrømspresse og media har hatt tilgang på samme informasjon, men unnlatt å gjengi den og også kalt det konspirasjonsteorier.

  Aftenposten artikkel gjør at det er en forsiktig grunn til optimisme om at korona-narrativet står for fall, men NRK og TV2 nyhetene i dag viser at skremselspropagandaen fortsetter uforminsket. «2734 smittet av korona i Oslo». 2734 smittet av virus de aller fleste ikke visste de hadde, og de få som blir syke utenom risikogruppen får influensa og forkjølelsessymptomer.

  Korona som tidligere før 2020 het influensa og forkjølelse. Vestlig presse og media har tjent sine eiere godt, som også er finansielle eiere av vaksineselskapene. Selv om hele pandemien avblåses i morgen over hele verden med nedstengninger, «vaksiner» og vaksinepass, så har den globale storkapitalen som står bak gjort store skritt nærmere sin nye verdensordning.

  Det ubetalbare gjeldsberget for verdens land på 230 000 milliarder dollar etter at nedstengningene er finansiert med lån for mange land, gir bankkartellet nesten uinnskrenket makt over mange av landene og til å innføre digital sentralbankvaluta når de finner det for godt. Og den farmasøytiske industrien har minst fått flere hundre millioner av kunder som må ha medisiner og behandling til priser de setter for bivirkninger av injeksjonene, når ukjente langtids-bivirkninger viser seg.

  Svar
 • Hvilken bane FHI spiller på vet jeg nok men den bør vi andre dødelige helst unngå !
  (Med mindre vi ønsker en raskere død da 😉 )

  Covid – Vaksiner er ingen vaksine men faktisk en inokulasjon ! Når kroppen tvinges til å produsere disse såkalte «spikene» vet vi egentlig ikke helt hva som skjer med oss – Man antar at immunforsvaret vil produsere antistoffer men vi vet faktisk ikke helt hvordan dette vil fungere. … Videre – vil immun-systemet vårt i det hele tatt danne en «minnebank» mot fremtidig inntreden av såkalte virusspiker ? – Og vil de i ettertid .. etter dannelsen av egne spiker virkelig være i stand til å nedkjempe disse ? – (Tviler)

  Vi må huske på at immunforsvaret vårt har ingen historikk i bekjempelse av disse kunstige genererte «spikene» og vil kun registrere disse som fremmedelementer i kroppen (Bakterier) – Videre .. i hvilken grad produserte antistoffene vil bekjempe egenproduserte Spiker eller Virusets egne Spiker … det er faktisk også heller uklart ! (Det vet man faktisk nå og «ekspertisen» burde vel egentlig vært mer bevisst dette på forhånd men eksperter og eksperter .. puh )

  Så har man også det faktum at «viruset» ikke er isolert og den kjemiske sammensetningen til selve spikene til dette viruset er heller uklar (man bare antar) – så da så !

  Videre refereres det til det faktum at det faktisk tar 7 døgn før kroppen i det hele tatt begynner å produsere såkalte antistoffer, men antistoffer mot hva ? – Det vet «vi» som sagt faktisk heller ikke !
  Fakta er videre at lymfocyttene vil angripe både de kunstige spikene og produksjonsstedet for disse i lang tid før antistoffene gjør sin inntreden – man kan vel bare tenke på hva dette vil føre til !

  Vi er egentlig på glattisen med disse vaksinene og det burde vel FHI ha forstått for leeeenge siden !

  Så var det dette med naturlig immunitet da. En god del av oss blir faktisk IKKE syke av Covid selv om Nakken og Camilla liker å tro det (De bør isoleres for en laaang stund 😉 ) .. vel uansett, – selv tatt i betraktning det faktum at mange av oss har sosial befatning med Covid syke blir vi ikke smittet, .. men hvorfor ikke da ? – Dette tilskrives et godt fungerende immunforsvar ! Har du et godt immunforsvar så takler kroppen det meste, men Derimot .. ved det å pumpe inn unaturlige giftstoffer i mennesket så vil dette selvfølgelig ikke gjøre kroppen din bedre rustet til å takle et merkelig virus eller hva ? – Det å styrke immunforsvaret vårt gjør denne inokulasjonen altså definitivt ikke – Derimot det motsatte – ? (sukk)

  Så var det disse spikene da … hva gjør de annet enn å tvinge kroppen til å produsere et tvilsomt antistoff ? – Piggproteinet er ment å binde seg til celler ved å harpunerer disse, deretter er de ment å trekke viruset og cellemembraner tett sammen til de fusjonerer – dette for å eksponere kritiske antigene områder, men piggproteinet vil også feste seg til ACE2-reseptorene og deretter vil de i mange tilfeller blir sittende fast der og hindre virusets videre «reise». . Problemet er da at kroppen ikke liker dette, den får «tannverk» og immunforsvaret vil angripe .. ikke bare viruset men også det omkringliggende vevet og kan derfor trigge Auto immunitet ! 2 scenarioer altså .. først angripes produksjonsstedet for spikene og så cellevevet ! (Huff)
  Dette kan ikke gå bra etter min mening, men det er nå min mening.

  Legger ved et intervju med Dr. Ryan Cole som mener at Covid-vaksinene ikke bare er ineffektive, de er også knyttet til økningen i kreft ! – Et immunsystem som blir kompromittert er ikke i stand til å holde kreftveksten i sjakk og det er jo faktisk sant ! (egen link etter dette innlegget )

  Han hevder også at dødeligheten av alle årsaker er høyere hos de vaksinerte og det vil vi nok her hjemme også erfare etter hvert !

  Ser ikke bort ifra at det med tid og stunder vil komme et takkebrev fra Klaus Schwab i WEF til sentrale personer i FHI for en godt gjennomført Udåd !

  Svar
  • Covid-vaksinene er ikke bare ineffektive, de er også knyttet til økningen i kreft, advarer Dr. Ryan Cole.
   Han forklarer videre at dataene han fikk fra å observere sine vaksinerte pasienter, samt dataene han fikk fra onkologer andre steder tyder på at vaksinene er knyttet til immun forstyrrelser !

   https://www.brighteon.com/898419ab-e36f-43a5-8700-e0e35b126273

   Svar
   • «Substantielle data» angående Corona Vaksiner viser – spontanaborter opp 300% – kreft opp 300% – Nevrologiske problemer opp 1000% – ifølge amerikansk advokat ! . Jeg tror vi er på riktig vei med FHI som vieivisere for bedre helse – Ikke sant ? 😉

   • Håper dere alle forstår alvorligheten av dette intervjuet med Dr.Cole !!!

    Her forklarer han at cellene våre har såkalte reseptorer /proteiner som er særdeles viktige for vårt immunsystem (TLR). – Disse identifiserer, … klassifiserer om du vil .. om fremmedlegemer i kroppen vår er skadelig eller ikke ! Når du inntar Cov – «vaksinen» vil piggproteinet slå av funksjonen til disse reseptorene med det resultat at immunsystemets varslingsmekanisme blir kompromittert og vil ikke lenger kunne holde kreft i sjakk. (også kommende kreft) !

    Nevnes videre at SARS-CoV-2-piggproteinet binder seg til genet som undertrykker svulster. Spikeproteinets S1-underenhet binder seg også til TMPRSS-2-genet knyttet til prostatakreft hos menn og BRCA-genene knyttet til brystkreft hos kvinner ! – Så da så

    Man vet faktisk ikke hvor lenge immunsystemet er undertrykt etter disse covid-skuddene og hvor lenge disse reseptorene er slått av – fordi disse studiene dessverre ikke er gjort.

    Så nå er det vel bare å Vente på utfallet ! (Muligens FHI kan komme med noen Trøstende ord ? ) 😉

    Er du heldig … går det bra !

 • Medisin er ikke matematikk.

  Svar
 • Hvor mange ganger tror dere at jeg har fått beskjed om å slutte å tro på konspirasjonsteorier..?

  Svar
 • En skamplett på menneskelighetens historie, og en skamplett på alle medskyldige:

  Young Global Leaders i kongefamilien, pene midt i trynet Haakon og Mette,

  uverdige som kommende konger og dronninger, landssvikere,

  hele helsedirektorat-ifolkehelseinstitutt-spesialist med blod på hendene,

  bedre vitende fra svineimfluensa-blønderen,

  deres kjøpte leger og sprøytesettere,

  rettsvesen, som svek og motarbeidet folket,

  la det ramme og straffe og slå tilbake i den grad som er rett.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Fossil energi i Ukraina-konflikten

Tyskland — helt avhengig av russisk gass, olje og kull — truer Russland med å ikke kjøpe mer!

Forrige innlegg

Det hele kan være en skandale av gigantisk omfang

ABORTER ETTER COVID19-VAKSINENE BLIR UNDERRAPPORTERT I VAERS

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.