POSTED IN Global krise, Virkelighetsforståelse

Militæranalytiker etter Davos-møtet:

Det vil ikke bli noen fredssamtaler. Det vil være russisk diktat.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Denne kommentaren fra Andrei Martyanov forteller hvor totalt forskjellig virkeligheten oppleves fra hans og mange andre sitt perspektiv, sml. fra det offisielle vestlige. Vi tror at vi er overlegne Russland/Kina på alle måter, både økonomisk, sosialt, militært, politisk osv. Han oppfatter det helt motsatt. Det er vesten som er bakpå og vi er så bakpå at vi risikerer å bli globalt irrelevante.

Andrei Martyanov er sovjetisk-født militæranalytiker bosatt i California.

Kommentaren hans forteller noe om dette perspektivet. Jeg vet ikke om han har rett i alt, men noe har han rett i. Det er derfor angsten, raseriet og frykten som tyter ut mellom linjene når den vestlige politiske, militære, kulturelle og økonomiske eliten skal fortelle om det som skjer, blir stadig mer fremtredende.

Vi er i ferd med å tape globalt. Erkjennelsen sitter langt inne, men virkeligheten tvinger den frem. 500 år med kolonialisme og global dominans er over og det er en fryktelig opplevelse å ta inn over seg for de som har vært vant å bestemme og har levd i troen på sin evige makt.

Knut Lindtner
Redaktør

Man må ha vekt.


404 (Ukraina) har ingen (vekt), heller ikke dens pianopenisspiller-virtuos Ze(lensky). (Her viser Martyanov til en video der Zelensky som artist spilte på piano med penisen sin. Det var før han ble valgt til president. red.).

Deretter siterer Martyanov fra en melding fra Davos-møtet:

DAVOS, Sveits – Ukrainske ledere la ikke skjul på at de ønsket å møte kinesiske tjenestemenn i Sveits denne uken, men president Volodymyr Zelenskyy har reist hjem uten det ønskete møtet. Kinas delegasjon i Sveits hadde rikelig anledning til å sitte overfor sine ukrainske kolleger, enten det var i Bern eller på World Economic Forum i Davos. Ethvert møte ville ha tilfredsstilt et langvarig håp i Kiev om å holde ærlige, personlige diskusjoner med høytstående tjenestemenn fra Beijing.

Rett før et fredstoppmøte med flere nasjoner i de sveitsiske alper, sa Ukrainas presidentstabssjef Andriy Yermak at det var avgjørende for Kina å bli med i fredssamtaler og antydet at Zelenskyy ville ha en mulighet til å chatte med Kinas premier Li Qiang. Ukraina gjorde ingen fremskritt i å få Kina til å forplikte seg til forhandlinger, og Zelenskyy og Li snakket ikke sammen. (Sitatet er hentet fra Politico)

Deretter kommenterer Martyanv denne meldingen.

En chihuahua

Hvilke fredssamtaler? Hvor er Kina og hvor er restene av 404 (Ukraina)? Prøver chihuahua (verdens minste hund. red.) å overbevise elefanten om at hun betyr noe? 404 (Ukraina) og Ze(lensky) har ikke noe å si i noen fredssamtaler, for det vil IKKE være fredssamtaler – det vil bare være et diktat av betingelser Moskva vil pålegge, NEI, ikke på 404, men på det samlede Vesten.

Kina vet det, hvorfor skulle myndighetspersoner i verdens første (og gigantiske) økonomi til og med senke seg ned til en brikke i spillet med tre giganter, USA, Kina og Russland. De beveger seg gjennom et geopolitisk univers der ingen vil huske 404 (Ukraina) om tjue år. Supermakter beveger seg i sitt eget univers hvor forskjellige lover gjelder.

Vil India komme inn i klubben en gang i historisk sammenheng? Mulig, men foreløpig er det de tre.

Vil USA begå selvmord ved å angripe Iran? Vel, da vil det være to igjen og USA abdiserer fra sin status. Men vi kan snakke om dette når vi krysser den broen.

Forsidebilde: iStock

https://smoothiex12.blogspot.com/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • «Vi er i ferd med å tape globalt. Erkjennelsen sitter langt inne, men virkeligheten tvinger den frem.»

  Det var jo Russland som (lett) skulle kneles økonomisk, ifølge norsk media. ;-)
  – Pga. de økonomiske sanksjonene ( og tyveriene) fra maktapparatene i vesten.
  Samme vesten som også stjal Libyas gullbeholdning, Afghanistans statskasse og Syrias korn og oljekilder. ( Og innbyggernes i Norge sine oppsparte midler/trygghet, gjennom økte renter. )

  Så ser vi istedet at det er vesten som kneler økonomisk.
  Nå har jo bakmennene også avslørt seg med sin hybris i Gaza. Og sin totale mangel på medmenneskelighet også her.

  Fortsatt er disse gærningene ( og bakmennene i USA/Israel) våre politikeres allierte!
  Men, virkeligheten vil tvinge seg fram.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Løser en krisen regjeringen har brakt landet i på denne måten?

I Tyskland vil en forby opposisjonspartier.

Forrige innlegg

I Norge analyserer vi ikke det som skjer i verden.

Vi støtter imperialismen og TROR og HÅPER det holder.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.