POSTED IN Kina, Krig-fred, USA

Militære ledere i USA:

Vi er klare for konflikt med Kina!

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Presidentvalget i USA vil, slik jeg ser det, i liten grad påvirke forholdet til Kina. Hvis det gjør det blir det til det verre, tror jeg. Erfaringen med kvinnelige ledere i vest er at de gjennomgående fungerer etter min mening verre enn mannlige. Kjønnet har åpenbar ingen betydning for politisk kurs og om det har det, ser det ut til at ofte er til det verre. De må kanskje vise seg mer konfliktvillige enn menn for å bevise en form for politisk handlekraft.

Jeg regner med at Kamala Harris i praksis blir USAs neste president. Hun var svært lite ønsket av demokratenes velgere og dermed enda mindre blant hele befolkningen i USA. Hun har derfor ikke noe som helst mandat for å lede landet fra velgerne.

Kamala Harris

Hun står overfor en rekke internasjonale konflikter som skal håndteres, men mangler helt erfaring i slik saker. Nasjonalt har hun utmerket seg med en hardhendt justispolitikk i California noe som førte til at Tulsi Gabbard sendte henne på hodet ut av demokratenes nominasjonskamp hvor hun bare hadde 2% oppslutning på meningsmålingene blant demokratenes velgere.

Konflikten med Kina er betent og vil ikke forsvinne, men tvert imot forsterke seg. Den krever fingerspitz-gefühl for ikke å ende i eskalering og fare for storkrig. Kina vil ikke bli borte, heller ikke landets økonomiske fremgang. USAs fortsetter sin økonomiske marsj nedover men vil holde seg flytende på lånte penger – så lenge det varer.

Uansett hvem som er president i USA må de forholde seg til Kina. Under forteller militære ledere fra USA om hvordan de ser på situasjonen. Det lyder ikke betryggende. Vi går en urolig og usikker tid i møte.

Knut Lindtner

USA-kommandør: Troppene våre må være klare til konflikt med Kina.

Kommandøren for USAs Stillehavs luftstyrker sier at USAs tropper må være klare til kamp.

Av Dave DeCamp

Nå er spenningen mellom USA og Kina høyere enn den har vært på flere tiår. Det mangler ikke på fiendtlig retorikk fra USAs militære ansatte rettet mot Beijing.

Kommandøren for USAs luftstyrker i Stillehavet hevet tingene nok et nivå på fredag, og sa at regionen må være klare til konflikt med Kina.

General Kenneth Wilsbach sa i et Facebook Live innlegg til USAs luftstyrker at Kina er den største utfordringen for USA i regionen.

«Vi må utfordre dem og konkurrere med dem i samsvar med vår nasjonale forsvarsstrategi. Men vi må også være klare i tilfelle hendelsene gjør at vi må fly ut i natt», sier han.

Den nasjonale forsvarsstrategien for 2018 for USAs militære vil skifte fra anti-terrorisme i Midt-Østen og Afrika til såkalt «utvidet konkurranse overfor stormaktene» Kina og Russland.

Sør-Kina-Havet med en løpende konflikt over området mellom alle land som omkranser det.

Spenningen er spesielt høy mellom USA og Kina over Sør-Kina-Havet. Der seiler USA regelmessig med sine krigsskip for å utfordre Beijings krav på disse havområdene. I år har det også vært en betydelig økning av USAs militære flyvninger i regionen.

Wilsbach kritiserte  Kina for «truende operasjoner» da USAs militærfly og krigsskip «ikke en gang var nær Kinas 12-miles territorialgrense».

Ifølge internasjonale lover er et lands territorialgrense til sjøs 12 nautiske mil.

USA seiler regelmessig med sine krigsskip og de flyr med sine militærfly innenfor 12-miles-grensen til Paracel-øyene, Dette er en omstridt øygruppe som Beijing påstår hører til dem i Sør-Kina-Havet.

Men det har også skjedd at militærfly fra USA har fløyet innenfor 12-miles-grensen til Kinas Hainan Island. Og det er ingen tvil om at Hainan er kinesisk territorium.

Sjefen for Pacific Air Forces, sersjant David Wolfe, var også med på Facebook-innlegget. Han sa at USA operasjoner blir gjennomført for å forsinke Kinas «endelige mål». 

«Om dere ikke tror at dere deltar i en konflikt, så skjønner dere ingenting. Dere er med i en konflikt», sier han. «Det gjør dere absolutt».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • […] Oversatt av Ingunn Kvil Gamst for Derimot.no […]

  Svar
 • Eivind Olsnes
  9 november 2020 17:37

  Jeg tror en konflikt er lite sannsynlig. Amerikansk utenrikspolitikk i dag er en velsmurt maskin med et hovedformål likt andre ting den amerikanske stat driver med, å generere økonomisk vekst til fordel for de rikeste. Derfor har man eksempelvis også et profittbasert helsevesen dobbelt så dyrt som det norske, osv. Problemet med full krig mot Kina i så måte er at det kan generere økonomisk vekst på kort sikt, men kan ramme det amerikanske fastlandet på en slik måte at den økonomiske veksten vil gå ned, selv uten at krigen utvikler seg til atomkrig, som også er en reell fare, men som i alle fall ingen ønsker. Grunnen er jo ganske enkelt at en slik krig vil gå utover både pengepungen til de rikeste og makta til politikerne, både materielt og ikke minst politisk. Befolkningen ville trolig gått til revolusjon mot de som fikk til en krig med dødstall i millionklassen, spesielt om det kom fram at krigen var unødvendig, noe den selvsagt ville være. USA er glad i falsk flagg operasjoner, men mange av dem ser dagens lys før eller senere.

  Effekten av dette er at landet gjerne angriper små og fattige nasjoner, som de kan knuse, noe som smører militær- entreprenør- og råvarekompleksene. Imperiet er som en katt, som gjerne dreper og lemlester hundrevis av forsvarsløse små dyr, men som styrer unna å angripe større dyr som kunne utgjøre en reell utfordring for katten, da den ser null poeng i å risikere eget skinn.

  Den største faren i forhold til en slik mekanikk, er når man får en narsisstisk og selvrettferdig hund som Trump bak spakene på den imperielle gigantkatten. Han har så store tær at han ville gå til krig mot hvem som helst som tråkka på dem. Ulempen for eliten er naturligvis at han ikke går til krig mot Iran, selv om imperiet vil det, fordi han har andre prioriteringer enn imperiet for krig. For ham er det en personlig æressak. Vi hadde en gutt på min videregående, som de andre kunne lure til å angripe folk fysisk ved å si «Guttorm, han der kalte deg idiot!». Muligens ville en slik taktikk fungert bedre for å tromme opp Trump til krig.

  Kanskje var det aldri noen stor risiko for krig mot Iran i fjor, men heller en del av skyggeboksingen USA driver med. Slik skyggeboksing er viktig for å opprettholde de skyhøye militærbudsjettene, med alle sine gigantiske underposter, såvel som for å mane til frykt og hat mot en ytre fiende, for å ta oppmerksomhet bort fra plagsomme innenrikspolitiske temaer man uansett ikke har tenkt å gjøre noe med.

  Med en korrupt kappesnuer som Biden i førersetet er muligens verden enda litt lengre unna verdenskrig, men den amerikanske katten er også enda litt farligere for små og forsvarsløse land, så lenge de ikke faller på kne og kysser skoene til imperiet og dets korporasjoner.

  Svar
  • » Han ( Trump) har så store tær at han ville gå til krig mot hvem som helst som tråkka på dem.»

   Våre tropper skal hjem, slår Trump fast.– Det burde ikke være USAs oppgave å erstatte regimer rundt om i verden. Det er dette president Trump erkjente om Irak, at det var den største utenrikspolitiske katastrofen de siste tiårene, og han har rett. Generalene har ennå ikke forstått feilgrepet, heter det i meldingen fra Paul. Norges utenriksminister Ine Eriksen Søreide (H) var blant dem som sammen med Storbritannia og Frankrike advarte om risikoen ved å trekke seg ut av Syria og at kampen mot IS ikke er over. ;-)
   https://www.aftenposten.no/verden/i/L0bzmR/Trump-Tyrkia-lover-a-utradere-IS

   Svar
   • Trump satt ikke med makta da Libya ble bombet tilbake til steinalderen
    Men Biden var visepresident og med på galskapen
    250.000 mennesker drept , +73.000 av disse barn
    Hvis det hadde skjedd under Trump, så hadde det blitt reist krav om krigsdomstol sak mot han .
    Men når de rette personene er kriminelle, da hvitvaskes de av media og eliten, – og venstresiden.
    En av vår tids verste forbrytelser :
    https://www.libyakrigen.no/

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Russland er hovedfienden:

Her er planen for å knekke dem.

Forrige innlegg

Bruk og kast av fotballtrenere

«Ta den ring og la den vandre»: Solskjær skyver ut Mourino, Mourino skyver ut Pochettino — og Pochettino Solskjær?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.