POSTED IN Gaza, Israel

Gaza, minst 200.000 døde.

Prisen palestinerne betaler for deres motstand mot Israel.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Dr. Paul Larudee

En artikkel i CounterPunch tar opp spørsmålet om dødstallene etter folkemordet i Gaza, og den grove underrapporteringen av drepte fra nesten alle tenkelige nyhetsbyråer, til og med de i Gaza. 200.000 var antallet døde som Ralph Nader anslo i begynnelsen av mars, det må minst være det dobbelte nå.

Hvor mange tusen gravide kvinner og deres fostre og nyfødte har dødd? Hvor mange diabetikere eller andre som trenger medisiner eller spesielle dietter eller behandling? Men selv uten de ekstreme forholdene i Gaza vil folk dø uten mat og vann*.

Vi har nådd det stadiet hvor antallet sultende eller dehydrerte personer er så høyt at de ikke har noe forsvar mot vanlige sykdommer eller milde skader. Hvorfor blir de ikke rapportert? For det er ingen offisiell registrering av dem, selvfølgelig.

Det meste av Gazastripen er nå en utbombet ødemark. Barn blir utsultet. En militær intervensjon og embargo mot Israel er nødvendig. Sykehusene og klinikkene er i stor grad et minne. Drikkevann er en luksus. Jeg er utestengt fra X og Facebook, men jeg forestiller meg at du har sett de levende og døende skjelettene som jeg forutså for måneder siden. Jeg ser dem hovedsakelig på Telegram. De internasjonale nyhetsbyråene rapporterer at nesten hele befolkningen opplever matusikkerhet, og et flertall er underernærte. Det er bare et spørsmål om tid.

Israel vil gjerne gå fortere frem. Jeg er ikke sikker på hvorfor de ikke gjør det. Kanskje de er redde for at verdenssamfunnet vil gå over til mer kraftfulle mottiltak, men jeg ser ingen indikasjoner på at dette er tilfelle. Med unntak av Jemen og noen ikke-statlige aktører, ser ingen ut til å være villige til å ty til fysisk makt mot Israel.

Medlemmer av den amerikanske kongressen, og Biden-administrasjonen har til og med oppfordret Israel til å «fullføre oppdraget». De har absolutt ingen moralske betenkeligheter.

Er de bekymret for at de skal gå tom for jøder? En del av hensikten med å drepe palestinerne var å forsikre at jødene vil være betydelig fllertall i «Greater Israel» (også kalt Palestina). Det fungerer tydeligvis ikke. Det er langt mer sannsynlig at flere jøder har flyktet fra Israel enn palestinere har blitt redusert av folkemord. Faktisk har selv områdene bebodd av jøder i nord og sør blitt redusert.

Israel undervurderte kraftig evnen til den palestinske motstanden og deres partnere, og overvurderte sin egen. Israel hadde liten forståelse for motstanderen deres. Så mye for strategien med uforholdsmessig makt. Israel er ikke vant med å ta så store tap av soldater, som de uansett ikke oppgir. Ingen tror på de israelske offisielle tapstallene.

Israel går også i oppløsning innenfra. Hvem kjøper israelske varer lenger, bortsett fra det minkende fellesskapet av sanne troende? Den økonomien som er igjen består i stor grad av amerikanske penger. I mellomtiden kjemper israelere seg imellom for desperate løsninger på deres vanskelige problemer. Det mektige internasjonale nettverket av trofaste sayanim vil forbli på plass. Men andre jøder vil motsette seg å bli assosiert med dem, noe som svekker støtten til og effektiviteten til den sionistiske drømmen/marerittet. Likevel, hvis Israel overlever denne feilberegningen på kort sikt, vil det bare gjøre det som en mindre, mer fanatisk rest av sitt tidligere jeg.

*Det ser ut til at det er mulig å overleve uten mat og drikke i et tidsrom på 8 til 21 dager. Hvis en person er uten mat men har drikke, kan overlevelsestiden til og med gå opp til omtrent to måneder, selv om dette påvirkes av mange faktorer. Kilde: National Library of Medicine (USA).

12 år gamle Yazan al-Kafarna, han døde av underernæring i mars i år


Fra Global Research, publisert 3. juni 2024.
Oversatt av Northern Light fra engelsk og noe forkortet. Linker i originalartikkelen.
Originalartikkel: Paying the Toll: The Price of Resistance in Gaza. More than 200,000 Dead

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Johannes E. Åtta Førtifira
  6 juni 2024 0:03

  Om ikke drapstallene i det reelle Holocaust som Zionist-jødenes har satt igang allerede skulle være vanvittige nok; De drapstallene som de barbariske zionistjødene nå legger opp til i Gaza, vil sette de nåværende drapstall i skyggen.

  DET ER TØRST SOM ZIONISTJØDENE NÅ BRUKER SOM SITT FREMSTE DRAPSVÅPEN VEDSIDEN SIN TERRORBOMBING.

  Hva vil skje i Gaza når temperaturen nå er kommet over 30 varmegrader og jødene systematisk skrur ned ytterligere vanntilførselen. Uten vann vil de vilt jagede innbyggerne i Gaza dø i løpet av 3 dager. Så lenge overlever mann uten vann når temperturen er over 30 varmegrader.

  Dødstallene som jødene forårsaker i Gaza kan nå fort kommer opp i flere hundre tusen, også over 1 million.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ny Oxford-undersøkelse:

Bare covidvaksinerte fikk hjertebetennelse.

Forrige innlegg

Tucker Carlson i intervju med Donald Trump Jr.:

Ukraina som stat vil forsvinne.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.